Rome ​(angol) (Marked Men 3.) 229 csillagozás

Jay Crownover: Rome (angol) Jay Crownover: Rome (angol)

Cora Lewis is a whole lot of fun, and she knows how to keep her tattooed bad boy friends in line. But all that flash and sass hide the fact that she’s never gotten over the way her first love broke her heart. Now she has a plan to make sure that never happens again: She’s only going to fall in love with someone perfect.

Rome Archer is as far from perfect as a man can be. He’s stubborn and rigid, he’s bossy and has come back from his final tour of duty fundamentally broken. Rome’s used to filling a role: big brother, doting son, super soldier; and now none of these fit anymore. Now he’s just a man trying to figure out what to do with the rest of his life while keeping the demons of war and loss at bay. He would have been glad to suffer it alone, until Cora comes sweeping into his life and becomes the only color on his bleak horizon.

Perfect isn’t in the cards for these two, but imperfect might just last forever . . .

>!
William Morrow, US, 2014
384 oldal · ISBN: 9780062302427
>!
HarperCollins, US, 2014
388 oldal · ASIN: B00DTL0UPC

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Rule Archer · Shaw Landon · Rome Archer · Nash · Cora Lewis · Jet Keller · Asa Cross · Remy Archer


Kedvencelte 45

Most olvassa 8

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Mitől is lesz egy könyv igazán jó? Szerintem akkor, ha a szereplők kicsit mesebeliek, mègis valóságosak. Szerethetőek, ès együtt tudsz velük èrezni, ha baj van, ès együtt is nevetsz velük ès szorítasz azèrt, hogy rendbe jöjjenek.
Szívemhez nőttek egytől egyig a karakterek, ez a sorozat eddigi legjobb rèsze! Kíváncsian várom, mi lesz Asa és Nash sorsa ;)

12 hozzászólás
Sippancs P>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Mindegy, hogy Rome vagy Rule, esetleg Remy, az Archer tesók örökre beleégették magukat a szívembe.
Imádtam, a sorozat első számú kedvence lett!

12 hozzászólás
agi89>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Pár éve olvastam. Akkor a Rule-ködön keresztül csak 4,5 csillagot adtam neki.
De most újra kellett értékeljem és csakis a maximumot adhatom.
Egyszerűen totálisan belezúgtam Romeba. anno is ezt vártam és akkor elmaradt Azért Rule a két Archer közül aki jobban kell(ene). :D

Nem tudom elégszer elmondani, hogy mennyire imádom ezt a sorozatot. ♥

9 hozzászólás
kocybaba P>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Ismét egy Archerről olvashatunk, Rome személyében, és Rule mellett a „nagytesót” is könnyen meg lehet szeretni. Jó volt látni, ahogy szépen lassan rendbe jött, és hogy egymásra találtak a vidám, őszinte és nagyszájú Corával. Az elején nehezen tudtam elképzelni őket együtt, de aztán teljesen meggyőztek arról, hogy egymás mellett a helyük. Történetileg azért akadtak gondjaim, de a végére oda tette magát az írónő, főleg Nash-el kapcsolatban, így mondanom sem kell, hogy nagyon ígéretesnek tűnik a folytatás.

1 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Nyilván az, ami a legjobban az agyamban maradt, az az, h gyakorlatilag kizárt, h terhes nőt tetováljanak. Egyrészt a hosszantartó extrém fájdalom miatti vetélés miatt, másrészt a vérbe kerülő rengeteg festék miatt, ki akarná már a születése előtt hazavágni a gyereke egészségét. Jó, a kérdés költői volt. Többen megtették már… Mivel ő tetoválószalonban dolgozott, totál tisztában lehetett a következményekkel.
Orlandó meginvitálása gyakorlatilag adta magát, tetszett, h a halálközeli élménykor Remy is megjelent. Egészébe véve jó volt, tetszett.

1 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Ó, igen… még egy Archer, aki teljesen magába bolondított.
Egy kicsit ideges voltam a második rész után, hogy mi lesz, hogy lesz. De ez, ez teljesen levett a lábamról.
Rome egyszerūn úgy tökéletes, hogy közben tökéletlen is. Imádtam a kék szemeit, a morcos stílusát, az érzelmesebbet és az elszántat is. Imádtam, hogy mennyire illenek Coraval, hogy mind a ketten a lehetõ legjobban viselkednek.
Mindig, amikor egy olyan helyzet alakult ki, ami könnyen drámába is torkollhatott volna, õk ésszerūen megoldották.
Cora pedig egy szuper csaj. Semmi nyafogás, hülye kifogások, hiperventilálás, vagy túldramatizálás.
A tetkói eszméletlenül festhetnek, és az a piercing is, hmm… érdekes :D
Igaz, hogy semmi kifogásam a tetovált pasik ellen, de jó volt végre egy olyanról olvasni, akinek nem fedi tinta a testét.
Ayden továbbra se kedvencem, viszont Asa egyre közelebb kerül hozzám.
Most nagyon érdekelne a folytatás, nem csak Nash, de Rome és Cora miatt is.

2 hozzászólás
SzRéka P>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Már tudom miért szerettem úgy az első könyvet, amit a kezembe fogtam az írónőtől – mert imádom az összes szavát. Ez a rész is hamar, az előszónál beszippantott, és onnantól kezdve mindent tudni akartam. Meg akartam ismerni a szereplőket, a legapróbb információmorzsától kezdve a félelmeiken át az összes létező adat érdekelt róluk, és cserébe jó sokat kaptam. Szerencsére nem csak a főszereplőkről, hanem a gangről, a barátaikról a családjaikról is bőven derültek ki dolgok. :)
Rome-ot, avagy Captain No-Fun-t az első színrelépésétől kezdve szerettem, ezért nem lepődtem meg, amiért ennek a résznek hála beköltözött a szívembe. Általa ismerhettem meg Brite-t és a Bárt, a törzsvendégeket és Asát, illetve a katona-lét utóhatásait. Ha kell, akkor csodálatosan bánik a szavakkal, de ha nem hagyja el egy sem a száját, úgy is érthető mit szeretne közölni. És ahogy Corával bánt, az igazán különleges volt. Zseniális páros, sírva nevetős poénokkal, megható beszélgetésekkel és összebújásokkal – sokszor irigykedtem rendesen. :))
Cora és az apja kapcsolata a legcukibb apa-lánya telefonálásokat eredményezte, és nem bántam volna, ha több alkalommal szerepelnek így együtt. Asa volt még a kellemes meglepetés, illetve a motoros bandák okozta feszkó, amire egyáltalán nem számítottam. Felpezsdítették az amúgy sem unalmas bári közeget, és kíváncsian várom, hogy lesz-e még valamilyen szerepük – például Asa könyvében.
Élveztem, aggódtam, hangosan nevettem, szerelembe estem… A nem igazi lezárást követően alig bírom ki, hogy ne kezdjem el rögtön a következőt. ♥

Bitten>!
Jay Crownover: Rome (angol)

A szívem gyengéje a katonaság és az Archer fiúk :D
And Tinkerbell :D
Rule és Rome a nagybetűs Kedvenc. Szeretem a személyüket, amit és ahogy képviselnek. Rome egy igazi morgós medve – a gyengém :D
Szerelmes vagyok e beléjük valahol igen – de én a barátokat többre tartom – kár hogy a valóságban ilyen nincs vagy ha van is nekem nem jutott. De a könyvsorozat elért hozzám imádom továbbra is az egész Családot!

2019.04. …..elvettétek tőlünk a lehetőséget, hogy számos történetet egésszében olvashassunk…. most csak várunk….és várunk….

kiruu>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Ez a borító…hm.. nagyon fincsi, de őszintén szólva, megint nincs sok köze a főszereplőhöz.
Eleinte nem tetszett ez a könyv. Valamikor a fele után kezdtem belemerülni, és akkor nem tudtam letenni. Még szerencse, hogy az infó tanárom tolerálja az olvasását, és hogy mennyire izgulok, hogy mi fog történni, így megengedte, hogy olvassak. Jó kis órai munka volt. Csillagos ötös:D Rome, Rule, vagy akár Remy. Nekem oly, mindegy, csak valamelyik találjon meg. Rule nem lett a kedvencem, de három rész után, még mindig ő viszi a pálmát. Rome nagyon nagy fejlődésen ment keresztül. A könyv első felében, konkrétan, csak inni tudott, meg dugni. Ezek tuti, nagyon szuper dolgok, de azért na… A Bár tulajdonosát imádtam, Brit hatalmas arc. Ő tette elviselhetővé Rome-ot. Mert ő is, csak nyafogni tudott. Én megértem, hogy rohadtul nem könnyű egy leszerelt harcosnak, de azért mégiscsak férfi. Nem akarok panaszkodni róla, mert egyébként a könyv végére nagyon is szerethető karakter lett belőle. És a kinézete.. hmhmhm. Bár, nem szó szerint Marked men, neki más fajta jelölései vannak, de kellett a sorozatba.
Cora. A kis drága Cora. Őt annyira szerettem. A vidámsága, az őszintesége, a nagy szája… Nagyon jól helyre tette Rome-ot. Viszont egy kicsit ő is megváltozott. Nem értettem, hogy miért tette azt amit, aminek ráadásul lett egy kis enyhe következménye.
Úgy látszik, pont egymás után talált meg, két hasonló könyv. Az egyikben szexi rocksztár és a nem tervezett terhesség Finding my forever, a másikban meg szexi leszerelt pasi, és egy szintén nem tervezett terhesség. Sok a hasonlóság, de ez mégis mást közvetített.
Rome fejlődése, amit Cora segített véghezvinni. A rossz fiúról nem tudok mit mondani, tényleg mindkét könyvben volt lövöldözés, kórház, tüdő problémák.. Érdekes egybeesés. :D
Na, szóval, a felétől borzalmasan élveztem, faltam a sorokat. És, istenem, de várom Nash könyvét. Az a pasi lesz a végzetem. De, már gyanítom, hogy a szexi ápolónő megelőzött :))

Nickola>!
Jay Crownover: Rome (angol)

Érdekes volt Rome-ról olvasni, valahogy az első részben nem ilyenek ismertem meg mint ebben a könyvben, ott sokkal összeszedettebb volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire megviselte a katonaság, hiszen lazának, magabiztosnak tűnt, akire Rule bármikor támaszkodhatott. Másrészről pedig teljesen megértem, hogy a küszködni kell a démonaival, hiszen Ramy elvesztése, és az amit a hadseregben átélt, nem lehetett könnyű a számára.
Aztán jött Cora aki színt vitt az életébe és annyira jó volt olvasni, ahogyan összeszedte magát, ahogy ez a szerelem spoiler meggyógyította.
Igazából azért az egy csillag levonás, mert nálam Rule könyve eddig az abszolút favorit, ez a rész sajna nem ért fel hozzá, de azért nagyon tetszett. :)


Népszerű idézetek

kiruu>!

I bet if he ever bothered to smile, panties across the nation would melt.

zwecki>!

There was no denying the Archer brothers won the genetic lottery.

Cheril>!

It’s my favorite thing ever to have all the people I love in one place at the same time.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Cora Lewis
Cheril>!

“Love isn’t perfect. It’s hard work and sometimes it’s more effort to be in love than it is to just run away. If you keep looking for perfect, the real thing is going to pass right by you.”

Kapcsolódó szócikkek: Jet Keller
zwecki>!

What do you mean? We have it, we raise it, we send it to school, keep it from getting eaten by wolves or becoming a stripper, and we're good.

SzRéka P>!

“Does it ever get easier?” Life and death, before and after, then and now, I was just having such a hard time finding my footing. I felt like I was going to fall off a ledge and there would be no going back and the inevitable landing would be the end of me.
He sighed and reached across the bar to clap me on the shoulder.
“No, son, it doesn’t. You just eventually learn how to process it so that it doesn’t end up killing you.”
Well, that sucked.

Kapcsolódó szócikkek: Rome Archer
SzRéka P>!

Nash snorted a laugh and pointed at me with the end of his fork. “To be fair, Tink kind of started it today. Was dousing him in beer really necessary?”
I tried to look innocent. It wasn’t really a look I could pull off very well, so I gave a helpless grin.
“I could’ve punched him in the nose, but there wasn’t a stepladder anywhere handy.”

Kapcsolódó szócikkek: Cora Lewis · Nash · Rome Archer
SzRéka P>!

He extended a hand that I shook on reflex.
“Rome Archer.”
He dropped his head in a little nod and moved down the bar to help another customer.
“That’s a good name for a warrior.”

Kapcsolódó szócikkek: Rome Archer
SzRéka P>!

“I call my dad ‘Admiral Ass Hat,’ he doesn’t really think it’s funny.”
The scar on his forehead twitched again. “Your dad was in the navy?”
“Oh yeah. He was totally Popeye.”
“Was he really an admiral?” There was a shade of respect in his tone.
“Yep, so you can imagine how thrilled he was trying to rein me in when I was younger.”
He chuckled again and this time it didn’t sound so much like it hurt him. His eyes glinted at me as he pulled the door open to follow Rule out into the Colorado sunshine.
“I don’t know, Half-Pint, something tells me reining you in is probably a pretty good time.”

Kapcsolódó szócikkek: Cora Lewis · Rome Archer

A sorozat következő kötete

Marked Men sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Colleen Hoover: Losing Hope
Kim Holden: Bright Side (angol)
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him
Amy Harmon: The Song of David
Heidi McLaughlin: My Unexpected Forever
K. A. Tucker: Burying Water