Star ​Wars: Vader Down (Star Wars 2,5.) (Star Wars: Darth Vader 2,5.) 8 csillagozás

Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

Two of the biggest titles in comics collide in the first crossover of the new Marvel age of Star Wars! When Darth Vader accidentally finds himself facing off against the Rebel Fleet on his own, he is sent crashing onto a nearby planet. Will the Rebels seize this opportunity to put an end to one of their greatest enemies – or will they be made to feel the full power of the Dark Side? The Sith Lord may be down, he isn't out! All your favorites are here, old and new, good and evil: Luke! Vader! Leia! Aphra! Han! Threepio, Artoo, Triple-Zero and BT-1! And, in a hair-raising battle of the Wookiees, Chewbacca versus Black Krrsantan! Roooarrgh ur roo!

COLLECTING: STAR WARS: VADER DOWN 1, STAR WARS 13-14, STAR WARS: DARTH VADER 13-15

>!
Marvel, 2016
136 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780785197898 · Illusztrálta: Mike Deodato, Salvador Larroca

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

spoiler
Parádés kötet volt, nem kevés humorral, remekül koreografált harcjelenetekkel és némi izgalommal. Aggódni mondjuk nem nagyon tudtam a bandáért, a többségről tudjuk, hogy ott lesz a Birodalom visszavágban, a kisebbségnek meg tudjuk, hogy később saját kötete is lesz. Ettől függetlenül határozottan tetszett, remekül szórakoztam, a harcjelenetek képanyaga pedig egyszerűen lenyűgözött.

>!
Razor SMP
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

A Marvel Star Wars és Darth Vader sorozata több ponton is érintette egymást, így aztán nem is volt meglepő mikor az első tényleges crossover történetet bejelentették. Elsőre kicsit húztam a szám a történeten: Vader összecsap a Lázadó Flottával, majd lezuhan a közeli bolygóra, ahol aztán a teljes ott lévő Lázadó sereg megindul, hogy eltegyék láb alól. A Birodalom visszavág miatt előre borítékolható volt, hogy nem járhatnak sikerrel, így kíváncsi voltam mégis mivel dobják fel a sztorit. Nos, szerencsére nem csalódtam, majd minden számra jutott egy-egy fordulat. Annak pedig külön örültem, hogy Vader droid duója végre találkozott C-3PO-val és Artuval. Utóbbi és BT-1 „összecsapásán” nagyon jót nevettem. :)

>!
PAVideoStudio
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

Az ongoing sorozatok közül a Star Wars és a Darth Vader történései ebben a kötetben érnek össze. Vader a Vrogas Vasra indul, hogy végre kezelésbe vegye Luke-ot, akivel az orbitális pályán frontálisan ütközik, melynek következtében mindketten a bolygóra zuhannak.

Vader veszettül badass, mindent megtesz célja elérése érdekében, az akciójelenetei nagyon látványosak, és szépen megrajzoltak lettek. Aphra bátor, leleményes, kétségek között őrlődik, mivel ha életben akar maradni, neki kell előbb megtalálnia Vadert. Trilpa-Zéró és BeeTee nagy formák (hatalmas, amikor farkasszemet néz a „klónjával”).

Han megint felháborodik, amikor szóba kerül az elkötelezettség, de sokra tartja a barátságot. A koréliai arcának megrajzolása a legtöbbször nem tetszik. Viszont a harmadik számban elég jó. Luke merész, leginkább sodródik az eseményekkel, sajnos az arcának megrajzolása nem igazán tetszik.

Leia meg akarja ragadni Vader likvidálásának lehetőségét, így rengeteg lázadót mozgósít mindössze egyetlen célpont ellen, aki főállású Sith Nagyúr. Az első számban közepes távolságból látva Leia kerek arcát, azt gondoltam, hogy végre dögös, szexi arcot kap, nem olyat, mint a korábbi kötetekben, de a második számban ki kellett ábrándulnom. Nyilván nem a bottal se kategória, de nem adja vissza a filmbeli megjelenését, ami azért finoman fogalmazva is elég jól néz ki.

Az űrjelenetek, űrhajók, robbanások, a pilóták arcának közeli megrajzolása nagyon szép. Viszont, amikor a közeli arcokat ilyen majdnem elmosódottan (talán a satírozás a megfelelő kifejezés) ábrázolták az nem tetszik, de amikor távoli képpel tették ugyanezt, az már jobban nézett ki. A 3. szám rajzolása sokkal jobb, minden téren, mint a másodiké. A nem teljesen éles képek, főleg Aphrával a főszerepben nagyon jól néznek ki. Továbbá az elmosódott satírozást a sok árnyékkal most olyan művészinek éreztem.

Az egysoros beszólások jók. A hátterek, a sziklák megrajzolása elég jó, adja a hangulatot. A Sith-ek bosszújára tett utalás/párhuzam nagyon tetszett.

A Darth Vader számok megrajzolása most kifejezetten nem tetszett, pedig korábban azok jobban bejöttek, mint a Star Wars, úgy látszik most fordult a kocka. A történet mindenesetre izgalmas és feszült volt, számomra leginkább az új szereplők miatt, de aki nem látta volna a filmeket, sztem annak még izgalmasabb lehet. Szóval érdemes elolvasni.

>!
Ebe_Endocott
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

Jó kis történet volt, mondjuk Leia elég fura volt és nem tetszett, ahogy viselkedett, illetve elég randára is lett rajzolva. Fekete Karrsantan meg, nem tudom miért, de nagyon bejön, Hanharrra emlékeztet, most is király volt a verekedése.
Vader kicsit túl erős volt itt szerintem, ha ennyire teljességgel sebezhetetlen, minek bajlódik a Birodalom hadsereggel, egymaga bármekkora haderőt legyőz. A Jedi történelmes szál meg vajmi keveset mutatott, de nyilván azért, hogy legyen mivel folytatni a következő kiadványokban.

>!
Kaosmagier
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down

Eddig szuper… csak ne lenne ennyire bonyolult a történetvezetés 3 sorozaton keresztül :D


A sorozat következő kötete

Star Wars sorozat · Összehasonlítás
Star Wars: Darth Vader sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Weisman: Star Wars: Kanan 2. – First Blood
John Wagner: Star Wars: Shadows of the Empire
Henry Gilroy: Star Wars: The Clone Wars – Shipyards of Doom
Chris Warner – Drew Johnson: Star Wars Infinities – A New Hope
John Jackson Miller: Star Wars Legends Epic Collection: The Old Republic 1.
Brian Michael Bendis: Guardians of the Galaxy (vol. 3) 3. – Guardians Disassembled
Tom Taylor: Star Wars Adventures – Luke Skywalker and the Treasure of the Dragonsnakes
Scott Allie: Star Wars: Jedi – The Dark Side
John Ostrander: Jedi: Mace Windu
Tony Isabella – Ron Marz – Dave Cooper – Dan Jolley: Star Wars Tales 2.