Egy ​– mérgezett a meggy (A szingli fejvadász 1.) 21 csillagozás

Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

„Pokolian ​dühítő, hogy éppen Morelli mentett meg. És rettenetesen igazságtalan. Ha mindent egybevetek, talán nem is munkálkodok olyan rosszul. Kevesebb mint negyvennyolc órája foglalkoztam az üggyel, és máris kétszer megtaláltam a pasast. Igaz, bevinni egyszer sem tudtam, de hiszen még csak most tanulok. Senki sem várja el egy elsőéves építészhallgatótól, hogy tökéletes hidat építsen. Úgy gondoltam, én is megérdemlek valamelyes türelmi időt. Nemigen hittem benne, hogy a pisztoly valaha is az én műfajom lesz, nem tudtam elképzelni, hogy lelőjem Morellit. Esetleg lábonlőném. De milyenek az esélyeim arra, hogy eltalálok egy kis mozgó tárgyat? Csöppet sem jók. Nyilvánvalóan kevésbé halálos módszereket kell igénybe vennem ellenfeleim legyőzésére. Talán a spray. Holnap reggel visszamegyek a fegyverboltba, és kiegészítem piszkos trükkjeim tárát. Rádiós órám délután öt óra ötven percet mutatott. Tompán bámultam, és nem döbbentem azonnal rá az időpont jelentőségére, míg a rémület belém nem… (tovább)

A szingli fejvadász 1. és Egy fejvadász címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1994

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Albatrosz könyvek Magvető

Magvető, Budapest, 1997
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631421015 · Fordította: Csáki Judit

Stephanie Plum · Mazur nagyi

Habók P>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Könnyed hangvételű (de elég borzasztó és véres) krimi csetlő-botló kezdő fejvadásszal. Ez azért nem akadályozza meg semmiben , elég zűrt kavar ahhoz, hogy lebuktassa a legnagyobb bűnözőt. Szórakoztató a család (a nagyi különösen), ígéretes a Morettivel való sok szócsata. Kíváncsi leszek a folytatásra.

klaratakacs P>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Miután elkezdtem olvasni pár oldallal később rá kellett keresnem, hogy mikori a könyv eredeti megjelenése. Volt valami kellemes, "régi"krimis zamata, mint kiderült még 1994-ből.
Stephaniet meg tudtam kedvelni a saját lököttségeivel együtt, felnőtt ahhoz a feladathoz, ami szerintem élvezett is csinálni. Morelli és közte zajló szócsaták még pont kellően humorosak voltak, nem váltak alpári vagy éppen hisztérikus jelenetekbe. Megvolt a krimi feszültsége is, jó leírásokkal, persze nem túl bonyolultan, de nagyon is élő, elképzelhető szereplőkkel.
Folytatás jöhet!

Márta_Péterffy P>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Lendületes, jópofa-hamar befejeztem, mert még hurcolni is könnyű:-)

amnaen>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

szimpatikus csaj ez a Stephanie. nem szupervumen, aki először lát fegyvert és máris tökéletes szívlövést ad le hatszáz méterről, bokorból, háttal állva déli szélben, de ez kifejezetten jó :)
csetlős-botlós, határozatlan, mégis vagány csaj. szeretem benne az akaratosságát.

Pasxalitsa>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Szenzációs! Nagyon jól szórakoztam végig, bár könnyelműség volt a metrón olvasni. :) Biztosan hallották a kuncogásomat reggelente egy páran…
Szeretném elolvasni majd a többi részt is. Függő lettem! :)
Köszi @Közveszélyes_Krumpliszedő és @minnie!
Ájláv Mazur nagyi!!!!

Boglárka_Madar>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Jó ilyen könnyedebb könyveket is olvasni időnként, jól ki tud kapcsolni a mindennapok monotonitásából. (szombati munkanap blöeeee) Mazur nagyi csúcsszuper figura, kár hogy csak időnként bukkant fel, pedig nagyon jót tett a történetnek a vicces beszólásaival. A könyv jó, olvastatja magát és igazából nem jöttem rá hogy ki mozgatja a szálakat a háttérben – bár tény, nem sokat agyaltam rajta :D –, de az is igaz, hogy annyira nem volt nagy csattanó a befejezés, és egyelőre nem rohanok a könyvtárba a második könyvért. :) A címe amúgy szerintem elég gáz, de mondjuk az újabb fordítás is elég… teátrális(gagyi). Stephanie pedig nem egy Poirot, de a csetlés-botlásaival igazán szerethetővé vált.

Oglar>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Nagyon szórakoztató és izgalmas volt. A szereplők érdekesek és szerethetők. A nagyi a kedvencem. Humoros, de nem csalódnak benne azok sem akik az izgalom és a rejtély miatt olvasnak krimit.

jezsek P>!
Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy

Kényszervállalkozásban egy gyorstalpalón megtanult foglalkozásba kezdeni, amiről csak miután belevágtál és néhány embert magadra haragítottál derül ki, hogy életveszélyes, nem egyszerű. Stephanie ténykedését túlzás lenne nyomozásnak nevezni, de tőle telhetően igyekszik, és amellett, hogy inkább csak sodródik és megtörténnek vele a dolgok, életfelfogása nem változik, önbizalma nem törik meg, függetlenségét az otthoni ananásztortáig fenntartja.
Az Albatroszos változatot olvastam, aminek sajnos a címe, borítója elrettentő, de még mindig kevésbé, mint a másik kiadás „szingli” jelzője.
A külső és cím ellenére kellemes olvasmány.

sassenach>!

– Hú de szép a térded – mondta Mazur nagymama, és lehajolt, hogy közelebbről is szemügyre vegye. – Múlt héten láttam egy tévé-show-t, azt hiszem, Oprah-t, és abban volt egy csomó nő, akiknek így nézett ki a térde. Azt mondták, a szőnyeg dörzsölte föl. Képtelen voltam rájönni, miről beszéltek.

sassenach>!

Eltűnődtem, vajon reggel kilenckor nem túl korai-e sört inni. Persze Moszkvában már délután négy óra van. Az már elég jó.

sassenach>!

Mindent egybevetve Bernie Kuntz egész jól viselte az estét. Nem pisilt be, mikor Mazur nagyi seggbelőtte a sült csirkét.

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi
sassenach>!

Dillon és én haverok voltunk; azon az alapon, hogy csak mi ketten voltunk az egész házban, akik tudtuk, hogy a heavy metal nem egy újonnan felfedezett fém.

sassenach>!

Emlékszem, amikor egy gyerekkori kutyájáról mesélt. A történet szerint ez a kutya volt a legrondább, legöregebb, legostobább állat a Föld kerekén. Szobatiszta sem volt, amerre ment odapisilt. A fogai elrohadtak a szájában, a csípője merev volt az ízületi bántalmaktól, és nagy zsíros rákos daganatok türemkedtek rajta mindenfelé. Egy napon Mazur nagypapa a garázs mögé vitte a kutyát, és lelőtte. Gyanítottam, hogy apám időnként hasonló véget fantáziált az én Mazur nagyanyámmal kapcsolatban.

Kapcsolódó szócikkek: kutya · pisilés
sassenach>!

Szemét főnök, szemét munka, szemét fizetés. Végtelen lehetőség az önsajnálatra…

sassenach>!

Két napja vagyok ebben az állásban, és egy világranglistás elmebeteg máris az ajtómra ejakulált.

sassenach>!

Amióta az eszemet tudom, a szüleim életét a kétkilós göngyölt marhafartő kormányozta, amely pontosan hatra készült el.

sassenach>!

Kinyújtotta a fegyvert, hogy mutassa, milyen biztonságos is ez. Hangos durranás, a csőnél villanás, és a sült csirke nagyot ugrott a tálon.[…] -Puff neki- mondta a nagyi- azt hiszem, rossz lyukat hagytam üresen.- Előrehajolt, hogy szemügyre vegye a teljesítményét.- Elsőre nem is rossz. Pont seggbelőttem ezt a nyavalyást.

Gregöria_Hill>!

Mazur nagyi egy rózsaszín-narancs mintás pamutblúzt viselt, élénkkék sztreccs sortot, és fehér zoknit a térde alá gyűrve.
– Jó a sortod – mondtam neki. – Remek színe van.
– Így ment a ravatalozóba ma délután – kiabált apám a konyhából. – Tony Mancuso megtekintésére.
– Mondhatom, fantasztikus volt – mondta Mazur nagyi. – A legjobb a hónapban. És Tony igazán remekül nézett ki. Olyan nyakkendőt kötöttek rá, amin kis lófejek voltak.

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi · Stephanie Plum

A szingli fejvadász sorozat · Összehasonlítás