Máj- ​és epebetegségek, étrendi kezelésük 0 csillagozás

Jávor Tibor – Lindwurm Györgyné: Máj- és epebetegségek, étrendi kezelésük

Az ​emberi máj hatalmas, mintegy másfél kg súlyt kitevő mirigyes szerv, amelyben az ember anyagcsere-folyamatainak jelentős része zajlik. Hozzácsatlakoznak az epevezetékek és az epehólyag.amely a máj által termelt váladékot, az epét. a vékonybél felső szakaszába üríti, ezzel járulva hozzá a bélben az emésztés folyamatához.

Jelen könyv bemutatja a máj és epehólyag felépítését, normális és kóros működését, a cukor-, zsír-, fehérjeanyagcserét, olvashatunk a máj biotranszformációs működéséről is, s ezt követik a leggyakoribb máj- és epebetegségek tünetei, okai. a betegség kiderítését szolgáló különböző laboratóriumi próbák, majd a megelőzési és kezelési lehetőségek.

A dietetikus által összeállított részben kiviláglik, hogy noha a májsejtek hihetetlen mértékben képesek regenerálódni (megújulni, újraképzőni), mégis ha a máj megbetegszik, a feladatait egy idő után már nem tudja maradéktalanul ellátni. A gyógyszeres kezelést kiegészítő diéta megakadályozza a beteg… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Diétás szakácskönyvek Golden Book

>!
Golden Book, Budapest, 2001
112 oldal · ISBN: 9638232870

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve
Gaálné Póda Bernadette – Zajkás Gábor: Epebetegek diétáskönyve
Nagy Józsefné – Somogyi Lászlóné: A máj-, epe- és vesebetegségek diétás étrendjei
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg
Will Bulsiewicz: Éltető rostok
Ferencsik István: A természetes életmód ételei
Szalka András – Lindwurm Katalin – Nógrádi Katalin: A képzett beteg nagy diétáskönyve
Thilo Schleip – Gabi Hoffbauer: A bélérzékenység és ami valójában mögötte rejlik
Fazekas Sándor: Hisztamin intolerancia
Paul Gayler – Jacqui Lynas: Szívbarát receptek