A ​Kreml jelöltje (Vörös veréb 3.) 5 csillagozás

Jason Matthews: A Kreml jelöltje

A ​Vörös veréb-trilógia befejező része.

Az orosz kémelhárítás vezetője, Dominyika Jegorova ezredes több mint hét éve kémkedik a CIA-nak. Ha mindez nem lenne elég, titkos szerelmi viszonyt folytat tartótisztjével, Nate Nash-sel, amivel minden írott és íratlan szabályt megszegnek, halálos veszélybe sodorják egymást, mégsem képesek ellenállni a kísértésnek.

Mindeközben Washingtonban a nemrég beiktatott amerikai elnök új kormánytagokat választ maga mellé a kabinetjébe. Dominyika fülébe jut, hogy az orosz titkosszolgálat a saját vakondját készül egy magas rangú hírszerzői posztra ültetni. Ha a Kreml jelöltjét nevezik ki, az oroszok azonnal tudomást szereznek a CIA összes moszkvai ügynökének kilétéről, Dominyikát is beleértve.

Dominyika versenyfutásba kezd az idővel, és beleveti magát a Kreml falai között zajló intrikákba, hogy még több titkos információt szerezzen meg Putyin legbelső köreiből, és kiderítse, ki lehet az oroszok vakondja, mielőtt még túl késő… (tovább)

Eredeti mű: Jason Matthews: The Kremlin's Candidate

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
480 oldal · ISBN: 9789634195337 · Fordította: Orosz Anna
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634195320 · Fordította: Orosz Anna

Most olvassa 7

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 60


Kiemelt értékelések

>!
Enikő_Darai_Enii P
Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Lévén, hogy zárókötet, kicsit többet vártam tőle.
A már jól ismert szereplőkkel dolgozik az író, és a tőle megszokott stílust hozza. A vibráló feszültség, a csavarok, az akciódús cselekmény, minden adott egy remek zárókötet alkotásához. Még is, nekem maradt egy kis hiányérzetem a könyv letétele után. Spoiler nélkül csak annyit szeretnék mondani ezzel kapcsolatban, hogy szerintem nem varrt el minden szálat az író, ami ugyebár továbbra is fennálló kérdéseket eredményezett bennem, olvasóban. Befejezőkötet mivolta miatt, szerintem le kellett volna zárni ezeket a nyitva hagyott kis ajtókat. De persze ez egy szubjektív vélemény, van aki szereti, ha marad a végén egy (vagy két) függő kérdés.
Életem egyetlen, ám de annál jobb kémregény trilógiája a Vörös veréb trilógia. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a politikai kérdésekkel és cselszövéssel teli, izgalmas köteteket, egy kis romantikával megspékelve.


Hasonló könyvek címkék alapján

John le Carré: Galambok alagútja
Dean R. Koontz: Amnézia
Robert Littell: A cég
Jeff Abbott: Öntörvény
Don Winslow: A kartell
David Baldacci: Isteni igazság
Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado
Robert Ludlum: Az Osterman-víkend
Karen Cleveland: Tudnom kell
Colleen McCullough: Túl sok a gyilkosság