A ​nagy zsákmány (Fox és O’Hare 1.) 166 csillagozás

Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Kate ​O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Nicolas Fox · Kate O´Hare · Brown · Carl Jessup · Fletcher Bolton · Jake O’Hare · Kanapés · Megan

Helyszínek népszerűség szerint

Berlin


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Izgalmas és humoros olvasmány, amely nem szűkölködik akcióban és vicces jelenetekben. Már az elején megfogott az in medias res kezdéssel, valamint Nick zsenialitásával, ahogy a különböző svindliket végrehajtja. Bár nekem egy picit fura és elképzelhetetlen, hogy az FBI egy körözött bűnözőt alkalmazzon és több százezer dollárt áldozzon egy-egy akcióra, de ez nem vont le az olvasási élményből.
Ami nekem egy kicsit hiányzott, hogy nagyon keveset tudunk az egyes szereplőkről, mindennapi életükről. Kate esetén egy-egy jelenet erejéig belement hétköznapi csevegésekbe, de a könyv nagy részében csak az aktuális ügyről volt szó. Nekem picit hiányzott, hogy többet megtudjak Nickről, vagy akár Boyd vagy Willie hátteréről, mert így elég egysíkúak lettek a karakterek. Remélem a következő könyvekben ez változni fog.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nahát, nahát! Még hogy Toblerone, mi? :P
Azt hiszem, hogy a Fox és O’Hare sorozattal új kedvenc sorozatot, Nick és Kate személyében pedig új kedvenc főszereplő párost avathatok.
Micsoda kezdés volt! Pörgős, érdekes, laza és nagyon izgalmas. A svindli részénél nem egyszer jutottak eszembe az Ocean’s filmek vagy a Szupercsapat filmsorozat, és óhatatlanul, de utóbbinál Nicket Szépfiúval azonosítottam.
Ennél a könyvnél még az sem zavart – dobpergést kérek –, hogy a szerelmi szál mondhatni a nullával volt egyenlő, mert maga a svindli tökéletesen elvitte a hátán a történetet. (Muszáj megjegyeznem, hogy Boyd alakítása hatalmas volt, az a tetemvirágos párbeszéd nálam mindent vitt!) Ennek ellenére Nick és Kate között rendesen izzott a levegő, és az a „hátha meghalunk” csók és fenékmarkolás… hmmm… :)
Nem is szaporítom a szót, jöhet a folytatás!

9 hozzászólás
Ürményi_Ágnes>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon szórakoztató és humoros volt ez a történet. Egy FBI ügynök, Kate, aki mindig minden törvényt betart és Nick, a hírhedt svindler.
Nagyon jó kis pàros voltak, bár Kate-nek nem tetszett, hogy Nickkel kell együtt dolgoznia. Ráadásul neki is valamilyen szinten benne kellett lennie ebben az egész szélhàmossàgban.
A terveik kieszelése és megvalósítása eszméletlenül jók voltak.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik! :)

Judit_Megyeri IP>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban…
Egyrészt maga az alapötlet, hogy a világhírű svindlernek és az őt üldöző FBI-os ügynöknőnek hirtelen együtt kell dolgoznia, és le kell valahogy gyűrniük az egymás iránt érzett ellenszenvvel vegyes vonzalmukat, azonnal megvett magának. Annyi lehetőség van egy ilyen alaphelyzetben, és a regény ilyen szempontból meg is felelt a várakozásaimnak. Tetszett a pörgős cselekmény, tetszett, hogy egy csomó egzotikus országba elvitt a történet, imádtam Nick laza, magabiztos karakterét, és hogy mindig mindenből kidumálta magát, szerettem a kémiát Nick és Kate között.
Másrészről meg ott van maga a regény, ami távoli E/3-ban íródott, és néhol nagyon száraz a szöveg, ami miatt nehéz volt bevonódnom. Ráadásul minden mellékszereplő esetében kapunk egy jó pár oldalas háttérsztorit, ami egyáltalán nincs beépítve a történetbe, hanem ömlesztve megkapjuk, emiatt pedig a cselekmény jó párszor megakad.
És tudom, hogy elsősorban ez egy kalandregény, emiatt a kalandokon, a svindliken van a hangsúly, de annyira örültem volna, ha a szereplők kicsit fejlődnek, ám a végén ugyanott tartottak, ahonnan indultak. Nem tudom, hányszor lehet ugyanarra a sémára támaszkodva, izgalmasan megírni egy történetet, ha közben a szereplők és a közöttük lévő kapcsolat is ugyanolyan, de azért még reménykedek, hogy ez változni fog a későbbi kötetekben.

DarknessAngel>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Amikor egy FBI ügynök és egy körözött bűnöző összefog, hogy véghezvigyék a nagy svindlit, az garantált szórakozást biztosít.
A történet nagyon jó volt, érdekes, számomra letehetetlen. Izgultam a lebukás kockázata végett, nevettem a csodálatos beköpéseken és a kialakult, itt-ott kínos helyzeteken.
Egy kicsit intenzívebb szerelmi szálra számítottam, ami cselekményben nem volt valami lényeges, ezért ezen a téren egy kicsit csalódtam. Viszont Kate és Nick akkor is nagyszerű párost alkottak, lehetett érezni a köztük levő izzást, és a végén már el is kezdett alakulni valami, szóval nagyon várom a folytatást.
Még több svindlit :D

nagara>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon tetszett ez a könyv, bár nyomokban egy sorozatra emlékeztetett, a White Collar-ra, ezért Nicket végig Neal Caffrey-ként azonosítottam magamban. :D A történet röviden annyi, hogy egy FBI ügynök és egy szélhámos kénytelen együtt dolgozni bizonyos ügyek megoldásán. Félig titkosan és nem egészen szabályosan. A sztori érdekes volt, kicsit hosszabb bevezetéssel, izgalmas megoldásokkal, váratlan fordulatokkal. Az átverés kidolgozása és lebonyolítása is nagyon jó. Itt-ott Kate apja is besegít, na meg verbuválódott egy csapat is. Remélem a folytatás is ugyanilyen érdekfeszítő marad.

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia
altagi P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Tipikusan olyan könyv, amit simán el lehet filmen képzelni. Valószínűleg ez is volt a cél, és nálam nagyon betalált. :)
Nagyon kellett nevetnem némelyik jeleneten, és tagadhatatlanul végig izgalmas maradt a cselekménye. Kicsit sem volt zavaró, hogy a szerelmi szál olyan, mint amilyen, szerintem még attól is izgalmasabb lett. ;)
Ellenben a párbeszédektől kirázott a hideg, ha egy automata telefonközpont válaszolgatott volna néhol, még az is pörgősebb lett volna.

kellyolvas P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Kate O'Hare FBI nyomozó élete gyakorlatilag arról szól, hogy mindenáron el akarja kapni Nick Fox-ot, a világon létező legnagyobb svindlert. A történet akkor lesz igazán érdekes, amikor ez sikerül is neki, mert hamarosan kiderül, Fox és az FBI alkut kötnek egy 500 millió dolláros ügy felgöngyölítése érdekében, és Kate-nek ezután egy jó darabig együtt kell dolgoznia Nick Fox-al.
Nincs mit szépíteni a dolgon, beleszerettem a karakterekbe, mindig is jók voltak nálam a bátor hősnők, és Kate-ben minden megvan ahhoz, hogy kedvenc legyen. Egy lépést sem tesz a fegyvere nélkül, intelligens, és szuper elhivatott. Nem mellesleg gyengéje a Toblerone csoki… (plusz pontot érdemel) Nem zárójeles megjegyzés: eszméletlen mennyiségű kaját tudnak befalni a szereplők…
Nickről azt hiszem elég csak annyit mondani, hogy az első pillanattól kezdve A nagy svindli sorozat Neal Caffrey karaktere lebegett a szemem előtt, és máris kész voltam. Nick nagyon sármos pasi, eszméletlen éles eszű, mindig mindenki előtt jár pár lépéssel, és kimondottan élvezi Kate ugratását. Imádtam a szóváltásaikat, tényleg nagyon poénos beszólások hangzanak el.
Ha már a karakterekről van szó, Kate apja Jake abszolút halálos! Nem elég, hogy egy szemöldökcsipesszel 16 féle módon képes hatástalanítani az ellenséget, teljes mértékben a lánya mellett áll, és bizony sokszor segít is neki a legszerteágazóbb katonai kapcsolatai révén. Remélem a továbbiakban is fontos szereplője marad a sorozatnak.
De ami a legjobban tetszett: az 500 milcsivel lelépett befektetési ügynök elfogásához egy különleges csapatot toboroznak össze, ami hasonló volt az Ocean's eleven filmben látottakhoz. A legkülönbözőbb korú, nemű, foglalkozású figurák, akik a saját területükön extra tehetségesek, együtt alkotnak egy nem éppen patyolat tiszta, de nagyon ütős csapatot, és egy nagyszabású terv segítségével megpróbálják a lehetetlent, felkutatják emberüket a világ végén is.
Nagyon tetszett a szerzők stílusa, megszerettem ezt a pergős iramot, a remek poénokat, és a jól kidolgozott szellemes karaktereket. A szöveg alapján nem érződött egyáltalán, hogy két ember írta, egységes volt. A humor mellett végig érződik a szexuális bizsergés a főszereplők között, kíváncsi vagyok meddig bír Nick ellenállni Kate-nek.
Összességében nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet azoknak, akik 100% könnyed, humoros, szórakoztató kikapcsolódásra vágynak, nem fogtok csalódni.

Wee IP>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon szeretem Evanovich-ot, de, talán azért mert ezt más valakivel írta közösen, nem sikerült olyan viccesre és magával ragadóra, mint a Steph Plum sorozat. Könnyen le tudtam tenni, ennek ellenére nagyon élveztem, viszont nekem túl sok volt benne olyan helyszínek leírása, melyekről még életemben nem hallottam, és őszintén, ezek a részletek akkor sem érdekeltek volna, ha rajongok ezekért a helyekért.
Egyelőre nem igazán érzem a kémiát Kate és Nick között úgy, mint pl Steph és Morelli között, de biztosan alakulni fog még a dolog.
Nagyon akciódús és pörgős volt, csak nekem kicsit száraz és személytelen – egyelőre.
De a szereplők szimpatikusak voltak, Kate apját pedig imádtam. Kíváncsi leszek a második részre :)

patakizs>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

A sok zord, komor skandináv krimi után néha ráfér az ember lányára egy kis könnyed, pörgős kalandregény jellegű szösszenet. Én nagyon jól szórakoztam rajta, Kate és Nick párosa eléggé ütős, de csapatuk többi tagja se normális (szerencsére). Bevallom, nekem Kate apukája volt a legmenőbb…


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– […] Neked mi az álmod?
Kate sokatmondondó pillantás vetett rá, és azt felelte:
– Daniel Craig, egy trópusi sziget, egy bödön fagylalt meg egy bilincs.

DarknessAngel>!

– Ezt hozattad ide? Egy kézi páncéltörő gránátvetőt?
– Egyetlen lánynak sem volna szabad enélkül elindulnia hazulról – jelentette ki Kate, majd úgy dobta le a gránátvetőt a pamlagra, mintha a retikülje lett volna.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Fairymysz>!

– És ha esetleg mégis elfogy a szerencsénk – szólt a férfi –, akkor mi más áll rendelkezésünkre a ládikádban?
– A szokásos turista holmik.
– Mint például?
– Bilincs.
– Perverz – mondta Nick.
– Egy Glock – folytatta Kate.
– Természetesen.
– Fojtóhurok.
– Mindig kapóra jön.
– Éjjellátó, rugós kés, golyóálló mellény, rengeteg lőszer, valamint egy tartalék kézi páncéltörő gránátvető.
– A legalapvetőbb felszerelés – bólintott a férfi.
– Uramisten – nézett Willie Kate-re. – Te mégis milyen vakációkhoz vagy szokva?
– Pont ilyenekhez – felelte a nő.

242-243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
DarknessAngel>!

A bankár elrohant, Nick pedig magához rántotta Kate-et, és megcsókolta, méghozzá jó nyelvesen, a nő fenekébe markolva.
– Csak mert ha esetleg vesztünk, nem akarok anélkül meghalni, hogy ezt megtettem volna – mondta Nick, miután elhúzódott.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Fairymysz>!

– Ez úgy rossz, ahogy van – mondta Kate.
– A haditengerészeti kommandós kiképzésen te nyilván nem vettél részt a lépre csalás kurzuson.
– Ütközött az orrtörős és szemkivájós kurzussal.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Wee IP>!

Kate gondolatban újra átélte azt a csodás pillanatot, mikor belehajtott a pasi kocsijába egy busszal. Képzeld magad a busz helyébe! – gondolta magában. Légy te a busz!

88. oldal

mamono P>!

– Végzetes hibát látok a tervében.
– Mi az? – kérdezte az igazgatóhelyettes.
A nő Nickre mutatott.
– Ő.

91. oldal

Sheila_7 I>!

– Te öt évre előre megtervezed az orgazmusaidat?
– Tudod, hogy szereztem meg mindezt? – intett Megan a házra, a gyerekekre meg a Jack Russell terrierre, aki épp a gyepre kakált.
– Úgy, hogy elkerülted a fogamzásgátlást – közölte Kate.

Sheila_7 I>!

– Mi szél hozott erre?
– Karácsonyi ajándékot hoztam a gyerekeknek – felelte.
– Pisztolyt, mi mást – tette hozzá a húga.
– Vízipisztolyt – helyesbített Kate.
– Június van – mondta Jake. – Kicsit elkapkodtad a dolgot.
– Tavaly karácsonyra szántam nekik az ajándékot, de nem tudtam elszabadulni a munkából – magyarázta.

altagi P>!

– Honnan tudtad, hogy alszom?
– Bárki tudta volna, aki elment a szobád előtt. Úgy horkoltál, mint egy vajúdó víziló.

195. oldal


A sorozat következő kötete

Fox és O’Hare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Stephenie Meyer: A Vegyész
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Julie James: A hamis partner
Meg Cabot: Csúcsformában
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Jégtánc
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood