Kétesélyes ​játszma (A szingli fejvadász 2.) 17 csillagozás

Janet Evanovich: Kétesélyes játszma

Janet Evanovich regényeinek hősnője, az olasz-magyar származású Stephanie Plum, fejvadász, akit azért fizetnek, hogy óvadék ellenében szabadlábon levő eltűnt vádlottakat találjon meg, és bevigye a rendőrségre. Ez eddig elég szokványosan hangzik, mégis az amerikai írónő regényei a hasonló témájú könyvek között a tengerentúli és internetes eladási listák élén állnak. A siker titka az írónő egyéni, humoros stílusa, mely sok helyen emlékeztet a közkedvelt magyar írónő, Vavyan Fable hangvételére. A regényben a hangsúly soha nem a kinyomozandó bűnügyön van, hanem azon, ahogy a kezdő és esetlen, ámde csinos, okos és öntudatos Stephanie próbálja felderíteni az ügyet, miközben éli mindennapi életét. Sajátos kapcsolata családjával és a jóképű, tehetséges Joe Morelli rendőrnyomozóval számos humoros helyzet forrása. Könnyed hangvétele miatt ideális olvasmány annak, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, és ha valaki egyszer belemerül Stephanie Plum kalandjaiba, képtelen lesz letenni a könyvet.

A szingli fejvadász 2. illetve Két ravatal címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Beholder, Budapest, 2001
284 oldal · ISBN: 9639047988 · Fordította: Maleczki Balázs Miklós

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy P>!
Janet Evanovich: Kétesélyes játszma

Maximálisan szórakoztató! Különösen az én korosztályomnak, de talán fiatalabbaknak is jópofa:-)
Ajánlom, humort-krimit kedvelőknek kikapcsolódásként-utazás közben is könnyű olvasni-ezért is tudtam hamar befejezni.

Gregöria_Hill>!
Janet Evanovich: Kétesélyes játszma

Én eléggé szeretem, úgy tűnik, ezt a sorozatot. Az igaz, hogy elsőre igen meglepett a részletessége, amiről itt írtam bővebben: http://moly.hu/karcok/69676
Ez nem változott, csak most már nem lepődtem meg rajta. Ha ezeket kihúznánk, akkor feleilyen hosszú lenne, úgy jobb lenne különben (-0,5 csillag).
Erősen kompenzálják ezt a (szerintem) fogyatékosságát a módfelett vicces jelenetek, amik filmre termettek -mondanám, hogy színpadra, de nem hiszem, hogy mostanában színpadra alkalmazzák a szinglit-, olyan helyzetkomikum szerűek leginkább. Ezen kívül elég világbajnok karakterek vannak benne, a Morelli az szerintem olyan, mint a Médiumban volt a nyomozó, aki nekem tetszett, azaz tetszik. A szingli egy elég jófej csaj, nem egy Doktor Csont vagy mi, érted, de nem is csinál úgy, például vesz lila cipőt is, ez szintén tetszik.
Úgy különben nagyjából a nekem bejövős vicces szituációk viszik el ezt a könyvet, mert a cselekménye, lássuk be, nem egy ördöngős skandináv krimi (amit egyet sem olvastam, de azt mondják, az ördöngős. -0,5 csillag)
Még annyit az előítéletességemről, hogy valószínűleg sosem olvasom el „Szingli fejvadász 1” címmel az elsőt. De én az Egy, mérgezett meggyet olvastam, amiről akkor nem is tudtam, hogy az ez.


A sorozat következő kötete

A szingli fejvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
Charlaine Harris: Holtak klubja
Vavyan Fable: Vis Major
Cornelie C. G.: Teremtő erő
Stephenie Meyer: A Vegyész
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Julie Garwood: Árnyéktánc