The ​Heist (Fox and O'Hare 1.) 5 csillagozás

Janet Evanovich – Lee Goldberg: The Heist Janet Evanovich – Lee Goldberg: The Heist

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​Janet Evanovich, #1 New York Times bestselling author of the Stephanie Plum novels, and Lee Goldberg, bestselling author and television writer for Monk, comes the first adventure in an electrifying new series featuring an FBI agent who always gets her man, and a fearless con artist who lives for the chase.

FBI Special Agent Kate O’Hare is known for her fierce dedication and discipline on the job, chasing down the world’s most wanted criminals and putting them behind bars. Her boss thinks she is tenacious and ambitious; her friends think she is tough, stubborn, and maybe even a bit obsessed. And while Kate has made quite a name for herself for the past five years, the only name she’s cared about is Nicolas Fox—an international crook she wants in more ways than one.

Audacious, handsome, and dangerously charming, Nicolas Fox is a natural con man, notorious for running elaborate scams on very high-profile people. At first he did it for the money. Now… (tovább)

>!
Bantam, New York, 2013
320 oldal · ISBN: 9780345543066
>!
Bantam, 2013
296 oldal · ISBN: 9780345543066

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

reerose>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: The Heist

Alapvetően nagyon szeretem a Stephanie Plum szériát, így nem volt kérdéses, hogy ebbe is belekezdek. Magyarul olvastam már ezt a könyvet, az alapötlet akkor is tetszett, de a 2. és 3. részre Kate valahogy számomra befogadhatatlanul naiv lett… egy ex-navy seal-ről lévén szó, szerintem ez a vonása nagyon karakteridegen. Furák voltak a mondatai, és igazából ezért döntöttem el, hogy én ezt a sorozatot angolul is el fogom olvasni (nameg azért, mert magyarul nincs végig lefordítva…)

Ez a rész magyarul is tetszett, és igazából eléggé emlékeztem is még rá, szóval angolul se okozott meglepetést. Nagyon jó volt a felvezetés, a csapat összeállítása és bemutatása, és maga az átverés is. Kellemes volt a Nick és Kate közti évődő hangulat is. Tényleg filmszerű volt a sztori, izgalmas, pörgős. A párbeszédek néhol viccesek voltak, néhol viszont már szerintem túl bugyutácskák. Főleg Kate része…. valahogy az ő karakterét tényleg nem sikerült megszeretnem. Fura, hogy néha hihetetlen talpraesett volt és megoldott mindent, máskor viszont úgy reagált egy-egy beszélgetés során, mint egy ötéves, akinek a szájába kell rágni a dolgokat. Aztán ott van Nick, aki viszont hűűű meg haaa, nagyon izgalmas karakter, talán a kedvenc férfikarakterem ettől az írónőtől… Már a sztori első olvasásakor a szemem előtt volt a tökéletes megtestesítője, és kb csak azért remélem, hogy nem filmesítik ezt meg, mert tuti rosszabb lenne a színészválasztás és csalódás lenne a végeredmény (akárcsak Morelli a Stephanie Plum filmben…)

Minden hibája ellenére jól szórakoztam a könyvön, a történet tényleg jól volt összerakva, illetve Janet Evanovich iránti abszolút elfogult szeretetem is arra sarkall, hogy megadjam neki a 4,5 csillagot. Folytatom tovább a sorozatot angolul és aktívan remélem, hogy Kate karaktere nem lesz túlságosan idegesítő!

vegazus P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: The Heist

Jópofa történet egy szélhámos és egy FBI ügynöknő macska-egér (pontosabban róka-nyúl – "Fox and O'Hare") harcáról. Olyan volt olvasni, mintha egy filmet látnék, nagyon könnyű volt elképzelni mindent. Kellemes humora van és ötletesek a kieszelt megtévesztő akciók.
Bővebben: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2014/09/the-heist.html

Kiara P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: The Heist

Soha nem voltam odáig meg vissza Janet Evanovich-ért. Nekem mindig olyan semmilyenek voltak a karakterei. Nem igazán szerettem meg őket soha, ha a sztori alapjában véve humoros és izgalmas is volt. Ez ebben a könyvben sem változott.

Kate és Nick nekem szörnyen lapos. Mintha mind a ketten csak mennének a sztorival, de kb. minden érzelem nélkül. Az író páros leírja, hogy itt az egyik dühös, ott meg magabiztos, de én nem látom. Valahogy nem jön át a könyvből. Mintha bábuk lennének, akiket ilyen-olyan pózba állítanak, de amúgy teljesen üresek belül.

Az alapsztori amúgy bejövős, meg a történet is kellően vicces, de nem tudom, hogy szeretnék-e még olvasni a sorozatból. (Egyelőre Stephanie Plum sem érdekel annyira, hogy a negyedik után folytassam angolul…) Talán majd egyszer.

>!
Bantam, 2013
296 oldal · ISBN: 9780345543066

A sorozat következő kötete

Fox and O'Hare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless
Stephenie Meyer: The Chemist
Julie James: Something About You
Meg Cabot: Size 14 Is Not Fat Either
Marni Bates: Dial Em for Murder
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds
S. E. Harmon: P.S. I Spook You
Jennifer Crusie: Fast Women
J. D. Robb: Rapture in Death