High ​Five (Stephanie Plum 5.) 30 csillagozás

Janet Evanovich: High Five Janet Evanovich: High Five Janet Evanovich: High Five

High ​fives all around! The New York Times bestselling author of FOUR TO SCORE puts Stephanie Plum, America's favorite bounty hunter, back behind the wheel in her fifth high-octane thriller.

What's Stephanie up to now?
* Her Uncle Fred has disappeared.
* A body turns up in a garbage bag.
* She's got a nasty bookie following her around town.
* Grandma Mazur has her hands on the stun gun.
* Stephanie can't keep a car for more than forty-eight hours.
* Two men are trying to get her into bed.
* She has nothing to wear to the Mafia wedding.
* And there's an angry little man (don't call him a dwarf!) who won't leave her apartment.

Bail jumping in Trenton is down to small potatoes. Stephanie's only open case is a small bond for a small violation, committed by a small person who raises Stephanie's frustration level in big ways. So short of money and long on bills, Stephanie comes up with a plan --diversify! Signing on as an… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
St. Martin's, London, 2010
316 oldal · ISBN: 9780330371230 · ASIN: B0017I1IZK
>!
Macmillan, London, 2000
ASIN: B0000544T9 · Felolvasta: Debi Mazar
>!
St. Martin's, New York, NY, 2000
340 oldal · ISBN: 9780312971342

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Joe Morelli · Mazur nagyi · Ranger


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai >!
Janet Evanovich: High Five

„You know what my biggest fear is? I worry that someday you might be the mother of my children.”

Sóhaj

Mit is mondhatnék? Hát imádtam ezt a részt is! Rengeteg minden történt most is, mindegyik rátett az előzményekre még egy lapáttal(pl ezúttal egy Porschét sikerül felrobbantatnia), de hát a legérdekesebb kérdés mégis csak az, hogy Morelli vagy Ranger, Ranger vagy Morelli. Többször végig gondoltam, Stephenie helyében hogy döntenék, de nekem Morelli felé húz a szívem, így mindig hamar eldől. Az új szereplőkről annyit, hogy Bunchy-t eleinte bírtam, aztán a végére már nem, Briggs-et eleinte utáltam, aztán elkezdte osztani Stephenie-t, jókat beszólogatott neki(pl a lohasztó és a szexi ruha értelmezése egy pasi szerint), aztán a végére igencsak megkedveltem a kis „Shorty”-t, aki még Mazur nagyinak is beszólt.
Rengeteget nevettem, de talán azon a legtöbbet, amikor elmentek Mary Lou-val meglesni Morellit, az meg elmondta, hogy miken buktak el.(pl. ha az orrodat is nekinyomod az ablaknak, úgy leskelődsz, legalább ne beszélgess)
Minden könyv végére eljutok arra a pontra, hogy tiszta szívből sajnálom a Plum szülőket, és szerintem szobrot kéne nekik állítani.

Caradien>!
Janet Evanovich: High Five

Egyszerűen nem tudom megunni,imádom a könyv stílusát,a humorát,a szereplőket,a történetet,a mellékszereplőket.Csak az a baj,hogy nem tudom kit imádjak jobban,Rangert vagy Morellit ;)

evé>!
Janet Evanovich: High Five

Zseniális! A legjobb!
Végig benne volt a topháromban, de a vége mindent ütött. Ha ez egy friss könyv lenne és nem lenne elérhető a folytatás, a falat kapartam volna, hogy hogy tehette ezt az írónő. De szerencsémre kéznél volt a következő kötet, így nyugodt szívvel spoiler mentem aludni :))
A legviccesebb, legpörgősebb, a szereplők nagyon jók, a történetre sincs panaszom, bár ezeknél a könyveknél soha nem a krimi a lényeg.
Rengeteg a szereplő, régiek, újak, átmenetiek, újra feltűnők spoiler, van aki több szerepet kap (Ranger, szóhoz sem jutok :))) Marie Lou-n meg nagyon nevettem :D ). Az állandóak hozták a formájukat, Mazur nagyi és Lula sem tudott nyugton ülni, sokkolta a népet, néha szó szerint :D És mivel ennyire pörög és csak rövid idő telik el, Stephanie étkezéseire is kevesebb idő jut, bár így is állandóan evett (és én is… :D )
Mindamellett, hogy mennyire vártam, hogy végre olvashassam a folytatást, féltem is tőle, hogy ellaposodik és csak az unalomig ismétli a dolgokat, de szerencsére Evanovich nem esett ebbe a hibába. A megszokott és megszeretett szereplők és események megtartása mellett is tudott újat mutatni. (jó, néha volt, aminek már megkopott a varázsa, de lényegtelen dolgok, már nem is tudom mi volt) Rengeteget nevettem, volt amikor már előre, mert lehetett tudni, hogy mi lesz a vége :D Stephanie és egy spoiler új autó? Grandma Mazur és egy sokkoló? :D
Szóval jöhetnek a folytatások, én ezt nem tudom megunni! :))

Márta_Péterffy P>!
Janet Evanovich: High Five

Csak ennyire értékelem, nem volt a legjobb történet idáig, valamint elkezdi a szerző a „játszmát”, melyet a sütiskrimi királynő már a halálos unalomig vitt..

TianaBalerina P>!
Janet Evanovich: High Five

Kedves mindenki! Olvassátok ezt a könyvet!!!!
Nem értem mért nem adják ki magyarul a többi részt, de nem bántam meg, hogy belevágtam angolul! Hozza a Stephanie Plum szintet, minden oldalra jut egy jó poén, és ráadásul izgi is. Kell ennél több? Ha igen akkor a tetejére cseresznyének megkapod Morellit :) (ezzel asszem elég egyértelműen elárultam, hogy én melyik pasi mellett kampányolok)

3 hozzászólás
M_A_Rea>!
Janet Evanovich: High Five

Hümm… hümmm… angolul, másfél nap alatt vizsgaidőszakban, bah…, ez új rekord nálam, szóval, azt hiszem, ötös. És egyébként is, a nyomozós rész izgalmas volt, a magánéleti rész pedig még izgalmasabb, mindemellett tele a szokásos humorral, halottal és használhatatlanná vált autóval. :)
Ranger jóval nagyobb szerepet kapott, mint az előző könyvekben, és már a negyedik részben feltűnt a közeledése Steph felé (valamiért csak ott tűnt fel, talán én voltam figyelmetlen), ami itt folytatódott. Érdekes, izgalmas, várom, mi sül ki belőle, vagy kisül-e valami belőle, az biztos, hogy én Steph helyében Morellit választanám. Összeillenek, és akármennyire is nem készek még arra, hogy együtt legyenek, látszik, hogy Joe szereti őt. Na de mi lesz Rangerrel, ez itt a kérdés? Hmm…?
Az új szereplőket is megkedveltem, remélem, feltűnnek még, Mazur nagyi továbbra is halálos, szóval irány a hatodik rész. :)

1 hozzászólás
Zyta88>!
Janet Evanovich: High Five

Féltem angolul olvasni, de gyorsan belelendültem és még a tömegközlekedésen olvasva is jókat nevettem, de minimum konstans mosolyogtam. Nagyon vicces volt ez a rész, a krimi szál is érdekes volt, és annyira nem kiszámítható.
A szerelmi háromszög ilyen erőteljes behozásáért nagyon akartam haragudni, de végül az sem jött össze, viszont az nem tetszett, hogy Steph mennyit pörgött AZON. Aztán mikor magát is kiröhögte, hogy már lassan Bunchy meg Briggs is jó lenne neki, megbocsátottam. De remélem gyorsan ráébred, hogy Morelli a befutó és Rangert meghagyja Lulának. :) És azt sem ártana elfogadnia, hogy neki a jó öreg Buickot rendelte az ég.
Az új szereplők szimpik voltak, remélem, még hallunk felőlük. Mazur nagyi meg jobb, ha vigyáz, nehogy Stiva kitiltsa. :)

dorcy01>!
Janet Evanovich: High Five

A Stephanie Plum könyveket nem lehet nem imádni! Sokat vártam arra, hogy imádott könyvsorozatom 5. része megjelenjen magyarul, de aztán bele kellett törődnöm, hogy ez valószínűleg nem fog bekövetkezni. What a shame Könyörgöm, több mint húsz része jelent meg angolul, itthon pedig halmozódnak az értékelhetetlennél értékelhetetlenebb könyvek.. De hát már nem is morgolódom miatta, mert angolul talán még jobb volt. Eleinte féltem tőle, hogy mennyire lesz érthető, de abszolút az, nem nehéz a nyelvezete, mindent tökéletesen lehet érteni! :)
Tetszett a történet, a szereplők pedig zseniálisak. Mazur nagyi és Lula nagyon el lett találva, nélkülük unatkozna az ember. Ebben a részben én különösen megkedveltem Randyt. Not midget, not dwarf, not a freaking Munchkin. Little person. Get it? :D És akármennyire is csábító Ranger én a Morelli teamhez tartozom ;)
Kérem a következőt!!


Népszerű idézetek

Caradien>!

Man, you don't like to get shot. You don't like to get arrested. You don't know how to have fun at all.

34. oldal

infinitedreams IP>!

Ranger looked up from his food. „You're keeping in shape, right? You run?”
„Sure. I run all the time.” I run never. My idea of exercise is to barrel through a shopping mall.
Ranger gave me a dark look. „You're lying.”
„Well, I think about running.”

Caradien>!

„Mom,” a kid yelled from the kitchen, „Timmy's got an M&M's stuck up his nose.”

Maureen shook her head and smiled. „Children,” she said. „You know how it is.”

„Actually, I have a hamster,” I said. „Hard to get an M&M's up his nose.”

Életveszélyes_és_Tilos>!

Last year I was Zorro, and Grandma was Lily Munster. I think this year she's going to be a Spice Girl.”

“I could see you as Zorro,” Ranger said.

Zorro is actually one of my favorite people. Zorro is the shit.

Zyta88>!

„The hell with this bullshit”, Lula said. She gave a door a kick with her foot, and the door banged open.
We were both so surprised we just stood there. Neither of us had expected the door to open.

273. oldal

Zyta88>!

If I could get my hands on that man's body, I'd buy him a Porsche.

227. oldal

Zyta88>!

„Yeah, thong panties.” Every time I feel like flossing my ass.

212. oldal

Zyta88>!

„What was that silence all about?” I asked Joe.
„Grandma Bella's arrived. That was the sound of terror spreading through the room.”

157. oldal

Zyta88>!

Morelli gave me an appraising look, his eyes dilated black in the dim bar light. „Business suit and heels,” he said. „That means you've either been to a wake, a job interview, or you tired to trick some nice old lady out of information she shouldn't be giving you.”

46. oldal

Zyta88>!

„My father would be proud. Look at me… I'm hung like a horse.”
I pulled a knife out of my shoulder bag and flipped it open. „I can make you hung like a hamster.”

97. oldal


A sorozat következő kötete

Stephanie Plum sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Liliana Hart: Whiskey Rebellion
Emma Hart: Twisted Bond
Kristen Kittscher: The Wig in the Window
Ella Barrick: Quickstep to Murder
Julie James: Something About You
Kerri Maniscalco: Escaping from Houdini
Rachel Vincent: Rogue
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)
Darynda Jones: Second Grave on the Left
Beth Flynn: Nine Minutes