Aki ​nem hiszi, járjon utána 9 csillagozás

26 magyar író 30 új meséje
Janikovszky Éva (szerk.): Aki nem hiszi, járjon utána

Aki nem hiszi, hogy a királyné vásárba vitte királyura fölösleges neveit, aki nem hiszi, hogy Hapci király udvarában először tilos volt az, ami később kötelező lett, aki nem hiszi, hogy egy piros telefon is boldogtalan, ha egyedül marad karácsonykor, aki nem hiszi, hogy egy fél tálcát is érdemes felakasztani a falra, aki nem hiszi, hogy levelibékának is lehetnek gondjai, az járjon utána, vagy – olvassa el ezt a mesekönyvet.

A művek szerzői: Petrolay Margit, Bakó Ágnes, Nagy Katalin, Gazdag Erzsi, Börcsök Mária, Kamarás István, Tarján Iza, Donászy Magda, Marék Veronika, Bálint Ágnes, Simai Mihály, Lázár Ervin, Sebők Éva, Horgas Béla, Békés Pál, Kántor Zsuzsa, Tordon Ákos, Végh György, Verbőczy Antal, Osvát Erzsébet, Béres Attila, Nagy Franciska, Gyurkovics Tibor, Vidor Miklós

Tartalomjegyzék

>!
Minerva / RTV, Budapest, 1983
140 oldal · ISBN: 9632232763 · Illusztrálta: Stuiber Zsuzsa

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
blackett
Janikovszky Éva (szerk.): Aki nem hiszi, járjon utána

Ezt egy rajzversenyen nyertem egy Nils Holgersson-rajongói találkozón, nemröhög. Fogalmam sincs, hány éves lehettem öt? hat?. Pár élve előástam a pincéből, lesikáltam róla egy vagon egérszart nem vicc, és re-installáltam a könyvtáramba, mert épp egy retró mesés blogposztot terveztem amiből persze nem lett semmi. Van benne egy-két mese, ami felnőtt szemmel nézve kifejezetten bizarr khm, khm… Szekrénymesék), de emlékszem, hogy annak idején egyetlen percre sem akadtam fenn rajta. Jó néhány viszont nagyon élvezetesnek rémlik, szerintem kiállná a mai olvasók próbáját is.

>!
erabig
Janikovszky Éva (szerk.): Aki nem hiszi, járjon utána

Jó válogatás. Tetszik, hogy nem a megszokott témákat dolgozzák fel a mesék. Van benne néhány unalmas mese, ezért értékelem csak négy csillagra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mosonyi Aliz: Egyszer volt, ahogy még sose volt
Csányi Dóra – Edinger Katalin – Szabó Sándor (szerk.): Egyszervolt…
Lovász Andrea (szerk.): Tejbegríz
Kányádi Sándor: Farkasűző furulya
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Szabó Magda: Tündér Lala
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy
Csukás István: Süsü, a sárkány