A ​szingli fejvadász 1. (A szingli fejvadász 1.) 444 csillagozás

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1. Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Stephanie Plum közel harminc (kilóban sajnos távol), elvált, munkanélküli, kocsi nélküli, pasi nélküli. Mióta a fejébe vette, hogy beáll fejvadásznak, mindig történik vele valami. Hol kocsik robbannak körülötte, hol szatír tör rá, hol megskalpolnak valakit, és közben valahogy mintha minden Joe Morelli körül forogna. Aki hatévesen becsalta a garázsba, hogy vonatozzon vele, jó tíz év múlva pedig elvette a „csokis fánkját”. És ha mindez még nem lenne elég, ott az anyja, aki folyton újra akarja házasítani, meg persze Mazur nagyi, akinek mindenről három dolog jut az eszébe: a szex, a szex és a szex. Janet Evanovich krimifolyama a világ első számú szórakoztató női sorozata. Minden kötete már néhány nappal a megjelenése után vezeti az összes sikerlistát, sokmilliós rajongótábora jobban várja, mint a Szex és New York vagy a Maffiózók újabb részét.

Egy – mérgezett a meggy és Egy fejvadász címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
300 oldal · ISBN: 9789632541242 · Fordította: Csáki Judit
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639752696 · Fordította: Csáki Judit

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Joe Morelli · Mazur nagyi · Ranger · autótolvaj


Kedvencelte 72

Most olvassa 5

Várólistára tette 124

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

_Katie_ P>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Nincs mit tenni, Janet Evanovich egy zseni!! :D :D Nem értem, hogy nem folytatták A szingli fejvadász sorozatot itthon!!! Nagy hiba!! :)

Egyszerűen imádtam Stephanie-t, Morellit vagy Mazur nagymamát!! Persze Ranger-ről se feledkezzünk meg!! :D
Nagyon jól szórakoztam, sokat nevettem, sokat vinnyogtam és a környezetem azt hitte valami baj van az agyammal, de nem érdekelt, mert megérte! :D
Kis krimi, kis romantika, kis humor, egy kissé kotnyeles valamint hozzá nem értő főszereplő és kész is a tuti sztori!!! Nincs más szó rá: IMÁDOM!!! :)

:hearts: :hearts: :hearts: TeamMorelli:hearts: :hearts: :hearts:

6 hozzászólás
Hellena P>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Az értékelés olvasható a blogomon:
https://thedeathgoddess.blogspot.com/2020/12/52-53-het-…

A sorozat második részét tavaly már olvastam, és annyira tetszett, hogy az egész sorozatra kíváncsi lettem.
Ebből kiindulva tudtam, hogy nagyjából mire számítsak; könnyed írói stílusra, humorra, nem túl csavaros, de szórakoztató történetre. Ezeket mind meg is kaptam, és természetesen ott volt az előzménytörténet, ami a második rész megértéséhez ugyan nem hiányzott, de hasznos volt. Érezhető volt, hogy egy sorozat első kötetével van dolgom, mintha a szerző itt bontogatta volna a szárnyait.

Magát a sztorit kicsit egy helyben toporgósnak éreztem, Stephanie nehezen jutott bármilyen eredményre, a Morellivel való helyzete pedig egész egyszerűen képtelen – ez egy sajátos bájt is ad a történetnek.

Morelli vonzereje határozottan átüt a könyvön, még talán jobban is, mint a második részben – nem jellemző rám az ilyen, de nála határozottan sajnálom, hogy csak kitalált karakter. Mazur nagyi pedig még mindig eszméletlen jó fej – némely megnyilvánulása a saját nagymamámra emlékeztet, emiatt még jobban tudok nevetni rajta.

Ha valaki egy jó chick litre vágyik, mindenképp ajánlom, és véleményem szerint akár olvasási válság megoldására is alkalmas lehet ez a könyv. Nálam működött.

Bajnoczianna>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Azt kell mondjam hogy ez egy jó kis könyv volt. A rövidsége ellenére rengeteg esemény történik meg benne. Itt ott néha pár mondatban tesz említést az írónő a múlttal kapcsolatban, ez kicsit zavart mert jobban szeretem a bővebb kifejtést. Azonban a tragikomikus jelenetek miatt jobban tetszett mint gondoltam.
https://ujkv.blogspot.com/2019/01/janet-evanovich-szing…

EgyKönyvmoly>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Én ezt jóformán végig röhögtem!
Stephanie pont olyan esetlenül bájos mint én, sokat bénázik (ahogyan én is) , és mindketten elolvadunk ha feltűnik Morelli.

2 hozzászólás
felícia97>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Amikor az ember idegei ramaty állapotban vannak, akkor nem is kérdés hogy humoros könyvre van szüksége.Jelentem nekem is sikerült szert tennem egy ilyenre. Liliana Hart-Go-go girl sorozata óta nem röhögtem ennyit.Sokszor csak ültem és fogtam a fejem:ember nem csinált még ennyi őrültséget mint Stephanie(vagyis de Addison az előbb említett sorozatból :D) viszont annyira jól szórakoztam rajta,hogy konkrétan nem érdekelt.Ha hősnőnk beleüti az orrát valamibe ott kő kövön nem marad, ehhez még megkapjuk Joe Morelli-t,Stephanie múltjának(és most már jelenének is) sarkalatos pontját,na meg némi kis izgalmat,és kész is van egy igazán szórakoztató történet.Bár a két sorozat között azért jócskán lehet hasonlóságokat felfedezni(azt hiszem elég egyértelmű,hogy melyik volt előbb)ami végeredményében nem zavart hiszen a másikat már régen olvastam,de azt kell mondjam ez egy fokkal jobban tetszett.Remélem a folytatások is vannak ilyen jók,mert most nagyon kíváncsi lettem, ;)

kolika>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Belevaló csajszi ez a Stephanie! Az, akit a könyv alapján elképzeltem. Pár perce jöttem rá, hogy film is készült a könyv alapján, aminek az előzetesét megnézve kiderült számomra, hogy láttam is a filmet. Olvasás során nem is jutott eszembe a korábbi filmemlék, mert én valahogy másképp képzeltem el a főszereplőket. Stephanie anyagilag teljesen leégve kapkod fűhöz-fához, szalad Vinnie unokabátyjához, aki a kacsa titkát megőrzendő egykettőre munkát ad neki. Onnantól kezdve nem habos-babos főhősnőnk élete, de a végére egészen kitanulja a mesterséget.
Jó párost alkotnak Joe Morellivel – aki után bomlanak a nők, de hogy miért, ez még titok számomra – még akkor is, ha lábtöréstől kezdve rendőrkézre juttatásig minden van a kapcsolatrendszerük színes skáláján.
Stephanie humorát nagyon bírom, s ebben szorosan követi őt Mazur nagymama sziporkázása.
Kíváncsi lettem a többi részre is.

Paan>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Nagyon jókor talált meg az a könyv a szórakoztató sziporkáival és a „hétköznapiságával”. Külön élmény volt egy olyan főhősnő bőrébe bújni, aki a szó legjobb értelmében emberi, így könnyű azonosulni ügyetlen, mégis nagyon talpraesett csetlés – botlásaival. A történet kellően izgalmas, a krimi szál épp elég bonyolult, hogy lekössön, és hatalmas piros pont jár a végig lebegtetett érzéki kis zizegésért a két főhős között. Megyek, levadászom és behozom a következő részt, szigorúan tíz százalékért :-)

9 hozzászólás
tündérrózsa>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Kész felüdülés volt a tegnapi nehéz olvasmány után. Élveztem minden sorát, szórakoztatott, fent tudta tartani az érdeklődésem. Főhősnőnk már az elején szimpatikus volt, ahogy Morelli is. spoiler
Mazur nagyit imádtam, hihetetlen az öreglány. :D
Jaj @lena91 küldjed, küldjed azokat a folytatásokat, most már csakugyan kíváncsi vagyok. :) Köszönöm, hogy általad ezt is elolvashattam, nem biztos, hogy amúgy kézbe vettem volna, de legalábbis tuti nem mostanában. :)

14 hozzászólás
evé>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Mit is mondhatnék? Ha elegem van a világból, az emberekből, ha éppen valaki keresztülgázolt rajtam, ha nem bírom elviselni az igazságtalanságot, ha legszívesebben világgá mennék, bárhová, csak innen el: jöhet Stephanie és az ő csetlései-botlásai. Imádom a humorát, pedig igencsak morbid helyenként. A szereplők egyik fele perverz, és a másik felét se nevezném éppen normálisnak. De! Nagyon-nagyon emberi ez a nő, és mindig meg tud nevettetni. És Morelli, hm, ő csak Morelli. Férfi, nagy F-fel. Nem hiszem, hogy kellene itthonra, de a szikra igen ;)

Dephi>!
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Kicsit lapos volt nekem ez a könyv. A belőle készült filmet láttam már és nem tetszett. Talán ez miatt sem fogott meg annyira. A borító olyan „szép”, hogy szinte el is veszi az ember kedvét.


Népszerű idézetek

Francica>!

– Joseph Morelli – mondtam. – Micsoda meglepetés.
Szeme összeszőkült. – Hát persze. Majdnem akkora, mint amikor elütöttél apád autójával.

Kapcsolódó szócikkek: Joe Morelli · Stephanie Plum
borostyan P>!

Hazamentem, ettem még egy kicsi zabpelyhet, és felhívtam az anyámat.
– Csináltam egy nagy fazék töltött káposztát – mondta. – Hazajöhetnél vacsorázni.
– Jól hangzik, de dolgom van.
– Micsoda? Mi lehet olyan fontos, hogy nincs időd töltött káposztát enni?

163. oldal

4 hozzászólás
Francica>!

A könyökömet fogta, kormányzott előre. – Ne áltasd magad. Egyáltalán nem a biztonságod érdekel, sokkal inkább az, hogy kint tudjalak az életemből. Biztos akarok lenni benne, hogy elmész. Látnom kell, amint a kipufogód füstje elenyészik a naplementében.
Hát ehhez sok szerencsét, gondoltam. A kipufogóm valahol az Egyes úton van, a dobbal együtt.

Kapcsolódó szócikkek: naplemente
Volk P>!

– Megérdemelted, hogy áthajtsak rajtad! És alig értem hozzád! Csak azért törted el a lábad, mert megrémültél és elbotlottál a saját lábadban.
– Szerencséd, hogy nem pereltelek be.
– Szerencséd, hogy nem tettem rükvercbe a kocsit; és nem hajtottam át rajtad előre-hátra még néhányszor.

34. oldal

takiko>!

Valójában sosem félek. Talán csak nagyon ritkán, soklábú lényektől. Véleményem szerint ugyanis csak a halott pók a jó pók, és a nők jogai fabatkát sem érnek, ha nem kérhetnek meg egy férfit, hogy tapossa el ezeket a lényeket.

77. oldal

Cheril>!

– Látom az arcodon, hogy ismered.
– Eladtam neki egy csokis sütit, amikor gimnazista voltam.
Vinnie röfögött. – Édesem, New Jersey lányainak a fele eladta neki a csokis sütijét.

mockerybird>!

Egy fél üveg majonéz, egy üveg sör, kékes penésszel borított kenyérdarab, egy fej jégsaláta, barnás nyálkába és műanyagba csomagolva, és egy doboz hörcsögeledel állt köztem és az éhezés között. Eltűnődtem, vajon reggel kilenckor nem túl korai-e sört inni. Persze Moszkvában már délután négy óra van. Az már elég jó.

mockerybird>!

– Zsarolsz? A tulajdon unokabátyádat?
– Keserű idők ezek.

Timus>!

Mesés. Tökéletes állás, valakinek, aki már a béka segge alatt van. Szemét főnök, szemét munka, szemét fizetés. Végtelen lehetőség az önsajnálatra.
– És az benne a legjobb, hogy közel van – mondta anyám. – Minden nap hazajöhetsz ebédelni.
Zsibbadtan bólintottam, és arra gondoltam, előbb szúrom ki a saját szemem.

16. oldal


A sorozat következő kötete

A szingli fejvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Liliana Hart: Go-go girl nyomoz
Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát
Meg Cabot: Csúcsformában
Joanne Fluke: Epertorta és gyilkosság
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
R. Kelényi Angelika: Képtelen Kréta
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe
Ella Barrick: Halálos keringő
Darynda Jones: Első sírhant
J. D. Robb: Halálos szertartás