Hidden ​Pictures 15 csillagozás

Jason Rekulak: Hidden Pictures Jason Rekulak: Hidden Pictures Jason Rekulak: Hidden Pictures

From ​Jason Rekulak, Edgar-nominated author of The Impossible Fortress, comes a wildly inventive spin on the classic horror story in Hidden Pictures, a creepy and warm-hearted mystery about a woman working as a nanny for a young boy with strange and disturbing secrets.

Fresh out of rehab, Mallory Quinn takes a job in the affluent suburb of Spring Brook, New Jersey as a babysitter for Ted and Caroline Maxwell. She is to look after their five-year-old son, Teddy.

Mallory immediately loves this new job. She lives in the Maxwell’s pool house, goes out for nightly runs, and has the stability she craves. And she sincerely bonds with Teddy, a sweet, shy boy who is never without his sketchbook and pencil. His drawings are the usual fare: trees, rabbits, balloons. But one day, he draws something different: a man in a forest, dragging a woman’s lifeless body.

As the days pass, Teddy’s artwork becomes more and more sinister, and his stick figures steadily evolve into… (tovább)

Sphere, London, 2022
384 oldal · ASIN: B09F61MFHW
Macmillan, New York, 2022
Felolvasta: Suzy Jackson
Flatiron Books, New York, 2022
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250819345

LeviTheBooktuber>!
Jason Rekulak: Hidden Pictures

2-3 hónapja megnéztem a 2022-es Goodread Choice Awards nyertes könyveket és ezen a regényen valahogy megakadt a szemem. Jó pár hónapig csak kerülgettem, pedig már ott ült a Kindle-ömön. Aztán egyszer csak belekezdtem, olyannyira, hogy alig bírtam letenni, folyamatosan csak arra vártam, hogy mikor tudom újra folytatni, annyira magával ragadt a cselekmény.

Nagyon jól össze van rakva ez a történet, mintha patika mérlegen lett volna kimérve minden hozzávaló, hogy egy igazán izgalmas és logikusan felépített thriller/horror kerekedjen ki a végére. A regény folyamán pedig láthatjuk Teddy rajzait is, ami még hátborzongatóbbá tette a történetet.

Nagyon szerettem a főszereplőnket Malloryt, a Maxwell családot, Mitzit, mindenkit. Aztán szép lassan jöttek a fordulatok, ami borított elég sokmindent, amit addig gondoltam. :D De a legnagyobb meglepetésre nem is akarok utalni.

Annyira szurkolok, hogy magyar nyelven is megjelenjen, de addig is: bárki, aki attól tart, hogy nem értené, nagyon egyszerű a nyelvezete (kb. B1).

kicsi_Coco P>!
Jason Rekulak: Hidden Pictures

Nagyon tetszett ez az egész premise, hogy illusztrálva van a könyv, és egyre profibb rajzokat rajzolt a kissrác.
Végig olvastatta magát a könyv, bár a vége szerintem elég viccesre sikeredett, komolyan venni nehezen lehetett. Valós helyzetben ilyen biztos, hogy ritkán van spoiler
Remélem, lefordítják magyarra, már csak azért is, hogy spoiler
Ajánlom nagyon, szerintem egy feszült, jól megírt, olvasmányos könyv.

Linaa P>!
Jason Rekulak: Hidden Pictures

Goodreads Choice Award 2022 kihíváshoz kellett elolvasnom egy könyvet a horror kategória jelöltjei közül, így megnéztem, hogy ki lett tavaly a nyertes, izgalmasnak tűnt a leírása, úgyhogy gondoltam belevágok. Elsőre csak hangoskönyvben hallgattam, viszont mindenképp szükséges hozzá legalább az ebook beszerzése, mert sok illusztrációt használ a könyv, amelyek sokat emelnek az atmoszféráján.

Fordulatos és pörgős mű, érdekes alapfelállással. Emiatt szerintem gyorsan olvastatja magát és jó kikapcsolódást nyújt, bár helyenként azért kissé klisés és aki látott/olvasott már néhány horror filmet/könyvet, meg is tudja valószínűleg tippelni, hogy mi lesz a csavar. De pont ez a jó benne, hogy tippelni tudsz rá, de azért nem vagy túl hamar túl biztos benne, ezért végéig fenttartja a figyelmet.

Athala P>!
Jason Rekulak: Hidden Pictures

Az év nagy meglepetése volt számomra ez a könyv :) Minden volt benne, ami egy kis nyári borzongáshoz elengedhetetlen. Szellemek, rejtély, gyermekkori trauma és külön színesebbé tették a könyvben szereplő gyerek/művészi rajzok!
spoiler
Tetszett, hogy Mallory nem a tökéletes lány. Maga is megjárta a poklok poklát, immár kétszer is :) spoiler
Jár neki az öt csillag, és aki szereti az ilyen „szellemekkel suttogós” thrillereket/krimiket, annak ez biztos kedvence lesz!

W_A P>!
Jason Rekulak: Hidden Pictures

Wow! Nagyon féltem a horror címke miatt, viszont abszolút megérte elolvasni. Kellően hátborzongató thriller egy kis paranormális szállal megfűszerezve.

Nehéz spoilerek nélkül véleményt írni, így csak annyit mondanék, a 21 éves Mallory Quinn tökéletes karakter egy ilyen könyvhöz. Na jó… majdnem tökéletes. Neki is megvannak a sötét foltjai spoiler, de abszolút szerethető, mindent megtesz, hogy tiszta maradjon. Mentora, Russell, nagyon büszke rá, így bátran ajánlja neki, hogy vállaljon munkát a továbblépés reményében. Végül egy 5 éves kislány bébiszittere lesz, így kerül be a Maxwell családhoz. A kis Teddyvel hamar megtalálja a közös hangot, mindig közel van hozzá, mivel egy saját részleget is kap a családi ház körül. Napjaikat kirándulással és sok nevetéssel töltik.

Annyira idilli volt a látkép, hogy tűkön ülve vártam mikor jön el a katarzis. Nem is kellett sokat várnom, hamar megjelenetek „Teddy” rejtélyes és felettébb bizarr rajzai. A fősulis Adrian és a kotnyeles szomszéd, Mitzi, szívesen segítenek Mallorynak kitalálni, hogy mi áll a furcsaságok mögött.

Olvasmányos, szórakoztató, abszolút megértem a Goodread Choice Award helyezést.

Achala>!
Jason Rekulak: Hidden Pictures

Végre egy letehetetlen könyv, és a pilot twist-et biztos nem találjátok ki.