Két ​ravatal (A szingli fejvadász 2.) 48 csillagozás

Janet Evanovich: Két ravatal

Stephanie Plum óvadékügynökként kergeti a rosszfiúkat. Jelen esetben Kenny Mancusót. Ötvenezer dolláros óvadék tíz százaléka üti a markát, ha beszállítja a rendőrségre. Kenny egy vita hevében térden lőtte barátját, Moogey Buest, akit aztán később valaki fejbe lőtt; a rendőrség szerint Kenny tette. Stephanie-nak el kéne kapnia Ennyt, aki ráadásul Joe Moreili unokatestvére (Joe hatéves korában vonatozásra tanította Stephanie-t, pár évvel később pedig valami egészen másra…). A szálak egy ravatalozóba vezetnek, ahol természetesen ott pompázik Mazur nagyi is az alkalomhoz illő tűzpiros blúzban, hogy felcsipegessen némi pletykát, és nyomozósdit játszhasson.

A szingli fejvadász 2. illetve Kétesélyes játszma címmel is megjelent.

Eredeti mű: Janet Evanovich: Two for the Dough

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
376 oldal · ISBN: 9789632544540 · Fordította: Csáki Judit

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Mazur nagyi


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
tündérrózsa P
Janet Evanovich: Két ravatal

Még ha néha kezembe akad is, azért elég ritka az olyan könyv, amin többször is hangosan felnevetek. És ez pont ilyen. Talán nem árulok el nagy titkot, ha leírom, hogy a kedvenc szereplőm Mazur nagyi. Haláli figura.
A rosszfiúk ismertek, a bűntény kiszámítható, de úgy gondolom, ezt a sorozatot nem is a kiszámíthatatlansága miatt kedveljük annyira. spoiler
Stephanie még mindig szerethetően szerencsétlen, de néha azért éreztem úgy, hogy már-már túl van erőltetve a bambasága. De azért továbbra is szeretem.

>!
mcborzaska 
Janet Evanovich: Két ravatal

Szerintem hozta az első rész színvonalát. Ez is nagyon jó vicces, kis könnyed olvasmány volt. Morellit kezdem megkedvelni,lehet a végére egészen kibékülök vele?
Viszont a csúcs Mazur nagyi! zseniális karakter :D

>!
PimPo
Janet Evanovich: Két ravatal

Szerintem ez is ugyanolyan jó volt mint az első rész. Bár voltak részek, ahol azt mondtam, hogy pfuj, például a levágott ujj és a..khm.. egyéb testrész, de ezek is humorosan voltak megoldva. Itt is nagyon sokat nevettem a párbeszédeken, de legfőképpen Mazur nagyin. Ő űberelhetetlen! Szerintem ne menjen koporsók közelébe.:D
Stephanie és Morelli között meg izzik a levegő. Kíváncsi leszek, mi lesz velük a következő részekben.

>!
Renkaa
Janet Evanovich: Két ravatal

Hozta az első rész színvonalát, vicces volt és érdekes, könnyed, szórakoztató olvasmány. Örültem, hogy többet szerepelt benne Morelli, na és Mazur nagyi, ahol ő is benne van, azok a legjobb jelenetek. :D Stephanie pedig olyan mint eddig, eléggé előre került a kedvenc főhősnők listáján.
Imádom ezt a sorozatot!

>!
Sylvie23 P
Janet Evanovich: Két ravatal

Sokkal humorosabb volt az első résznél, amitől csak még jobban megszerettem ezt a sorozatot. A szereplők, Stephanie, Mazur nagyi és Morelli folyamatosan a szívemhez nőnek, szóval most tényleg sajnálnom, hogy csak egy négy részes könyv sorozattal van dolgom. Arról már nem is beszélve, hogy tuti nehéz lesz elengednem őket. :( Az első könyvből készült filmet imádtam, kár, hogy nem lett annak is több része. :)

>!
alaurent P
Janet Evanovich: Két ravatal

Nem élveztem kevésbé, mint az előző kötetet. A főhősnő csetlése-botlása a gyilkossági ügy határmezsgyéjén elég szórakoztató és változatos ahhoz, hogy odakössön a könyvhöz. A nagyi is hozza a formáját, mindig jópofa kalandokba keveredik, és ártatlan képpel művel bolond, vagy éppen megbotránkoztató dolgokat.
A szerelmi szál bonyolódik, romantikának semmi helye, de nem ezért tetszett. Ha beleakadok még valamibe az írótól, biztosan kézbe fogom venni.

>!
Annamaria_Nagy_Korodi
Janet Evanovich: Két ravatal

Nem annyira izgalmas, de nem is annyira brutális mint az első része, viszont sokkal-sokkal viccesebb. Mazur nagyit receptre kellene felírni mindenkinek. Habár megszereztem mind a négy eddig magyarul megjelent kötetet, egyelőre mégis terv szerint szüneteltetem Stephanie Plum-ot. Majd jelentkezem, ha tovább olvastam. Javaslom utazáshoz, nyaralásos időtöltésre, csak aztán ne lepődj meg ha bámulnak az emberek, mert magadban kacarászol a buszon. :)

>!
fiszi
Janet Evanovich: Két ravatal

Nagyon jópofa, könnyed krimi. Igazából a krimi-szál a legkevésbé érdekes benne, a vicces helyzeteken, karaktereken van a hangsúly. Kedvenceim a ravatalozó mint társasági találkozóhely és az ott pletykázó öregasszonyok, főleg Mazur nagyi, aki „hetvenkét éves, de egy nappal se néz ki többnek kilencvennél”, illetve aki „leginkább a levesben főtt csirkehúsra emlékeztet”. Meg az én dédmamámra.

>!
Nixike
Janet Evanovich: Két ravatal

Jobban tetszett, mint az első rész, kevésbé volt unalmas és vontatott. Sokkal több humorral volt fűszerezve (Mazur nagyi), mint az első kötet, és ettől picit jobban is olvastatta magát a könyv. A történet viszont megint nem fogott meg, nem volt izgalmas, és még mindig túl kiszámítható. A karaktereket viszont kicsit jobban meg lehet szeretni mint az első részben, különösen a minden lében kanál nagymamát.

>!
eduscho89
Janet Evanovich: Két ravatal

Mazur nagyi még mindig a csúcson! Nem nyűgözött le annyira a történet, mint az előző rész esetében, de így is nagyon szórakoztató volt. Remélem a többi részben sem fogok csalódni.


Népszerű idézetek

>!
Renkaa

Mazur nagyi hetvenkét éves, de egy nappal sem látszik többnek kilencvennél.

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi
>!
tamii

– Ha megeszed a pattogatott kukoricám felét, valami felejthetetlenül különlegessel kell fizetned érte.
Morelli lassan elvigyorodott.
– Információról beszéltem!- tettem hozzá gyorsan.
– Hát persze

>!
tamii

Ébredéskor nem is tudtam, hol vagyok, bámultam régi életem plafonját.

282. oldal

>!
kmaria

Nyolc hónapra születtem, így aztán nem volt időm megtanulni, mi az a türelem.

58. oldal

>!
tündérrózsa P

Bodros felhők ültek meg az égen, a szél is feltámadt, mióta eljöttem otthonról. Levelek nyargaltak az utcán, nekisodródtak a szélvédőmnek. Az volt az érzésem, ha még egy picikét ülök itt, mindjárt elbaktat mellettem Malacka.

168. oldal

>!
PimPo

– Mi újság? – kérdezte.
– Nem sok. Hát veled?
Megvonta a vállát.
– Nyugis nap.
– Aha.
– Találtál valamit Kennyről? – kérdezte.
– Semmit, amit megosztanék veled. Tegnap lenyúltad a telefonszámlát.
– Nem nyúltam le. Csak véletlenül a kezembe maradt.

59. oldal

>!
PimPo

– Nem ismertem Moogey Buest. És jobb dolgom is van, mint hogy halott idegeneket bámuljak.
– Én se mennék, csak muszáj segítenem Stephanie-nak ebben a fejvadászatban vagy miben. Ha felbukkan Kenny Mancuso, jól jön majd Stephanie-nak egy kis túlerő. Mutatták a tévében, hogyan vájjuk bele az ujjunkat a másik szemébe, hogy lelassuljon egy kicsit.
– Te vagy a felelős érte – fordult hozzám anyám. – Ha bárkinek a szemébe belevájja az ujját, rajtad fogom számon kérni.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi
>!
alaurent P

A folytonos veszekedés ellenére valójában kedveltem Morellit. A józan eszem ugyan azt súgta, hogy tartsam magam távol tőle, de nem voltam én a józan eszem rabszolgája.

89. oldal

>!
kmaria

Harminckét éves, kettővel több, mint én. Egyedül van. Jó zsaru. Emberi mivoltát tekinve még mozgásban van a mérleg…

12. oldal

>!
kmaria

Morelli hívója pittyegett, kiment a konyhába telefonálni. Amikor visszajött, olyan pofát vágott, mint a macska, amikor lenyelte a kanárit.

215. oldal


A sorozat következő kötete

A szingli fejvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Töltött galamb
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
J. D. Robb: Halálos híresség
Jeffery Deaver: A Koporsótáncos
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Richard Castle: Frozen Heat – Dermesztő hőség
David Baldacci: A szökés
Harlan Coben: Az erdő
Michael Connelly: Az Echo Park titka
Marisha Pessl: Éjszakai mozi