A könyv értékes útmutatót ad a különböző teák vásárlásához és tárolásához, miközben tanáccsal szolgál a tealevél forrázásához és az ital fogyasztásához.
A világ különböző pontjairól származó, több mint 70 különböző teaféle részletes leírását és kóstolási útmutatót kínál.
Megtudjuk, hogy az „aranyszabályok” betartásával hogyan készíthetünk kitűnő teát és hogyan rendezhetjük meg a tökéletes teadélutánt.
Tea 3 csillagozás
Eredeti cím: The Connoisseur's Guide to Tea
Eredeti megjelenés éve: 2007
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ínyencek kézikönyve GABO
Várólistára tette 5
Kívánságlistára tette 9
Népszerű idézetek
>!
7 hozzászólás
A tea (Thea sinensis) a kaméliafélék családjába tartozó örökzöld növény.
24. oldal, A tea termesztése
>!
Valaha úgy tartották, hogy a zöld és a fekete tea két különböző növény termése. Mára azonban köztudomású, hogy a hat különböző típusú – a fehér, a zöld, az oolong, a fekete, az illatosított és a préselt – tea csupán a feldolgozás módjában különbözik egymástól, vagyis az egyes típusoknak az egész világ teatermésében előforduló altípusait számba véve összesen több mint 3000-féle teakategória valójában ugyanabból a növényből származó termék.
28. oldal, A tea termesztése
Hasonló könyvek címkék alapján
- Linda Gaylard: Nagy teakönyv 93% ·
Összehasonlítás - Candace Rose Rardon: Teaivók zsebkönyve 90% ·
Összehasonlítás - Szuna Noémi: Tea ·
Összehasonlítás - Mary Lou Heiss: Zöld tea ·
Összehasonlítás - Rob Alcraft: Teák ·
Összehasonlítás - Gwen Edmonds – Jill Norman: Teák és gyógyteák ·
Összehasonlítás - Benizs Sándor (szerk.): Tea változatosan ·
Összehasonlítás - Paula Grainger – Karen Sullivan: Csodateák ·
Összehasonlítás - Kiss Mariann: Teakalauz 86% ·
Összehasonlítás - Forró italok világa ·
Összehasonlítás