A ​nagy zsákmány (Fox és O’Hare 1.) 172 csillagozás

Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Kate ​O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Nicolas Fox · Kate O´Hare · Brown · Carl Jessup · Fletcher Bolton · Jake O’Hare · Kanapés · Megan

Helyszínek népszerűség szerint

Berlin


Kedvencelte 20

Most olvassa 2

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Izgalmas és humoros olvasmány, amely nem szűkölködik akcióban és vicces jelenetekben. Már az elején megfogott az in medias res kezdéssel, valamint Nick zsenialitásával, ahogy a különböző svindliket végrehajtja. Bár nekem egy picit fura és elképzelhetetlen, hogy az FBI egy körözött bűnözőt alkalmazzon és több százezer dollárt áldozzon egy-egy akcióra, de ez nem vont le az olvasási élményből.
Ami nekem egy kicsit hiányzott, hogy nagyon keveset tudunk az egyes szereplőkről, mindennapi életükről. Kate esetén egy-egy jelenet erejéig belement hétköznapi csevegésekbe, de a könyv nagy részében csak az aktuális ügyről volt szó. Nekem picit hiányzott, hogy többet megtudjak Nickről, vagy akár Boyd vagy Willie hátteréről, mert így elég egysíkúak lettek a karakterek. Remélem a következő könyvekben ez változni fog.

2 hozzászólás
nypiro P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Az írónőtől vártam a szingli fejvadászhoz hasonló humoros krimit. Hát a krimi megvolt, námi romantikus felhang. De sajnos a humor nekem kevés volt.
Kissé meseszerű, hogy egy bűnöző így az FBI segítségére lesz. Meg Kate apja mindíg azonnal és ott terem ahol kell.
A távol keleti rész kifejezetten untatott.
Gondolkodom a második részen.

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia
3 hozzászólás
Sippancs P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nahát, nahát! Még hogy Toblerone, mi? :P
Azt hiszem, hogy a Fox és O’Hare sorozattal új kedvenc sorozatot, Nick és Kate személyében pedig új kedvenc főszereplő párost avathatok.
Micsoda kezdés volt! Pörgős, érdekes, laza és nagyon izgalmas. A svindli részénél nem egyszer jutottak eszembe az Ocean’s filmek vagy a Szupercsapat filmsorozat, és óhatatlanul, de utóbbinál Nicket Szépfiúval azonosítottam.
Ennél a könyvnél még az sem zavart – dobpergést kérek –, hogy a szerelmi szál mondhatni a nullával volt egyenlő, mert maga a svindli tökéletesen elvitte a hátán a történetet. (Muszáj megjegyeznem, hogy Boyd alakítása hatalmas volt, az a tetemvirágos párbeszéd nálam mindent vitt!) Ennek ellenére Nick és Kate között rendesen izzott a levegő, és az a „hátha meghalunk” csók és fenékmarkolás… hmmm… :)
Nem is szaporítom a szót, jöhet a folytatás!

9 hozzászólás
Ürményi_Ágica>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon szórakoztató és humoros volt ez a történet. Egy FBI ügynök, Kate, aki mindig minden törvényt betart és Nick, a hírhedt svindler.
Nagyon jó kis pàros voltak, bár Kate-nek nem tetszett, hogy Nickkel kell együtt dolgoznia. Ráadásul neki is valamilyen szinten benne kellett lennie ebben az egész szélhàmossàgban.
A terveik kieszelése és megvalósítása eszméletlenül jók voltak.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik! :)

Judit_Megyeri IP>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban…
Egyrészt maga az alapötlet, hogy a világhírű svindlernek és az őt üldöző FBI-os ügynöknőnek hirtelen együtt kell dolgoznia, és le kell valahogy gyűrniük az egymás iránt érzett ellenszenvvel vegyes vonzalmukat, azonnal megvett magának. Annyi lehetőség van egy ilyen alaphelyzetben, és a regény ilyen szempontból meg is felelt a várakozásaimnak. Tetszett a pörgős cselekmény, tetszett, hogy egy csomó egzotikus országba elvitt a történet, imádtam Nick laza, magabiztos karakterét, és hogy mindig mindenből kidumálta magát, szerettem a kémiát Nick és Kate között.
Másrészről meg ott van maga a regény, ami távoli E/3-ban íródott, és néhol nagyon száraz a szöveg, ami miatt nehéz volt bevonódnom. Ráadásul minden mellékszereplő esetében kapunk egy jó pár oldalas háttérsztorit, ami egyáltalán nincs beépítve a történetbe, hanem ömlesztve megkapjuk, emiatt pedig a cselekmény jó párszor megakad.
És tudom, hogy elsősorban ez egy kalandregény, emiatt a kalandokon, a svindliken van a hangsúly, de annyira örültem volna, ha a szereplők kicsit fejlődnek, ám a végén ugyanott tartottak, ahonnan indultak. Nem tudom, hányszor lehet ugyanarra a sémára támaszkodva, izgalmasan megírni egy történetet, ha közben a szereplők és a közöttük lévő kapcsolat is ugyanolyan, de azért még reménykedek, hogy ez változni fog a későbbi kötetekben.

DarknessAngel>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Amikor egy FBI ügynök és egy körözött bűnöző összefog, hogy véghezvigyék a nagy svindlit, az garantált szórakozást biztosít.
A történet nagyon jó volt, érdekes, számomra letehetetlen. Izgultam a lebukás kockázata végett, nevettem a csodálatos beköpéseken és a kialakult, itt-ott kínos helyzeteken.
Egy kicsit intenzívebb szerelmi szálra számítottam, ami cselekményben nem volt valami lényeges, ezért ezen a téren egy kicsit csalódtam. Viszont Kate és Nick akkor is nagyszerű párost alkottak, lehetett érezni a köztük levő izzást, és a végén már el is kezdett alakulni valami, szóval nagyon várom a folytatást.
Még több svindlit :D

nagara>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon tetszett ez a könyv, bár nyomokban egy sorozatra emlékeztetett, a White Collar-ra, ezért Nicket végig Neal Caffrey-ként azonosítottam magamban. :D A történet röviden annyi, hogy egy FBI ügynök és egy szélhámos kénytelen együtt dolgozni bizonyos ügyek megoldásán. Félig titkosan és nem egészen szabályosan. A sztori érdekes volt, kicsit hosszabb bevezetéssel, izgalmas megoldásokkal, váratlan fordulatokkal. Az átverés kidolgozása és lebonyolítása is nagyon jó. Itt-ott Kate apja is besegít, na meg verbuválódott egy csapat is. Remélem a folytatás is ugyanilyen érdekfeszítő marad.

>!
Maxim, Szeged, 2014
308 oldal · ISBN: 9789632615271 · Fordította: Komáromy Zsófia
altagi P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Tipikusan olyan könyv, amit simán el lehet filmen képzelni. Valószínűleg ez is volt a cél, és nálam nagyon betalált. :)
Nagyon kellett nevetnem némelyik jeleneten, és tagadhatatlanul végig izgalmas maradt a cselekménye. Kicsit sem volt zavaró, hogy a szerelmi szál olyan, mint amilyen, szerintem még attól is izgalmasabb lett. ;)
Ellenben a párbeszédektől kirázott a hideg, ha egy automata telefonközpont válaszolgatott volna néhol, még az is pörgősebb lett volna.

csillabella>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Janet Evanovich-tól már olvastam, így valahogy egy közepesen izgalmas, helyenként mókás nyomozást vártam a könyvtől. Meglepetésemre sokkal jobban szórakoztam, mint számítottam rá. Tetszett a történet, időnként hangosan felnevettem, és az is jó volt, hogy nem volt anyonbonyolítva a cselekmény, nem volt elhúzva, én szeretem az ilyet. Nagyon jó sorozat indító, csak kicsit attól kenődtem el, hogy mindenössze 3 részt adtak ki magyarul.

Wee IP>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Nagyon szeretem Evanovich-ot, de, talán azért mert ezt más valakivel írta közösen, nem sikerült olyan viccesre és magával ragadóra, mint a Steph Plum sorozat. Könnyen le tudtam tenni, ennek ellenére nagyon élveztem, viszont nekem túl sok volt benne olyan helyszínek leírása, melyekről még életemben nem hallottam, és őszintén, ezek a részletek akkor sem érdekeltek volna, ha rajongok ezekért a helyekért.
Egyelőre nem igazán érzem a kémiát Kate és Nick között úgy, mint pl Steph és Morelli között, de biztosan alakulni fog még a dolog.
Nagyon akciódús és pörgős volt, csak nekem kicsit száraz és személytelen – egyelőre.
De a szereplők szimpatikusak voltak, Kate apját pedig imádtam. Kíváncsi leszek a második részre :)


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– […] Neked mi az álmod?
Kate sokatmondondó pillantás vetett rá, és azt felelte:
– Daniel Craig, egy trópusi sziget, egy bödön fagylalt meg egy bilincs.

53. oldal, 5. fejezet (Maxim, 2014)

DarknessAngel>!

– Ezt hozattad ide? Egy kézi páncéltörő gránátvetőt?
– Egyetlen lánynak sem volna szabad enélkül elindulnia hazulról – jelentette ki Kate, majd úgy dobta le a gránátvetőt a pamlagra, mintha a retikülje lett volna.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Fairymysz>!

– És ha esetleg mégis elfogy a szerencsénk – szólt a férfi –, akkor mi más áll rendelkezésünkre a ládikádban?
– A szokásos turista holmik.
– Mint például?
– Bilincs.
– Perverz – mondta Nick.
– Egy Glock – folytatta Kate.
– Természetesen.
– Fojtóhurok.
– Mindig kapóra jön.
– Éjjellátó, rugós kés, golyóálló mellény, rengeteg lőszer, valamint egy tartalék kézi páncéltörő gránátvető.
– A legalapvetőbb felszerelés – bólintott a férfi.
– Uramisten – nézett Willie Kate-re. – Te mégis milyen vakációkhoz vagy szokva?
– Pont ilyenekhez – felelte a nő.

242-243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
DarknessAngel>!

A bankár elrohant, Nick pedig magához rántotta Kate-et, és megcsókolta, méghozzá jó nyelvesen, a nő fenekébe markolva.
– Csak mert ha esetleg vesztünk, nem akarok anélkül meghalni, hogy ezt megtettem volna – mondta Nick, miután elhúzódott.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Fairymysz>!

– Ez úgy rossz, ahogy van – mondta Kate.
– A haditengerészeti kommandós kiképzésen te nyilván nem vettél részt a lépre csalás kurzuson.
– Ütközött az orrtörős és szemkivájós kurzussal.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Wee IP>!

Kate gondolatban újra átélte azt a csodás pillanatot, mikor belehajtott a pasi kocsijába egy busszal. Képzeld magad a busz helyébe! – gondolta magában. Légy te a busz!

88. oldal

mamono P>!

– Végzetes hibát látok a tervében.
– Mi az? – kérdezte az igazgatóhelyettes.
A nő Nickre mutatott.
– Ő.

91. oldal

Sheila_7 I>!

– Te öt évre előre megtervezed az orgazmusaidat?
– Tudod, hogy szereztem meg mindezt? – intett Megan a házra, a gyerekekre meg a Jack Russell terrierre, aki épp a gyepre kakált.
– Úgy, hogy elkerülted a fogamzásgátlást – közölte Kate.

53. oldal, 5. fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Jack Russell-terrier
Sheila_7 I>!

– Mi szél hozott erre?
– Karácsonyi ajándékot hoztam a gyerekeknek – felelte.
– Pisztolyt, mi mást – tette hozzá a húga.
– Vízipisztolyt – helyesbített Kate.
– Június van – mondta Jake. – Kicsit elkapkodtad a dolgot.
– Tavaly karácsonyra szántam nekik az ajándékot, de nem tudtam elszabadulni a munkából – magyarázta.

54. oldal, 5. fejezet (Maxim, 2014)

altagi P>!

– Honnan tudtad, hogy alszom?
– Bárki tudta volna, aki elment a szobád előtt. Úgy horkoltál, mint egy vajúdó víziló.

195. oldal


A sorozat következő kötete

Fox és O’Hare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Stephenie Meyer: A Vegyész
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Julie James: A hamis partner
Meg Cabot: Csúcsformában
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Jégtánc
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood