A ​nagy hajsza (Fox és O’Hare 2.) 70 csillagozás

Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos Nicolas Fox alaposan kidolgozott szökéseiről és merész átveréseiről ismert. A legnagyobb átverése nem más, mint hogy meggyőzte az FBI-t, hogy hadd álljon össze az egyetlen emberrel, aki valaha elkapta őt, azzal az egyetlen nővel, aki igazán felkeltette az érdeklődését: Kate O'Hare-rel. Együtt fognak álcát ölteni, csalni és hazudni annak érdekében, hogy elkapják a legjobban keresett bűnözőket. Legújabb célpontjuk Carter Grove, aki a Fehér Házban dolgozott szakácsként, és aki egyben egy titkos biztonsági ügynökség szívtelen vezetője is. A halálos hajsza Washington D.C.-től kezdve, Sanghai-on és Skócia felvidékein keresztül egészen Montreal belsejéig űzi Nicket és Kate-et. Viszont ahhoz, hogy valaki túljárjon Fox és O'Hare eszén, több kell, mint halálos fenyegetések, képzett bérencek, átvirrasztott éjszakák és egy dinasztia megfizethetetlen családi ékszerének sorsa feletti aggódás.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2016
328 oldal · ISBN: 9789634993728 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2015
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617022 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Nicolas Fox · Kate O´Hare · Carl Jessup · Carter Grove · Duff MacTaggert


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

„– Mi van odabent? – intett a nő a táskára.
– Nem sok. Csak néhány golflabda, egy marék labdatartó, egy Glock, pár tartalék tár, két kézigránát, egy könnygázas palack, egy kés, Tums savlekötő, tiszta zokni, jelzőpisztoly, meg néhány üveg energiaital.
– Te ilyen felszereléssel mentél golfozni?
– Nem sokkal azután, hogy ideköltöztem, láttam egy riportot a híradóban, amiben hangsúlyozták, milyen fontos, hogy mindenki tartson a járművében alapfelszerelést földrengés esetére. Ez az én földrengéses alapfelszerelésem. Sosem lehet tudni, mikor üt be nagy baj.”

Ennél a pontnál nyomtam rá a sorozat kedvencelésére.

Ez a rész is, akárcsak az előző, maga volt egy nagy svindi, rengeteg utazással, átveréssel, lopott bankóval és előre nem látható mellékággal. Imádtam benne, hogy nagyon okos, és soha nem tudhatom előre, hogy mi robban fel, minek kél lába, kihez törnek be vagy kinek adják ki magukat Nickék a következő oldalakon, éppen ezért egy percig sem unatkoztam olvasás közben. Amiből viszont kicsit több lehetett volna, az Nick és Kate macska-egér, zsaru-tolvaj játéka. Oké, hogy Kate tökös és kemény csaj, és rendesen megdolgoztatja Nicket, de azért picit többet szeretnék, mint egy szimpla együttalvás, hé! Azon pedig még mindig csak mosolyogni tudok, hogy Kate mekkora egy zabagép. :)

Jöhet a 3. rész!

kellyolvas P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Nagyon tetszett! A cselekmény egy pillanatra sem áll le, sorra követik egymást az akciók, fordulatokkal, előre kiszámított precíz terv szerint, vagy éppen improvizálva. Szó szerint odaszegez a foteledhez a regény, hajt a kíváncsiság, mi sül ki a végén. El kell azt is mondanom, hogy nem diadalmenet ez az út, itt éles fegyverekkel küzdenek és bizony néhány erőszakos jelenet is hozzátartozik a történethez, hiszen itt dollár százmilliókról van szó.
A regény helyszínei igen változatosak, New Yorktól Skócián és Sanghai-on át, a nyugodt vidéki terepig érdekes utazáson vehettem részt, más életében nem utazik ennyit, mint a könyv szereplői pár hét alatt. A történet persze felveti az olvasóban a kérdést, vajon valójában is léteznek-e Carter Grove-ok, akik hatalmas értékeket halmoznak fel, és légmentesen elzárva tárolják atombiztos bunkereikben? Időnként végignézik őket és elmorzsolnak egy-két könnycseppet, mert hát mekkora boldogság ez kérem? Én elhiszem!
Egyetlen oka van a fél csillag levonásnak, a két főszereplőnek sokkal mélyebben szeretnék belelátni a gondolataiba. Remélem lesz alkalmam a következőkben ennél sokkal több érzelemnyilvánítást látni. Összességében kiválóan szórakoztam a könyvön, izgultam, nevettem rajta és nagyon várom a következő részt. Korosztálytól függetlenül ajánlom mindenkinek, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik.

nat>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Nagyon pörgős, lendületes könyv. Ugyanakkor Nick és Kate között nekem nem működik úgy a kémia, mint Stephanie és Morelli között a Szingli fejvadász sorozatban. Nagy kár, mert ez lenne az egész lényege…

6 hozzászólás
minnie>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Ezt a bagázst… Az összes szeretnivaló bolond :) Főleg Kate apukája. Őt kifejezetten imádom.
Mikor jelenik meg a következő rész?!

Shanara>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

„Ez a sztori már az elején egy nagyon jó svindlinek nézett ki, de csalódtam volna, ha a két szerző beéri annyival, hogy Nick és Kate egyszerűen csak átejti és kicselezi az eléggé dörzsölt műtárgytulajdonost. Persze most is csak ámultam és bámultam, hogy miként is fogott neki a hírhedt svindler az akciónak, a szükséges csapattagok összeboronálásának, illetve hogyan is hajtotta végre a feladatot, de éreztem, hogy ebben a regényben több van, mint "csak” ennyi. A terv egyébként fantasztikus volt, a kivitelezés nem kevésbé, az alakítások pedig egyenesen parádésak – Kate apjának belépőjét és monológját szerintem soha nem fogom elfelejteni és ahányszor csak eszembe jut, mindig mosolyognom kell. Az a pici kis hiba pedig, ami véletlenül becsúszott ebbe a zseniálisan összerakott tervbe, csak még érdekesebbé tette a továbbiakat – mert innentől vált igazán izgalmassá minden."

„Maradjunk annyiban, hogy aki egy ötletes, mozgalmas és humoros sztorit akar olvasni, aki szeretne egy nagyon jót szórakozva kikapcsolódni, annak tökéletes választás ez a sorozat, de ez a regény mindenképp. Akár önállóan is olvasható, de tény, hogy az előzményeket ismerve igazán élvezetes a tartalma. (…) Már csak egy dolog hiányzik a teljes és totális boldogságomhoz: a folytatás. Remélem, hogy minél hamarabb a kezemben tarthatom és olvashatom azt is.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2016/06/janet-evanovich-…

anesz P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Tetszett, bár kicsit szerintem halványabb, mint az előző rész, színészünk kevesebb szerepet kap. A fél világot sem utazzák be. Viszont a pörgős beszélgetések, az események, a fordulatok most is megvoltak.
Nem tudom, mégis kicsit csalódottnak érzem magam…

Sylvie23 P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Tipikus Janet E. könyv, a másik író talán annyiban mutatkozik meg, hogy sokkal egyszerűbb és letisztultabb lett az egész, mint amit megszoktam az írónőtől. Még mindig nagyon szeretem a könyveit, de annyira egyszerűnek és néhol sablonosnak találtam ezt a részt, hogy kénytelen voltam levonni belőle egy picit. Maga a svindli és a csavar még mindig jó volt, a szereplőket továbbra is kedvelem, szóval erre a könyvre is azt mondom, hogy ide a folytatásával minél hamarabb, és örülök, hogy a polcomon van. Kikapcsolódásra szánt krimi kategória, egyáltalán nem nehéz, a stílusa miatt pedig szerintem gyorsan lehet haladni vele. A mellékszereplők közül Boyd egy picit idegesített, de elviselhető mértékben. :)

Kiegészítés: A cselekményről valóban nem igazán írtam semmit, mert szerintem nincs is mit írni róla. Adott egy klasszis bűnöző és egy FBI-os természetesen ellenkező neműek, hogy a feszültség meg legyen. Igen, mindkettő zseniális, és meg van a saját stílusuk ami szerintem élvezhető. Ezentúl természetesen adott egy bűn esett, ami nemzetközi bonyodalmakhoz vezet, ha nem oldják meg, de természetesen egy FBI-os és egy bűnöző nyíltan nem társulhat, így színjátékot kell játszaniuk a világ felé, ahol a nő lesz a férfi üldözője ez szintén hozzá ad valamit a már említett feszültséghez, és ha jósolhatok egy kicsit, akkor ez valamelyik folytatásban be is teljesedik majd valamilyen formában. És igazából ennyi az egész könyv, sőt az előzőre is egész jól illik ez a leírás, valóban az egyik legegyszerűbb cselekménnyel bírt kisebb csavarokkal. Nem is ez hanem a stílus fogott meg igazán, de azért a cselekménye is volt annyira érdekes, hogy végig akarjam olvasni. :)

6 hozzászólás
Dórica P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Úgy tűnik, mostanra szokott össze az írópáros: kaptunk egy pörgős, izgalmas könyvet, ahol a jófiúk természetesen elintézik a rosszfiúkat. Kellemes csalódással vettem tudomásul, hogy nem egyetlen nagy svindli köré épül a regény cselekménye, hanem egy feladat végére viszonylag hamar tesznek pontot, aztán jön a következő probléma, amit meg kell oldaniuk hirtelenjében.
Kíváncsi volnék, melyikük mégis mit ír meg egy közösen összehozott regényben. Az akciódús részekkel nem volt baj, viszont szikrák egyáltalán nem pattogtak, de parázs is alig-alig melengetett – ez a része olyan semmilyen lett számomra. Ezt leszámítva remek élmény a könyv. :)

kritta>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Összességében látványos előadás, a legjobb trükkökkel felpörgetve. Ez most nagyon telibe talált, vicces, lendületes és kalandos volt. Várom a trükkös folytatást.

http://konyvlelo.blogspot.hu/2016/04/janet-evanovich-le…

meteoritastar>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Nem tudok sok mindent irni. Imadom ezt a sorozatot es ez a resz is kedvenc lett. Nick – Kate paros az akciojukkal, a terveikkel, az egymas csipkedesevel, a csaladjukkal/ itt Kate apjara gondlok:)):)) / es a csapatukkal egyszeruen zsenialisak. Most se csalodtam Nick laza stilusaban es svindlieiben. Amibol volt boven:)):)) Egy pillanatra se unatkoztam. Raadasul erdekes informaciokat is megtudtam par varosrol, ahol epp dolguk volt.
Alig varom a kovetkezo reszt, hogy mit eszelnek ki es persze, hogy mi lesz a harcos Kate es Nick jovoje. Kerem a folytatast MOST!!!! :)):))


Népszerű idézetek

mamono>!

– Ne már, komolyan? Miért én loptam volna el a kakast?
– Most mondta, hogy már betört a Smithsonianbe – mondta Jessup. – Ami azt illeti, utalt rá, hogy már többször is megtette.
– Én a T. rexet szeretném ellopni – közölte Nick.
– Mégis hogy a csudába lehetne ellopni egy T. rexet? – kérdezte Kate.
– Fogalmam sincs – vallotta be a férfi. – Ezért izgat annyira az ötlet, hogy sikerüljön lenyúlnom. Még mindig nem jöttem rá a megoldásra.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
2 hozzászólás
Cheril>!

– Álljunk csak meg egy pillanatra! Ez a fickó egyszerűen a kezedbe nyomott kétmilkót készpénzben, egy sporttáskában?
– Tudom én, hogy mire gondolsz. Ez aztán a kiszúrás, mi? Mégis ki akarna ennyi pénzt a vállán cipelni? Egy tonnát nyom. Sokkal logikusabb és rendesebb lett volna, ha a fickó egy olyan kis, kerekes bőröndben hozza a pénzt.

Cheril>!

– Mit hozott magával Jake?
– Vállról indítható páncéltörő gránátvetőt.
– Apád aztán ügyel a védelmedre – mondta a férfi. – Kamaszkorodban mégis mivel fogadta a hódolóidat? Lángszóróval?
– Harminccentis harci machetével, mint amit a tizenkettedik szülinapomra kaptam tőle.
– Olyan minden lánynak kell – bólintott Nick.

Cheril>!

– A B terv szar – jelentette ki a nő.
– Jobb, mint a C terv.
– Nincs is C tervünk.
– Na, így már nem is tűnik olyan rossznak a B terv, mi?

Cheril>!

Lassan ébredezett, felmérte az állapotát. Póló: megvan. Selymes pizsamanadrág: megvan. Tartózkodási hely: ismeretlen.

Cheril>!

– Nem bízik benned?
– Még szép, hogy nem – felelte Nick. – Túl jól ismer.

Cheril>!

– Tudom, hova akarsz kilyukadni, és most rögtön szeretném leszögezni, hogy nem megyek vakrandira valami pasassal, akivel a szupermarket pénztáránál sorban állva ismerkedtél meg.
– Szó sincs valami pasasról. Az illető könyvelő Roger cégénél, és alaposan átvilágítottam. Ő lehet álmaid férfija.
(…)
– Felejtsd el, Megan!
– Kiegyensúlyozott, racionális és megbízható úriember.
– Hű, de izginek hangzik! – mondta Kate. – Még kocsikról is hallottam ennél szenvedélyesebb leírást.

Cheril>!

– Nem emlékszik véletlenül valaki, hogy bezártam-e a kocsimat? – kérdezte.
Walter ép szemét összehúzva meredt rá.
– Lehetséges, hogy nyitva felejtetted a lőfegyverekkel, robbanószerekkel, kézigránátokkal és páncéltörő gránátvetőkkel teli katonai terepjáródat?
– Igazából csak az iPhone-om miatt jutott eszembe, mert az ülésen hagytam – közölte Clay. – Nagyon nem örülnék, ha lába kelne.

Cheril>!

Jack Russell hirtelen fölkapta a fejét, és a fülét hegyezte.
Egy másodperccel később Kate hallotta, ahogy nyílik a bejárati ajtó, a kutya pedig leugrott a székről, és átcsörtetett a padlócsempén, hogy az édesapjuk elé rohanjon.
– Hogy nekünk milyen remek házőrzőnk van! – ironizált Megan. – Csak akkor kezd ugatni, ha a behatoló már rég a házban van, és miszlikbe aprít minket.

Ency_moly P>!

– Ez jó móka – mondta Nick, amikor megálltak a mozi jegypénztára előtt.
– Én jobban érezném magam, ha éjszaka csinálnánk ezt – felelte Kate. – Állig felfegyverkezve, éjjellátó szemüvegben.
– Te legszívesebben mindent úgy csinálnál.

88. oldal


A sorozat következő kötete

Fox és O’Hare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Julie James: A hamis partner
Darynda Jones: Első sírhant
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Meg Cabot: Töltött galamb
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
Harlan Coben: Nincs üzlet
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
John Sandford: Hideg vér