A ​jedi fegyvere 30 csillagozás

Luke Skywalker kalandja
Jason Fry: A jedi fegyvere Jason Fry: A jedi fegyvere

EBBEN A TELJESEN ÚJ TÖRTÉNETBEN ISMÉT IZGULHATUNK LUKE SKYWALKERÉRT!

A cselekmény a Star Wars: Új remény és a Star Wars: A Birodalom visszavág című filmek közötti időszakban játszódik. Luke egy rejtélyes bolygóra érkezik, ahol az Erő segítségével meg kell mentenie egy fiatal lány életét, és túl kell élnie a párviadalt, amit az új, korábban ismeretlen ellenfelével vív…

A történetben olyan fontos információkat is megtudhatunk, amelyek a
STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ című VII. epizód cselekményéhez szorosan
kapcsolódnak.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2015
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155501968 · Fordította: Fencsik Tamás · Illusztrálta: Phil Noto

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Luke Skywalker · C-3PO


Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Valentine_Wiggin
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Olyan kis semmilyen, gyorsan elolvasható, nem nagy szám a cselekménye, de SW hangulata azért van, Luke-ot meg továbbra is nagyon kedvelem. Ami egy kicsit zavart, hogy ő mindig olyan tipikus, „harmadik filmes” hős volt… aki szerencsétlenkedik a kalandjai kezdetén, viszont a fináléra tényleg kiteljesedik. A történetének ívét pont az adta, hogy a felemelkedése elhúzódott, megvoltak az alap jellemvonásai, amik később győzelemhez segítették, de a személyisége is sokat erősödött és formálódott. Itt, noha elvileg a Birodalom Visszavág és az Új remény között vagyunk, mégis olyan, mintha a már végső csatájára készülő, kiforrott jellemű Luke lenne a főszereplő, így nehezebben illeszthető be számomra az idővonalba.

>!
PAVideoStudio
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Ha nem láttam volna a filmet, akkor se lett volna izgalmas. Szódával elmegy, de azért na…
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/1uJLFHVgtU8

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
jaspi
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Egyszerű történet, egyszerű szöveg, de rövid kikapcsolódásnak megteszi.

>!
Nightmare I
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Ebben benne volt az, ami a Csempész futásából hiányzott: Normális halálok.
Nem volt rossz a történet, bár a Hullarabló miért nem hagyta, hogy spoiler A következő regény a kánonból, amit elolvasok már biztosan rendes regény lesz. Kicsit kezd sok lenni ezekből.

>!
Roland_Rahl
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Nos eléggé lerí róla, hogy leginkább csak a film marketingje miatt lett kidobva ( nem túl részletes történet, nagy betűkkel írva, és fejezetenként egy egy nagy illusztráció, talán gyorsan kellett kitalálni egy sztorit és minél előbb kiadni) Inkább a fiatalabbaknak. Aki az apró betűs könyvekhez szokott nekik igazi pihenő túra ez a nagy betűkkel írott könyv, Szinte észre sem vetted és kiolvastad pedig 186 oldalas de olyan mintha csak egy gyors Agatha Crhistie Zsebkönyvet olvastál volna szóval hamar ki lehet olvasni.
Ettől függetlenül nem volt rossz, végül is lekötött de annyira érezhető, hogy az új filmhez írták, hogy nem tudom teljes szívemből szeretni ez nem az a Star Wars mint régen.
Viszont azért adtam rá négyet mert rossznak nem rossz.
Ja és volt egy érdekesség, amikor Luke a Tatooinei kocsmai incidensre gondol .Ha az Új Reményben levőre gondol, ott tudtommal Ben csak a „csávó” karját vágta le, viszont itt úgy emlékezik vissza, hogy mindkettőt kinyírta az öreg. Na helyben vagyunk még az EREDETI SW filmet sem látta az író vagy csak ennyire emlékezett belőle és nem tűnt fel senkinek? Ha tévednék szóljatok! Ettől függetlenül rajongóknak ajánlom legyen az új vagy a régi filmek fanja.

Az erő legyen veletek!

4 hozzászólás
>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

aki olvasta a A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja-t na ugyan ara a minőségre számíthat .egyszer olvasható ,drága ,rövid ifjúsági regény .
Luke első próbálkozása az erővel joda ellőtt nem sokkal .
nem fogod halálra izgulni magad rajta .

>!
Lewy_666
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Nem is tudom, mit kéne írnom pontosan erről a könyvről. Ifjúsági regényként tekintek rá, mert máshogy nem igazán érdemes, így viszont azt mondom, hogy megállja a helyét. Érdekes volt látni Luke-ot bizonyos szituációkban, ahogy azt is, hogyan próbálgatja az Erőt. C3PO-t még mindig idegesítő karakternek tartom, de ezt legalább jól visszaadta és szerintem kevésbé volt vontatott a történet, mint mondjuk a Mozgó Célpontban. Volt a vége felé egy Plot-twist, amit elsőre nem is igazán sikerült feldolgozni, de ügyes csavar volt. Összességében nekem tetszett, szépek az illusztrációk, minimalista, mégis stílusos borítóval. Egyetlen dolgot nem értek, az pedig a fülszöveg kis kommentje, miszerint „fontos információkat megtudhatunk, amelyek a VII. epizód cselekményéhez szorosan kapcsolódnak”. Mert én Pava-n kívül nem sok kapcsot fedeztem fel… o.O

>!
Eynregiujkonyvek I
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Először is: a fülszöveg túl sokat árul el. Egy egyszerű ifjúsági regény, semmi különös. Többet is ki lehetett volna hozni belőle, így viszont gyorsan elfelejtem. Bővebb ismertetőm: http://regiujkonyvek.blogspot.hu/2016/10/a-jedi-fegyver…

>!
Kada22 
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Nagyon tetszett a könyv, annak ellenére, hogy nem egy nagyon bonyolult történetről van szó. Luke elindul a Jedik ösvényén. Ennyi.

Abba viszont még soha nem is gondoltam bele, hogy tényleg ő a legerősebb Jedi a sagában. Míg Anakin vagy Obi-Wan vagy akár az előttük élő Jedik tízezrei, hosszú évek alatt, a tanulótársak és legfőképp mesterek mellett tanultak. Luke viszont úgy válik majd Jedi mesterré, hogy az alapokat magának kellett elsajátítania. Kapott pár tanácsot az öreg Obi-Wan-tól és pár dolgot megtanult Yodától, de egyedül kellett felemelkednie. És erre igazából a könyv olvasása alatt jöttem rá.

A könyvet a Mozgó célpont és a Csempész futása közé raknám értékelésbe. Előbbi azért monumentálisabb történet volt (nagyobb jelentősége volt, hogy ott sikert érnek-e el a könyv szereplői), utóbbinál viszont fényévekkel jobb (itt van a történetnek eleje és vége, ott végéről nem nagyon beszélhetünk.)

Kellemesen csalódtam, nagyon gyorsan kipörgettem, mert magával ragadott. Tetszett.

>!
Saku28
Jason Fry: A jedi fegyvere

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Kedves kis ifjúsági könyv, de semmi több. Olvasmányos volt, úgyhogy gyorsan haladtam vele, ami azt illeti még el is szórakozgattam rajta (én például kifejezetten szeretem Threepio hülyeségeit), de olyan szempontból teljes csalódás volt, hogy a fülszöveg azt ígérte, „olyan fontos információkat is megtudhatunk, amelyek a STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ című VII. epizód cselekményéhez szorosan kapcsolódnak”. Hát számomra semmi új infó nem volt a könyvben, az meg hogy annyi legyen ez a fontos infó, hogy Luke edzeni kezd, nekem egy kicsit sántít.
A kerettörténet furcsa abból a szempontból, hogy Threepio kezdi mesélni Luke kalandját, de miután váltunk a mesélésre, a szövegnek onnantól semmi 3PO-s hangzása nincs, egyszerű elmesélés. Lehet én vagyok a fura, de szerintem ha ilyen kerettörténetet hagynak neki, akkor érdemesebb lenne az elmesélő némi „személyiségét” beleszőni a történetbe (? Hiszen egy szereplő általi elmeséléseknek pont az a varázsa, hogy az olvasó sosem tudhatja, vajon mennyit lódít vagy érzékelt másként az adott szereplő, mintha bárki más mesélte volna el). A történettel amúgy semmi gond nincs, a szokott ifjúsági kalandozós témát követi, azzal már több bajom volt, hogy a felhozott szereplőkkel (például a Hullarabló) semmit nem kezdett a történet végére csak voltak, a lezárás meg aztán annyira összecsapott, hogy csak néztem, hogy most mi van. Ennyi volt a csihi-puhi? Általában mondjuk én kifejezetten jobban szeretem az ilyen tanulgatós, filozofálgatós részeket, mint a konkrét nagy harcokat (könyvben legalábbis nekem az annyira nem jön át, film már más kérdés), úgyhogy azzal nem is volt egy cseppnyi bajom sem, hogy Luke próbálgatta a saját képességeit, örültem, hogy Obi-wan próbálta az Erőn keresztül segíteni… csak az egész valahogy iszonyat aránytalan lett ezzel a semmi lezárással. De, legalább van lezárás, ez tagadhatatlan.
Hát éppen nem lett nagy szám, de fiatalabb korosztálynak mondjuk szívesen odaadnám, főleg olyanoknak, akik tényleg most ismerkednek az egész Star Wars univerzummal. Mert azért ismerjük be, első látásra valami irtó katyvasz a dolog, úgyhogy az ilyen kis egyszerű ifjúsági könyvecskék jó táptalajok lehetnek, hogy utána a kicsit komolyabb könyvek is előkerüljenek.
Na és az illusztrációk megvettek maguknak, azok nagyon szépek.


Népszerű idézetek

>!
Saku28

– Sarco úr? – zendített rá Threepio. – Miért hívják magát Hullarablónak? Igencsak sajátságos elnevezés.
Luke elfintorodott. Néha arra gyanakodott, hogy akárki is programozta Threepiot, bizonyos etikett szabályokat fordítva installált a rendszerébe.

Jason Fry: A jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja

Kapcsolódó szócikkek: C-3PO · Luke Skywalker

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.
Ernest Cline: Ready Player One
Andy Weir: A marsi
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Frank Herbert: Dűne
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VI.
Suzanne Collins: Az éhezők viadala