Látó ​mese 11 csillagozás

Janits-Szabó Virág: Látó mese

Mosolygós és fordulatos mese egy kislányról, aki nemcsak néz, hanem lát is. Olyan dolgokat lát és hall, amiket a hétköznapokba beleszürkült emberek már legfeljebb sejtenek: a manók bolondozását a kertben, a fák beszélgetését és táncát, a fal mögött rejtőző mesevilág lakóit
És amikor egy vihar megnyitja a határt a két világ között, a kislány segít az egyik eltévedt mesebeli lénynek, hogy visszatérhessen otthonába. Ebben a kalandban nemcsak a beszélő fák, a csintalan törpék és új barátja, a vízimanó segítik, hanem családja is, akik rájönnek, milyen szép és szívmelengető dolog, ha az ember megtanul látni.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Boook, Budapest, 2015
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417085 · Illusztrálta: Orbán János

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Sicc
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Nekem ez most nagyon jól esett! Mind a mondanivalója, mind a képi világa (kivétel a főszereplő kislány képi ábrázolása…annyira kirívó, nem is értem…)
Szerettem az „életre kelő” természetet, a csodálatos lényeket, a bölcs fákat, és az írónő stílusát.

2 hozzászólás
>!
imma A+P
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Ha ezt a negédes (szájbarágós?) szívvel látást lehámozzuk róla, szerintem ebből lehetne egy egész klassz rajzfilm(sorozat?). Erős a képi világa – és itt nem csak az illusztrációkra gondolok.

1 hozzászólás
>!
Totorita
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Csodás mese gyermekeknek és felnőtteknek is, amely a maga finomságával megmutatja, hogyan lehet ember és természet igazán szép és mély, bensőséges kapcsolatban.
A képek valóban gyönyörűek!

>!
dianna76 P
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Külsőre tetszetős, kicsit rejtélyesnek tűnő mesekönyvnek gondolnám. Belelapozva nekem ijesztőnek hatott az illusztrációk miatt. Nem is nagy kedvvel álltam neki az olvasásának. Azért reméltem, hogy pozitív csalódás lesz, de sajnos nem! A mondanivalója – ami számomra átjött – szép. Lássuk meg a szépséget és a csodát a dolgokban, akár az apróságokban is! Egyszerűbben: lássunk is, ne csak nézzünk! Viszont maga a mese, a történet nem tetszett. Úgy éreztem, hogy csak átszenvedtem a sorokon magam, s vártam, hogy a végére érjek végre. Egy valami tetszett a könyvben, az egyik illusztráció. A 39-41. oldalon kukucskálós kép van. Belátunk a kivágott ablakon keresztül a konyhába, majd a következő oldalon elénk tárul a konyha. Pozitívként még felhoznám néhány nemes kő fotóját, nevét, bár hiányolom a „mire jó?” szöveget. A könyv végén lévő felsorolás a fák képességeiről jópofa. Csak hinni kell benne.

>!
Takács_Tóth_Katalin
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Nagy kedvencünk a kislányommal a Látó Mese! Valódi szívből-szívbe történet, újra és újra olvassuk és egyszerűen nem tudjuk megunni, mert mindig újabb és újabb gyönyörű részletek tárulnak fel előttünk. Gyönyörűek az illusztrációk is! Igazi spirituális mese.

>!
zsuzsax
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Imádtam a mesét. Visszahozta a gyermekkor emlékét, amikor azt éreztem, hogy bármi megtörténhet.

>!
szilviap
Janits-Szabó Virág: Látó mese

Nagyon különleges mese. 3 és fél éves kisfiunknak és nekünk is nagyon tetszett. Az illusztrációk is nagyon igényesek, szépek!


Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: A manógyár
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Brátán Erzsébet: Mohóka, a telhetetlen kismanó
Max Bolliger: Manómese
Josef Carl Grund: A manófalvi manók kalandjai
Berg Judit: Rumini
Gerzsényi Melinda: Mézike okosodik
Szabó Magda: Tündér Lala
Csukás István: Süsü, a sárkány
Bálint Ágnes: Megint Mazsola