A ​négy fejvadász (A szingli fejvadász 4.) 121 csillagozás

Janet Evanovich: A négy fejvadász

Stephanie ​Plum legújabb ügye első pillantásra egyszerűnek tűnik: meg kell találnia Maxine Nowickit, az óvadékos szökevényt, aki barátja, Eddie autójának eltulajdonítása miatt tartóztattak le. Ha nincs meg a nő, ugrik az óvadék. De egy Plum-féle rettenthetetlen ügynöknek ez nem jelenthet problémát.

Ám semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Mások is meg akarják találni Maxine-t – egyebek között egy titokzatos üldöző, aki vélja elérése érdekében a gyilkosságtól sem riad vissza, valamint Maxine ex-barátja, Eddie, aki néhány régi levélre pályázik.

Stephanie, az elnyűhetetlen Mazur nagymama, Lula, a kilencvenkilós egykori utcalány, valamint Sally Sweet, a transzvesztita rockgitáros segítségét is igénybe veszi a nyomozás során, de az ügyből természetesen nem maradhat ki Joe Morelli nyomozó, valamint Ranger, a kubai-amerikai fejvadász sem. Ráadásul Stephanie gimnáziumi nemezise, legfőbb vetélytársa is ott lohol a nyomukban abban reménykedve, hogy sikerül az… (tovább)

Négy lövés címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Beholder, Budapest, 2004
314 oldal · ISBN: 9639399752 · Fordította: Novák Gábor

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Stephanie Plum · Joe Morelli · Mazur nagyi


Kedvencelte 17

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

kolika>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Igazi nyári olvasmány. Tombol a nyár, s ez alaposan megizzasztja fejvadászunkat és színes csapatát. A nyári időszaknak megfelelően egyre lengébbek lesznek főhősünk ruhái, s talán ez is hozzájárul, hogy hamarosan félreérthetetlen helyzetekben találja magát a szívtipró nyomozóval.
A történet nem olyan nagy durranás, elég gyanús volt a Stephanie által vállalt maszekmeló, így könnyen el lehetett indulni ezen a nyomon. Azon a nyomon, amelyet hol egy-egy levágott ujj, hol egy skalpolás jelez. A történet során Stephanie hozza a szokásos formáját, s persze vonzza a bajt. Ennek következtében nemcsak az autójától, hanem a lakásától is megszabadul egy időre (Rex szerencsére marad). S végül az ideiglenes lakáscserével nem is járt olyan rosszul.
Mazur nagyiról még olvastam volna.

felícia97>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Te jó ég totál kész vagyok! Hogy én mennyire imádtam ezt most!A legjobb rész volt bár a második könyv is szorosan ott van a nyomában.És igen gyanítom hogy ehhez az imádáshoz Morelli aktív szereplésének is köze van. :)Egy újabb nagy adag humor bombát kaptam,amit le se bírtam tenni.A szingli fejvadász hivatalosan is beállhat a kedvenc sorozataim közé,amit 100% hogy olvasni fogok még ha egy kis vidámságra van szükségem.Csak azt sajnálom szörnyen hogy 4 résznél megálltak és nem adtak ki többet,annyira olvasnám. Még több Stephenie-t és Morellit! :D

_Katie_ P>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Mi mást mondhatnék, mint hogy: Stephanie Plum, Joe Morelli, Ranger, Mazur nagyi, és Lula bármikor jól esnek az ember lelkének. Garantált a rötyögés, és a vihogás amíg őket olvasod! Ezek azok a könyvek, amiktől nem vársz mást, csak hogy jól szórakozz, míg olvasod, és ezt mindig meg is kapod!

Stephanie még mindig tök béna, még mindig úgy néz ki, hogy ő legbénább fejvadász a világon, még mindig olyasmibe keveredik, amibe nem kellene, és mindig elkapja az MNJ-jét. TopGirl!
Végre Morelli és Stephanie „kicsit” összejöttek, imádtak a párosukat! Sajnáltam viszont, hogy Ranger alig tűnt fel ebben a részben. Ha feltűnt, akkor viszont emlékezeteset alkotott. :D

Ezzel a sorozattal nem lehet betelni, és egyszerűen nem értem, hogy mért nem folytatták, hiszen az eredeti sorozat már a huszonharmadik résznél tart!
Még több Morelli-t, és még több Ranger-t az olvasóknak!!! mostéppen Team Morelli

1 hozzászólás
alaurent P>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Nagyon szeretem ezeket a fejvadász-történteket, és megtehetem, mert nem várok tőlük sokat: sem irodalmi értéket, sem túlzottan mély emberábrázolást, sem logikus történetvezetést. Ezzel együtt jó a stílusuk, a szereplők éppen annyira megrajzoltak, hogy lehessen őket szeretni vagy utálni, fordulatos a történet (bár a negyedikben már visszaköszönnek a fordulatok), és remek a humoruk. Alvó feleség mellett nem olvasható az ágy rázkódása miatt, ennek ellenére tökéletes kikapcsolódás, esti olvasmány.

Amadea>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

A szokásos színvonal, az, hogy másik fordításban olvastam, mint az első három részt, semmit nem von le az élvezeti értékéből. Imádom ezt a sorozatot, most is sokat nevettem, állandóan éhes voltam (fánkok, szendvicsek, sütik, lasagnák, ohhh), és örömmel figyeltem ezt a sok hibbant szereplőt. Azt fájlaltam, hogy Mazur nagyi és Ranger nem kapott nagyobb szerepet, és hogy egy kérdés nyitott maradt… nem szeretnék Bella nagymama szeme elé kerülni…
(Bővebben a linkeknél.)

Nita_Könyvgalaxis>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Szerintem Janet Evanovich kimondottan az olyan nyarakra írta ezt a könyvet, mint amilyen most tombol itthon. Ugyanis Tretonban is dögmeleg van, Stephanie Plum kisasszony is izzad, mint a disznó, és teljesen át tudjuk érezni a helyzetét.
A Plum könyvektől sosem várok sokat, csak hogy jókat nevethessek a szereplők csetlés-botlásain. Ezt pedig ez a rész is teljesítette, bár elbírtam volna benne több Mazur nagyis őrültséget (bár a bridzsasztalos mutatványa nem volt rossz), és kevesebb Stephanie nyavalygást.
A könyv mellé pedig igazán mellékelhettek volna egy bostoni krémest. :)

Chriss>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Ismét egy ötcsillagos Stephanie Plum történet. Szegény csaj megint olyan ügybe tenyerel, ami igencsak túlnyúlik rajta. A kocsija sem lesz szerencsésebb. Lula már egyáltalán nem olyan idegesítő, őt is kezdem csípni, és Morelli ismét a régi. :)
Új elem Sally, a travi aki szintén a jófejek táborát erősíti. Az izgalom sem marad el, sok csavarral is találkozunk, és a korábban megismert humor sem változik. Jókat nevettem Steph beszólásain és monológjain. Csak ajánlani tudom. :)

Bess>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Rájöttem valamire ezzel a sorozattal kapcsolatban.
Egyszerűen szeretem.
Stephanie még mindig esetlen, Morelli még mindig szexi és kiszámíthatatlan, Mazur nagyi meg a legjobb. ( Honnan lehet kölcsönözni egy ilyen nagymamát?) Ja, és Lulát és Sallyt se felejtsük ki.
Vicces, szórakoztató, izgalmas…és még mindig a kedvenc szingli fejvadászunk. :D

amanda888 P>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Sajnálom, hogy a magyar nyelvű sorozatnak itt vége… Végre kezdett alakulni valami Morelli és Steph között, és a fejvadászat is bonyolódott egy régi ellenséggel, ami biztos okoz még egy-két vicces helyzetet. A könyv az ugyanolyan pörgős volt, mint a többi, és a kényszerű összeköltözéssel végre a kapcsolatuk is elindult valamilyen irányba. Sally pedig fokozta az abszurditási faktort, kíváncsi vagyok, hogy a többi könyvben kap-e szerepet spoiler. Remélem egyszer folytatni fogják a sorozatot, vagy ha nem is könyvben, hátha valaki csinál belőle egy jó kis filmsorit.

Nikkincs>!
Janet Evanovich: A négy fejvadász

Azt hiszem ez az első olyan sorozat, amelynek eddig minden részét maradéktalanul élveztem, itt nincsenek jobb és rosszabb kötetek, itt csak egyre feljebb kúszik a nevetésfaktor mérőm. Steph és Morelli kettőse még mindig nagyon forró, sőt, bonyolódnak a dolgok. E mellett betekintést nyerhetünk Morelli olasz családjába (Bella nagyi és az ő harmadik szeme is színrelép), Mazur nagyi és Lula kettőse is nagyon ütött, de aki könnyeket csalt a szemembe (csak a nevetését), az a két méter magas transzvesztita karaktare volt, mert ilyet is csak Janet Evanovich találhat ki.
Odakint röpködtek a mínuszok, szakadt a hó, de én ebből semmit sem éreztem, mert képzeletben éppen a kánikulai hőségben nyomoztam csetlő-botló fejvadász barátainkkal.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

Judy_>!

A nagyi szerint az ő életkoráról már beszélni sem szabad. Apám szerint az ő korában már élni sem szabad.

Judy_>!

– Connie azt mondta a telefonban, hogy a pasas vizuális kihívásokkal küszködik.
– Vak?
– Ronda.

Wee IP>!

– A lakásomat felgyújtották – mondtam Connie-nak. – Egy ideig Morellinél maradok.
– Helyes. Szedsz tablettát?

156. oldal

Shanara>!

Ökölbe szorított kezemmel a homlokomra csaptam.
– Uhh!
Morelli a szeme sarkából rám pillantott.
– Csak gondolkodom – mondtam.
– Nem semmi gondolat lehetett. Majdnem kiütötted magad.

193. oldal (Beholder, 2004.)

Light_House>!

– Talán kipróbálhatnánk csomagolófóliával.
– Te piszkosul akarsz engem – vigyorodott el Morelli.

Shanara>!

Sally megborzongott.
– Nem szeretem az átkokat. Egyszer leruccantam a szigetekre, ahol véletlenül áthajtottam egy voodoo-s fickó csirkéjén, mire megfenyegetett, hogy leszárítja a dákóm.
– És? – kérdezte Morelli. – Leszáradt?
– Még nem, de szerintem összement valamennyit.
Morelli elfintorodott.

243. oldal (Beholder, 2004.)

gladyna>!

Benéztem a szekrénybe, de nem volt kétszersültem. Sem sütemény, zabpehely, spagetti, instant leves, vagy egy árva üveg mogyoróvaj. Csak egy darab papír az ajtóra ragasztva. A bevásárló lista. Ez állt rajta: „Vegyél mindent”. Letéptem a cetlit, és eltettem a táskámba, nehogy valamit elfelejtsek és elindultam vásárolni.

Francica>!

– Rég nem láttalak – mondtam.
– Titkos munkám volt.
Na persze.
– Oké – ismerte be –, hívhattalak volna.
– Azt hittem, már nem is élsz.
A mosoly feszesebbé vált.
– Reménykedtél?
– Egy tetű vagy, Morelli.

2 hozzászólás
Shanara>!

Rám kacsintott. – A nők nem hazudnak nekem, ha érti, mire gondolok.
– Nem – válaszoltam. – Fogalmam sincs, mire gondol.
– Nos, nem szeretek kérkedni, de értek a nők nyelvén.
– Hmm. – Biztosan az orrfacsaró aromát találják olyan vonzónak. Vagy a túlmunkált, szteridokkal felpumpált, melltartó után kiabáló izomzatot. Esetleg azt, hogy képtelen egy normális párbeszédet végigbírni a golyói vakargatása nélkül.

12. oldal (Beholder, 2004.)

3 hozzászólás
Francica>!

Morelli mellém guggolt, hangját lehalkította.
– Ugye nem illegálisan tartózkodtál odabent?
– Nem – ráztam a fejem határozottan. – Nyitva volt az ajtó. Szinte invitált, hogy lépjek be. Aztán a huzat becsapta és…
Morelli szeme összeszőkölt.
– Te most szórakozol velem?
– Tennék én olyat?
– Jézusom! – sóhajtotta Morelli


Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Csúcsformában
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság
R. Kelényi Angelika: Képtelen Kréta
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát
Darynda Jones: Első sírhant
J. D. Robb: Halálos szertartás
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok
Julie James: A hamis partner