Két ​ravatal (A szingli fejvadász 2.) 63 csillagozás

Janet Evanovich: Két ravatal

Stephanie Plum óvadékügynökként kergeti a rosszfiúkat. Jelen esetben Kenny Mancusót. Ötvenezer dolláros óvadék tíz százaléka üti a markát, ha beszállítja a rendőrségre. Kenny egy vita hevében térden lőtte barátját, Moogey Buest, akit aztán később valaki fejbe lőtt; a rendőrség szerint Kenny tette. Stephanie-nak el kéne kapnia Ennyt, aki ráadásul Joe Moreili unokatestvére (Joe hatéves korában vonatozásra tanította Stephanie-t, pár évvel később pedig valami egészen másra…). A szálak egy ravatalozóba vezetnek, ahol természetesen ott pompázik Mazur nagyi is az alkalomhoz illő tűzpiros blúzban, hogy felcsipegessen némi pletykát, és nyomozósdit játszhasson.

A szingli fejvadász 2. illetve Kétesélyes játszma címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
376 oldal · ISBN: 9789632544540 · Fordította: Csáki Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Joe Morelli · Mazur nagyi


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Tudtam én, hogy ez már 5 csillag lesz!
Régen volt már olyan, hogy egy busznyi ember előtt hangosan felvihogjak, de Mazur nagyi tett róla, triplán is. Nemcsak ő, hanem Steph is überelhetetlen, viszont ha ketten összeállnak, és nyomozásba fognak… na, ott ravatalozó és hulla nemcsak hogy szárazon, de egyben sem marad. (Azért Kenny nagyon durván nyomta.)
Zseniális, csajos, szórakoztató és a maga módján tökös kis olvasmány, egy rakat összetört kocsival, elsülő pisztollyal, koporsókkal, egy folyton zabáló hörcsöggel és Joe Morellivel. ♥
Nagyon ott volt a szeren.

2 hozzászólás
tündérrózsa>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Még ha néha kezembe akad is, azért elég ritka az olyan könyv, amin többször is hangosan felnevetek. És ez pont ilyen. Talán nem árulok el nagy titkot, ha leírom, hogy a kedvenc szereplőm Mazur nagyi. Haláli figura.
A rosszfiúk ismertek, a bűntény kiszámítható, de úgy gondolom, ezt a sorozatot nem is a kiszámíthatatlansága miatt kedveljük annyira. spoiler
Stephanie még mindig szerethetően szerencsétlen, de néha azért éreztem úgy, hogy már-már túl van erőltetve a bambasága. De azért továbbra is szeretem.

mcborzaska>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Szerintem hozta az első rész színvonalát. Ez is nagyon jó vicces, kis könnyed olvasmány volt. Morellit kezdem megkedvelni,lehet a végére egészen kibékülök vele?
Viszont a csúcs Mazur nagyi! zseniális karakter :D

Pompi>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Szerintem ez is ugyanolyan jó volt mint az első rész. Bár voltak részek, ahol azt mondtam, hogy pfuj, például a levágott ujj és a..khm.. egyéb testrész, de ezek is humorosan voltak megoldva. Itt is nagyon sokat nevettem a párbeszédeken, de legfőképpen Mazur nagyin. Ő űberelhetetlen! Szerintem ne menjen koporsók közelébe.:D
Stephanie és Morelli között meg izzik a levegő. Kíváncsi leszek, mi lesz velük a következő részekben.

Err>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Hozta az első rész színvonalát, vicces volt és érdekes, könnyed, szórakoztató olvasmány. Örültem, hogy többet szerepelt benne Morelli, na és Mazur nagyi, ahol ő is benne van, azok a legjobb jelenetek. :D Stephanie pedig olyan mint eddig, eléggé előre került a kedvenc főhősnők listáján.
Imádom ezt a sorozatot!

Hellena P>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Sikeresen belenyúltam egy sorozat második részébe ezzel a könyvvel, de igazából fel sem tűnt olvasás közben, hogy komolyabb előzmények lennének. A múltra való utalások olyanok, amelyekkel tökéletesen megállja a helyét önálló történetként is. A téma nagyon tetszett; szokatlan és kissé morbid. A szereplők szerethetők, főleg a nagyi. Jókat nevettem rajta.

Kicsit bővebben: https://thedeathgoddess.blogspot.com/2019/07/a-listan-m…

Sylvie23 P>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Sokkal humorosabb volt az első résznél, amitől csak még jobban megszerettem ezt a sorozatot. A szereplők, Stephanie, Mazur nagyi és Morelli folyamatosan a szívemhez nőnek, szóval most tényleg sajnálnom, hogy csak egy négy részes könyv sorozattal van dolgom. Arról már nem is beszélve, hogy tuti nehéz lesz elengednem őket. :( Az első könyvből készült filmet imádtam, kár, hogy nem lett annak is több része. :)

alaurent P>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Nem élveztem kevésbé, mint az előző kötetet. A főhősnő csetlése-botlása a gyilkossági ügy határmezsgyéjén elég szórakoztató és változatos ahhoz, hogy odakössön a könyvhöz. A nagyi is hozza a formáját, mindig jópofa kalandokba keveredik, és ártatlan képpel művel bolond, vagy éppen megbotránkoztató dolgokat.
A szerelmi szál bonyolódik, romantikának semmi helye, de nem ezért tetszett. Ha beleakadok még valamibe az írótól, biztosan kézbe fogom venni.

fiszi>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Nagyon jópofa, könnyed krimi. Igazából a krimi-szál a legkevésbé érdekes benne, a vicces helyzeteken, karaktereken van a hangsúly. Kedvenceim a ravatalozó mint társasági találkozóhely és az ott pletykázó öregasszonyok, főleg Mazur nagyi, aki „hetvenkét éves, de egy nappal se néz ki többnek kilencvennél”, illetve aki „leginkább a levesben főtt csirkehúsra emlékeztet”. Meg az én dédmamámra.

Nixike>!
Janet Evanovich: Két ravatal

Jobban tetszett, mint az első rész, kevésbé volt unalmas és vontatott. Sokkal több humorral volt fűszerezve (Mazur nagyi), mint az első kötet, és ettől picit jobban is olvastatta magát a könyv. A történet viszont megint nem fogott meg, nem volt izgalmas, és még mindig túl kiszámítható. A karaktereket viszont kicsit jobban meg lehet szeretni mint az első részben, különösen a minden lében kanál nagymamát.


Népszerű idézetek

Err>!

Mazur nagyi hetvenkét éves, de egy nappal sem látszik többnek kilencvennél.

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi
Sippancs P>!

Vannak, akik könyvekből tanulnak, vannak, akik mások tanácsaiból, és vannak, akik saját hibáikból. Én ebbe az utóbbi csoportba tartozom. Legalábbis ritkán követem el ugyanazt a hibát kétszer… mármint Morellit leszámítva. Morellinek ugyanis megvan az a jó szokása, hogy időről időre összezavarja az életemet. Nekem meg megvan az a jó szokásom, hogy ezt hagyom neki.

117-118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joe Morelli · Stephanie Plum
Sippancs P>!

Van énnekem egy életfilozófiám – kis túlzással –, miszerint jobb bármit csinálni, akármilyen apró, jelentéktelen dolgot, mint semmit.

162. oldal

Sippancs P>!

Furcsa, hogyan sodor össze az élet különféle embereket, akiknek az egyetlen közös nevezője, hogy barátra pedig szükség van.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság
tamii>!

– Ha megeszed a pattogatott kukoricám felét, valami felejthetetlenül különlegessel kell fizetned érte.
Morelli lassan elvigyorodott.
– Információról beszéltem!- tettem hozzá gyorsan.
– Hát persze

Sippancs P>!

Vállból lendítette a karját, és tüzelt.
Mind hasra vágódtunk, ő pedig újra lőtt. A második lövést csönd követte. Senki sem mozdult – csak a nagyi. Felült, és elhelyezkedett.
– Tudom, mi jár a fejetekben – mondta bele a csöndbe. – Hát az, hogy van-e még golyó ebben a puskában! Hát ebben a nagy keveredésben itt, meg bezárva a jégszekrénybe, majdnem elfeledkeztem arról, mit akartunk itt eredetileg! Különben meg ez itten egy negyvenötös Magnum, a világ legerősebb kézifegyvere, és mindenestül leviheti a fejeteket, szerintem másra kéne gondolnotok. Arra, hogy vajon szerencsétek van-e? Na, seggfejek?
– Te jó ég – szólalt meg Spiro. – Azt hiszi, ő Clint Eastwood.

366-367. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi
1 hozzászólás
kmaria>!

Nyolc hónapra születtem, így aztán nem volt időm megtanulni, mi az a türelem.

58. oldal

Pompi>!

– Mi újság? – kérdezte.
– Nem sok. Hát veled?
Megvonta a vállát.
– Nyugis nap.
– Aha.
– Találtál valamit Kennyről? – kérdezte.
– Semmit, amit megosztanék veled. Tegnap lenyúltad a telefonszámlát.
– Nem nyúltam le. Csak véletlenül a kezembe maradt.

59. oldal

Sippancs P>!

Amikor leértem, egyenesen a postaládához mentem. Kennyé dugig volt. Gondoltam, hátha van benne olyasmi, ami a nyomára vezet. Sajnálatos módon a levéltitok megsértése is bűnnek számít. Levelet lopni meg egyenesen ajjaj. Nem szabad, mondtam magamnak. A posta – szent. Hát persze, de várjunk csak egy kicsit! Van kulcsom! Ezzel vajon nem jár némi jog is? Illetve hát ez is bűzlik, ugyanis a kulcsot is loptam. A réshez nyomtam az arcom, belestem. Egy telefonszámla. Ez segíthet. Az ujjaim szinte fájtak, annyira vágytak erre a számlára. Beleszédültem a kísértésbe. Pillanatnyi elmezavar, gondoltam. Ez kerített engem most a hatalmába. Hát jó!
Nagy sóhajtással bedugtam a kulcsot a parányi kulcslyukba, és a postát belelapátoltam hatalmas fekete táskámba. Bezártam a postaládát, és elhúztam a csíkot, hogy mire az elmezavar elmúlik, már az autómban üljek, és ne legyen visszaút.

32. oldal

Sippancs P>!

– Stephanie – szólt bele az anyám. – Főztem egy nagy fazék töltött káposztát. És desszertnek püspökkenyér lesz.
– Jól hangzik, de más programom van ma estére.
– Milyen program?
– Vacsoraprogram.
– Randevúd van?
– Nem.
– Akkor nincs is programod.

102. oldal


A sorozat következő kötete

A szingli fejvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
Charlaine Harris: Holtak klubja
Vavyan Fable: Vis Major
Cornelie C. G.: Teremtő erő
Stephenie Meyer: A Vegyész
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Julie Garwood: Árnyéktánc