A ​nagy zsákmány (Fox és O’Hare 1.) 131 csillagozás

Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Kate ​O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Nicolas Fox · Kate O´Hare · Brown · Carl Jessup · Fletcher Bolton · Jake O’Hare · Kanapés · Megan

Helyszínek népszerűség szerint

Berlin


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nahát, nahát! Még hogy Toblerone, mi? :P
Azt hiszem, hogy a Fox és O’Hare sorozattal új kedvenc sorozatot, Nick és Kate személyében pedig új kedvenc főszereplő párost avathatok.
Micsoda kezdés volt! Pörgős, érdekes, laza és nagyon izgalmas. A svindli részénél nem egyszer jutottak eszembe az Ocean’s filmek vagy a Szupercsapat filmsorozat, és óhatatlanul, de utóbbinál Nicket Szépfiúval azonosítottam.
Ennél a könyvnél még az sem zavart – dobpergést kérek –, hogy a szerelmi szál mondhatni a nullával volt egyenlő, mert maga a svindli tökéletesen elvitte a hátán a történetet. (Muszáj megjegyeznem, hogy Boyd alakítása hatalmas volt, az a tetemvirágos párbeszéd nálam mindent vitt!) Ennek ellenére Nick és Kate között rendesen izzott a levegő, és az a „hátha meghalunk” csók és fenékmarkolás… hmmm… :)
Nem is szaporítom a szót, jöhet a folytatás!

9 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Amikor egy FBI ügynök és egy körözött bűnöző összefog, hogy véghezvigyék a nagy svindlit, az garantált szórakozást biztosít.
A történet nagyon jó volt, érdekes, számomra letehetetlen. Izgultam a lebukás kockázata végett, nevettem a csodálatos beköpéseken és a kialakult, itt-ott kínos helyzeteken.
Egy kicsit intenzívebb szerelmi szálra számítottam, ami cselekményben nem volt valami lényeges, ezért ezen a téren egy kicsit csalódtam. Viszont Kate és Nick akkor is nagyszerű párost alkottak, lehetett érezni a köztük levő izzást, és a végén már el is kezdett alakulni valami, szóval nagyon várom a folytatást.
Még több svindlit :D

>!
nagara
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon tetszett ez a könyv, bár nyomokban egy sorozatra emlékeztetett, a White Collar-ra, ezért Nicket végig Neal Caffrey-ként azonosítottam magamban. :D A történet röviden annyi, hogy egy FBI ügynök és egy szélhámos kénytelen együtt dolgozni bizonyos ügyek megoldásán. Félig titkosan és nem egészen szabályosan. A sztori érdekes volt, kicsit hosszabb bevezetéssel, izgalmas megoldásokkal, váratlan fordulatokkal. Az átverés kidolgozása és lebonyolítása is nagyon jó. Itt-ott Kate apja is besegít, na meg verbuválódott egy csapat is. Remélem a folytatás is ugyanilyen érdekfeszítő marad.

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
kellyolvas P
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Kate O'Hare FBI nyomozó élete gyakorlatilag arról szól, hogy mindenáron el akarja kapni Nick Fox-ot, a világon létező legnagyobb svindlert. A történet akkor lesz igazán érdekes, amikor ez sikerül is neki, mert hamarosan kiderül, Fox és az FBI alkut kötnek egy 500 millió dolláros ügy felgöngyölítése érdekében, és Kate-nek ezután egy jó darabig együtt kell dolgoznia Nick Fox-al.
Nincs mit szépíteni a dolgon, beleszerettem a karakterekbe, mindig is jók voltak nálam a bátor hősnők, és Kate-ben minden megvan ahhoz, hogy kedvenc legyen. Egy lépést sem tesz a fegyvere nélkül, intelligens, és szuper elhivatott. Nem mellesleg gyengéje a Toblerone csoki… (plusz pontot érdemel) Nem zárójeles megjegyzés: eszméletlen mennyiségű kaját tudnak befalni a szereplők…
Nickről azt hiszem elég csak annyit mondani, hogy az első pillanattól kezdve A nagy svindli sorozat Neal Caffrey karaktere lebegett a szemem előtt, és máris kész voltam. Nick nagyon sármos pasi, eszméletlen éles eszű, mindig mindenki előtt jár pár lépéssel, és kimondottan élvezi Kate ugratását. Imádtam a szóváltásaikat, tényleg nagyon poénos beszólások hangzanak el.
Ha már a karakterekről van szó, Kate apja Jake abszolút halálos! Nem elég, hogy egy szemöldökcsipesszel 16 féle módon képes hatástalanítani az ellenséget, teljes mértékben a lánya mellett áll, és bizony sokszor segít is neki a legszerteágazóbb katonai kapcsolatai révén. Remélem a továbbiakban is fontos szereplője marad a sorozatnak.
De ami a legjobban tetszett: az 500 milcsivel lelépett befektetési ügynök elfogásához egy különleges csapatot toboroznak össze, ami hasonló volt az Ocean's eleven filmben látottakhoz. A legkülönbözőbb korú, nemű, foglalkozású figurák, akik a saját területükön extra tehetségesek, együtt alkotnak egy nem éppen patyolat tiszta, de nagyon ütős csapatot, és egy nagyszabású terv segítségével megpróbálják a lehetetlent, felkutatják emberüket a világ végén is.
Nagyon tetszett a szerzők stílusa, megszerettem ezt a pergős iramot, a remek poénokat, és a jól kidolgozott szellemes karaktereket. A szöveg alapján nem érződött egyáltalán, hogy két ember írta, egységes volt. A humor mellett végig érződik a szexuális bizsergés a főszereplők között, kíváncsi vagyok meddig bír Nick ellenállni Kate-nek.
Összességében nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet azoknak, akik 100% könnyed, humoros, szórakoztató kikapcsolódásra vágynak, nem fogtok csalódni.

>!
Wee IP
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon szeretem Evanovich-ot, de, talán azért mert ezt más valakivel írta közösen, nem sikerült olyan viccesre és magával ragadóra, mint a Steph Plum sorozat. Könnyen le tudtam tenni, ennek ellenére nagyon élveztem, viszont nekem túl sok volt benne olyan helyszínek leírása, melyekről még életemben nem hallottam, és őszintén, ezek a részletek akkor sem érdekeltek volna, ha rajongok ezekért a helyekért.
Egyelőre nem igazán érzem a kémiát Kate és Nick között úgy, mint pl Steph és Morelli között, de biztosan alakulni fog még a dolog.
Nagyon akciódús és pörgős volt, csak nekem kicsit száraz és személytelen – egyelőre.
De a szereplők szimpatikusak voltak, Kate apját pedig imádtam. Kíváncsi leszek a második részre :)

>!
nat
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Még csak nyomokban sem fedeztem fel Janet Evanovich stílusát a könyvben. És ez eléggé fájt…
Igazából annyira streril, jellegtelen a könyv, hogy nem is nagyon tudok róla többet írni. A szereplőknek valahogy nincs jellemük, a történet pörög, de nincs háttér.
Az átverés maga tetszett, ilyenről gyakrabban olvasnék.
Igazából nem volt rossz, csak megdöbbentően semmilyen.

>!
Err
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Szerintem az van, hogy az írónő Szingli fejvadász sorozata nagy űrt hagyott azokban, akik olvasták. Főleg úgy, hogy tudjuk, hogy kint milyen sok része van már, itthon pedig, a jelek szerint, nem sok esélye van, hogy folytassák. Ezért, ahogy megláttuk Janet Evanovich nevét, akarva-akaratlanul is, olyan történetet akartunk, mint amilyen az volt.
Pedig nem igen hasonlítanak egymásra.
Ami főképp a szereplőknek köszönhető. A fejvadász sorozat Steph-re épül leginkább. Az ő személyisége, ügyetlensége, humora miatt olyan amilyen. Itt viszont Kate szinte teljes ellentéte Steph-nek. Ő profi, kemény, precíz.. Na és Nick se egy Morelli. :D
Sajnos tényleg nem érezni a kémiát a két főhős között és nem is olyan szórakoztató a könyv, mint amit Evanovich-tól megszokhattunk.
De ha ezektől eltekintünk és nem hasonlítgatunk – előnyben lesznek azok, akik nem olvasták a sorozatot – akkor nem egy rossz történetet kapunk. És mivel én olvastam már pár értékelést erről a könyvről, így engem nem ért csalódás. :)

Kedvenc szereplő: Kate apukája, Nick, Willie

>!
Shanara
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

„Az a nagy igazság, hogy én nagyon élveztem ezt a regényt – annak minden egyes fejezetét! Az elejét azért, mert Kate és Nick teljesen más térfélen játszottak, egymás ellenfelei voltak: Kate ügynökként, Nick pedig a svindlerek legnagyobbjaként vett részt a játszmában. A végét pedig azért, mert… erről majd inkább később fejteném ki a véleményem.”

"Kedvencem a regényben a svindlik kidolgozása és megvalósítása: magas szintű emberismeret, rengeteg ötlet, a lehetőségek maradéktalan kihasználása, a veszélyhelyzetek sorozata és persze a humoros szituációk egész sora. A történet pörög, az átverések tervezése ugyanolyan élvezetes, mint a megvalósításuk, a fejezetek pedig ütemesen fogytak, mert mindennél jobban érdekelt, hogy az ellentétek ellenére – vagy éppen ezért – összeillő párosunk hogyan valósítja meg a lehetetlent és vágja ki magát a legképtelenebb helyzetekből is.
Nagyon jó volt! Nekem kifejezetten tetszett és határozottan jól esett olvasni – bár az is lehet, hogy jó volt az időzítés. Nem éppen egy Szingli fejvadász, de ez egyáltalán nem probléma, sőt… Kicsit ugyan hasonlít a stílus, de ez a történet azért komolyabb, ötletesebb és lendületesebb, a főhősnő pedig – mivel FBI ügynök – sokkal keményebb csaj. Az elképesztő páros kalandja pedig információkkal meghintett igazi szórakoztató kikapcsolódás – ajánlom mindenkinek."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2016/05/janet-evanovich-…

>!
_Katie_ P
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Ahhoz képest, hogy mennyire szeretem Stepahnie-t és Morellit, kicsit csalódtam ezt a könyvet olvasva. Janet Evanovich eddig olvasott könyvei mindig garantálták a hangos vinnyogást és most mintha Lee Goldberg rossz hatással lett volna rá.

A történet már a fülszöveg alapján megtetszett és az első pár oldal után azt gondoltam: jó lesz ez. Megvolt a szikra Kate és Nick között, aztán sajnos a sok leírás meg magyarázat tompított mindenen. például kit érdekel a szálloda történelme amikor felhívsz valakit?? megmondom: SENKIT
Unatkozni nem unatkoztam, ez biztos, ahogy az is, hogy a romantikus szál is baromira nem kapott szerepet. vajon később fog??
Szerethetők voltak a mellék szereplők is, alaposan ki lett minden dolgozva, valami mégis hiányzott. Remélem a folytatásban rálelek. :)

>!
Dora_Sullivan
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Az az igazság, hogy bár tetszett, és konkrétan semmi kivetni valót nem találtam benne, nekem mégis hiány érzetem volt.
Hiányzott az igalom.
Az akciós jelenetek leírása jól voltak összeszedve, nem voltak összecsapva, de én nem éreztem azt a fajta izgalmat mint pl egy filmnél vagy sorozatnál. Oké, hogy azt látom, ezt meg csak olvastam… de volt már rá példa, hogy egy krimis szálú könyvnél is megkaptam azt a fajta izgalmat, amit maguk a karakterek is átéltek…
Ennél viszont hiányzott nekem ez az érzet. S azt hiszem azért is volt ez, mert magukat a karaktereket nem éreztem közel magamhoz. Olyan semlegesek voltak számomra.
Pedig Kate az a fajta tökös csaj, amely női karaktereket bírok… de nekem olyan semleges volt mégis maga az akit adott.
Nick egy fokkal talán jobban is össze lett dobva… de ő sem került közel a szívemhez.

Azt láttam, hogy próbálkoztak az írók a humort is belekalkulálni, ami néhol be is vált, be is jött…de néhol meg feleslegesnek éreztem.
Láttam, hogy próbálkoztak azzal, hogy érzelmileg vonzódjanak egymáshoz a karakterek, de ne annyira, hogy unalmassá sőt a végére rózsaszínfelhős mézes – mázas szerelembe forduljon az ő párosuk…. ez még jó ötlet is… volna… ha azért mégis csak olykor – olykor azért érezhetőbben látványosabb lett volna az egymás iránti vonzalom… de lehet, hogy ezt meghagyták a folytatásra…
Amit biztosan, hogy tervezek is elolvasni. Bízva s reménykedve abban, hogy az már viszonylag több kibontakoztatást eredményez a karakterek között. :)


Népszerű idézetek

>!
Fairymysz

– És ha esetleg mégis elfogy a szerencsénk – szólt a férfi –, akkor mi más áll rendelkezésünkre a ládikádban?
– A szokásos turista holmik.
– Mint például?
– Bilincs.
– Perverz – mondta Nick.
– Egy Glock – folytatta Kate.
– Természetesen.
– Fojtóhurok.
– Mindig kapóra jön.
– Éjjellátó, rugós kés, golyóálló mellény, rengeteg lőszer, valamint egy tartalék kézi páncéltörő gránátvető.
– A legalapvetőbb felszerelés – bólintott a férfi.
– Uramisten – nézett Willie Kate-re. – Te mégis milyen vakációkhoz vagy szokva?
– Pont ilyenekhez – felelte a nő.

242-243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
>!
Sheila_7

– (…) Neked mi az álmod?
Kate sokatmondondó pillantás vetett rá, és azt felelte:
– Daniel Craig, egy trópusi sziget, egy bödön fagylalt meg egy bilincs.

>!
DarknessAngel

A bankár elrohant, Nick pedig magához rántotta Kate-et, és megcsókolta, méghozzá jó nyelvesen, a nő fenekébe markolva.
– Csak mert ha esetleg vesztünk, nem akarok anélkül meghalni, hogy ezt megtettem volna – mondta Nick, miután elhúzódott.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
>!
DarknessAngel

– Ezt hozattad ide? Egy kézi páncéltörő gránátvetőt?
– Egyetlen lánynak sem volna szabad enélkül elindulnia hazulról – jelentette ki Kate, majd úgy dobta le a gránátvetőt a pamlagra, mintha a retikülje lett volna.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
>!
Wee IP

Kate gondolatban újra átélte azt a csodás pillanatot, mikor belehajtott a pasi kocsijába egy busszal. Képzeld magad a busz helyébe! – gondolta magában. Légy te a busz!

88. oldal

>!
mamono

– Végzetes hibát látok a tervében.
– Mi az? – kérdezte az igazgatóhelyettes.
A nő Nickre mutatott.
– Ő.

91. oldal

>!
Fairymysz

– Ez úgy rossz, ahogy van – mondta Kate.
– A haditengerészeti kommandós kiképzésen te nyilván nem vettél részt a lépre csalás kurzuson.
– Ütközött az orrtörős és szemkivájós kurzussal.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
>!
könyvmolygirl

– Na mi van, beijedt, nyuszika?
– A nyuszika kicsit kislányos egy olyan nőnek, akinél Glock van, nem gondolja?
– Jól van na. Beijedt, gyilkos méhecske?

38. oldal

>!
Sheila_7

– Te öt évre előre megtervezed az orgazmusaidat?
– Tudod, hogy szereztem meg mindezt? – intett Megan a házra, a gyerekekre meg a Jack Russell terrierre, aki épp a gyepre kakált.
– Úgy, hogy elkerülted a fogamzásgátlást – közölte Kate.

>!
Sheila_7

– Mi szél hozott erre?
– Karácsonyi ajándékot hoztam a gyerekeknek – felelte.
– Pisztolyt, mi mást – tette hozzá a húga.
– Vízipisztolyt – helyesbített Kate.
– Június van – mondta Jake. – Kicsit elkapkodtad a dolgot.
– Tavaly karácsonyra szántam nekik az ajándékot, de nem tudtam elszabadulni a munkából – magyarázta.


A sorozat következő kötete

Fox és O’Hare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Dan Brown: Inferno
Eric Van Lustbader: Bourne-átverés
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Vis Major
Réti László: Kaméleon