Thor: ​A mennydörgés istene 17 csillagozás

Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Eltűnt istenek. Kozmikus nyomozás. Ősi fenyegetés.

Amikor Thor kutatásba fog, hogy kiderítse, mi történt egy távoli világ elnémult istenségeivel, ijesztő felfedezést tesz: egy rejtélyes erő szisztematikusan levadássza az univerzum halhatatlan urait. Thor a nyomába ered, de könnyen lehet, hogy olyasmire vállalkozik, ami még az ő erejét is meghaladja…

Jason Aaron Eisner-díjas sorozatát méltán tartják minden idők egyik legjobb Thor-történetének. Aaron lenyűgöző sagáját Esad Ribic (Loki) lélegzetelállító rajzai kísérik és teszik látvány terén is kihagyhatatlanná.

A kötet a Thor: God of Thunder sorozat 1-11. számában megjelent, önálló történetet tartalmazza.

Eredeti mű: Jason Aaron: Thor: God of Thunder 1.

Tartalomjegyzék

>!
Fumax, Budapest, 2019
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701057 · Fordította: Lunczer Gábor · Illusztrálta: Esad Ribic, Butch Guice, Tom Palmer

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Thor


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Mondanám, hogy kellemes meglepetés volt a Thor: A mennydörgés istene, de titkon azért számítottam arra, hogy ilyen nagyszerűen fog sikerülni. Jason Aaron már többször bizonyította, hogy ha kellően nagy szabadságot kap, akkor nemcsak gördülékeny és szórakoztató képregényt tud írni, hanem egyenesen lenyűgözőt; ráadásul úgy érzem, hogy Thor személyében hamar megtalálta azokat a mélységeket, vívódásokat és frusztrációkat, amik igazán érdekessé teszik a karaktert.
Nem is csak arról van szó, hogy feszült, pörgős vagy izgalmas lenne a történet: persze ez mind igaz, a bő kétszáz oldal ellenére sincs benne üresjárat, de Aaronnél azt szeretem a legjobban, hogy eléri, tényleg hatalmas jelentőségűnek érezzem az eseményeket. Ha nem az univerzum sorsát, akkor a főbb karakterek személyiségét illetően üssenek elemi erővel; a szereplők lélegezzenek együtt a cselekménnyel, ne váljon tétnélküli püföléssé a szuperhős-harc.
Ráadásul Esad Ribic-et újfent tökéletes választásnak érzem; a mostani, digitálisan erősen megdolgozott rajzai jól illeszkednek ehhez a történethez (talán jobban is, mint az alkalmanként még mindig előkerülő festményei).
Bővebben: http://ekultura.hu/2019/09/11/jason-aaron-thor-a-mennyd…

>!
Kilgores P
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Régi hiányosságom pótoltam most be, mert bár sokszor bele-beleolvasgattam és nagyjából követtem az északi isten kalandjait Jason Aarontól, ténylegesen leülni és elolvasni még nem volt szerencsém.

Mondanom sem kell, hogy nem csalódtam. Nagyon ritka szerintem a mainstream sorozatok között, ahol a narráció ennyire jól kíséri a történetet és nem csak egy felesleges szövegdoboz, amit át akarsz ugrani, mondván, hogy haladjunk. A különböző szálak spoiler remekül szövődnek egybe, nem érezni azt, hogy egyik el akarná nyomni a másikat vagy felesleges lenne.

A rajz egyszerűen zseniális, pont olyan, amilyet egy mitológiához köthető karakter megérdemel a saját sorozatában. Személyes vélemény, de nagyon szeretném ha Ribic egyszer egy hosszabb Wonder Woman történetet is illusztrálni. Bűn lenne számára más típusú hősöket adni.

A kötet, ahogy a fülszöveg is írja, az első 11. részt tartalmazza és bár tényleg kerek, egész, én nagyon bízom benne, hogy a kiadó itt nem áll meg és a teljes Aaron-éra (ez a fejemben viccesebb volt, mint leírva) megjelenhet ilyen szép hazai kiadásban. Csak így tovább!

>!
Fumax, Budapest, 2019
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701057 · Fordította: Lunczer Gábor · Illusztrálta: Esad Ribic, Butch Guice, Tom Palmer
>!
Dávidmoly
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Minek álldogálunk itt a holtak mellett, amikor odabenn hideg mézsör és forróvérű nők várnak ránk? Márpedig Thor még egyikből sem fogyasztott eleget!
*
Egyedül jöttél, ahogy sejtettem. Mennyire kiszámíthatóak az istenek! Különösen az önteltség terén.
*
Utazásaim során megtanultam, hogy kétféle isten létezik: az egyik ártalmas, a másik teljességgel haszontalan. Még nem döntöttem el, melyiket gyűlölöm jobban. De talán mindegy is, hiszen hamarosan csak egyféle isten marad a kozmoszban. Halott isten.
*
Az édes kis fejemmel orrokat és arcokat török be azóta, hogy az eszemet tudom. Viking harcos vagyok, nem valami birkapásztor lánya. Kit kell tehát megölnünk?
*
Ha lennének isteneid, mondanám, hogy fohászkodj hozzájuk! Persze hozzám éppenséggel fohászkodhatsz! De ha gyors halált remélsz… az imád, attól tartok, süket fülekre talál!

Ha el tudunk tekintünk a történet spoiler és a megoldás spoiler rettenetes, teljesen elképesztő és szinte hihetetlen ostobaságától, értelmetlenségétől és gagyiságától, akkor ez egy remek képregény. A rajzok kiválóak, kifejezőek és dinamikusak, az akciójelenetek látványosak, a dialógusok jól vannak megírva, a több szálon futó cselekmény jól egyensúlyoz az idősíkok között, és nagyon izgalmas, és a humora nagyon karakteres és eltalált. Még a feszegetett mondanivaló spoiler is érdekes és messzire vezető etikai fejtegetésekre ad lehetőséget. A három különböző életszakaszban járó Thor bemutatása spoiler váratlan mélységet ad a karakternek, ami külön piros pont. Tényleg minden szempontból nagyon rendben van, csak a történet fentebb taglalt abszurditásait bemutató részeknél kellett repülősót nagy levegőt vennem spoiler
A magyar kiadás a szokásos Fumax-minőség spoiler
Négy spoiler mennydörgés az ötből.

>!
Soma_Fuxreiter
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Imádom! Hatalmas felüdülést adott a számomra csalódást keltő Nagy Marvel-ben megjelent Thor történetek után. A sztori az egyik legjobb amit képregényben olvastam, könnyed, laza, de hiteles tud maradni. Thor karakterábrázolása is nagyon jól működik, sokkal emberközelibb mint más történetfolyamokban. A rajzok gyönyörűek és stílusosak, valamint maga a kiadás (én a limitáltat vettem) is szemet gyönyörködtető. Bár a történet viszonylag lezárt, én azért bízom benne, hogy ezt a folyamot még fordítani fogják a srácok újabb kötetekben. Ez már valószínűleg rajtunk, vásárlókon múlik.


Népszerű idézetek

>!
Fumax KU

Thor! Thor nagyúr végre visszatért hozzánk!

Igen, de nem maradhatok soká.

Éppen csapra vertünk egy hordó mézsört, nagyúr.

Egy kicsit talán mégis maradhatok.

1 hozzászólás
>!
Fumax KU

De csak a méltók emelhetik fel.

Puszta kézzel küzdöttem meg sárkányokkal. Hajó méretű farkasokat öltem le. Több csatát láttam, mint a nálam kétszerte idősebb istenek. Úgy mégis…

Hogyan lehetnék ennél méltóbb?

Grrrrrrrr! Mozdulj már, te istenverte fém!

>!
Dávidmoly

– Ejnye, normannok! Minek álldogálunk itt a holtak mellett, amikor odabenn hideg mézsör és forróvérű nők várnak ránk? Márpedig Thor még egyikből sem fogyasztott eleget!

1. Ahol nem járnak istenek

Kapcsolódó szócikkek: Thor
>!
Dávidmoly

– Várjunk csak! Ha te én vagy… nem kellene erre az egészre emlékezned? Nem rémlik, hogy idejöttél, és találkoztál magaddal?
– Én már arra sem emlékszem, hogyan gomboljam be a gatyámat! Különben is időutazásról van szó, hogy a kutya vigye! Mindenféle idegesítő szabályok érvényesek rá.
– Mindig utáltam az időutazást.
– És mindig utálni is fogod.

7. Istenbomba – Első rész: Ahová az istenek halni mennek

Kapcsolódó szócikkek: időutazás · Thor
>!
Dávidmoly

Ha lennének isteneid, mondanám, hogy fohászkodj hozzájuk! Persze hozzám éppenséggel fohászkodhatsz! De ha gyors halált remélsz… az imád, attól tartok, süket fülekre talál!

9. Istenbomba – Harmadik rész: Mennydörgés a vérben

Kapcsolódó szócikkek: ima · Thor
>!
Dávidmoly

– A neve Éjsötét, a Halálpallos. Világok kettéhasítója. A pusztítás pengéje. Készítői istenek kezébe szánták. Ám egyvalamiben igazad volt. Istenölésre való.

11. Istenbomba – Ötödik rész: Az utolsó imádság

Kapcsolódó szócikkek: fegyver
>!
Dávidmoly

Nem. Ezt mészárlásnak hívni a becsületes mészárosok megsértése.

1. Ahol nem járnak istenek

>!
Dávidmoly

– Utazásaim során megtanultam, hogy kétféle isten létezik: az egyik ártalmas, a másik teljességgel haszontalan. Még nem döntöttem el, melyiket gyűlölöm jobban. De talán mindegy is, hiszen hamarosan csak egyféle isten marad a kozmoszban. Halott isten.

4. Asgard utolsó istene

>!
Dávidmoly

– Hová tűnt az istenölő? Közvetlenül a nyomában voltam.
– Közvetlenül a nyomában? Tudom, hogy bárgyú vagy, de ennyire? Ugyanott jelentél meg, ahol ő, ennyi igaz, de csöppet elkéstél. Az istenölő 900 esztendeje érkezett.

5. Álom az istenek nélküli korról

Kapcsolódó szócikkek: Thor
>!
Dávidmoly

– Thor?
– Nem halt meg.
– Ki nem halt meg?
– Senki. Emiatt ne fájjon az édes kis fejed.
– Az édes kis fejemmel orrokat és arcokat török be azóta, hogy az eszemet tudom. Viking harcos vagyok, nem valami birkapásztor lánya. Kit kell tehát megölnünk?

7. Istenbomba – Első rész: Ahová az istenek halni mennek

Kapcsolódó szócikkek: Thor

Hasonló könyvek címkék alapján

Rob Rodi: Loki
Gail Simone: Gotham City – Ragadozók
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Holtak között
Mark Waid – Dan Curtis Johnson: Az Igazság Ligája – Bábel Tornya
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 1. – Ébredés
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 2. szám