Négy ​lövés (A szingli fejvadász 4.) 128 csillagozás

Janet Evanovich: Négy lövés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Na, ​ez most egy laza ügy, gondolja Stephanie Plum. Sima családi perpatvar. Maxine Nowickiról nehéz elképzelni, hogy beleereszt egy sorozatot az utána eredő fejvadászba. Ám amikor nyomozása során Steph hol egy levágott ujjat, hol egy betépett és nem mellesleg megskalpolt asszonyt talál, valamint rejtjeles üzeneteket, sőt halálos fenyegetéseket kap, továbbá felgyújtják a kocsiját, ráadásul feltűnik a színen régi ellenlábasa, Joyce Barnhard, aki most nem a férjét, hanem a melóját akarja lenyúlni, akkor kénytelen újraértékelni a helyzetet. Mégsem olyan laza ez az ügy.
De hát Stephanie Plum nem futamodik meg, és szerencséjére most is számíthat barátaira, a túlsúlyos Lulára, a titokzatos, ám módfelett szakszerű Rangerre, Sallyre, a dögös transzvesztita kódfejtőre, no meg Joe Morellire, akihez kénytelen átmenetileg odaköltözni. Ami persze csak tovább bonyolítja ezt az amúgy is kusza ügyet. És akkor még nem is említettük a családot, beleérve Joe nagymamáját, Bellát, aki magas fokon… (tovább)

A négy fejvadász címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
430 oldal · ISBN: 9789632544663 · Fordította: Lévai Márta

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Joe Morelli


Kedvencelte 19

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Kovaxka P>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Meg vagyok lepve, de most csak négyes. Imádtam, hogy a sok évvel ezelőtt olvasott korábbi részek azonnal beugrottak, és a feléig nagyon jól szórakoztam. Utána úgy éreztem, hogy ugyanazokat a köröket futjuk, ugyanazokkal a poénokkal. Túl is van írva, a végét meg kissé összecsapta a szerző. Azért persze Mazur nagyi, meg Lula csúcs, és Sally figurája is jól sikerült, Stephanie bénázásáról nem is beszélve. Olvasnám is tovább, ha tudnék eléggé angolul…

Lady_Stoneheart P>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Kellően csavaros volt a történet, de nem valószínű, hogy sokáig emlékezni fogok rá. A stílusra annál inkább; Stephanie dumája teljesen elviszi a show-t, ami elég nagy százalékban lehet a fordító érdeme is.
Stephanie karakterével változatlanul könnyű azonosulni, Mazur nagyit még mindig csípem, és Sally-t is igencsak kedveltem.
Nagyon sajnálom, hogy nem adtak ki belőle több részt magyarul; folytatom majd eredetiben, valamiért az az érzésem, hogy angolul kevésbé lesz élvezetes.

Sippancs P>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Végre! Erre vártam már az első rész óta! És akkor még egy Ducati is beköszön az alatt a bizonyos fenék alatt… Hmmm, a mennybe kerültem?! ;)
Isteni volt ez a rész is, nagyon sokat derültem rajta. Abszolút igazat adok Morellinek, amiért Stephet egy két lábon járó katasztrófának tartja, de azért szeretjük is ezt a katasztrófát. A nyomozós szál most annyira nem kötött le, mint a 2. rész esetében, ellenben alig vártam, hogy a család beleüsse az orrát a dolgokba. Mint kiderült, a Morelli família sem különb a Plumoknál, sőt, egy fokkal túl is tesz rajtuk, úgyhogy el sem tudom képzelni, hogy mi lenne, ha összeeresztenénk őket egy vacsora erejéig. (De, tudom, kitörne a 3. világháború. :))
Nagyon csalódott vagyok, amiért nincs több magyarra fordított rész, így azt sem fogom megtudni, hogy Bella nagyi látomása mögött van-e igazság. *ujjakat szorít*
Olyan jó lenne, ha valamelyik kiadó felkarolná (újra) a sorozatot!

Err>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Tényleg ez volt eddig a sorozat legjobb része.
Vajon miért? ..hmm..csak nem a Morellihez költözős rész miatt?..öhm, azt hiszem, hogy de! :D
Na, de nem csak ezért. A történet szuper volt megint, akárcsak a karakterek, imádom mindegyiket, Stephanie-t, Morelli-t, Mazur nagyit, Lula-t, Sally-t, és a mostani részben sajnos kicsit kevesebbet szereplő Ranger-t.
Hatalmas kedvenc lett a sorozat! Kár, hogy vége de nagyon remélem, hogy a Kedves @Ulpius_ház_Könyvkiadó hamarosan kiadja a folytatásokat is?!!
Ja, és eddig nem említettem de hatalmas plusz pont a magyar vonatkozás miatt, mekkora jó már, hogy Stephanie félig magyar, ráadásul Mazur nagyi részről? Óriási! :)

8 hozzászólás
FFG>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Jobban tetszett, mint a hármas kötet, és noha egyelőre még nem lehet tudni, mikor adják ki a következő kötetet, remélhetőleg hamarosan olvashatom már az ötöst, mert Stephanie ferge-most figyelj- teges!

(Részletek: http://ffgbook.blogspot.hu/2013/04/janet-evanovich-negy…)

8 hozzászólás
Sydney>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Hihetetlenül sajnálom, hogy csak az első négy kötet jelent meg magyarul, már olvasnám a következőt.
Az ügy szokásos, Stephanie legújabb „kliense” is kispályásnak tűnik, aztán egyre inkább összekuszálódik minden (szokás szerint). Sally üde színfolt, sajnos Mazur nagyi és Ranger most a háttérben maradt.
Joyce fejvadászkodása kellő kavarodást okoz, Stephanie-nak már nem csupán önmagával és Morelli-vel kell megküzdenie.
Nos igen, Morelli. spoiler

Lisie87>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Hát ez nagyon jól esett, könnyed volt, humoros, jó sokat nevettem!
Az új szereplő, Sally, haláli volt, Lula és Mazur nagyival párosítva legyőzhetetlen volt a kis csapat! :D
Kár, hogy nem lesz több rész magyarul, talán ez volt a 4 közül eddig a legjobb.

zsucika P>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Ez a rész valami frenetikus volt. Mindenki elemében. Stephanie két bal kéz és két bal láb. Könnyű ügynek indul, mint mindig, de aztán jönnek a bonyodalmak. Több résznél is vinnyogtam a röhögéstől. Mazur nagyi lehengerlő öreglány (nem hiába, hisz magyar) Nála aztán, ami a szívén a száján, és az akcióban is helytáll. Valójában a nagyi tökösebb, mint Steph. Ebben a részben Lula volt a kedvencem. Egy laza huppsz, és bárkit lesokkol a csaj. Lökött bagázs az egész. Még Morelli is, aki a rend őrét titulált megszemélyesíteni. Steph Morellihez költözik átmenetileg, és persze izzik köztük a levegő. Ezáltal kicsit közelebbről megismerhetjük a Morelli famíliát, akik szintén nem százasok. A történetben volt egy-két kiszámítható rész, de abszolút jót szórakoztam.
Remélem valamelyik kiadó egyszer folytatja majd.

evé>!
Janet Evanovich: Négy lövés

Kedves Fordító!
A „soda” nem víz… (főleg, hogy egy halom gyorskajával van felsorolva, extra nagy adagról van szó, plusz két bekezdéssel lejjebb issza is a diétás kólát Stephanie…)
Az „at this time of day” pedig nem éjnek idején… (azt se tudtam mi van, azt hittem én vesztettem el a fonalat. Egy óra van, majd éjjel, majd kettő óra. Egy parkban vannak a szereplők, ahol a forróság miatt a napnak ebben a szakában üresek a padok. Na, ebbe sikerült a fordítónak belegabalyodnia… )
(lusta voltam angolul olvasni, és ettől a két nagyon fájó bakitól eltekintve egyébként korrekt és zökkenőmentes volt a fordítás, annyira, hogy ezt a kiadást is kedvenceltem :D)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
430 oldal · ISBN: 9789632544663 · Fordította: Lévai Márta
Wee IP>!
Janet Evanovich: Négy lövés

UPDATE: 99. olvasás :) Már napokkal ezelőtt kivégeztem, nem is tudom, miért nem jelöltem be… Na, most ragozzam? Csak a szokásos ;)

Már vagy négyszer olvastam, de nem tudom megunni :) Mazur nagyi, Lula, Selly, Morelli… na és Steph! Imádni való idióták :)


Népszerű idézetek

_nalla_>!

A srác egy Buck kést halászott elő a nadrágzsebéből.
– Mi lenne, ha odaadnád a táskád, ribanc?
Sally felhajtotta a szoknyáját, benyúlt az alsójába, és előhúzott egy Glockot.
– Mi lenne, ha levágnád azzal a bicskával a golyóidat?
Lula vörös szaténtáskájából is előkerült egy fegyver, és a nagyi is elővarázsolta valahonnan a 45-ös miniágyűját.
– Szerezz nekem egy jó napot, punk – mondta a nagyi.
– Hé, én nem akarok problémát – hátrált a kölyök. – Csak egy kicsit szórakozni szerettünk volna.
– Le akarom lőni – mondta Sally. – Senki nem ellenkezik, igaz?
– Ez nem fair – szólalt meg Lula. – Én akarom lelőni.
– Oké – döntött a nagyi. – Háromra mindannyian lövünk, rendben?
– Nem lesz lövöldözés! – mondtam erélyesen.
– Akkor mit szólnál hozzá, ha a szart is kivernénk belőle? – kérdezte Sally.
– Ti mindannyian meghibbantatok – mondta a kölyök, miközben lassan hátrálni kezdett.

136. oldal

diojudit_92>!

– Connie olyasmit hallott, amiből arra következtettünk, hogy a hapsi vizuális kihívásokkal küszködik.
– Vak?
– Csúnya.

zakkant>!

Szilárdan hiszek a tagadás erejében. Mindig is úgy véltem, minek foglalkozni a pillanatnyi kellemetlenségekkel, amikor már akár holnap elütheti az embert egy busz.

185. oldal

zakkant>!

Az a nagy helyzet, hogy ez alatt a hosszú idő alatt annak is végig tudatában voltam, hogy mindenkinek az a legjobb, ha semmi sem lesz az egészből. Morellit szeretni sokban hasonlított a túrótorta iránti érzelmeimhez. Hosszú keserves órák a futópadon, hogy ledolgozzam a rám rakódott zsírt, cserébe azért a rövidke élvezetért, amit a bekebelezése okoz.

260. oldala

Kapcsolódó szócikkek: futópad
szakcsgab>!

– Nekem is kell egy ilyen mez – lelkendezett nagyi felvillanyozva. – Fogadok, ha ilyen cuccban jelennék meg, a pasik egy egész háztömbön át caplatnának utánam.
– Ja, Stiva, a temetkezési vállalkozó – morogta apám a nappali felől, az újságjába merülve. – Kezében a mérőszalagjával.

26. oldal

Err>!

Közelebb lépett hozzám. Nekiütköztem a pult szélének.
– Na, mennyire szeretnéd megkapni a kocsimat?
– Eléggé.
A pillantása a számra szegeződött.
– Mégis mennyire?
– Annyira azért nem.
Morelli megvető szisszenéssel fújta ki a levegőt:
– Nők!

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joe Morelli · Stephanie Plum
4 hozzászólás
diojudit_92>!

Mire megkaptuk a banánkrémes pitét, teljesen be voltam sózva. Nowicki felhívta Kuntzot, tehát Nowicki él, ami jó hír. Sajnos légipostával küldött neki levelet. Ami azt jelenti, valahol távol van. És a távolság rossz hír. Az a tény pedig még jobban elcsüggesztett, hogy Eddie Kuntz ölében mocorogni kezdett a szalvéta, anélkül, hogy hozzáért volna. Első gondolatom az volt, hogy „Kígyó!” kiáltással egy golyót eresztek belé, de ezt a bíróság valószínűleg nem nézte volna jó szemmel. Emellett, bármennyire gusztustalannak találtam is Eddie Kuntzot, némiképp meg tudtam érteni, hogy merevedése támad a banánkrémes pite közelségében.

31. oldal

_nalla_>!

Fél órával később megfelelően előkészített állapotban készen állt az indulásra. Feltettük rá a parókát, és elvégeztük az utolsó simításokat. Sally belegyömöszölte magát egy fekete bőr miniszoknyába, és a hozzá való fekete bőrtopba, amitől úgy nézett ki, mintha Madonnát keresztezték volna a Pokol Angyalaival. Negyvenakárhányas méretű lábával belépett egy magasított talpú papucsba, és már kész is volt.
– Hogy állsz az idővel? – kérdeztem.
– Remekül. – Felkapta a gitártokot. – Hogy nézek ki? Dögös vagyok?
– Hát… hm… aha. – Ha szereted a két méter magas, enyhén ó-lábú, kampós orrú, szőrös mellű és karú pasikat, akik valkűr menyasszonynak vannak öltözve.

217. oldal

Lisie87>!

Tetőtől talpig végigmértem, és úgy mosolyogtam, mintha tetszene, amit látok. – Hogy hívják?
– Kenny. Fickós Kenny Martin.
Fickós Kenny. Jézusom. Mint egy szellemi arcul csapás.

57. oldal

zakkant>!

– Te hogy tudod túltenni magad ezen az egészen? Hogy vagy képes dolgozni nap mint nap, és megbirkózni a sok elvetemült gonosztevővel?
– A legtöbb ember jó. Ezt mindig az eszemben tartom, így nem veszítem el a reményt. Olyan mintha lenne egy nagy kosár őszibarackod. Valahol a közepén az egyik szem megrohad. Megtalálod és kidobod. És azt mondod magadnak, ilyenek ezek a barackok… még szerencse, hogy résen voltam, és nem hagytam, hogy ettől az egytől mind megrohadjon.
– De mit csinálsz a félelem ellen?
– A melóra koncentrálj, ne a félelmedre.

141. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
Darynda Jones: Első sírhant
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság
Stephenie Meyer: A Vegyész
J. D. Robb: Halálos testvériség
Gail Carriger: Szívtelen