Rey ​túlélési útmutatója 13 csillagozás

Jason Fry: Rey túlélési útmutatója

Van egy szabály: ha életben akarsz maradni a Jakkun, NE KÉRDEZZ!

A nevem Rey. Egy nemzedékkel ezelőtt a Birodalom összecsapott az Új Köztársasággal itt, a Jakkun. A csata után csak egy lakhatatlan sivatag maradt hátra, meg egy roncstelep, tele hajókkal és csontokkal – ott, ahol a legtöbb harci gép lezuhant. Én abból élek, hogy használható darabokat és berendezéseket szerelek ki a roncsokból. Nem tudom, hogyan kerültem ide, és miért…

Amit a kezedben tartasz, az az én túlélési útmutatóm ehhez a barátságtalan bolygóhoz. Mit érdemes összegyűjteni? Mit kell elkerülni, ha életben akarsz maradni? Nyisd ki ezt a könyvet, és fedezd fel, mi minden szükséges errefelé a túléléshez!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2015
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155541933 · Fordította: Németh Attila · Illusztrálta: Andrew Barthelmes

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Jason Fry: Rey túlélési útmutatója

Egyrészt: igazán igényesen kialakított könyv. szép színes, minőségi papíron, minőségi képekkel. Színes, szinte már szagos. Nagyon tetszettek a rajzok, főleg a mindenféle gépekkel foglalkozó résznél spoiler Ha valakit velem ellentétben érdekel a Jakku, akkor abszolút neki való könyv, mert tényleg informatív és nem csak egy szempontból. Külön tetszettek a mindenféle kihajtható kártyák és útmutatók, és az olyan apró utalások, amikről egész eddig azt hittem, hogy végleg és visszavonhatatlanul száműzték őket a Legendák közé. spoiler
Másrészt: a nyelvezet olyan bonyolult, mint az egyszeregy, cserébe mondjuk nem nézi hülyének az olvasót. A kötés miatt helyenként alig lehetett kinyitni, azt is csak óvatosan. És nincsenek oldalszámok. Leírhatatlanul zavart, hogy nincsenek oldalszámok!!!

Összességében nem rossz könyvecske, de vagy 8-12 éveseknek ajánlom, vagy hardcore EpVII/Jakku fanoknak :)

2 hozzászólás
>!
Razor SMP
Jason Fry: Rey túlélési útmutatója

Anno csak legyintettem ennek a kötetnek a beharangozásakor, a film sikerét meglovagoló gyerekkötetnek tartottam. Aztán a könyvesboltban bogarászva a kezembe vettem és kellemesen meglepődve nézegettem a hajórajzokat és a kihajtható mellékleteket. Kollégáimtól búcsúajándékkép megkaptam ezt a könyvet, így most részletesebben is elmerülhettem Rey kötetében. Ez ugyanis nem regény vagy ifjúsági újramesélése a történetnek, hanem egy részletes leírás a Jakkuról: a helyekről, a lakokról és persze a bolygót borító roncsokról. Mindez megtűzdelve Rey egyéni kommentárjával (pl. melyik roncsból mit érdemes kiszedni), naplószerű bejegyzésekkel, és nagyon jól sikerült kézi rajzokkal, melyek csak erősítik a jegyzetfüzetes jelleget.

>!
Kolibri, Budapest, 2015
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155541933 · Fordította: Németh Attila · Illusztrálta: Andrew Barthelmes
>!
Roland_Rahl
Jason Fry: Rey túlélési útmutatója

Hát jó hamar kilehetett olvasni mivel televolt illusztrációkkal (ami nem baj) és nagyon tetszettek benne a kis kinyitható dolgok, plusz oldalak, legyen az egy tervrajz, egy leírás, vagy egy üres képeslap a Felhővárosból(Bespin)! :)
Jó kis könyv volt érdekes, főleg, hogy még mindig nem tudtam elszánni magam a film megnézésére. Na de talán majd mostanában!

Volt egy érdekesség, nincsenek benne oldalszámok. Ilyet még nem láttam. Hát végül is rövid de akkor is fura.

Egyetlen negatívum egykét elütés/elírás volt csak szóval abszolút jó kis könyv!

>!
Near 
Jason Fry: Rey túlélési útmutatója

Hát ez tényleg szuper volt!
Szögezzük le, hogy én nem szoktam ilyesmit olvasni. Nem olvasok naplókat, mert nem kötnek le. Nem olvasok „Minden, amit érdemes tudnod…” könyveket, mert nem érdekelnek. Ami érdekel részlet, arra ott a google, de több ezer Ft-os könyvet azért nem vennék meg.
Ez viszont tényleg jó volt! Oké, talán gyerekeknek készült, de nem azon a módon, amelyik hülyének nézi őket. Érdekes a megfogalmazás a napló stílus, de a szó lehető legjobb értelmében. A kézzel írt nyomtatás, az apró, ki- és felhajtható érdekességek még különlegesebbé teszik. Könnyű elveszni az apró részletekben. Nem csak a szövegben, de a rajzoknál is. Annyira elnagyolt vázlatnak tűnik mind, mégis ott vannak a kis részletek, amikért percekig vizsgálsz egy rajzot.
Szép, igényes, érdekes. Nem csak gyerekeknek!
Azt nem tudom, hogy a világot mennyire bővíti ki más könyvhöz képest, de maga a Jakku jó leírást kapott bár úgy érzem, nagyrészt a járművekre volt kihegyezve. A Rey fejében kavargó gondolatok viszont biztosan adnak egy pluszt a filmhez képest.
Ha ilyen kis könyvre költesz, akkor ez megéri az árát.


Népszerű idézetek

>!
Near

Ha most ezt olvasod, valami nagyon rosszul alakult.

(első mondat)

>!
Near

…virágokat gyűjtök – jobb híján gerinckórókat és éjvirágokat –, hogy emlékeztessenek, mindenhol létezik szépség, még itt a Jakkun is… csak meg kell találni.

>!
Near

Legtöbbször senkivel sem találkozol. És hidd el, jobb is így.

>!
Near

Vajon én is így kerültem ide – valaki aki épp csak erre járt, egyszerűen itt felejtett?

>!
Near

Nehogy észrevegye, hogy bámulod – kidob minden kíváncsiskodót. Azokat nem szereti. Igazából senkit nem szeret.

>!
Near

Az élet mindent kibír. Csak adj neki néhány milliméternyi helyet akár egy olyan rettenetes helyen, mint a Jakku, és a többit megoldja.


Hasonló könyvek címkék alapján

Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Scott Westerfeld: Behemót
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
László Endre: Szíriusz kapitány és Csillaglány
Geronimo Stilton: Támadás a Blurg bolygóról
Kántor Zsuzsa: Hajszesz és bolondgomba
Gianni Rodari: Mesék a jövőből
Kevin Shinick: Star Wars – Csubi és a porgok
Jan Larri: Ezer kaland erdőn, mezőn
Timo Parvela – Bjørn Sortland: A játék