Az ​utolsó Jedik (Csillagok háborúja 8.) 16 csillagozás

Jason Fry: Az utolsó Jedik

Réges-régen, ​egy messzi-messzi galaxisban….

A Rian Johnson rendezőtől kapott információk segítségével a Star Wars: Az utolsó Jedik című regényében Jason Fry kibővítette a filmben látható történetet olyan jelenetekkel, amelyek alternatív forgatókönyv-változatokból származnak, illetve kiegészítette a történetet a filmből kimaradt egyéb elemekkel.

A Birodalom hamvaiból új veszélyforrás emelkedik ki: a könyörtelen Első Rend. Szerencsére új hősök is felbukkannak, akik fegyvert ragadnak, és akár az életüket is hajlandóak kockáztatni a galaxis lakóinak szabadságáért. Rey, az Erő-érzékeny árva; Finn, az egykori rohamosztagos; és Poe Dameron, a bátor X-szárnyú pilóta és még sokan mások összegyűlnek, hogy Leia Organa tábornok és az Ellenállás oldalán küzdhessenek. Ám az Első Rend parancsnokának, Snoke legfőbb vezérnek, és az ő végrehajtójának, Kylo Rennek óriási hadsereg és pusztító tűzerő áll a rendelkezésére és a fény bajnokaira talán a teljes megsemmisülés vár. Egyetlen… (tovább)

Eredeti mű: Jason Fry: The Last Jedi

>!
Szukits, Szeged, 2018
380 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634974697 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály
>!
Szukits, Szeged, 2018
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974680 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Rey


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Jason Fry: Az utolsó Jedik

Kicsit jobban tetszett mint a film. miért nem tudom meg mondani , talán azért mert már itt nem volt semmi elvárásom.
aki láttam a filmet tudja mire számíthat :)

>!
Ebe_Endocott
Jason Fry: Az utolsó Jedik

Körülbelül olyan volt, amilyenre számítottam, ami nem túl jó. Sok minden idegesített a könyvvel kapcsolatban, például az, ahogy rendkívül esetlenül és értelmetlenül próbálta egy mondatban megmagyarázni a film/történet bakijait. Például, h miért nem vetettek be egy fullos bombázó osztagot a Csillagpusztító ellen, a banális válasz pedig: még nem álltak készen a gépek…
Vagy miért nem lövik agyon a lépegetők az orruk előtt szenvedő Finnt és Rose-t? Az ex-rohamosztagos gondolatából megtudjuk, h mert ők túl jelentéktelenek a magabiztos Első Rend katonái szemében… spoiler
Eredetileg az volt a tervem, hogy előbb olvasom el a regényt, és csak aztán nézem meg a filmet, majd ezt a tervemet keresztülhúzta az indokolatlanul elcsúsztatott kiadási dátum (az eredeti, nem a magyar). Végül is nem baj, h nem úgy lett, a könyv alapján alig tudtam volna bármit elképzelni a leírások hiánya miatt. Össze vissza dobálózik szereplőkkel, fajokkal, stb. mindenfajta részletezés nélkül. Így is azt mondom, h a film egyszeri megnézése is kevés, h tudjam, mikor kiről van szó, a képes enciklopédia is szükséges hozzá. Üzletileg persze nem rossz megoldás.
A bővített jelenetek meg itt-ott beszúrt néhány sorban kimerültek, mondjuk ez korábbi filmregényeknél is hasonló volt, ezt nem rovom fel, nem is vártam mást. A könyv legnagyobb előnye, h jó levegős és gyorsan lehet haladni vele, valamint szép képek vannak a közepén.

>!
pelikanbence
Jason Fry: Az utolsó Jedik

Először írok a filmről !

Kontra:-Dögunalom és felesleges volt az a kaszinós jelenet.
-Phasma felesleges volt!
-A porgoknak nem volt semmi funkciója. (Örültem, amikor Csubi lecsapta. :DDDD)
-Lüke megfeji azt az űrtehénbálnakecskét. (Azt hittem kiadom Magamból a napi kajámat.)
-Amikor Rose előadja,hogy a háborúban csak a Szeretettel lehet legyőzni az ellenséget ! SZIVI !!!!!! EGY HÁBORÚBAN VAGYTOK BASSZUSKULCS !!!!!! Kíváncsi vagyok,hogy a Warhammer vagy Warhammer Age of Sigmar vagy a Warhammer 40000 illetve a The Horus Heresy (Mostmár ez a fantasy univerzum az, ami kenterbe veri a Star Wars Univerzumot Nálam !) regényekben elhangzott e már ilyen mondat.
-Snoke halála ! EZ EGY ROSSZ VICC VOLT BAKKER !!!!!! Mi több az egész jelenet A Jedi visszatérből lett lenyúlva csupán más szereplőkkel. HEH!!!!!! XD ÉS KI A BÚBÁNAT EZ A SNOKE ??????!!!!!! (Szándékosan említem a Jeepers Creepers Trilógiát, mert a főgonoszról ott sem tudtunk meg semmit.)
-Hux az agyamra ment.
-Finn, Rose és Poe ! TOTÁL FELESLEGES POÉNKODÓ DISNEY SZEREPLŐK, MINT OLAF VAGY MUSU !!!!!!
-DJ idegesített !
-Maz Kanata idegesített !
-Luke és Kylo harca ! Csak annyit,hogy:"A tiéd éppen akkora,mint az enyém ! Lássuk ! Tudod e használni ?" XDXDXDXD
-Luke szereplése és tanítási módja ! HA VALAKIBEN CSAK EGY APRÓ SÖTÉTSÉG LAPPANG MÁR KI KELL NYÍRNI ??????!!!!!! ÚÚÚÚÚÚRRRIIIIIISSSTTTEEEEEENNN !!!!!! Nem csodálom,hogy SZEGÉNY Ben átállt a Sötét Oldalra !!!!!! Luke-ból pedig egy gerinctelen és gyáva Jeff, the Killer lett !
-Rey titka ! A szülei névtelen senkiházi nemesek voltak,akik eladták a Jakkun,hogy szórakozhassanak és berúgjanak ! VADBARMOK !!!!!! NEM HISZEM EL !!!!!! (Heh ! Rey, Mr. Creeper és Snoke a filmtörténet senkijei illetve Rey egy Mary Sue ! :D XD Nevetnem kell ! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD)

Pro és Kontra: -Holdo önfeláldozása.
-Látvány (Mert az mindig segít !)
-Ben és Rey harca a nyolc Pretoriánus Gárdistával.
-A vulptexek vagyis a sötétben vörösen világító kristályrókák. :) Nekik azért volt funkciójuk ! :) (Na,majd kíváncsi leszek a Solo filmben a koréliai vérebekre is.) Tavaly karácsonyra kaptam egy kis Bear Impexes plüssrókakölyköt Anyukámtól és Nagymamámtól és Vulptexpajtásnak neveztem el a plüssömet! :)))))) :333333 http://www.ajandekozoo.hu/pluss-vadallatok-17-cm-csimpanz-2021
-Na, meg a csatajelenetek.

Pro: -KYLO REN/BEN SOLO !!!!!! Na,ő érdemli Nálam azt az 5/5-öt !!!!!!:)))))) Egy igazi skizofrén karakter, de tudtam sajnálni és tetszett Nekem az a jelenet, amikor megpróbálta Leiát ölni, de megkegyelmezett neki. TÖBB emberség van benne, mint gondoltam volna. :)))))) :333333

Film: 3,5/5 Külön Kylo Ren (Ben Solo) karaktere: 5/5

A regényverziót idén 2018-ban kaptam meg Szülinapomra ajándékba ! :) Néhány jelenettel ki lett bővítve a regény, Han Solo temetése megható volt és Ben Solo is jó volt és talán még a regényben is jobban ábrázolták, mint a filmben. :) Kedvelem ezt a regényt ! :)

5 hozzászólás
>!
lustica P
Jason Fry: Az utolsó Jedik

Maga a regény olvastatta magát, viszonylag gyorsan is végeztem vele. De a mozifilmet se néztem meg ismét, nem bírtam rávenni magam… Most sikerült megfogalmaznom mi is zavart ebben: most komolyan van egy kb állt jelenet az üldözéssel és ezek közben elrohannak a helyszínről Eg bolygóra majd visszamennek látatlanul?! Meg ugyanez idő alatt Ray megtalálja Skywalkert és ezen idő alatt Jedi lesz?! Most komolyan? neee. Átadta a kellő infot. Hát persze. És még táncolnak is :-D aha…

5 hozzászólás
>!
Csokky
Jason Fry: Az utolsó Jedik

Határozottabban jobb, mint az Alan Dean Foster által írt Az ébredő Erő. A film történéseit néhány plusz jelenettel, illetve gondolattal színesíti, emiatt viszont nem tettem volna rá a „bővített kiadás” feliratot. Picit zavaró volt, hogy néhány helyen elírták a neveket (pl. Poe figyelte Poe-t), de ezt leszámítva jó könyv volt.
A végén kaptunk egy kis adalékot a gondnokokról is, de ez a betoldás is inkább újabb kérdéseket vetett fel, nem pedig megválaszolta a meglévőket.


Népszerű idézetek

>!
Ebe_Endocott 

Rey nagyot sóhajtott. Ideje indulni. Végül is nem azért utazott több ezer fényévet, hogy itt, a céltól alig egy lépésre torpanjon meg.

75. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rey

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Vonda N. McIntyre: Star Trek – Khan haragja
William Kotzwinkle: E. T., a földönkívüli kalandjai a Földön
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Frank Herbert: A Dűne
Dan Simmons: Hyperion
Isaac Asimov: Második Alapítvány
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
James S. A. Corey: Kalibán háborúja