Ten ​Big Ones (Stephanie Plum 10.) 13 csillagozás

Janet Evanovich: Ten Big Ones Janet Evanovich: Ten Big Ones Janet Evanovich: Ten Big Ones Janet Evanovich: Ten Big Ones Janet Evanovich: Ten Big Ones Janet Evanovich: Ten Big Ones

She's ​accidentally destroyed a dozen cars. She's a target for every psycho and miscreant this side of the Jersey Turnpike. Her mother's convinced she'll end up dead… or worse, without a man. She's Stephanie Plum, and she kicks butt for a living (well, she thinks it sounds good to put it that way…).

It begins as an innocent trip to the deli-mart, on a quest for nachos. But Stephanie Plum and her partner, Lula, are clearly in the wrong place at the wrong time. A robbery leads to an explosion, which leads to the destruction of yet another car. It would be just another day in the life of Stephanie Plum, except that she becomes the target of a gang – and of an even scarier, more dangerous force that comes to Trenton. With super bounty hunter Ranger acting more mysteriously than ever (and the tension with vice cop Joe Morelli getting hotter), she finds herself with a decision to make: how to protect herself and where to hide while on the hunt for a killer known as the Junkman.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
St. Martin's, London, 2007
320 oldal · ISBN: 9780312947460
>!
St. Martin's, New York, 2005
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780312936228
>!
Macmillan, London, 2004
ASIN: B0002P0C7Y · Felolvasta: Lorelei King

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Ranger


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Zyta88>!
Janet Evanovich: Ten Big Ones

Kedvenc sorozatom 10. kötete, és egyébiránt még van további 19, úgyhogy ha ügyesen beosztom, még akár 20 évig is ellehetek vele. :D Ami részemről rendben van.

Szeretem ezeket a karaktereket és az írói stílust, az első oldaltól az utolsóig folyamatosan vigyorgok, és eszembe sem jut, hogy ne akarnám folytatni. De tényleg, már a legelső mondatnál úgy voltam, hogy igen, ezt én még mindig imádom, és a francnak vártam vele 2 évet. https://moly.hu/idezetek/1815135
Azt mondjuk el kell ismernem, hogy meglehetősen hasonlóak az egyes részek: követjük, ahogy a kétbalkezes Stephanie próbálja végezni a munkáját óvadék-behajtó ügynökként. Maximum a magánéleti szálak haladnak kicsit, de sokszor azok is inkább visszafelé. Szóval gyors egymásutánban nem biztos, hogy működne.

Stephanie még mindig nem halt bele a fejvadászkodásba, ami semmiképp sem rajta vagy Lulán múlik, ők minden létező hülyeséget elkövetnek, sokkal inkább Ranger jól szervezett vállalkozásának az érdeme. Ebben a részben Steph-nek egy egész bandát sikerül magára haragítania, akik még egy menő bérgyilkost is a városba hívnak a likvidálására, ám meglapulni nincs idő (de főleg türelem), mert az óvadékszerződést megszegők nem viszik be magukat, ráadásul Ranger elutazik, így ő marad az egyetlen, aki el tdja végezni a munkát. Megjegyzem, a könnyű eseteket már elég rutinosan kezeli, de azért most is vesznek el bilincsek, miközben a delikvens meglép bennük, meg robbannak fel autók és akad olyan, akit ruha nélkül sikerül elkapni.

A Morellivel való romantikába is viharfelhők gyűlnek, mivel nyomozóként különösen rosszul viseli, hogy kedves barátnője túlélési stratégiája kimerül a ‘reméljük a legjobbakat’-ban. Értem én, hogy dolgozó nőként együtt kéne éreznem Stephanie-val, mikor Morelli azt akarja, hogy munkát váltson vagy neadjisten otthon ülő háziasszony legyen, Ranger meg kiröhögi és azt mondja neki, hogy a büdzséjében ő a szórakozás tétel a csapata számára, de könyörgöm, igazából nem tesz semmit azért, hogy jobb fejvadász legyen, akinek valós esélye van a túlélésre védőháló nélkül is. spoiler Mennyire lenne nehéz valami küzdősportra járni vagy valami? off Persze így viccesebb, és szeretem Stephanie-t, még sikeresen egyensúlyoz és nem billent át a mérleg az idegesítő felé, de azért sokszor nem neki adtam igazat és nem tudtam felháborodni a fiúk viselkedésén. Azért ha a rendőr barátom azt tanácsolná, hogy maradjak már 1-2 napig otthon, amikor egy veszélyes bérgyilkos vadászik rám, lehet hallgatnék rá. Mondjuk Morellit sem értettem, miért biztonságos az a ház, amit már ismer a banda, de mindegy. Végül is Stephanie jó helyet talált, az a lényeg.

A szerelmi háromszöget eddig elég jól megírtnak tartottam, de most azért zavart, hogy Morelli barátnőjeként mennyire csorgatja a nyálát Rangerre. Lehet ebből is majd az lesz, mint egy másik hasonló sorozatban, hogy a sok szenvedés után egy nevető harmadikat választ. :) Ami hihetőbb is lenne nekem, mert ha valaki igazán érdekel és szereted, akkor nem indulsz be a másiknak a szappanjától is, szóval egyelőre inkább érzem úgy, hogy egyik sem az igazi, Morelli az első szerelem, akit évek óta kerülget és egy másik életben akár működhetne is, ahol Stephanie nem fejvadász, Ranger meg az izgalmas szuperhős, aki inkább egy ábránd, jó fantáziálni róla, de ha túl közel kerül, az már ijesztő. Mondjuk most kicsit megismertük egy emberibb oldalát is, az tetszett, nagyon bírtam őt ebben a részben.

A család még mindig őrült, Mazur nagyinál többet van fegyver, mint fejvadász unokájánál és továbbra is kedvenc szórakozása nyitott koporsós temetésekre járni, miközben Valerie esküvőjét is nagyban szervezik.

Nem értettem egyet Stephanie minden döntésével és helyenként kissé túl abszurd történések voltak, de ez nekem még mindig nagy szerelem és felhőtlen szórakozás.

Márta_Péterffy P>!
Janet Evanovich: Ten Big Ones

Nekem ez most elég gyenge volt, kevés humorral, a befejezés viszont tetszett.
„Rock and roll!” :D

evé>!
Janet Evanovich: Ten Big Ones

Ez megint egy viccesebb, pörgősebb rész volt. Persze, hogy felrobban Stephanie autója, persze, hogy Mazur nagyi és Lula hozza a formáját és persze, hogy Stephanie még mindig két vasat tart a tűzbe :D
Persze, volt újdonság is: spoiler
Sally Sweet visszatér, bandát alapít, amihez Mazur nagyi is csatlakozik. Khm, ja, Sally még mindig drag queenként tevékenykedik, mellékállásban pedig iskolabuszt vezet és érdekes módon próbál meg leszokni a káromkodásról. Nem sok eredménnyel. A káosz tehát garantált. A forró percek is. Amit hol Morelli, hol Ranger, hol egy elszánt bandavezér okoz Stephanie-nak. Utóbbiról mondjuk le tudna mondni. Nem úgy a két másikról.
Nagyon élveztem, annyira, hogy szünetet sem tartva repültem a következő részre :D
off


Népszerű idézetek

Márta_Péterffy P>!

I flipped the televison on and surfed through about forty channels, finding nothing. How could there be so little on so many channels?

299. oldal

recca>!

'I heard you went into their territory with a tank and ran over a bunch of them,' Renee said. 'Including the head guy. And I heard you're the only one who can identify the Red Devil. And that you've sworn a blood oath to get him.'
'Omigod,' I said. 'Who did you hear that from?'
'Everybody knows,' Renee said. It's all over town.'
My mother crossed herself and ate her two doughnuts on the spot.
'It's the Hungarian side of the family.' Grandma said. 'We're tough. We come from a long line of army deserters and nasty alcoholics.'

1 hozzászólás
Zyta88>!

The way I see it, life is a jelly doughnut. You don't really know what it's about until you bite into it. And then, just when you decide it's good, you drop a big glob of jelly on your best T-shirt.

(első mondat)

Zyta88>!

Most people are happy on Friday because their workweek ends. I had the sort of job that never ended. Connie worked a half day on Saturday. Vinnie worked when he didn't have anything better to do. We weren't sure when Lula worked.

152. oldal

Zyta88>!

„I said there was no monetary way to justify your security. The truth is, you're a line item in my budget.” […] „I have you listed under entertainment,” Ranger said, sliding money and credit cards into his pants pocket. „This is a high-stress business, and you're comedy relief for my entire team.”

292-293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ranger · Stephanie Plum

A sorozat következő kötete

Stephanie Plum sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Dial Em for Murder
Meg Cabot: Size 12 Is Not Fat
Jennifer Crusie: Fast Women
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Liliana Hart: Whiskey Rebellion
Susan M. Boyer: Lowcountry Boil
Ella Barrick: Dead Man Waltzing
Joanne Fluke: Chocolate Chip Cookie Murder
Darynda Jones: First Grave on the Right
Gail Carriger: Timeless