A ​Kreml jelöltje (Vörös veréb 3.) 64 csillagozás

Jason Matthews: A Kreml jelöltje

A ​Vörös veréb-trilógia befejező része.

Az orosz kémelhárítás vezetője, Dominyika Jegorova ezredes több mint hét éve kémkedik a CIA-nak. Ha mindez nem lenne elég, titkos szerelmi viszonyt folytat tartótisztjével, Nate Nash-sel, amivel minden írott és íratlan szabályt megszegnek, halálos veszélybe sodorják egymást, mégsem képesek ellenállni a kísértésnek.

Mindeközben Washingtonban a nemrég beiktatott amerikai elnök új kormánytagokat választ maga mellé a kabinetjébe. Dominyika fülébe jut, hogy az orosz titkosszolgálat a saját vakondját készül egy magas rangú hírszerzői posztra ültetni. Ha a Kreml jelöltjét nevezik ki, az oroszok azonnal tudomást szereznek a CIA összes moszkvai ügynökének kilétéről, Dominyikát is beleértve.

Dominyika versenyfutásba kezd az idővel, és beleveti magát a Kreml falai között zajló intrikákba, hogy még több titkos információt szerezzen meg Putyin legbelső köreiből, és kiderítse, ki lehet az oroszok vakondja, mielőtt még túl késő… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
480 oldal · ISBN: 9789634195337 · Fordította: Orosz Anna
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634195320 · Fordította: Orosz Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dominyika Jegorova


Kedvencelte 6

Most olvassa 12

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 62


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Jason Matthews trilógiája mesteri, alap lett a kémregényeket kedvelőknek. Feltette az i-re a pontot a szerző. Dominyika szakácskönyve izgalmas kémtörténet, kemény akciókkal, szerelemmel fűszerezve.

https://gaboolvas.blogspot.com/2019/01/a-kreml-jeloltje.html

1 hozzászólás
>!
klara_matravolgyi
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Nem jutok szóhoz. Mert ez nem fikció, ez a valóság, a felsőbb körökben nem bízhatsz senkiben, mert nem tudhatod ki milyen kapura játszik valójában. Mindig is nagy tisztelettel gondoltam azokra a kémekre/ügynökökre, akik nem anyagi indíttatásból, hanem hazaszeretetből játszottak ki rendszereket.
Ez a trilógia a valaha volt legkitűnőbb ábrázolása ennek a veszélyes és szövevényes világnak. Ízig-vérig hiteles, és egy ennyire részletes és összetett történet nem is kaphatna ennél dícséretesebb jelzőt. Szomorúan búcsúzom Dívától, mert nagyon szívesen olvastam volna még róla, de spoiler Mr Matthews, ezúton is üzenem, az én szívem is összetört most.

2 hozzászólás
>!
Nikymeria P
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Zseniális és borzalmasan dühítő.

Kifacsart. Nemhiába halogattam. Számítottam rá, hogy nem lesz kellemes a vége, de most mindenképpen kell valami olyan könyv, ami habosbabos. Hepiend meg minden.

>!
PRicsmond
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Hát végére értünk Jason Matthews Vörös veréb trilógiájának. Nem tudom mi újat lehetne írni róla, mint az előző részekről, hozza az első két rész színvonalát, ugyanazon vonalon felépítve, mint a korábbi köteteket.
Az USA és Oroszország sakk játszmája folytatódik a kémek világában, a külvilág tudomásán kívül a két szuperhatalom között egy újabb hidegháború folyik.
Díva sikeres munkájának hála az oroszok vesztésre állnak, aminek következményeképp drasztikus lépésre szánják el magukat, likvidálják a CIA igazgatóját, ezáltal megüresedett székbe pedig a több, mint 10 éve beszervezett orosz kémet kívánják ültetni, amiről az amerikaiaknak semmi tudomása sem volt eddig. Megindul a hajtóvadászat a Kreml jelöltje után, mivel ha nem sikerül időben felfedni a kilétét és hatalomra kerül első dolga lesz Moszkvának jelenteni a köreikbe beépített amerikai ügynökök neveinek listáját.
Dominyika egyre feljebb kerül a ranglétrán, amelynek következményeként egyre jobban az elnök közelébe kerül. Amíg a rejtélyes Kreml jelölt Magnit leleplezésén dolgoznak hőseink Dominyikának a Kremlben belül is meg kell küzdenie irigykedőivel, miközben amerikai barátainak is segítséget nyújt a titkos orosz műveletek megakadályozásában.
Akcióban, feszültségben, kalandban és drámában bővelkedő történet a trilógia zárókötetet, a vége kimondottan drámaira sikerült, biztos vagyok benne, hogy ha ezt is megfilmesítik máshogy zárják le a történetet.
Sajnálom, hogy vége lett ennek a történetnek, de minden jó történetnek vége van egyszer. Remélem Matthews nemsokára újabb kémregényt vet papírra.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
480 oldal · ISBN: 9789634195337 · Fordította: Orosz Anna
>!
gesztenye11
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Befejeztem a „trilógia” utolsó kötetét is. Érdekes, hogy mindenki trilógiának hívja, de biztos, hogy nem lesz folytatás? spoiler Vannak apróbb, nyitott kérdések a végén, amikre lehetne alapozni, ha nem is újabb 3 kötetet, de valami „utószó”-szerűséget!
És most akkor a könyvről. Először nem akartam 5 csillagot adni, mert nem ilyen befejezésre számítottam – hát ez minden, csak spoiler. De igazából a szerzőnek szíve-joga, hogy úgy fejezze be a könyvét, ahogy akarja, az olvasó meg csak izguljon. Hát lehetett ebben a kötetben is. A helyszínek itt is peregnek, New York, Bécs, Kartúm (kis közjáték), Isztambul, Hongkong, Moszkva és a Fekete-tenger. Vannak új szereplők (kipróbált hidegháborús veteránok, és nekem nagyon bejöttek a Rozsomákok)! Van vér, van keménység – de jó sok, és ez a kötet legalább annyira durva és valósághű(?), mint a második. Újabb leckéket veszünk oroszból, és még többet „megfigyelés-elhárításból”. (Ez nekem nagyon tetszik, a kifejezés és a tevékenység is – a való életben is ennyit hárítanak az igazi kémek? Kellene egyet keresni:-)).
Van egy kis plusz romantika is. És persze itt is van jó sok recept – ezeket is ki lehetne adni, akár külön is, fényképekkel (most adjak ötleteket a kiadónak?)
És ami miatt még lehetne akár folytatása is – Putyin elnök is él és virul (azért a szerző nem tagadta meg CIA-s múltját, amit ők csinálnak, az csupa jó, amit az oroszok (köztük Putyin), az SZVR, GRU és társaik, az meg csupa rossz. Nem hiszem, hogy a kémkedésben vannak ennyire fekete-fehér dolgok, ilyen régen sem volt, a XXI. században pedig végképpen nem. Összességében az egész sorozat nagyon jó, olvasmányos, mindhárom kötet letehetetlen – és ajánlott rögtön egymás után olvasni! spoiler.

>!
Enikő_Darai_Enii P
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Lévén, hogy zárókötet, kicsit többet vártam tőle.
A már jól ismert szereplőkkel dolgozik az író, és a tőle megszokott stílust hozza. A vibráló feszültség, a csavarok, az akciódús cselekmény, minden adott egy remek zárókötet alkotásához. Még is, nekem maradt egy kis hiányérzetem a könyv letétele után. Spoiler nélkül csak annyit szeretnék mondani ezzel kapcsolatban, hogy szerintem nem varrt el minden szálat az író, ami ugyebár továbbra is fennálló kérdéseket eredményezett bennem, olvasóban. Befejezőkötet mivolta miatt, szerintem le kellett volna zárni ezeket a nyitva hagyott kis ajtókat. De persze ez egy szubjektív vélemény, van aki szereti, ha marad a végén egy (vagy két) függő kérdés.
Életem egyetlen, ám de annál jobb kémregény trilógiája a Vörös veréb trilógia. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a politikai kérdésekkel és cselszövéssel teli, izgalmas köteteket, egy kis romantikával megspékelve.

>!
Nushi P
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

A trilógiából ez a könyv tetszett a legjobban, ugyanakkor ez volt számomra a legsötétebb leg kegyetlenebb rész is. a végétől teljesen össze voltam törve. A férjem napokig azt nézte, hogy boklászom a házban és néha felkiáltok : NEM! Szerencsére már megszokta a könyves flash back -jeimet.spoiler Én részemről kérek még Jason Matthewsból és a receptjeiből:-)

1 hozzászólás
>!
Badiga
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Jason Matthews ezzel a trilógia sorozattal nagyon belopta magát nálam abba a világba, amibe mondhatni mi „halandó lények” sosem fogunk kerülni..Bár nem is álmodozunk róla. Nagyon szeretem az ilyen témát könyvben, filmben, dokumentumfilmben, akármiben, hisz ez a kő kemény valóság illúzióval átszőve.Sosem fogod tudni ki mond igazat és kinek hihetsz, és mi a valóság.
A záró kötet méltó lezárása, ha ugye lezárása a történtnek. Sokan nem erre a végére számítottunk, de mire is számítottunk igazán, ami csak a mi képzeletünkben volt, a sorok között meg ott lapult az izgalom, kétely, ármány, az igazi kémkedés. Az írónak volt tapasztalata részletes, sok sok információval megírni a köteteteket, hisz 33 évet dolgozott ebben a világban. Hogy ezek fiktív, vagy valós történetek mindenki olvassa el és döntse el magában.

>!
Lish
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Mindig szerettem a kémek világában játszódó történeteket, nagyon örülök, hogy ez a trilógia a polcomra került.
Ez a rész méltó lezárása lett a sztorinak. Volt pár számomra zavaró apróság, de ezektől el tudok tekinteni, mert összességében nagyon tetszett az egész. Talán az első a kedvenc részem, de izgalmas és érdekes volt végig. No meg nagyon realisztikus, ez is egy fő szempont volt, hogy nem légből kapott és valóságtól elrugaszkodott eseményszálat vezetett végig a szerző.
spoiler
Nagyon hiányozni fognak Dominyikáék, biztos, hogy sokszor eszembe fog jutni ez a trilógia.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634195320 · Fordította: Orosz Anna
>!
Szencsike MP
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Nem gondoltam volna, hogy ennyire rákattanok a kémkedés világára, de a könyvsorozat szép lassan beszippantott a világába. Szívesen olvasnám tovább, hogy mi lesz Dominyikával ezek után, mert az orosz meló igazán izgalmas volt eddig is, és azt hiszem a történtek után is, bárhogy is döntsön a jövőéről Putyin kedvence. Putyinra azt hiszem ezek után másképp fogok nézni.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Lévén, hogy a fény gyorsabban terjed, mint a hang, vannak, akik okosnak tűnnek, amíg ki nem nyitják a szájukat – folytatta Benford.

>!
PRicsmond

Benford végignézett a jóvágású fickón, aki szoba-hőmérsékletű IQ-val rendelkezett, és arra gondolt: ha ez a fickó a vakond, az oroszok jobbak, mint hittük.

>!
robinson P

Dominyika hozzá volt szokva, hogy a férfiak bámulják, és élvezetét lelte abban, hogy megvető pillantásokat vessen rájuk. De az más, ha az elnök legelteti rajta a szemét.

Kapcsolódó szócikkek: Dominyika Jegorova · Vlagyimir Putyin
>!
PRicsmond

Ügynököt futtatni olyan, mint egy furulyával kígyót bűvölni.

>!
robinson P

A nő egy umnyik volt, egy kocka, a fizika megszállottja, és pontosan úgy is nézett ki.

>!
PRicsmond

– Nem szeretem ezt az elcsépelt kifejezést, hogy „titkokat lopni”.
A lopás szó törvénytelen és morálisan elítélendő módszereket sejtet.
– De hisz ez a kémkedés definíciója, amióta Júdás megcsókolta
Jézust – háborgott Benford. – Maga minek nevezné?

>!
PRicsmond

Ha nem adom át időben Benfordnak az üzenetet, maga súlyos veszélybe kerül, ugye?
– Ha a butirkai börtön kivégzőcelláját súlyos veszélynek tartja, akkor igen, súlyos veszélybe kerülök.

>!
robinson P

A férfi felismerte a harc előtti higgadtság állapotát, amikor hirtelen kiélesedik a látása, a szaglása és a hallása. Kiélvezte az azonnali összecsapás jeges döbbenetét és a közelgő öldöklés ragacsos zamatát. Egyre közelebbről hallotta a lépteket az ajtó túloldalán

>!
PRicsmond

A sors összehozza az embereket, bármilyen messze is legyenek egymástól.

>!
robinson P

Nem számít, milyen nagy és hatalmas Oroszország, mindig is fenyegetve fogja érezni magát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Tom Clancy: A kokain akció
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Stephen King: Aki kapja, marja
Stephen King: Álom doktor
Karen Rose: Vigyázz rám
Karin Slaughter: Sebek
Julie Garwood: Szívtipró