Star ​Wars: Vader lezuhan (Star Wars 2,5.) (Star Wars: Darth Vader 2,5.) 91 csillagozás

Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Star Wars sorozatának 13-14. számát továbbá a Darth Vader sorozat 13-15. számát foglalja magában, a Vader lezuhan című különszámmal együtt. A kötetben található történeteket Jason Aaron és Kieron Gillen írta. A rajzokat Mike Deodato, valamint Salvador Larroca rajzolta.

Darth Vader magányosan hajtja végre titkos küldetését, amikor váratlanul szemtől-szemben találja magát egy lázadó flottával, és az összecsapás során lezuhan egy közeli bolygón. Sikerül a felkelőknek kihasználniuk a lehetőséget, hogy megszabaduljanak az egyik legnagyobb ellenségüktől – vagy megtapasztalják a sötét oldal pusztító hatalmát? A Sith nagyúr lezuhant ugyan, de még nem győzték le. A korábbi részek összes szereplője felbukkan újra: Luke, Vader, Leia, Aphra, Han, C-3PO, Artu, Triplazéró és BT-1. És két vuki vív egymással hajmeresztő párviadalt: Csubakka és Black Krrsantan! ROOOARRGH AR RUU!

>!
Szukits, Szeged, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634973997 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Salvador Larroca, Mike Deodato

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Darth Vader · Chelli Lona Aphra · 0-0-0 (Triple-Zero) · BT-1 (Beetee)


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rodwin>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Elérkeztünk a talán várva várt részhez, ahol a két sorozat összeér. A címen kicsit dolgozhattak még de tény, hogy nem árul zsákbamacskát. Vader tényleg lezuhan egy magányos bolygóra, ennek a zuhanásnak pedig nem csak ő lesz a részese.
Fény csillan a lázadók szemében, hogy leszámoljanak ősi ellenségükkel, persze mint tudjuk a Birodalom visszavágból, ennek vajmi kevés az esélye. Mivel ott még szinte minden főbb szereplő éli világát. A sok pozitív kritika pedig nem véletlen, tényleg egy jól sikerült könyv, akár így is történhetett volna.
Humorban és akcióban most sem volt hiány, élen a droidokkal és Aphrával, rajzokban sincs kivetnivalóm. A folytatásoknak is hamarosan nekiülök.

FélszipókásŐsmoly P>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Kiváló crossover kötet, remek együttműködésben adogatták egymásnak a labdát az alkotók: összefonódik a Vader és a Star Wars sorozat, közvetlenül folytatva mindkettőt. Emiatt kihagyhatatlan mindkettő szempontjából.

Vader a kapott információk alapján Luke nyomába ered, és egy jó kis űrcsatában az ifjú lázadó hős eléri, hogy mindketten lezuhanjanak a Vrogas Vas nevű bolygón, ahol a lázadók állomása is van. Meg egy jedi templom, de sajnos nem alkalmasak a körülmények, hogy Luke jobban felderítse. (spoiler) Sajnos más művekben sem szerepel erről több, így olvasóként ez erős hiányérzetet hagyott. Vader után hajtóvadászat indul Leia vezetésével, de persze Han is igyekszik kivenni a részét a jóból.

Luke helyett Leia ér hamarabb Vaderhez, jelenetüket legalább olyan jól vezényelte le az író, mint a legelső kötetben apa és fia találkozását. A jó droidok is szembekerülnek sötét másaikkal, akárcsak Csubi a fekete vukival, illetve Han Aphrával. Nagyon tetszett, ahogy tükörbe állította a rajzoló az utóbbi két szereplőt egymással. Triplazéró Robotzsaru poénja (link) és BT, a gyilkos asztromech őrjöngése (link) is végigvigyorgós jelenet volt. Végig fenntartja a feszültséget, sziporkáznak az egysorosok, és mindig van valamilyen erős fordulat, ami határozott lendületet ad a cselekménynek.

Képi világa vegyes, Mike Deodato apró részletekig kidolgozott rajzai nagyon élvezetes látványt adtak mind a robbanásokkal, mind a szereplőkkel. Salvador Larroca viszont a könyv végén már tébolyult vagy debil arcokat fest, az alakok csöppet sem hasonlítanak a színészekre. Továbbá többször bakizik a színezéssel vagy a rajzzal (Aphránál egy képen meztelen a hasa, Leia jobb kezén bal kézfej szerepel). A lejtmenet előszele. :(

Dominik_Blasir>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

A szuperhős-képregényeknél a crossoverek egyik jellemző vonása, hogy ritkán mutatnak túl a „van valami nagy fenyegetés, gyűjtsük össze a hősöket, hogy együtt szálljanak szembe vele” koncepción, aminek hatására sokszor egyszerű és unalmas csihi-puhiba fullad a cselekmény. Nagyon vártam, hogy Jason Aaron és Kieron Gillen hogyan fogja mindezt megoldani a Star Warson belül – vajon ők is maradnak a biztos harcnál, vagy valami másra koncentrálnak? A válasz látszólag egyértelműen az előbbi, mégis, azért ez közel sem volt „egyszerű” vagy „unalmas”.
Olykor már inkább gegek sorozatára emlékeztetett a csata, mintsem jól megkomponált cselekményre, de ez abszolút jót tett neki. Könnyed, gördülékeny minden jelenet, dinamikusan felépítettek az egyes mozzanatok (ezt az előző részekben nem mindig éreztem, most ilyen téren nagyon látom a fejlődést), és tényleg nem a drámaiságon vagy a feszültségen van a hangsúly, hanem inkább a vicces beszólások és metapoénok halmazán, amitől bár izgulni nem annyira fogunk az eseményeken, legalább egy pillanatra sem unjuk el magunkat.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2017-10-25+…

sztinus>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Ez viszont kèpileg nagyon ott van, és a történet nem nyert meg.

PAVideoStudio>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Az ongoing sorozatok közül a Star Wars és a Darth Vader történései ebben a kötetben érnek össze. Vader a Vrogas Vasra indul, hogy végre kezelésbe vegye Luke-ot, akivel az orbitális pályán frontálisan ütközik, melynek következtében mindketten a bolygóra zuhannak. A kiadás és a rajzolás fergetegesen igényes.
Csak azért nem kap 5 csillagot, mert a váltakozó rajzstílus zavaró volt. Mekkora rajzolási baki már, amikor a Darth Vader 14-ben spoiler
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Ga2Ar8NUkTE

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

ftamas>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Könnyed kalandregény, ami remekül bemutatja, hogy egy Sith lovag micsoda erővel bír. Alapvetően tetszett és a képek is elég szépek.

A_S1M0N P>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Ez is nagyon jó lett, szépen összeértek a szálak, találkoztak a két oldal szereplői, ráadásul több fronton össze is csaptak egymással, mindenki megtalálta a maga párját!
Triplazéró és BT-1 (főleg előbbi) hozták a formájukat, ők a humor fő forrása, de a többiek is kivették a részüket az eseményekből.
Vader ismét megmutatta, hogy mekkora erővel rendelkezik, de ezúttal sem tudta spoiler.

Tetszettek a kétoldalas képek, ezekből többet is elnézegetnék, de a rajzokkal amúgy is elégedett voltam, egy-két esetben éreztem csak úgy, hogy egy-egy arcot kicsit jobban is megcsinálhattak volna, mert néha nem sikerült teljesen jóra a végeredmény, de a rossztól így is nagyon messze vannak.

Összességében tehát imádtam, ezt is csak ajánlani tudom!

Leah P>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Ez volt eddig a legjobb kötet. :)
(Minden droid találkozott egymással akit akartam.:D)

BBarb>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Vader jött (vagyis zuhant), látott, győzött. Szegény lázadók hiába próbálkoztak, egy sith nagyúr, az mégis csak sith nagyúr. A történet nem túl bonyolult, a képi világ tetszetős off

Best_of_Comics>!
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Nézd meg a teljes Darth Vader sor videó bemutatóját: https://youtu.be/U-QL4VO78v8

A Vader lezuhan kötet egy crossover event a Star Wars és a Darth Vader sorozat között. Közös kalandba keveredik Vader és a lázadó csapat, miközben a előbbi Luke-ot keresi. Ismét árulás, paranoia, és az is kiderül, mi történik, ha Darth Vader egymaga szembe kerül egy hadsereggel.

A Vader sort író Kieron Gillen és a Star Wars sort író Jason Aaron közösen hozta össze a sztorit, és jó munkát végeztek. Igazi tűzijáték lett az eventből kiváló jó akcióval, és egy kis humorral.
A IV. és az V. film között játszódik.


Népszerű idézetek

FélszipókásŐsmoly P>!

Nézze, ahogy elengedi magát. A kéjes rombolás kihozza belőle a játékos oldalát, nemde?

Star Wars 13

Kapcsolódó szócikkek: BT-1 (Beetee)
Moly_sama>!

– Darth Vader, elég! Eljött a megadás ideje!
– Nos rendben. Dobják el a fegyvereiket! Nem esik bánódásuk.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader
Moly_sama>!

– Solo inkább úgy fest, minte gy fickó a bárban aki meglép a fizetés elől.

Moly_sama>!

– Jól van, munkára! Tájoljuk be, hogy hova zuhanhatott. Meg kell mentenünk egy Sith Nagyurat.


A sorozat következő kötete

Star Wars sorozat · Összehasonlítás
Star Wars: Darth Vader sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cavan Scott – Charles Soule: Star Wars: A Köztársaság Fénykora 3. – Jedik – Egy korszak vége
Greg Rucka – James Robinson: Star Wars: Széthasadt Birodalom
Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 2. – A Jedik hagyatéka
Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Charles Soule: Star Wars 1. – A sors ösvénye
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 6. – A lázadók páratlan szuperfegyvere
Greg Pak: Star Wars: Darth Vader 1. – A Sith sötét szíve
John Ostrander – Jan Dursema: Star Wars: Hagyaték 1.
Jody Houser: Star Wars: Thrawn