Seth ​megszólal 20 csillagozás

Jane Roberts: Seth megszólal

Jane ​Roberts egy New York állambeli kisvárosban élt, egy művészeti galériában dolgozott, és szabad idejében novella- és versírással folglalkozott. A szellemvilág nem érdekelte és nem is hitt benne. Ám egy szép őszi napon médiummá válik. Őrajta keresztül szólal meg a nem ismert tartomány egyik talán legrokonszenvesebb szellemegyénisége. A szellem Sethnek nevezte magát, és Jane-t használta közlési eszközéül. Az asszony kezdetben természetesen hitetlenül, sőt rémülten észlelte paranormális képességét, de tudományos igénnyel igyekezett elemezni mindazt, ami vele történik. Seth közlései alapján több kötete is megjelent. Ezek közül az elsőt tartja most kezében az olvasó. A szellemvilággal foglalkozó szakirodalom azt tartja Seth tanításairól, hogy a legérthetőbbek, legvilágosabbak. Seth bölcsességéről és mélyreható pszichológiai tudásról tanúskodó szavai az emberiséget évezredek óta foglalkoztató témákról szólnak: a teremtés, az élet és a halál, az egészség és a betegség, a bűn és az… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Üzenetek a szellemvilágból Édesvíz

>!
Édesvíz, Debrecen, 2003
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635286848 · Fordította: Révbíró Tamás
>!
Édesvíz, Budapest, 1997
332 oldal · ISBN: 9635282184 · Fordította: Révbíró Tamás
>!
Édesvíz, Budapest, 1994
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9368290390 · Fordította: Révbíró Tamás

Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Molu P>!
Jane Roberts: Seth megszólal

Sorsfordító könyv. Mindenképp olvasd el. Elgondolkodtató.

1 hozzászólás
eeszter>!
Jane Roberts: Seth megszólal

Nekem tetszett benne, hogy nem „csak” azt mondja, hogy van-e szellemvilág, hanem konkrét metafizikai fejtegetésekbe is bocsátkozik. Elgondolkodtató.

1 hozzászólás
Katan>!
Jane Roberts: Seth megszólal

A Seth könyveket leginkább egyfajta „szellemi orgazmusként” jellemezném,
és ezzel mindent el is mondtam.

Fazekas_Máté>!
Jane Roberts: Seth megszólal

A legjobb bevezető könyvnek tartom az okkultba. Elképesztő meglátások, de a könyv nem csak tárgyilagosan, hanem szépirodalmi olvasmányként is élvezhető. Sokan úgy hiszik, csak az írónő találta ki a történetet, ebben az esetben rendkívüli zseninek kellene lennie, viszont az életében nem találtam erre utaló nyomokat.
Én magam az egész Seth sorozatból ezt a kötetet kedveltem a legjobban, még akkor is, ha Seth néha megígér hosszabb választ egy-egy adott kérdésre, majd elfelejti :)
Mindenkinek nagyon ajánlom, aki be akar látni a világunk szinfalai mögé.

Nestor>!
Jane Roberts: Seth megszólal

Egy könyv, ami új szemszögből látja a világot. Sok fontos megválaszolatlan és helytelenül megválaszolt kérdésre valódi választ ad.

Mesii>!
Jane Roberts: Seth megszólal

Az első harmada még érdekes volt, aztán kezdett a gimis filozófiakönyvemre emlékeztetni, és ettől nagyon érdektelenné vált számomra…


Népszerű idézetek

Katan>!

Míg az egyén a számára kiszabott éveket élvezi, az entitás számára ez csupán egy villanás. Az entitás csupán annyit törődik ezekkel az évekkel, mint ti az álmaitokkal.

75. oldal

abraxa P>!

…a ti fogalmaitok szerint nekem testem nincsen. Van viszont identitásom, ami volt mindig is.

18. oldal

abraxa P>!

…Seth…mindig őhozzájuk: a keresőkhöz, a kérdezőkhöz intézi szavait. Bevallott célja „olyan eszközöket szolgáltatni, melyek segítségével az emberek jobban megérthetik önmagukat, újraértékelhetik és megváltoztathatják saját valóságukat.”

12. oldal

Katan>!

A te hozzáállásoddal talán hozzá is juthatsz a bizonyítékhoz. De azoknak, akiknek elméje zárva van, sohasem mutathatsz olyan bizonyítékot, amely kielégítené őket.

86. oldal

Katan>!

Ahogy a test fehérjéi és egyéb vegyi anyagai felhasználhatók különféle képmások megalkotására, ugyanúgy felhasználhatók fekélyek vagy golyva előállítására és a testen belüli egyéb változások létrehozására is. Itt bizonyos érzelmeket az egyén megtagad, elvet magától. Nem akarja ezeket az Én részeként elfogadni.
Ahelyett, hogy elfogadná őket, inkább a test egy meghatározott részébe irányítja, más esetben ellenőrzés nélkül, szabadon hagyja vándorolni a test fizikai rendszerében, amolyan kóbor bajkeverőként.
[…] Seth mindig is hangoztatta, hogy a betegség gyakran megtagadott vagy elfojtott érzelmek eredménye.

48. oldal

abraxa P>!

Ti formáljátok az évszakokat. Azok csupán tükörképei a ti pszichétek belső klímájának.

18. oldal

1 hozzászólás
abraxa P>!

Úgy érkeztem ide, mintha a téren és időn megnyílt kapun keresztül jöttem volna. Léteznek ösvények a térben és az időben…

18. oldal

abraxa P>!

…ki tudjátok vetíteni saját energiátokat és formálni tudjátok vele az anyagi világot.

18. oldal

1 hozzászólás
abraxa P>!

…az idea…valóság, mely állandó, mély hatást gyakorol az anyagi világra.

13. oldal

1 hozzászólás
abraxa P>!

Olyanok vagytok, mint a játszadozó gyermekek, és azt hiszitek, hogy ezt a játékot játssza mindenki. A fizikai élet nem törvényszerű. Identitás és tudat sokkal korábban is létezett, mint hogy a ti Földetek létrejött volna. Fizikai testeket láttok, és azt feltételezitek, hogy minden személyiségnek fizikai formában kell megjelennie. Az anyag mögött a tudat a hatóerő, és a tudat a fizikai valóság mellett sok másféle valóságot is megteremt. Csak azért tűnik úgy nektek, hogy a fizikai valóság a létezés törvényszerű módja, mert érzékelésetek korlátozott.

256. oldal

2 hozzászólás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Kahlil Gibran: A próféta
Berente Ági: Angyalok útján
Domokos László: A szellem élete
Josef F. Blumrich: Ezékiel űrhajói
Paul Misraki: A halál utáni élet
Roland Antholzer: A gonosz erői
Medgyesi István: Isten magyarjai
Müller Péter: Titkos tanítások
Müller Péter: Boldogság
Kenneth E. Hagin: Hiszek a látomásokban