A ​székrekedés és étrendi kezelése 0 csillagozás

Kiváltó okok, megelőzési és kezelési lehetőségek. Életmódra és étrendre vonatkozó tanácsok
Jávor Tibor – Moser Györgyné: A székrekedés és étrendi kezelése

E könyv mindenki számára közérthetően mutatja be a székrekedés okait, előfordulását, gyakoriságát, tüneteit és kezelését. Leírja, hogy nem is olyan nehéz ezen a betegségen segíteni, hiszen ha életvitelünket némileg átalakítjuk, minimális odafigyeléssel a panaszok megszüntethetők. A székelés rendezése együttjár az életmódunk rendezésével, étkezésünk természetesebbé tételével, s ezzel nemcsak az adott kellemetlen tünetet tudjuk eltüntetni, hanem más következményes betegségnek tudjuk elejét venni (pl. aranyér, vastagbélrák, különböző fekélyek). A könyv tárgyalja a pszichés támogatást, a gyógyszeres kezelés lehetőségeit és korlátait is. Az orvosi tudnivalókat diétás receptgyűjtemény követi.

>!
Golden Book, Budapest, 2003
144 oldal · ISBN: 9789639275324

Hasonló könyvek címkék alapján

Schobert Norbert: A Norbi titok
Dean Ornish: Spektrum
Tihanyi András: Wellness étrend
Robert C. Atkins: Dacolj a koroddal!
Koronczai Magdolna (szerk.): Rákmegelőző étrend
Baranyi Éva – Winkler Gábor – Bánvölgyi Györgyné: Cukorbetegség, túlsúly és étrendi kezelésük
Demecs István: Superfood – a mikroalgák
Sarah Brewer: Energiafokozók kézikönyv
Robert Arnot M.D.: A tökéletes étrend
K. Kishonti Betti: Paleolit szakácskönyv – A túlélés diétája?