A ​Rock története 1. (A rock története 1.) 16 csillagozás

Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A Rock története 1.

Könyvünk ​arra vállalkozik, hogy a társadalmi-kulturális-zenei gyökerek és háttér bemutatásával, a különböző jelenségek elemzésével, a kialakult stílusok ismertetésével, a műfaj története szempontjából kiemelkedő jelentőségű előadók pályafutásának és műveinek énékelésével elősegítse a rock and roll szerepének, helyének, értékeinek megismerését. A rock története szándékaink szerint egyszerre kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos „rocksztori”, melyet nem csak a közművelődésben, az oktatásban és a médiában dolgozók használhatnának alapvető forrásként, hanem a műfaj iránt érdeklődők is. A háromkötetes mű első része 560 oldalban a századelőre visszanyúló gyökerektől (blues, country) 1969-ig, a woodstocki, illetve altamonti fesztiválig igyekszik nyomon követni, elemezni, összefoglalni a rock történetét. Persze a hatvanas éveknek sem lett vége 1970-ben, ahogy a hetvenes évek sem akkor kezdődött. Igy a jelen kötetet lezáró fesztiválok valójában csak viszonyítási pontok: több… (tovább)

>!
Glória, Budapest, 2007
560 oldal · ISBN: 9789639587090

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

dontpanic IP>!
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A Rock története 1.

Kevés az öt csillag. Rendkívül informatív, de ez nem megy az olvasmányosság rovására. Örülhetünk neki, hogy van ilyenünk. Annak már kevésbé, hogy a harmadik kötet megjelenése egyelőre kérdéses. Most mondjam, hogy tipikusan magyar dolog egy zseniális projekt ellehetetlenülése? Nem mondom, inkább annyit mondok, hogy a könyv nagyon jó, mindenkinek ajánlom, akit kicsit is érdekel a rock vagy maga a korszak.

13 hozzászólás
Lexen>!
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A Rock története 1.

Nagyon jó könyv, és gyerekkorom egyik kedvence. Együtt nőttem fel a kötetmegjelenésekkel. Egyben szerintem a sorozat legjobb része. Tetszik a pártatlansága, hogy a lehető legobjektívebben próbálnak írni a témáról, és az az alaposság, ami a munkát áthatja. Nyilván nagy tudáson és hosszú kutatómunkán alapszik. Tetszik, hogy a társadalmi és politikai változásokat, a korabeli mozgalmakat, pénzügyi összefüggéseket és divatokat is bemutatják, ezzel átnézve és tárgyalva mindent, aminek egy kicsit is köze van a (rock)zenéhez.

Jealousman>!
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A Rock története 1.

Remek gyűjteménye a 50-es 60-as évek fontosabb történéseinek! Egy kis kitérő aztán jöhet a 80-as évek remélem az is ilyen érdekes és olvasmányos lesz!


A sorozat következő kötete

A rock története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Presser Gábor: Presser könyve
Lévai Balázs: Lovasi
Hobo (Földes László): Hobo sapiens
Szentesi Zöldi László – Rudán József: Rudán Joe
Miklós Tibor: Keresem a szót, keresem a hangot…
Molnár György – Tóth Péter: Omega a gitár mögül
Göbölyös N. László: Az ajtókon innen és túl
Tony Iommi – T. J. Lammers: Iron Man
Dave Grohl: A történetmondó
Szász Adrián: Rock & Road