A ​nagy hajsza (Fox és O’Hare 2.) 94 csillagozás

Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos Nicolas Fox alaposan kidolgozott szökéseiről és merész átveréseiről ismert. A legnagyobb átverése nem más, mint hogy meggyőzte az FBI-t, hogy hadd álljon össze az egyetlen emberrel, aki valaha elkapta őt, azzal az egyetlen nővel, aki igazán felkeltette az érdeklődését: Kate O'Hare-rel. Együtt fognak álcát ölteni, csalni és hazudni annak érdekében, hogy elkapják a legjobban keresett bűnözőket. Legújabb célpontjuk Carter Grove, aki a Fehér Házban dolgozott szakácsként, és aki egyben egy titkos biztonsági ügynökség szívtelen vezetője is. A halálos hajsza Washington D.C.-től kezdve, Sanghai-on és Skócia felvidékein keresztül egészen Montreal belsejéig űzi Nicket és Kate-et. Viszont ahhoz, hogy valaki túljárjon Fox és O'Hare eszén, több kell, mint halálos fenyegetések, képzett bérencek, átvirrasztott éjszakák és egy dinasztia megfizethetetlen családi ékszerének sorsa feletti aggódás.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2016
328 oldal · ISBN: 9789634993728 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2015
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617022 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Nicolas Fox · Kate O´Hare · Carl Jessup · Carter Grove · Duff MacTaggert · Jake O’Hare


Kedvencelte 14

Most olvassa 4

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Bár az első részt is szerettem, el kell ismernem, hogy ez sokkal jobban sikerült. A történet akciódús, pörgős, az írópáros egy percre sem hagyja, hogy unatkozzunk. A regény tele van izgalmas helyzetekkel, találékony megoldásokkal és rengeteg humorral. Nemcsak Nick és Kate, hanem a mellékszereplők is zseniálisak, Willa, Boyd és Jake karaktere nagyon el lett találva.
Kíváncsian várom a harmadik részt. :)

Sippancs P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

„– Mi van odabent? – intett a nő a táskára.
– Nem sok. Csak néhány golflabda, egy marék labdatartó, egy Glock, pár tartalék tár, két kézigránát, egy könnygázas palack, egy kés, Tums savlekötő, tiszta zokni, jelzőpisztoly, meg néhány üveg energiaital.
– Te ilyen felszereléssel mentél golfozni?
– Nem sokkal azután, hogy ideköltöztem, láttam egy riportot a híradóban, amiben hangsúlyozták, milyen fontos, hogy mindenki tartson a járművében alapfelszerelést földrengés esetére. Ez az én földrengéses alapfelszerelésem. Sosem lehet tudni, mikor üt be nagy baj.”

Ennél a pontnál nyomtam rá a sorozat kedvencelésére.
Ez a rész is, akárcsak az előző, maga volt egy nagy svindli, rengeteg utazással, átveréssel, lopott bankóval és előre nem látható mellékággal. Imádtam benne, hogy nagyon okos, és soha nem tudhatom előre, hogy mi robban fel, minek kél lába, kihez törnek be vagy kinek adják ki magukat Nickék a következő oldalakon, éppen ezért egy percig sem unatkoztam olvasás közben. Amiből viszont kicsit több lehetett volna, az Nick és Kate macska-egér, zsaru-tolvaj játéka. Oké, hogy Kate tökös és kemény csaj, és rendesen megdolgoztatja Nicket, de azért picit többet szeretnék, mint egy szimpla együttalvás, hé! Azon pedig még mindig csak mosolyogni tudok, hogy Kate mekkora egy zabagép. :)
Jöhet a 3. rész!

Ürményi_Ágnes>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Nagyon élveztem ezt a részt is. Tele akcióval, izgalommal meg persze humorral.
Egyre szimpatikusabb számomra Nick,még ha egy nagy svindler, akkor is. Kate pedig kezd ràérezni erre a szélhàmossàgra, és már nem olyan merev, mint kezdetekben volt. Nagyon nagy figura Kate apja is, aki ki nem hagyna egyetlen egy akciót sem.
Kíváncsi vagyok a következő részre, hogy mit tartogat számomra.

kellyolvas P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Nagyon tetszett! A cselekmény egy pillanatra sem áll le, sorra követik egymást az akciók, fordulatokkal, előre kiszámított precíz terv szerint, vagy éppen improvizálva. Szó szerint odaszegez a foteledhez a regény, hajt a kíváncsiság, mi sül ki a végén. El kell azt is mondanom, hogy nem diadalmenet ez az út, itt éles fegyverekkel küzdenek és bizony néhány erőszakos jelenet is hozzátartozik a történethez, hiszen itt dollár százmilliókról van szó.
A regény helyszínei igen változatosak, New Yorktól Skócián és Sanghai-on át, a nyugodt vidéki terepig érdekes utazáson vehettem részt, más életében nem utazik ennyit, mint a könyv szereplői pár hét alatt. A történet persze felveti az olvasóban a kérdést, vajon valójában is léteznek-e Carter Grove-ok, akik hatalmas értékeket halmoznak fel, és légmentesen elzárva tárolják atombiztos bunkereikben? Időnként végignézik őket és elmorzsolnak egy-két könnycseppet, mert hát mekkora boldogság ez kérem? Én elhiszem!
Egyetlen oka van a fél csillag levonásnak, a két főszereplőnek sokkal mélyebben szeretnék belelátni a gondolataiba. Remélem lesz alkalmam a következőkben ennél sokkal több érzelemnyilvánítást látni. Összességében kiválóan szórakoztam a könyvön, izgultam, nevettem rajta és nagyon várom a következő részt. Korosztálytól függetlenül ajánlom mindenkinek, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik.

Judit_Megyeri IP>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Ez a rész jobban pörgött, kevesebb volt a háttérsztori, ettől pedig feszesebb lett a cselekmény. A karaktereknél is érezhető némi fejlődés, és ugyan spoiler, de azért spoiler. Az ebben a kötetben lévő svindli pedig szerintem még érdekesebb volt, mint az első részben lévő, de a távoli narráció miatt még mindig nem lett a kedvencem.

nat>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Nagyon pörgős, lendületes könyv. Ugyanakkor Nick és Kate között nekem nem működik úgy a kémia, mint Stephanie és Morelli között a Szingli fejvadász sorozatban. Nagy kár, mert ez lenne az egész lényege…

6 hozzászólás
Zyta88>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

”– Bűntény mindezt hátrahagyni – jelentette ki Nick.
– Te meg én gyökeresen másként értelmezzük a bűntény fogalmát.
– Ezzel dióhéjban mindent elmondtál kettőnkről.”

Az FBI-ügynöknő és a jóképű szélhámos második kalandja is igazán remek kikapcsolódás volt. Tán még jobban is tetszett, mint az előző, mivel itt már összeszokott a csapat, nem ment el annyi idő az alapozással. Ezúttal a célpontjuk egy nagyhatalmú ex-politikus, aki szereti értékes lopott műkincsekkel díszíteni az otthonát, amik közül egyet mindenképp muszáj lesz visszalopni tőle, különben Kína megharagszik az Egyesült Államokra. off

A sztori pörgős, izgalmas, kalandos. Jópár húzós helyzetet kell megoldania főhőseinknek, és több svindlit is végigkövethetünk, mielőtt az amúgy nem túl hosszú kötet végére érünk. Nick, és most már olykor Kate is egyre hajmeresztőbb ötletekkel áll elő, és totál kiszámíthatatlan, hogy mire mit lépnek.
Érdekes ez a felállás, hogy titokban kell tartani, hogy összedolgoznak, és Kate-nek úgy tenni, mintha még mindig üldözné Nicket. A két főszereplő egyébként nagyon jól működik együtt, megvan köztük a kémia, bár a romantikus vonalra még várnunk kell. De azért vicces, hogy mindkettőn látszik, hogy csakis a másik lehet elég érdekes ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésüket, holott, mint a fenti idézet is mutatja, van pár alapvető értékrendbeli különbség köztük.

Ami különösen tetszeik ebben a sorozatban, hogy a mellékszereplők is zseniálisak, sőt, ők sokkal egyedibbek a főszereplőknél. Nem csak azért vannak, hogy kitöltsék a helyet, és asszisztáljanak a főszereplőknek, hanem ők is szerves részei a csapatnak, és nélkülük nem is tudna működni a dolog. Ők a fő humorforrások, bár Kate és Nick párbeszédei is elég jók tudnak lenni. Nagyon bírom Boydot a vérbeli színészt, aki 1000%-ban átél minden szerepet, de a személyes kedvencem Kate apja, Jake, aki nemhogy féltené a pici lányát, hanem büszke rá, hogy olyan tökös, mint ő, simán részt vesz bármilyen svindliben, minden helyzetben van nála egy páncéltörő gránátvető, és öreg napjait inkább töltené börtönben, mint otthonban, mert ott inkább találna hasonszőrűeket.

Igazi könnyed kikapcsolódás ez a sorozat, aki szereti a vicces, pörgős kalandregényeket, vagy szerette anno a White Collar sorozatot, azoknak bátran tudom ajánlani. Igazából már csak az is tök érdekes, ahogy kitalálják és felépítik az átveréseiket. Gondolkodtam, hogy ez azért mégsem 5 csillagos könyv, különösen egy olyan után olvasva, amitől a totális bezsongás/rajongás állapotába kerültem off, de végül arra jutottam, hogy ha nem is az az imádom kategória, ami teljesen beszippant és odavagyok érte, – egy ilyen típusú könyv nem is nagyon tudná azt az érzést kiváltani szerintem –, a maga nemében viszont ez is egy 5 csillagos élmény volt. Még 1 része jelent meg magyarul, az már nálam is van, hamarosan sorra is kerül.

3 hozzászólás
minnie>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Ezt a bagázst… Az összes szeretnivaló bolond :) Főleg Kate apukája. Őt kifejezetten imádom.
Mikor jelenik meg a következő rész?!

Shanara>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

„Ez a sztori már az elején egy nagyon jó svindlinek nézett ki, de csalódtam volna, ha a két szerző beéri annyival, hogy Nick és Kate egyszerűen csak átejti és kicselezi az eléggé dörzsölt műtárgytulajdonost. Persze most is csak ámultam és bámultam, hogy miként is fogott neki a hírhedt svindler az akciónak, a szükséges csapattagok összeboronálásának, illetve hogyan is hajtotta végre a feladatot, de éreztem, hogy ebben a regényben több van, mint "csak” ennyi. A terv egyébként fantasztikus volt, a kivitelezés nem kevésbé, az alakítások pedig egyenesen parádésak – Kate apjának belépőjét és monológját szerintem soha nem fogom elfelejteni és ahányszor csak eszembe jut, mindig mosolyognom kell. Az a pici kis hiba pedig, ami véletlenül becsúszott ebbe a zseniálisan összerakott tervbe, csak még érdekesebbé tette a továbbiakat – mert innentől vált igazán izgalmassá minden."

„Maradjunk annyiban, hogy aki egy ötletes, mozgalmas és humoros sztorit akar olvasni, aki szeretne egy nagyon jót szórakozva kikapcsolódni, annak tökéletes választás ez a sorozat, de ez a regény mindenképp. Akár önállóan is olvasható, de tény, hogy az előzményeket ismerve igazán élvezetes a tartalma. (…) Már csak egy dolog hiányzik a teljes és totális boldogságomhoz: a folytatás. Remélem, hogy minél hamarabb a kezemben tarthatom és olvashatom azt is.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2016/06/janet-evanovich-…

kuliga P>!
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza

Ez a rész is hasonló az előzőhöz, könnyed, vicces, kikapcsol. Bár egyre jobban tetszett a történet (sokkal pörgősebbek az események, mint az első részben) valahogy a feszített szerkezet mégsem jelenik meg, amit szeretek a krimikben, nincs az az érzés, hogy mikor lesz már olyan rész, amikor le lehet tenni és aludni egy kicsit – bármikor félre tudtam tenni, mégha csak percekre is. Jó volt a krimi, jó a kémia a két szereplő között -szeretem ezt a se veled, se nélküled harcokat.


Népszerű idézetek

mamono P>!

– Ne már, komolyan? Miért én loptam volna el a kakast?
– Most mondta, hogy már betört a Smithsonianbe – mondta Jessup. – Ami azt illeti, utalt rá, hogy már többször is megtette.
– Én a T. rexet szeretném ellopni – közölte Nick.
– Mégis hogy a csudába lehetne ellopni egy T. rexet? – kérdezte Kate.
– Fogalmam sincs – vallotta be a férfi. – Ezért izgat annyira az ötlet, hogy sikerüljön lenyúlnom. Még mindig nem jöttem rá a megoldásra.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
2 hozzászólás
Cheril>!

– Álljunk csak meg egy pillanatra! Ez a fickó egyszerűen a kezedbe nyomott kétmilkót készpénzben, egy sporttáskában?
– Tudom én, hogy mire gondolsz. Ez aztán a kiszúrás, mi? Mégis ki akarna ennyi pénzt a vállán cipelni? Egy tonnát nyom. Sokkal logikusabb és rendesebb lett volna, ha a fickó egy olyan kis, kerekes bőröndben hozza a pénzt.

50. oldal, 6. fejezet (Maxim, 2015)

Cheril>!

– Mit hozott magával Jake?
– Vállról indítható páncéltörő gránátvetőt.
– Apád aztán ügyel a védelmedre – mondta a férfi. – Kamaszkorodban mégis mivel fogadta a hódolóidat? Lángszóróval?
– Harminccentis harci machetével, mint amit a tizenkettedik szülinapomra kaptam tőle.
– Olyan minden lánynak kell – bólintott Nick.

82. oldal, 9. fejezet (Maxim, 2015)

Cheril>!

– Az előbbi gondolatmeneted alapján akkor szerinted selyemfiút kéne bérelnem ma éjjelre?
– Állok rendelkezésedre – vágta rá Nick.
– Téged nem bírnálak megfizetni.
– FBI-ügynököknek kedvezményt adok.
– Nem vagy az esetem – mondta Kate.
– Miért, ki az eseted?
– Először is olyan férfiak, akik nincsenek az FBI által körözött bűnözők tízes toplistáján.
Nick nekiadta a maga kávéja mellé kapott kekszet.
– Ha ilyen válogatós maradsz, akkor vénlányként fogsz meghalni.

265-266. oldal, 27. fejezet (Maxim, 2015)

Cheril>!

– A B terv szar – jelentette ki a nő.
– Jobb, mint a C terv.
– Nincs is C tervünk.
– Na, így már nem is tűnik olyan rossznak a B terv, mi?

156. oldal, 18. fejezet (Maxim, 2015)

Ency_moly P>!

– Muszáj volt forgalommal szemben hajtanod egy egyirányú utcában?
– Aggódtam, hogy különben nem jelentene neked kihívást az üldözés.
– Hogy te milyen figyelmes vagy!

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate O´Hare · Nicolas Fox
Manoli >!

– Ezt honnan loptad?
– Vettem – felelte Nick.
– Az biztos szokatlan élmény lehetett neked.

229. oldal

Cheril>!

– Hol vannak a fiúk? – kérdezte.
– Clay a medencében – felelte Jake.
Kate megfordult, és meglátott egy szakállas öregembert, aki úgy festett, mint a hat hónapja léböjttel fogyókúrázó Mikulás. Az egyszálbél pasas egy szál alsóban rótta a hosszokat.
– Az alsónadrágjában úszkál – mondta Kate.
– Örülj neki, hogy legalább arra sikerült rábeszélnem, hogy ne teljesen pucéran ússzon – felelte Jake.

296-297. oldal, 33. fejezet (Maxim, 2015)

Cheril>!

– Mi van odabent? – intett a nő a táskára.
– Nem sok. Csak néhány golflabda, egy marék labdatartó, egy Glock, pár tartalék tár, két kézigránát, egy könnygázas palack, egy kés, Tums savlekötő, tiszta zokni, jelzőpisztoly, meg néhány üveg energiaital.
– Te ilyen felszereléssel mentél golfozni?
– Nem sokkal azután, hogy ideköltöztem, láttam egy riportot a híradóban, amiben hangsúlyozták, milyen fontos, hogy mindenki tartson a járművében alapfelszerelést földrengés esetére. Ez az én földrengéses alapfelszerelésem. Sosem lehet tudni, mikor üt be nagy baj.
– Nem gondoltam volna, hogy a kézigránát is alapfelszerelés földrengés esetén.

206-207. oldal, 23. fejezet (Maxim, 2015)

Cheril>!

– Nem emlékszik véletlenül valaki, hogy bezártam-e a kocsimat? – kérdezte.
Walter ép szemét összehúzva meredt rá.
– Lehetséges, hogy nyitva felejtetted a lőfegyverekkel, robbanószerekkel, kézigránátokkal és páncéltörő gránátvetőkkel teli katonai terepjáródat?
– Igazából csak az iPhone-om miatt jutott eszembe, mert az ülésen hagytam – közölte Clay. – Nagyon nem örülnék, ha lába kelne.

298-299. oldal, 33. fejezet (Maxim, 2015)


A sorozat következő kötete

Fox és O’Hare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Gail Carriger: Szívtelen
Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
Maurice Leblanc: Arsène Lupin Herlock Sholmes ellen
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Vis Major
Vavyan Fable: Jégtánc
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Rejtő Jenő (P. Howard): A szőke ciklon