Tea 3 csillagozás

Jane Pettigrew: Tea

A könyv értékes útmutatót ad a különböző teák vásárlásához és tárolásához, miközben tanáccsal szolgál a tealevél forrázásához és az ital fogyasztásához.
A világ különböző pontjairól származó, több mint 70 különböző teaféle részletes leírását és kóstolási útmutatót kínál.
Megtudjuk, hogy az „aranyszabályok” betartásával hogyan készíthetünk kitűnő teát és hogyan rendezhetjük meg a tökéletes teadélutánt.

Eredeti cím: The Connoisseur's Guide to Tea

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ínyencek kézikönyve GABO

>!
GABO, Budapest, 2009
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636892852 · Fordította: Búsné Pap Judit

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Népszerű idézetek

>!

A világon több teát fogyasztanak, mint bármilyen más italt, mégsem tekinthető egyszerű, mindennapi szomjoltónak, hiszen a teaüzlet polcain sorakozó unalmas dobozok mögött ott húzódik egy színes és izgalmas, számtalan nemzet társadalmi és kulturális történelmén átívelő történet.

(első mondat)

>!

A tea (Thea sinensis) a kaméliafélék családjába tartozó örökzöld növény.

24. oldal, A tea termesztése

7 hozzászólás
>!

Valaha úgy tartották, hogy a zöld és a fekete tea két különböző növény termése. Mára azonban köztudomású, hogy a hat különböző típusú – a fehér, a zöld, az oolong, a fekete, az illatosított és a préselt – tea csupán a feldolgozás módjában különbözik egymástól, vagyis az egyes típusoknak az egész világ teatermésében előforduló altípusait számba véve összesen több mint 3000-féle teakategória valójában ugyanabból a növényből származó termék.

28. oldal, A tea termesztése


Hasonló könyvek címkék alapján

Linda Gaylard: Nagy teakönyv
Candace Rose Rardon: Teaivók zsebkönyve
Szuna Noémi: Tea
Mary Lou Heiss: Zöld tea
Rob Alcraft: Teák
Gwen Edmonds – Jill Norman: Teák és gyógyteák
Benizs Sándor (szerk.): Tea változatosan
Paula Grainger – Karen Sullivan: Csodateák
Kiss Mariann: Teakalauz
Forró italok világa