Egy ​fejvadász (A szingli fejvadász 1.) 95 csillagozás

Janet Evanovich: Egy fejvadász

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit ​tehet egy harminc körüli nő, aki elvált (a férjét félreérthetetlen pózban találta a konyhaasztalon egykori osztálytársnőjével!), munkanélküli (a telefonját is kikapcsolták, mert nem tudta fizetni a számlát), ráadásul közel s távol sehol egy valamirevaló pasi? Magától értetődik, hogy fejvadásznak áll! Pontosabban óvadékbehajtó ügynöknek. Mi sem egyszerűbb, gondolja Stephanie Plum: bekíséri lógóst, aki nem jelent meg a bíróság előtt, majd besöpri a jutalékot. Igen ám, de a lógós alkalmasint hétpróbás nehézfiú – most éppen Joe Morelli, a gyilkossággal vádolt rendőr, és súlyosbító körülmény, hogy gyerekkorukban papás-mamást játszottak Stephanie-val, aki jelenleg még azt sem tudja, melyik végén kell megfogni egy pisztolyt… No és ott van még az anyja, aki pompásan főz (huh!, mennyi plusz kiló!), és rágja a fülét, hogy menjen újra férjhez, meg Mazur nagyi, aki töretlen életkedvével mindenbe beleüti az orrát, valamint imád temetésre járni, mert ott annyi érdekes pletykát hall az… (tovább)

A szingli fejvadász 1. és Egy – mérgezett a meggy címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544595 · Fordította: Csáki Judit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum


Kedvencelte 18

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Ahova Stephanie Plum beteszi a lábát, ott nemcsak hogy kő kövön nem marad, de olyan fekete kondenzcsíkot húz maga után az egyedi festésű Novájával, hogy hiába költözne Morelli Alaszkába, még ott is virítana.
Erős a gyanúm, hogy a következő résznél muszáj lesz kedvencelnem a sorozatot, főleg ha Mazur nagyi is beveti magát. ;)

gab001 P>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

El se hiszem, hogy milyen régen szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, s mégis ilyen sokáig vártam vele. Pedig már az első oldalon tudtam, hogy szeretni fogom. Nem is csalódtam. Stephanie egy imádni való hősnő, aki annyira életszerű, hogy szinte lelép a könyv lapjairól. Tetszett a hozzáállása a dolgokhoz, s az, ahogy minden a feje tetejére állt körülötte. A nyomozás izgalmas volt, s teljesen magával sodort a lendület. Biztos, hogy a második rész nem fog ilyen sokat várakozni, mert nagyon bírtam az írónő humorát. Igazi kikapcsolódás volt.

17 hozzászólás
pannik>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Meg kell mondjam jó kis történet ez.
Sokan írták előttem, de nem hagyhatom ki Mazur nagyit én sem, nagyon bejött a magyar karakter a töltött káposztával és a marhaságaival :) :) :) megnevettetett.
Ezen túl az tetszett még benne, hogy a munkakört leszámítva (ami tényleg elég elképesztő és nem mindennapi) főhősünk egy hétköznapi lány, hétköznapi szokásokkal egy megfeneklett élethelyzetben valami munka után néz és igyekszik helytállni amennyire a körülmények engedik.
Helyenként volt izgalom is benne, meg alakulgatott a vonzalom is, és végül összeáll a kép a gyilkosság ügyében is.
Nem mondom, hogy a legjobb krimi, de szórakoztató kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.

tündérrózsa>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Két éve már olvastam Stephanie Plum első történetét http://moly.hu/konyvek/janet-evanovich-a-szingli-fejvadasz-1/en-es-a-konyv/tunderrozsa, de azóta sem folytattam, most viszont szeretném, ezért kicsit felfrissítettem az emlékeimet. Amire szükség is volt, mert nem emlékeztem mindenre. Sokat nem fűznék hozzá a másik értékelésemhez, most is tetszett, ugyanúgy jókat mosolyogtam, mint első alkalommal. És akkor most már jöhet a folytatás.

4 hozzászólás
Err>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Hát ez a könyv.. nagyon jó volt!
Ezelőt még sose hallottam róla, még az adatlapjára se tévedtem soha, még véletlenül se.
Úgyhogy nagy köszönet érte még egyszer @Tyna-nak, hogy megkaphattam. :)
Mikor mesélt róla, hogy miféle könyv ez arra gondoltam, hogy hasonlít az Exférj újratöltve című filmhez, csak itt a csaj a fejvadász, de aztán a hasonlóság ennyiben ki is merül.
Ez egy nagyon vicces, nyomozós, kis akcióval is bővelkedő könyv.
Stephanie abszolút egy szerethető főhős, sőt, nálam bekerült a kedvencek közé!
Mazur nagyi pedig.. hát ő kész, imádtam azokat a jeleneteket amikben benne volt.Nem egyszer hangosan fel is nevettem. Best Grandma Ever!
És mivel ez is egy sorozat, ugyan, manapság mi más lenne? tuti, hogy beszerzem a folytatásokat is! Remélem azok is lesznek ilyen jók, vagy még jobbak. :)

8 hozzászólás
Sydney>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Stephanie Plum jött, látott és győzött.
Mit tegyen a bugyiválogató lány, ha kirúgják és egyszerűen nem talál munkát? A válasz egyértelmű, álljon be a nagybátyjához fejvadászkodni és verje bilincsbe a gyilkossággal vádolt nyomozót, aki nem spoiler.
Az ügy kezdetben pofon egyszerűnek tűnik, persze szaporodnak a rejtélyek és a hullák is.
Stephanie minden, csak nem profi, sőt. Ennek számtalanszor megissza a levét, sosincs biztonságban és nem is a legmegfelelőbb módon próbál a dolgok végére járni.
Nem könnyíti meg helyzetét a család sem, de mindezek ellenére helyükre kerülnek a dolgok, és a megfelelő emberek kerülnek rács mögé vagy a hullazsákba.

Blue_Nadine P>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Nekem nagyon tetszett úgy ahogy van.
Nagyon tetszettek a poénok és az, hogy ilyen ironikusan adta elő Stephanie életét. Ő is és Mazur nagyi is nagy kedvencem volt, de Morelli is megállta a helyét – a civakodásaikat élvezet volt olvasni.
A karakterek és történet maga is remek volt.
Biztosan elolvasom a többi részét is.

Sajtkukac94>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Hogy én ezt idáig miért nem olvastam?!
Imádtam ezt a könyvet annak ellenére, hogy ilyen csajos regényekkel idáig nem nagyon volt szerencsém.
Stephanie egy átlagos csaj, semmi szupererő, semmi harcművészeti tudás, csak egy egyszerű, hétköznapi nő, akivel emiatt nagyon könnyű azonosulni főleg, ha hozzávesszük az ügyetlenkedéseit is.
Az alaptörténet érdekesnek hangzott, és az írónő megfelelő technikai tudással és jó adag humorral olyan élvezetes kis regényt hozott össze, hogy magam is meglepődtem.
A karaktereket imádtam, leginkább Mazur nagyit, de azért Morelli is kifejezetten szimpatikus volt.
Nagyon örültem, hogy ennyire kellemes csalódás volt ez a kötet, úgyhogy olvasom is tovább a magyarul megjelent részeket és közben erősen fontolgatom a további részek beszerzését angolul.

Ency_moly P>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Az elején egy kicsit nehezen rázódtam bele, pedig az írónő másik sorozatát nagyon szeretem. Valószínűleg az lehetett az oka, hogy pár éve láttam a könyv alapján készült filmet, és nem igazán voltam elájulva tőle. Aztán a cselekmény magával ragadott és nagyon jól szórakoztam.
Stephanie szimpatikus szereplő, a családja pedig teljesen őrült. A közös jelenetek mindig viccesek voltak. Mazur nagyit én is nagyon bírtam. Na meg Stephanie és Morelli „együttműködését”.
Könnyed, humoros kis történet, de izgalomban sincs hiány. Kíváncsi vagyok a folytatásra is.

semmilyen P>!
Janet Evanovich: Egy fejvadász

Nem volt rossz. Elég butyuta kis krimi, de tulajdonképpen élvezhető volt. Stephanie nem maradt volna életben szerintem ilyen felkészültséggel. Emiatt aztán az egész történet hiteltelenné vált. Ha a romantika megjelent volna igazán, akkor nem is érdekelt volna ez a tény, de így, hogy krimi… Szóval ennél lényegesen jobb krimiket olvastam már.


Népszerű idézetek

Err>!

Eltűnődtem, vajon reggel kilenckor nem túl korai-e sört inni. Persze Moszkvában már délután négy óra van. Az már elég jó.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stephanie Plum
15 hozzászólás
Err>!

Mazur nagyi egy rózsaszín-narancs mintás pamutblúzt viselt, élénkkék sztreccs sortot, és fehér zoknit a térde alá gyűrve.
– Jó a sortod – mondtam neki. – Remek színe van.
– Így ment ravatalozóba ma délután – kiabált apám a konyhából. – Tony Mancuso megtekintésére.
(…)
– Eddig hét telefont kaptunk – mondta anyám. – Mindenkinek azt mondtam, hogy ma reggel elfelejtette bevenni a gyógyszerét.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mazur nagyi
2 hozzászólás
eduscho89>!

– Nem akartam, hogy valaki ellopja a kocsidat – mondtam. – Ezért szereltettem bele riasztót.
– Te nem valaki miatt aggódtál. Hanem miattam. Beszereltettél egy rohadt riasztót az én rohadt autómba, hogy ki ne szedjem a feneked alól!

246. oldal

Coralie>!

Megálltam egy boltnál és vettem vaníliajoghurtot és egy karton narancslét ebédre. Vezettem és szürcsöltem, és remekül éreztem magam a légkondicionált pompában. Volt riasztóm, ideggázom, joghurtom. Mit kívánhatnék még?

146. oldal, 7. fejezet

eduscho89>!

Sosem gondoltam kicsinek magam, míg Ramirez mellett nem álltam. Százhetven centi vagyok, és elég erős csontú, a Mazurok jó magyar paraszti formájára ütök. Tökéletes felépítés ahhoz, hogy paprikaföldeken dolgozzak, húzzam az ekét, és potyogtassam a csecsemőket, mint madár a tojásokat.

58. oldal

eduscho89>!

Rexnek adtam egy tál pattogatott kukoricát. A tál ott volt mellettem, Rex pedig benne, pofája teli a kukoricával, szeme ragyogott, bajusza egyfolytában rezgett.

80. oldal

eduscho89>!

Még egyszer megnéztem a hasadást a kocsimon, beleborzongtam és elkullogtam, azt mérlegelve, mi a nehezebb: az öngyilkosság, vagy a Morellivel való szembenézés.

261. oldal

eduscho89>!

Belém villant, hogy viszonylag valószínűtlen, hogy ez baleset lett volna. És viszonylag valószínű, hogy az egészet nekem szánták.
Viszont pozitívum, hogy nem kell beszámolnom Morellinek a tegnapi balesetről.

265. oldal

eduscho89>!

Átmeneti szünetet akartam a felnőttségben. Feltétel nélküli biztonságban szerettem volna érezni magam. Azt akartam, hogy anyukám átöleljen, hozza a tejesbögrémet, és szabadítson meg a legabszurdabb felelősségektől.

272. oldal

kmaria>!

Nyilvánvalóan egy tudatlan fehér tyúk voltam, aki behatolt a fekete férfiak tornatermébe; ha a néma szemrehányás fizikai erővé alakulhatott volna, hát repültem volna visszafelé, le a lépcsőn, mint a kopogó szellem áldozata egy spiritiszta szeánszon.

56. oldal


A sorozat következő kötete

A szingli fejvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Meg Cabot: Töltött galamb
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
Réti László: Kaméleon
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Marie Force: Végzetes viszony
Dot Hutchison: Pillangók kertje