Star ​Wars: Vader lezuhan (Star Wars 2,5.) (Star Wars: Darth Vader 2,5.) 42 csillagozás

Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Star Wars sorozatának 13-14. számát továbbá a Darth Vader sorozat 13-15. számát foglalja magában, a Vader lezuhan című különszámmal együtt. A kötetben található történeteket Jason Aaron és Kieron Gillen írta. A rajzokat Mike Deodato, valamint Salvador Larroca rajzolta.

Darth Vader magányosan hajtja végre titkos küldetését, amikor váratlanul szemtől-szemben találja magát egy lázadó flottával, és az összecsapás során lezuhan egy közeli bolygón. Sikerül a felkelőknek kihasználniuk a lehetőséget, hogy megszabaduljanak az egyik legnagyobb ellenségüktől – vagy megtapasztalják a sötét oldal pusztító hatalmát? A Sith nagyúr lezuhant ugyan, de még nem győzték le. A korábbi részek összes szereplője felbukkan újra: Luke, Vader, Leia, Aphra, Han, C-3PO, Artu, Triplazéró és BT-1. És két vuki vív egymással hajmeresztő párviadalt: Csubakka és Black Krrsantan! ROOOARRGH AR RUU!

Eredeti mű: Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

>!
Szukits, Szeged, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634973997 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Salvador Larroca, Mike Deodato

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Rodwin
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Elérkeztünk a talán várva várt részhez, ahol a két sorozat összeér. A címen kicsit dolgozhattak még de tény, hogy nem árul zsákbamacskát. Vader tényleg lezuhan egy magányos bolygóra, ennek a zuhanásnak pedig nem csak ő lesz a részese.
Fény csillan a lázadók szemében, hogy leszámoljanak ősi ellenségükkel, persze mint tudjuk a Birodalom visszavágból, ennek vajmi kevés az esélye. Mivel ott még szinte minden főbb szereplő éli világát. A sok pozitív kritika pedig nem véletlen, tényleg egy jól sikerült könyv, akár így is történhetett volna.
Humorban és akcióban most sem volt hiány, élen a droidokkal és Aphrával, rajzokban sincs kivetnivalóm. A folytatásoknak is hamarosan nekiülök.

>!
Dominik_Blasir 
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

A szuperhős-képregényeknél a crossoverek egyik jellemző vonása, hogy ritkán mutatnak túl a „van valami nagy fenyegetés, gyűjtsük össze a hősöket, hogy együtt szálljanak szembe vele” koncepción, aminek hatására sokszor egyszerű és unalmas csihi-puhiba fullad a cselekmény. Nagyon vártam, hogy Jason Aaron és Kieron Gillen hogyan fogja mindezt megoldani a Star Warson belül – vajon ők is maradnak a biztos harcnál, vagy valami másra koncentrálnak? A válasz látszólag egyértelműen az előbbi, mégis, azért ez közel sem volt „egyszerű” vagy „unalmas”.
Olykor már inkább gegek sorozatára emlékeztetett a csata, mintsem jól megkomponált cselekményre, de ez abszolút jót tett neki. Könnyed, gördülékeny minden jelenet, dinamikusan felépítettek az egyes mozzanatok (ezt az előző részekben nem mindig éreztem, most ilyen téren nagyon látom a fejlődést), és tényleg nem a drámaiságon vagy a feszültségen van a hangsúly, hanem inkább a vicces beszólások és metapoénok halmazán, amitől bár izgulni nem annyira fogunk az eseményeken, legalább egy pillanatra sem unjuk el magunkat.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2017-10-25+…

>!
PAVideoStudio
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Az ongoing sorozatok közül a Star Wars és a Darth Vader történései ebben a kötetben érnek össze. Vader a Vrogas Vasra indul, hogy végre kezelésbe vegye Luke-ot, akivel az orbitális pályán frontálisan ütközik, melynek következtében mindketten a bolygóra zuhannak. A kiadás és a rajzolás fergetegesen igényes.
Csak azért nem kap 5 csillagot, mert a váltakozó rajzstílus zavaró volt. Mekkora rajzolási baki már, amikor a Darth Vader 14-ben spoiler
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Ga2Ar8NUkTE

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
ftamas
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Könnyed kalandregény, ami remekül bemutatja, hogy egy Sith lovag micsoda erővel bír. Alapvetően tetszett és a képek is elég szépek.

>!
Leah
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Ez volt eddig a legjobb kötet. :)
(Minden droid találkozott egymással akit akartam.:D)

>!
Csokky
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Egyszerű történet, mely a Star Wars és Darth Vader sorozatot folytatja tovább. Ebben a sztoriban mondhatjuk, hogy Vader az egész lázadás ellen harcol, és mintha a Zsivány Egyes záró jelenetét látnánk elnyújtva.

>!
Turbo1988
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Nem volt olyan rossz képregény. Sőt, sok fantázia volt benne.
A grafika kifogástalan. Jól használják a rajzoknál a fények színkombinációit.
Vader jól nyomja. Még mindig remek pilóta. Bár kissé család, hogy egy Avengerrel szállt szembe a régi típusú X-szárnyúakkal. Kíváncsi vagyok, hogy ha neki lett volna X-szárnyúja, és a Felkelőknek Avengerjei, akkor mit csinált volna?
Ami a lezuhanása után történt, annak lehetne az is a címe, hogy mi történik, ha egy csapat nyomi rátámad egy Sith-re. De most őszintén: ennyi besz@ri Felkelőt még nem láttam. Az hagyján, hogy tisztában voltak vele, hogy az ellenfelük Jedikre vadászik hobbiból, de egy nehéz küldetés előtt a parancsnokok általában lenyomnak valamilyen demagóg harci dumát, hogy a katonák ne vágjanak olyan beijedt képet, mint Vader ellen.
Hangulatosak voltak az új mellékszereplők. Ezzel az Aphrával meg a droidjaival még nem találkoztam, de ez most pótlásra került. Megvan a magához való esze, és viccesek a droidjai. Még ha egyértelmű, hogy kinek a paródiái. A kedvenc velük kapcsolatos jelenetem, amikor Artu megpróbálja összemérni az arzenálját BT-vel. Na meg a „reakciója”, amikor észreveszi, hogy ez így nem fog menni. :)
Amúgy Aphráról csak nekem van az a véleményem, hogy az írók vele úgy gondolták, hogy ha Vadernek még meg lenne a megfelelő „testrésze”, akkor ő lehetne Padmé utódja? A beszólásai, a pózai, és ahogy segíti Vadert (bár csak saját magát védi) erre utal.
Jó volt ez a kiborg calamari. Bár a vuki szerintem fölösleges fillerszereplő volt. Amúgy érdekes, hogy a vukik mennyire szabadon és sérthetetlenül járnak-kelnek a Birodalomban (persze inkább az alvilági körökben), mialatt a Kashyyk ugyebár…
Ami pedig Grievous 2.0 Cal. vers.-t illeti őt honnan szalajtották? Egy fillerszereplő egy igányes fénykardpárbaj érdekében, de azt el kell ismerni, hogy kitett magáért.
A legidegesítőbb jelenet kétségtelenül a Vader-Leia találkozás volt. most őszintén: nem tudták kitölteni rendesen az oldalszámokkal? Vagy mi? Teljesen fölösleges és nevetséges volt. Nemcsak azért, mert Vödör a legkisebb megerőltetést se tette azért, hogy megölje Leiat, akiről nem tudta, hogy a lánya. Remélem, ha ezt a sok sz@rt komolyan veszik, akkor előbb-utóbb készül egy olyan képregény, amiben Vödör rájött, hogy talánesetlegmindnekétségetkizáróanésbizonyosanvehetően Leia Padmé lánya. Mert ez már túl szánalmas. Mármint írói részről.
Az persze még nevetségesebb volt, hogy Leia majdnem megölte Vadert, csak Threepio visszatartotta őt. Ez most vígjáték akart lenni, vagy egy nagyon hülye dráma?
Minden előnye ellenére, szerintem hiba volt a Marvelesekre SW-képregényt bízni. Persze a Disney után…
Szerencsére tudjuk, hogy mi lesz a végkifejelt (EPVI) különben ezek a nyomik még azt is megváltoztatnák. A Marvel sajnos nem ismeri a végleteket. Ez a gyengéje valamennyi saját történetének.

>!
zsof
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader lezuhan

Eddig talán ez volt a legjobb kötet, mindkét történetből.
Jó ötlet és jó megvalósítás a 2 történet egybefonásának.
Nagyon szép rajzok, főleg az első részben.


A sorozat következő kötete

Star Wars sorozat · Összehasonlítás
Star Wars: Darth Vader sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marjorie Liu: Star Wars: Han Solo
Greg Rucka – James Robinson: Star Wars: Széthasadt Birodalom
Jeremy Barlow: Star Wars: Darth Maul – A Dathomir fia
Mike Mignola: Hellboy 1.
Carl Barks: Donald kacsa kalandjai 1. – A nagy fogás és más történetek
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A harcos születése
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 1. – Apokalipszis szvit
J. Michael Straczynski: Thor: Újjászületés
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok
John Byrne – Chuck Dixon – David Lloyd – David Wenzel: Üvegfolyosó és egyéb történetek