A ​jedi fegyvere 27 csillagozás

Luke Skywalker kalandja
Jason Fry: A jedi fegyvere Jason Fry: A jedi fegyvere

EBBEN A TELJESEN ÚJ TÖRTÉNETBEN ISMÉT IZGULHATUNK LUKE SKYWALKERÉRT!

A cselekmény a Star Wars: Új remény és a Star Wars: A Birodalom visszavág című filmek közötti időszakban játszódik. Luke egy rejtélyes bolygóra érkezik, ahol az Erő segítségével meg kell mentenie egy fiatal lány életét, és túl kell élnie a párviadalt, amit az új, korábban ismeretlen ellenfelével vív…

A történetben olyan fontos információkat is megtudhatunk, amelyek a
STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ című VII. epizód cselekményéhez szorosan
kapcsolódnak.

Eredeti mű: Jason Fry: The Weapon of a Jedi

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2015
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155501968 · Fordította: Fencsik Tamás · Illusztrálta: Phil Noto

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Luke Skywalker · C-3PO


Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Valentine_Wiggin
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Olyan kis semmilyen, gyorsan elolvasható, nem nagy szám a cselekménye, de SW hangulata azért van, Luke-ot meg továbbra is nagyon kedvelem. Ami egy kicsit zavart, hogy ő mindig olyan tipikus, „harmadik filmes” hős volt… aki szerencsétlenkedik a kalandjai kezdetén, viszont a fináléra tényleg kiteljesedik. A történetének ívét pont az adta, hogy a felemelkedése elhúzódott, megvoltak az alap jellemvonásai, amik később győzelemhez segítették, de a személyisége is sokat erősödött és formálódott. Itt, noha elvileg a Birodalom Visszavág és az Új remény között vagyunk, mégis olyan, mintha a már végső csatájára készülő, kiforrott jellemű Luke lenne a főszereplő, így nehezebben illeszthető be számomra az idővonalba.

>!
PAVideoStudio
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Ha nem láttam volna a filmet, akkor se lett volna izgalmas. Szódával elmegy, de azért na…
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/1uJLFHVgtU8

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
jaspi
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Egyszerű történet, egyszerű szöveg, de rövid kikapcsolódásnak megteszi.

>!
Nightmare I
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Ebben benne volt az, ami a Csempész futásából hiányzott: Normális halálok.
Nem volt rossz a történet, bár a Hullarabló miért nem hagyta, hogy spoiler A következő regény a kánonból, amit elolvasok már biztosan rendes regény lesz. Kicsit kezd sok lenni ezekből.

>!
Roland_Rahl
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Nos eléggé lerí róla, hogy leginkább csak a film marketingje miatt lett kidobva ( nem túl részletes történet, nagy betűkkel írva, és fejezetenként egy egy nagy illusztráció, talán gyorsan kellett kitalálni egy sztorit és minél előbb kiadni) Inkább a fiatalabbaknak. Aki az apró betűs könyvekhez szokott nekik igazi pihenő túra ez a nagy betűkkel írott könyv, Szinte észre sem vetted és kiolvastad pedig 186 oldalas de olyan mintha csak egy gyors Agatha Crhistie Zsebkönyvet olvastál volna szóval hamar ki lehet olvasni.
Ettől függetlenül nem volt rossz, végül is lekötött de annyira érezhető, hogy az új filmhez írták, hogy nem tudom teljes szívemből szeretni ez nem az a Star Wars mint régen.
Viszont azért adtam rá négyet mert rossznak nem rossz.
Ja és volt egy érdekesség, amikor Luke a Tatooinei kocsmai incidensre gondol .Ha az Új Reményben levőre gondol, ott tudtommal Ben csak a „csávó” karját vágta le, viszont itt úgy emlékezik vissza, hogy mindkettőt kinyírta az öreg. Na helyben vagyunk még az EREDETI SW filmet sem látta az író vagy csak ennyire emlékezett belőle és nem tűnt fel senkinek? Ha tévednék szóljatok! Ettől függetlenül rajongóknak ajánlom legyen az új vagy a régi filmek fanja.

Az erő legyen veletek!

4 hozzászólás
>!
itschristine
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Valahogy a Star Wars filmeken sokkal izgalmasabb.
Sajnos nem kötött le annyira, mint kellett volna. C-3PO itt is idegesítő, de R2-t imádtam (újfent). Luke és az Erő kapcsolata viszont tetszett és az is, hogy kicsit olvashattunk az Erő működéséről.
Az illusztrációk szépek benne, de összességében egy felejthető könyv.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

aki olvasta a A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja-t na ugyan ara a minőségre számíthat .egyszer olvasható ,drága ,rövid ifjúsági regény .
Luke első próbálkozása az erővel joda ellőtt nem sokkal .
nem fogod halálra izgulni magad rajta .

>!
Lewy_666
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Nem is tudom, mit kéne írnom pontosan erről a könyvről. Ifjúsági regényként tekintek rá, mert máshogy nem igazán érdemes, így viszont azt mondom, hogy megállja a helyét. Érdekes volt látni Luke-ot bizonyos szituációkban, ahogy azt is, hogyan próbálgatja az Erőt. C3PO-t még mindig idegesítő karakternek tartom, de ezt legalább jól visszaadta és szerintem kevésbé volt vontatott a történet, mint mondjuk a Mozgó Célpontban. Volt a vége felé egy Plot-twist, amit elsőre nem is igazán sikerült feldolgozni, de ügyes csavar volt. Összességében nekem tetszett, szépek az illusztrációk, minimalista, mégis stílusos borítóval. Egyetlen dolgot nem értek, az pedig a fülszöveg kis kommentje, miszerint „fontos információkat megtudhatunk, amelyek a VII. epizód cselekményéhez szorosan kapcsolódnak”. Mert én Pava-n kívül nem sok kapcsot fedeztem fel… o.O

>!
Eynregiujkonyvek I
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Először is: a fülszöveg túl sokat árul el. Egy egyszerű ifjúsági regény, semmi különös. Többet is ki lehetett volna hozni belőle, így viszont gyorsan elfelejtem. Bővebb ismertetőm: http://regiujkonyvek.blogspot.hu/2016/10/a-jedi-fegyver…

>!
Turbo1988
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Közepes.

Már elszoktam egy kicsit az ilyen szórakoztatás céljából írt könyvektől.
Kerettörténete C3PO visszaemlékezése. Hogy mennyi igaz belőle az kétséges, de úgy gondolom alapvetően megbízható. Az viszont gyanús volt, hogy bár eléggé szószátyárt robot mesélte el a történetet, mégis nagyon rövid lett.
Hiányzott belőle a szokásos filozófia rizsa. Luke csak ugyanazt mantrázta, amit Ben mondott neki, és próbált eligazodni benne. Új megfontolások nem voltak benne. Sőt! Aki olvasta a Darth Plaguiest, az tudja, hogy a Sithek nem kérik az Erőt, hanem befogják és irányítják. Itt viszont Luke-nál ez egyszerűen nem működött ez a módszer. Pedig ezt próbálta. Neki az használt, ha hagyja, hogy irányítsa őt az Erő. Miért? Miért megy neki ez a módszer. Ne feledjük, hogy tanonckorában Palpatine is így kezdte, de Plagueis lehurrogta.
Amit viszont egész végig nem értettem: Luke-nak miért volt Y-szárnyúja? Ennyire Disney a könyv? Remélem egyszer a SW kinövi ezt. Csak sajnos nem egyhamar.
A stílusa kicsit hasonlított az Ijfú Jedi-lovagok sorozathoz. Amolyan 16 éven aluliaknak szóló történet, csak nem tinédzser főszereplőkkel.
Túl rövid. Nem elég kidolgozott, és amikor a Hullarablóval harcolt, túlságosan elhúzták azt, amikor vakon kapálódzik, de amikor az Erővel visszanyerte a látást, azt elintézték néhány sorban. Pedig a Hullarabló – legalábbis egy padavannak – még ígyis kitartóbb ellenfele lett volna. Ezt nevetségesnek találtam. Mindezt csak azért, hogy benne legyen a folytatásban, mert nem tudnak jobb ellenfelet kitalálni. Mondjuk néhány Inkvizítort.
Meg aztán a „padavan” szót mióta írják „padawan”-nak? Nagyon Disney…
Ami viszont tetszett: megőrizte a szokásos humorát. Ebből a szempontból nem erőlködtek. De most őszintén: Luke egy Y –szárnyún!?
A legnagyobb előnye a 75. oldalon van, amikor Luke összefoglalja, hogy mi is a baj a Birodalommal. Bevallom, én sosem értettem az emberek beteges rajongását a birodalmi rohamosztagosok iránt. A filmekben (de a könyvekben is) csak szadista golyófogók voltak, akik csak akkor voltak nagylegények, ha védekezésre képtelen civileket kellett legyilkolni. Itt viszont Luke az áldozatokon keresztül mutatta be, hogy mi is a gond az Új Renddel. Mert ugyebár ő és a nevelőszülei is az áldozatok között volt.
Másik előnye, hogy Luke ismét diskurált Ben szellemével. Ez a Jedik örökösében nem történt meg. Itt viszont Ben szelleme terelte Luke-t a megfelelő irányba. Ezért is kap három csillagot, de különben nem nagy szám, és ennek nem az kevés oldalszám az oka.
Viszont nyitva hagyták az ajtót a folytatások előtt. Remélem tanulnak az első rész hibájából.
A könyv alapvetően gyűjtőknek való, vagy fiataloknak. olyanoknak, akik szeretik az Ifjú jedi-lovagok sorozatot, vagy a Jedi-növendéket.
Hát reméljük a jobbat.


Népszerű idézetek

>!
Saku28

– Sarco úr? – zendített rá Threepio. – Miért hívják magát Hullarablónak? Igencsak sajátságos elnevezés.
Luke elfintorodott. Néha arra gyanakodott, hogy akárki is programozta Threepiot, bizonyos etikett szabályokat fordítva installált a rendszerébe.

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Kapcsolódó szócikkek: C-3PO · Luke Skywalker

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.
Ernest Cline: Ready Player One
Andy Weir: A marsi
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Frank Herbert: A Dűne
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VI.
Suzanne Collins: Az éhezők viadala