Seven ​Up (Stephanie Plum 7.) 19 csillagozás

Janet Evanovich: Seven Up Janet Evanovich: Seven Up Janet Evanovich: Seven Up Janet Evanovich: Seven Up Janet Evanovich: Seven Up Janet Evanovich: Seven Up

New Jersey bounty hunter Stephanie Plum is on the trail of semi-retired bail jumper Eddie DeChooch, an old man who can still slip out of sight. When a corpse is found in Eddie's garden and two of her friends vanish, Stephanie finds herself making a devil's bargain with her mentor, the Ranger, who'll give her all the help she needs--if she gives him everything he wants.

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Macmillan, London, 2005
ASIN: B0009YT3V4 · Felolvasta: Lorelei King
>!
Headline, London, 2002
374 oldal · ISBN: 9780747267614
>!
St. Martin's, New York, 2002
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780312980146

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Vincent 'Vinnie' Plum


Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy P>!
Janet Evanovich: Seven Up

Végre volt időm befejezni, kedvelem a Stephanie Plum történeteket, muszájból olvasom angolul, ami végül is jó gyakorlás.
Az előző kötet nem tetszett annyira, ez a hetedik kötet megint szellemes volt, bár nehezen indult, nehezebben is olvastam.
A könyv második felében felgyorsulnak az események, és jönnek a szokásos őrületek, a kerge nagymama, a bolond maffiózók, a főszereplő leleményei és szerelmei.
Ez az egy zavart, már korábban is, hogy a magánéleti szál összekuszálódása számomra kissé erőltetett.
Mindenképp folytatom majd, angolul vannak még további köteteim.

4 hozzászólás
M_A_Rea>!
Janet Evanovich: Seven Up

Ezzel a résszel kevésbé haladtam, mint az előzővel, többnek tartottam a nyomozgatást, mint a magánéletet (bár lehet, hogy csak azért, mert tudni akartam, mi lesz Rangerrel, aki meglehetősen keveset szerepelt), de még így is jó volt. Örülök, hogy Mooner visszatért ebben a részben, Stephanie anyukája is több szerepet kapott, illetve ott volt Joe és az esküvő para. Csak azt nehezményezem, hogy ilyen lassan haladnak a magánéleti dolgok, mert nem bírok elég gyorsan olvasni. :D

dorcy01>!
Janet Evanovich: Seven Up

Janet Evanovich és Stephanie Plum mindig garancia arra, hogy egy szórakoztató, könnyed olvasmányt kapunk. Történhet bármi, ez a sorozat az elejétől kezdve a szívemhez nőtt, imádom az összes szereplőt, imádom a könyv humorát, a bűneseteket, a nyomozást, egyszóval mindent. Viszont Morelli párti vagyok! Mindig!

Zyta88>!
Janet Evanovich: Seven Up

Szeretném leszögezni, hogy egy normál könyhöz képest ez bőven 5 csillagos, de az eddig olvasott Stephanie Plum könyvekhez képest kicsit gyengébbnek éreztem, ezért a fél csillag levonás. Pedig volt minden, ami egy jó Stephanie Plum történethez kell: jó értelemben őrült karakterek, vicces helyzetek, Mazur nagyi, Morelli, Ranger, Lula (ő lehetett volna több), sőt, még Vinnie is megmutatta fejvadász oldalát. De valahogy mégsem volt az igazi. A sok veszekedés Morellivel spoiler, a huza-vona Rangerrel, hogy a régiek közül pont Mooner meg Dougie tért vissza, és szinte végig csak egy embert kergetett Steph, ami kicsit unalmas tudott lenni. Pedig érdekes volt alapból az ügy és pláne a nagyot hallás miatti kavarodás vicces volt. De lehettek volna más kis ügyek is. Meg kezd kicsit egy kaptafa lenni, hogy mindig van egy rosszfiú páros, akik mindenhová követik Stephet és rendszeresen betörnek hozzá. De ezek még el is mosogattak. :) Bírtam, hogy Stephanie már teljesen természetesen kezelte, hogy mindenki betör hozzá. :) Na, az ilyenek miatt mondom, hogy ez még mindig egy nagyon jó sorozat.

Caradien>!
Janet Evanovich: Seven Up

Imádom,imádom,imádom!Letehetetlen,folyton történik valami.Egy percre sem laposodik el a történet.Nagyon nagyon jókat nevettem rajta.Rangert és Lulát továbbra is imádom!Fenomenálisan jók a karakterek és maga a történet is izgalmas.Annyira jó tudni,hogy már 18 részesre bővült a sorozat.Még bőven lesz mit olvasni :)


Népszerű idézetek

infinitedreams IP>!

For the better part of my childhood, my professional aspirations were simple – I wanted to be an intergalactic princess. I didn't care much about ruling hordes of space people. Mostly I wanted to wear the cape and the sexy boots and carry a cool weapon.

(első mondat)

Zyta88>!

He could wait in the hall or he could break into my apartment. Hell, everybody breaks into my apartment.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stephanie Plum
Zyta88>!

And I was protected. No one would dare shoot at me when I was with Ranger. Or if they did shoot at me, I was pretty certain I wouldn't die.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ranger · Stephanie Plum
Zyta88>!

„What happened to your eye?”
„Parking dispute.”
„Looks like you lost.”
„Looks can be deceiving,” I said. Not necessarily in this case… but sometimes.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stephanie Plum
recca>!

DeChooch stumbled forward and the gun discharged and shot a hole in a four-foot crucifixion painting hanging on the far wall.
Our mouths dropped open. And we all made the sign of the cross.
„Holy crap” Carolli said. „You shot Jesus. That's gonna take a lot of Hail Marys.”
„It was an accident,” DeChooch said. He squinted at the painting. „Where did I get him?”
„In the knee.”
„That's a relief,” Dechooch said. „At least it wasn't no place fatal.”

Zyta88>!

„Do you ever get tired of your life?” I asked my mother. „Is there ever a time when you'd like to do something new?”
„You mean like get in the car and just keep driving until I get to the Pacific Ocean? Or take a wrecking ball to this kitchen? Or divorce your father and marry Tom Jones? No, I never think about those things.”

310. oldal

Zyta88>!

„Going out with your grandma's enough to kill anyone.”

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi · Vincent 'Vinnie' Plum
Zyta88>!

„And we don't want old lady Morelli putting the eye on us. We don't believe in any of that Old World stuff, but why take a chance.”

142. oldal

Zyta88>!

Not only did Ziggy and Benny leave everything as they found it… they improved on it. They did my dishes and wiped down my counter. The kitchen was nice and tidy.

176. oldal


A sorozat következő kötete

Stephanie Plum sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elle Cosimano: Finlay Donovan Jumps the Gun
Meg Cabot: Size 14 Is Not Fat Either
Liliana Hart: Whiskey Rebellion
Susan M. Boyer: Lowcountry Boil
Joanne Fluke: Chocolate Chip Cookie Murder
Gail Carriger: Timeless
Jennifer Crusie: Fast Women
Ella Barrick: Dead Man Waltzing
J. B. Stanley: Carbs and Cadavers
Karen Chance: Claimed by Shadow