Ha ​eljő a tavasz (Ha szólít a szív 2.) 34 csillagozás

Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Mire elég az összetartozás?

Elizabeth egy évig tanított egy egytermes kis iskolában Kanada nyugati felén – most pedig az esküvőjére készül a jó kiállású Wynn Delaney-vel, a Királyi Kanadai Lovasrendőrség tagjával.
Amikor elkezdik új, közös életüket Wynn elszigetelt állomáshelyén, a messzi északon, Elizabeth még nincs felkészülve a magányra és a nehézségekre, amiket az eddig megszokott kényelmi berendezések hiánya okoz.
Úgy tűnik, csupán a Wynn iránti szerelme és Istenbe vetett hite maradt meg.
De ez vajon elegendőnek bizonyul?

Eredeti megjelenés éve: 1985

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574439 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Elizabeth Thatcher · Wynn Delaney


Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

BeliczaiMKata P>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Wynn és Beth immár házaspárként utaznak a messzi „ismeretlenbe”, amit Wynn ismer, Beth nem. Érdekes és sokkal nehezebb, keményebb kalandokban vesznek részt, mint amire szerintem Beth gondolt volna. De mégis veszi az akadályokat. Ebben segít a hite. Ami nagyon szép és jó, de manapság sajnos az olvasóknak ez túlzás lehet. Egy kicsit nekem is az volt, mintha erőltetett lenne, mintha az írónő mindenkit meg akarna győzni, pedig én szeretem, ha fontos a vallás, hit, Isten. De lehet, hogy rosszul értelmeztem. Szívesen olvasnám tovább a történetet, ha jól tudom hat részes. És ráadásul egy kicsit félbehagyott lett a vége, éppen jöttek vissza a barátaik. Vajon hogyan alakul tovább az életük? Érdekelne.

zia P>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Tovább tartott beszippantania, mint annak idején az első résznek, de miután sikerült, alig tudtam letenni. Érdekes volt, izgalmas,ahogyan izgalmas az élet, a maga egymás után csordogáló napjaival. A szereplők szimpatikusak, kutyás szívemnek pedig külön öröm volt Kip.
Nagyon tetszett.

2 hozzászólás
Nono_ P>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Nagyon örültem, hogy rögtön a könyv elején összegezve volt az első rész utolsó eseményei, illetve a könyv szereplői is egyenként röviden be voltak mutatva, így nem volt nehéz felvenni a fonalat a 2 éve olvasott rész után.

A történet erős bibliai alapokon áll, így inkább a hit és a felebaráti szeretet kerül előtérbe, mint a romantika. Szóval, aki egy kis romantikára vágyik, annak nem ezt a könyvet ajánlom. Mégis nekem jobban tetszett, mint az első rész. Nem tudom, hogy ez annak volt köszönhető, hogy izgalmasabb volt e, vagy pedig tudtam mire számítsak az irónőtől. Az utóbbira hajlok. Hiszen egy – egy esemény leírása számomra kicsit hosszúra sikeredett, de szerencsére mire teljesen eluntam volna magam, addigra pont fordulat állt be. Legjobban az északi élet leírásai tetszettek, és érdekes volt Elizabeth jellemfejlődése is, ahogy igyekezett megállni a helyét mind a házasságban, mind a vadonban. Wynn számomra túl tökéletes volt, ha hibázott is, rögtön felismerte és megalázkodva kért bocsánatot. Létezik egyáltalán ilyen férfi? Nagy meglepetéseket és fordulatokat nem tartalmazott ez a kötet sem, de fáradtan este az ágyban olvasva tökéletes volt.

Szívesen olvasnám tovább a történetet, mert bár nem erőteljesen, de egy picit függővégesen lett vége számomra.

Trixi>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Az 1. részt még évekkel ezelőtt olvastam, és túl mély benyomást nem tett rám, vagyis egyáltalán nem emlékeztem arra, hogy mi is történt benne. Bár ez a rész szerencsére úgy kezdődik, hogy leírja pár mondatban az előzményeket. Az esküvői készületeknél és az esküvőnél még nem igazán folytam bele az eseményekbe. De miután elindultak északra, hogy a saját életüket kialakítsák, már kezdett érdekesebbé válni a könyv. Beth viselkedése néha idegesítő volt, de gondolom pont az volt a lényeg, hogy tanuljon a hibáiból (de addig idegesítő volt – pl: nadrág mizéria). Wynn meg már túlontúl tökéletes, mindig annyira megértő és kedves volt, hogy ilyen pasas nincs is :D :D :D . A hit fontos az életükben. Sokszor segíti át őket a nehéz pillanatokban.
A sorozat elméletileg 6 részes (ha jól láttam), de ha ilyen ütemben jelenik meg magyarul. Sose tudom meg mi lesz a vége :( . Aranyos könyv volt, szerethető, de könnyen felejthető is.

Mircsi>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Vannak fenntartásaim Janette Oke-kal szemben: nagyon felszínesen ír, a hosszabb történéseket is lezavarja pár mondatban, sok szempontból reálisnak sem tartom, ami történik és a férfi az asszony feje kezdetű féloldalas kifejtést se felejtsük el… De… DE!

Mégis ez a könyv annyira bájos, annyira olvastatja magát, és annyira egy szépiaüvegen keresztül látott idilli képet fest, hogy a fentiek közül egyszerűen nem akarok neki semmit felróni. Élveztem, sírtam, mosolyogtam rajtani, és nagyon bírom Elizabeth-et.

Különösen érdekes volt az Outlander 4 után olvasni, bár nem ugyanaz a korszak, valahol mégis ugyanaz: kint a pusztában kell túlélni. És mennyire máshogy támogatja Claire Jaime-t (a maga talpraesett badass módján), és Elizabeth Wynn-t (sokszor csak szende virágszálkodik, de azért a maga visszafogott módján segít).

Mindenesetre most aztán megint várhatok ki tudja mennyit a következő részre… :(

szélcsengő>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Az első rész szerethetőbb volt. Az volt a legfurcsább, hogy a történet elején Beth egy önállóságra törekvő, bátor, kicsit hisztis, de talpraesett fiatal nő. Akkor, hogyan következik ebből, hogy a második kötetben, férjes asszonyként egy vinnyogó, nyafogó ostoba liba lett? Szerintem sehogy, szóval az írónő nagyon félreírta ezt a karaktert. A másik dolog, ami zavart, hogy csak egy férfitípust tud ábrázolni. Miután láttam a Szelíd szerelem című sorozatot, és olvastam ezt a két regényét, nagyon feltűnő, hogy mennyire egysíkúak a férfi szereplők.

MésziAnna>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

A világ második legcukibb könyve! (Az első a "Ha szólít a szív")
Semmi ármány, semmi gonoszság, semmi büszkeség és önfejűség. Egyszerűen bájos, ártatlan és elragadó. Nem tetszett annyira, mint az első rész, de számomra élvezhető volt. Könnyed, ártalmatlan kikapcsolódás, igazi felüdülés a stresszes, zsúfolt mindennapokban.
Kicsit hiányoltam Wynn és Elizabeth szerelmének több kifejezését a könyvben, de ezt betudom szemérmetességnek. És igazából nem is annyira róluk, mint inkább Elisabeth új kihívásairól szól ez a könyv.
Szívből ajánlom ha el akarsz menekülni a nagyvárosi nyüzsgésből, a rohanó mindennapok mókuskerekéből!

koan12>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Az előző részhez képest ez egy gyenge, erőltetett folytatás volt. Olyan, mintha egy másik író kölcsönvette volna a szereplőket – Elizabethet és Wynnt-, majd a már megszokott stílustól eltérő stílusban egy új történetet kanyarít köréjük. Hiányzott a régi Elizabeth. Nem tudtam szeretni ebben a könyvben. Nem talált meg benne azokat a tulajdonságokat, amiket az előző részben annyira értékeltem benne. Sokkal talpraesettebbnek gondoltam, aki mindig megállja a helyét.

Petra_Posztós>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Az első részt imádtam. Az imádat itt sem hagyott alább spoiler. Kellemes kikapcsolódás az évnek bármely szakában. Szívesen megnézném a sorozatot is ami készült belőle.

suzyenn>!
Janette Oke: Ha eljő a tavasz

Jobban tetszett mint az előző rész, mert nem éreztem benne olyan elkapkodott részeket. Szépen bemutatja Elizabeth szemszögéből, hogy milyen az élet az északi vadonban egy klasszikus lányregény formájábában. Sokáig gondolkoztam, mi a bajom vele, talán a stílus az, ami túlontúl távolságtartó és tárgyilagos. Nem lett a kedvencem, de egy folytatásra még bekapcsolódnék, ha lesz.


Népszerű idézetek

BBetti86>!

Az az igazság, Wynn – feleltem –, hogy nagyon keveset álmodoztam az esküvőmről, amíg nem találkoztunk. utána már álmodoztam. Elég sokat. De az esküvő nem érne sokat, ha nem állnál ott mellettem, nem igaz? Tehát, ha választanom kell a cicomák és közted… akkor könnyű megfeledkezni a cicomákról.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Thatcher · Wynn Delaney
szibolya>!

[Jeanette Oke-t] 1992-ben az Evangélikus Keresztény Könyvkiadók Egyesülete President's Award-díjjal tüntette ki jelentős hozzájárulásáért a keresztényi irodalomhoz.

328. oldal (A szerzőről)

Kapcsolódó szócikkek: 1992
1 hozzászólás
BBetti86>!

Ezért mennek a nők férjhez, Elizabeth: hogy a belső erejükből adjanak egy kicsit a gyenge férfiaknak.

65. oldal

MésziAnna>!

Wynn a családom feje. Még ha nem is értek vele egyet, akkor is el kell ismernem a tekintélyét, ha azt akarom, hogy az otthonunk igazi keresztény otthon, boldog otthon legyen. Nem tévedett. Én tévedtem. Mélyen legbelül tudtam, hogy csalódtam volna Wynnben, ha hagyja, hogy én nyerjek, amikor ennyire vigyáz a biztonságomra. Rá kell támaszkodnom, tudnom kell, hogy ő irányít.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Thatcher · Wynn Delaney

Hasonló könyvek címkék alapján

L. M. Montgomery: Szerelmek
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
L. M. Montgomery: Pat úrnő
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
L. M. Montgomery: Váratlan utazás
Sharon Maas: Winnie Cox titkos élete
Chevy Stevens: Aznap éjjel
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben