A ​boszorkánymester éje (A szellemvadász John Sinclair 1.) 2 csillagozás

Jason Dark: A boszorkánymester éje

Fenyegető ​árnyként feküdt a sötétség a vidék felett. Csak itt-ott pislogott át a halovány hold a sűrű felhőkön. Fakó fénye kísértetiesen világította meg a kis temetőt, ezüstbe burkolva a régi, kopott sírköveket. A ködfoltok sírból előbukkanó kezek ujjaiként fonták körül a temető szomorúfűzeit és égerfáit.
A temető mögött húzódott a mocsár. A feltámadó szél rothadás és enyészet szagát sodorta magával. A néma csöndet csak egy-egy halált hirdető kuvik sivítása zavarta meg.
A férfi, aki véletlenül hallotta e hangot, összerázkódott. „A halálmadár hangja. Ez a bűbájosok órája" – suttogta riadtan, és futni kezdett.
Egyenesen a kis falusi vendéglőbe szaladt, feltépte az ajtót, és lihegve állt meg az italpult mellett.
Csak kevés vendég volt a helyiségben, de mindnyájuknak végigfutott a hátán a hideg, amikor a jövevény a kuvikszóról beszélt.
– Nemsokára visszajönnek a holtak – morogta a kocsmáros érezve, hogy borzong a bőre a gondolattól.
A többi vendég… (tovább)

>!
Bastei Budapest, Budapest, 1990
72 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637897011 · Fordította: Dévai Endre

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
bfg3 P
Jason Dark: A boszorkánymester éje

A nekromata-idézet miatt került ez a kis füzet a várólistámra. Meglepően nehéz volt beszerezni, végük könyvtárközi kölcsönzéssel hozattam el egyenesen Debrecenből, olvasótermi használatra…
Hát, mit mondjak, nem érte meg :D Hihetetlenül béna és klisés az egész.
De a valódi fülszöveget megszereztem! ;)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Cicu

Éjfél volt. Szinte lépésben haladt egy ósdi teherautó a göröngyös földúton. A kis vezetőfülkében három férfi ült. A kormánynál Ivan Orgow professzor ült. Sötét, mélyen ülő szemekkel meredt az éjszakába, melyet csak kevéssé világított meg a két fényszóró. Ivan Orgow gondolatai az előtte álló feladatra összpontosultak. Szeme fel-felvillant, ha eszébe jutott, milyen hatalommal rendelkezik. Mert Ivan Orgow parancsolni tudott a halottaknak. Szörnyű, félelmes hatalom ez. Még ezen az éjszakán visszatér egy halott az életbe. A másik két férfi nem tudott tisztán gondolkodni, nem voltak egészen urai maguknak. Orgow professzor hipnotizálta őket, s csak parancsait teljesítették. Az ósdi autó célhoz ért. A temető régi, kovácsoltvas kapuja előtt állt. Orgow professzor eloltotta a fényszórót. Aztán lenyomta a kilincset, és kiugrott a kocsiból. A köd sűrűbb lett. Páncélként szorította össze a mellett, és nehézzé tette a légzést. Orgow professzor intett segédeinek. Kulcscsomót vett elő zsebéből, és kinyitotta a temető egyszerű lakatját. Csikorgott a kinyíló kapu.

4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A szellemvadász John Sinclair sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

F. Paul Wilson – John Coyne – Dean R. Koontz: Csapdában
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája
Dacre Stoker – J. D. Barker: Dracul
Nick Cutter: A falka
Stephen King: Rémület a sivatagban
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Mary Shelley – Percy Bysshe Shelley: Frankenstein / Válogatott versek