Falling ​Into You – Zuhanok beléd (Beléd zuhantam 1.) 435 csillagozás

Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kyle ​volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.

A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot hordoz, magát hibáztatja a történtekért. Colton tudja, hogy nem volna szabad… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · ISBN: 9789635611461 · Fordította: Kovács Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · ISBN: 9789635611478 · Fordította: Kovács Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993361 · Fordította: Kovács Anna

2 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Colton Calloway · Kyle Calloway · Nell Hawthorne


Kedvencelte 46

Most olvassa 14

Várólistára tette 272

Kívánságlistára tette 233

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Bevallom, nem erre számítottam, viszont sokkal jobbat kaptam, mint azt vártam. A történet eleje, amolyan „túl szép, hogy igaz legyen” módon indult. Aztán, bumm! Bekövetkezett, amitől a legjobban tartottam. Vagyis inkább tudtam mi lesz, mert a történet legelején már le lett lőve a lényeg. Ráadásul a fejezetek címei erősen spoileresek voltak. Kicsit összetört és nem bírtam ki könnyek nélkül. Teljesen átéreztem a hősnő, Nell fájdalmát, pedig szerencsére még soha nem tapasztaltam hasonlót.
Az írónő nagyon jól érzékeltette a testvérek közötti kontrasztot. A karakterek közül Colton lett a legnagyobb kedvenc. Valóságos álom. Nagyon sajnáltam azt, ami vele történt. Legalább annyira szívfacsaró volt, mint ami Nell-lel történt.
Szívszorító, nagyon érzelmes. Igazi érzelmi hullámvasút az elejétől a végéig. Említésre méltó még azokat a dalokat tartalmazó tracklist, amiket az írónő a történetben nem csak úgy random módon bepakolgatott, hanem minden szempontból (hangulat, szövegkörnyezet, cselekmény) illeszkedtek a történethez. Némelyiken rendesen pityeregtem. Kell hozzá egy hangulat, de mégsem bírtam letenni. Nell története lényegében a teljes veszteségről és egy újabb esélyről, reményről, a helyes út megtalálásáról szól. A lezárás pedig inkább sejtető, mint sem szirupos. Ez csak plusz pozitívum.

4 hozzászólás
ZitussKa>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Neked arra van szükséged, hogy megengedd magadnak, hogy érezz!
Érezd, éld át, aztán lépj tovább!
Csak magunkat gyógyíthatjuk meg. Hagyhatjuk gyógyulni magunkat.

Ez a történet, egyszerre gyönyörű, és fájdalmas. A könyv első fejezeteiben Kyle és Nell legfontosabb közös pillanatainak lehettem a részese, Kyle-t pedig, hiába tudtam hogy mi fog vele történni, nagyon megszerettem. Amikor pedig elveszítettük, bizony Nell szívével együtt, az én szívem is összetört. Nell a temetésen való találkozás után 2 évvel, véletlenül ismét találkozik Coltonnal, aki Kyle bátyja. Ő mindent megtesz azért, hogy Nell ne fojtsa magába az érzéseit, és elérje hogy ismét bűntudat nélkül, boldogan éljen. Szívettépő volt a gyásszal, dühhel, bűntudattal, önmarcangolással, és továbblépéssel, és a szerelmükkel való küzdelmük. Colton is sok mindenen keresztül ment, és voltak pillanatok amikor ő érte is meghasadt a szívem :
Ez az otthonom. Fillérekért vettem ezt a helyet, mert egy szemétdomb volt. Elhagyatott, elhanyagolt, nem kellett senkinek. Akárcsak én.
Nagyon megszerettem Nellt, Coltont, és Kylet is. Colton egy erős, még is gyengéd, érzelmekkel teli karakter, akit próbára tett az élet, de túlélte, és Nell-t is túlélésre biztatja.
Védelmezni foglak. Másoktól és magadtól is. Mindig.
Szívettépő és melengető történet egyszerre.. Sötét, de reménnyel teli. IMÁDTAM♥

Mindkettőnket kísértenek a múlt árnyai, de muszáj egyszer tovább lépnünk, és elnémítani a bűntudat hangját.
Most jött el az idő.

3 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

„Nem vagy jól, de élsz, és egy nap majd jól leszel.”

Miért halogattam ilyen sokáig az olvasását?
Nagyon tetszett.
Colton pedig… Nincsenek szavak rá, hogy mennyire csodálatraméltó. *-* És a dalok, amiket írt. Még mindig pityergek.

8 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Sajnos nem tudok öt csillagot adni a regényre. Az írónő az elején és a végén is alaposan megkínozza az olvasóit. Szép lassan megismerjük Kyle-t és Nellt. Ahogy a barátságból szerelem lesz. Mindet részletesen megkapunk, a tragédia szörnyű éjszakáját és a temetést is. Aztán két évvel később asszisztálhatunk Nell önpusztító életmódjához. A gyászt fel kell dolgozni, különben elpusztítja az embert. Nellnek az a nagy szerencséje, hogy összefut Coltonnal New Yorkban. A könyv elég sok erotikus jelenetet is tartalmaz, épphogy csak belefér a Rubin pöttyös kategóriába. A szomorú jelenetek miatt megfelelő hangulat kell az olvasásához. A vége lezárt, de nem cukorszirupos hepiend, Sejtetni engedi a jövőt.

13 hozzászólás
Tamlilla>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Annyira jólesett a lelkemnek ez a könyv most, hogy el sem tudom mondani. Megható és érzelmekkel teli történet egy lányról, az első igaz barátjáról, az első szerelméről és a tragédiájáról, közben rengeteg jobbnál jobb dal, ami keretezi az egész regényt.
Azon gondolkodtam, hogy mikor találják fel azt a könyvet, amikor a történetben szereplő zeneszám automatikusan lejátszásra kerül abban a pillanatban, amikor épp olvasod. Igen, persze, elő lehet keresni olvasás közben a YouTube – ról, és ez is fantasztikus plussz dolog, de most még ennél is többre vágytam. (szerintem ami késik nem múlik, figyeljétek csak meg :)
Colt nagy kedvenc lett, imádtam a karakterét, számomra egy pasi ilyen kell, hogy legyen. Őserő, intelligencia, hűség és óriási lélek. Tökéletes elegye egy tökéletes férfinak.
Jó szívvel ajánlom.

anikho>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Meglepő módon megismerkedhetünk Kyle-lal a történet elején, és ez alatt a pár fejezet alatt sikerül rendesen beférkőznie az olvasó szívébe. Olyannyira, hogy rettenetesen fájt, mikor elveszítettük. Nekem legalábbis. Aztán a temetés után ugrunk vagy két évet, úgy kapcsolódunk be újra Nell életébe.
Látjuk, hogy a lány megtört, nem igazán törődik magával, totál nem érdekli mi lesz később. Aztán feltűnik Colton, és a kettejük között cikázó szikrák rendesen felborítanak mindent, ami a fiatalok eddigi életében kialakult; a vágy ellenállásba ütközik a gyásszal és a bűntudattal.

Maga a történet olyan kérdéseket feszeget mint a : Hogyan lehet egyáltalán szeretni valakit igazán, miután az ember szerelme meghalt? Megérdemli az egyén a boldogságot, miközben tudja, hogy az elvesztett személy már nem él? Hogyan engedjünk a vágyunknak, hogy ne fulladjunk bele az önutálatba és a maró bűntudatba?

A folyamat felépítése és a cselekmény alakulása rendben volt, egyedül az a bajom, hogy sok dolog az én ízlésemnek gyorsan történt. Ha tovább húzta-vonta volna az írónő az egymásra találást, a vágyuk miatt érzett gyötrődést, sokkal jobban ütött volna a beteljesülés. Ezért is vontam le azt a fél csillagot.

és itt is a blogbejegyzés: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/12/jasinda-wilder-…

sarahangel P>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

*** Fülszövegre való utalás (valamennyire spoileres lehet) ***
Olvastam már olyan könyvet, ahol hasonló módon főhős váltás történt, és egy kicsit összetörte a szívemet. Attól tartottam, hogy itt is így lesz, hiszen már a fülszövegből kiderült, hogy pontosan mire is lehet számítani.

Kyle bár tényleg kedvelhető volt, de nekem nagyon hiányzott annak a bővebb kifejtése és érzékeltetése, hogy miért is szeretik annyira egymást Nell-lel. Ehelyett a könyv elején rögtön belecsaptunk a lecsóba, a barátságuk pár oldalnyi felvázolása után már szerelmesek is lettek. Emiatt nem tudtam teljesen átérezni Nell fájdalmát. Persze lehet, hogy pont ez volt a célja az írónőnek, hogy bemutassa, a bűntudat ugyan rendesen dolgozott Nell-ben, de talán mégsem Kyle volt számára az igazi.

Nekem alapból nagyon furcsa az ilyesféle szerelmi felállás, és főleg Colton helyében engem nagyon zavart volna könyvben azért elnézőbb vagyok az ilyesmivel, így most is az voltam. Azért az egy picit gyors volt nekem, hogy spoiler.

A főszereplők szüleire meg csak annyit mondanák, nem tudom, milyen szülők az ilyenek, akik ennyire nem vesznek észre semmit a gyerekeikkel kapcsolatban. spoiler

Élvezhető, bár számomra nem túl kiemelkedő történet. Vannak benne szép gondolatok, de a szereplők valahogy nem kerültek közel hozzám. Mindenesetre nagyon olvasmányos volt, csak azt hiszem, egy kicsit másra számítottam.

Egy idő után nekem már túl sok lett a dráma és az egybeesések, ahogy Colton múltjáról egyre többet megtudtunk, és még a jelennel (könyv vége felé bekövetkező eseménnyel) is párhuzam lett vonva.

A folytatást el fogom olvasni, gyorsan meg is nézem, hogy kikről fog szólni.

3 hozzászólás
Bree_olvas>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Érdekes történet. Nehéz olvasmány volt számomra. Érzelmes ember vagyok és nem szeretem, ha ártatlan emberek szenvednek, Kyle nem ezt érdemelte volna. Egyikük se érdemelte volna ezt. Örülök, hogy elolvastam, mert ez megint egy olyan könyv, amin érdemes merengeni és biztos nem utoljára vettem a kezembe.
Tetszett :)

SzAngelika>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

„Azzal nem árulod el az emlékét, ha elengeded a fájdalmat.”

Kellemes stílusban megírt, szívszorítóan érzelmes és roppant szenvedélyes történetet kaptam, amelyben a szerző a lehet-e kétszer igazán szeretni kérdését feszegeti, s közben elhiteti velünk, hogy az igaz szerelem minden sebet képes begyógyítani.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2016/01/jasinda-wilde…

kocybaba P>!
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd

Kicsit vérzik a szívem ezért a könyvért, mert olyan szépen indult. Teljesen ellágyított a Kyle és Nell között lévő első, mindent elsöprő szerelem. Hiába tudtam mi lesz vége, mégis elszorult torokkal olvastam, amin keresztül mentek, de az írónő elérte vele a célját, mert ezáltal jobban meg is értettem Nell veszteségét. Aztán a gyászával küszködő lány életébe jön Colton és vonzás közöttük mindent felforgat. Innentől pedig számomra ő vitte el történetet a hátán, ami tele volt nehéz érzelmekkel; bánattal, bűntudattal, fájdalommal. Sajnos a cselekményt viszont kidolgozatlannak éreztem, mivel sok olyan témát érintett, melyekben nagyobb lehetőségek is rejlettek, valamint elég gyorsan zajlottak le a dolgok. Ezeket azonban nagyrészt elnéztem, mert volt egy sajátságos hangulata a könyvnek, és szépen példázza azt, hogy a szerelem mi mindenre képes.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Ez a könyv mindenkinek szól, aki valaha is elveszített valakit, akit szeretett; aki sírva ébredt, és ugyanígy feküdt le; és aki megtanulta, hogy teljesen rendjén való, ha valaki nincs rendben. Az életben maradáshoz nem kell erő, csak az, hogy nap mint nap levegőt vegyünk. Erő ahhoz kell, hogy megtanuljunk együtt élni a fájdalommal.

anikho>!

– Érezz! Gyászolj! Hagyd magadnak átélni a haragot, amiért elvették tőled! Érezd át a veszteséget! Érezd a szomorúságot és a hiányát! Ne zárd ki magadból, ne vagdosd magad, hogy elmúljon, ne idd le magad, hogy ne érezz semmit! Csak ülj nyugodtan, és hagyd, hogy darabokra tépjen! Aztán állj fel, és kezdj lélegezni! Lélegzetről lélegzetre. Napról napra. Ébredj fel, és érezd, hogy széttép a fájdalom! Sírj egy darabig! Aztán hagyd abba a sírást, és menj a napi dolgaid után! Nem vagy jól, de élsz, és egy nap majd jól leszel.

219-220. oldal

anikho>!

Amikor ezt a mindent elemésztő vágyat érzed valaki iránt, úgy érzed, hogy kurvára bármit megtennél valakiért, bármi áron. Amikor a kurva bőröd alá férkőzik, a lelkedbe, mintha csak a lénye olyan tökéletesen beléd ivódna, hogy a levegő, amelyet belélegzel, és a lényed minden egyes molekulája keveredik az övével. Ez a szerelem.

223. oldal

1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

…meg kell tanulnunk szabadnak lenni! Muszáj, Nell! Ez nem azt jelenti, hogy állandóan boldognak kell lennünk, vagy hogy mindig jól kell éreznünk magunkat. Rendben van az is, ha nem vagy rendben. Ezt mondtam már neked, de nekem magamnak is újra meg kell tanulnom. De ha nem vagyunk jól, az nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk az életet.

Aveline>!

Amikor találkozunk, amikor csókolózunk, amikor álomba merülünk egymás mellett, egymásba zuhanunk. És én ilyenkor érzem jól magam. Amikor zuhanok belé.

310. oldal

Naiva P>!

Ha átléptek egy határt valami több felé, azt nem lehet többé visszacsinálni.

anikho>!

Megértettem a csókban rejlő veszélyeket. A forróságot, az erőt és a villámlást. Valami kemény nyomódott a csípőmnek, és egy forró pillanat alatt tudtam, mi az. A csók abbamaradt, Kyle megmoccant, hátrahúzta a csípőjét. Pillantása végigsöpört a testemen, én pedig elpirultam a figyelmétől, meg attól, hogy tudtam, mit éreztem az előbb.

Aveline>!

– Mi… ki ez? – A kérdés rekedten, fájdalmasan szakadt ki belőlem.
– The Civil Wars. A dal címe Barton Hollow.
– Csodálatos.

Aveline>!

A szemébe nézek, hagyom, hogy meglássa tekintetemben a nyers vágyat, a bennem fortyogó érzelmeket, aztán majdnem súrolva a melltartója pántját kinyújtom a kezem, és megragadom az ajtófélfát.


A sorozat következő kötete

Beléd zuhantam sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
A. L. Jackson: Csókolj meg
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Julia Lewis Thomson: Többek között
L. J. Shen: Vagány
Vi Keeland: Fiatal szerető
Abby Jimenez: A póráz két végén
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú