Nők ​városa 22 csillagozás

Jane Green: Nők városa

Sziporkázó, szókimondó történet szinglikről, biológiai órákról, apákról, bébikről, családról. Egy kis hancúrozás, némi romantika, egy bizarr szerelmi háromszög, a gyermekvállalás örömei és szívfájdalma, kínosan zavarba ejtő jelenetek, amelyektől megborzongasz, dőlsz a nevetéstől vagy könny szökik a szemedbe. A végén mikor minden a helyére kerül, megdöbbenés, hogy milyen őrült fordulatokat hozhat az élet.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Trivium, Budapest, 2005
352 oldal · ISBN: 9789639367791 · Fordította: Loósz Vera

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Naoko
Jane Green: Nők városa

Valahogy úgy vagyok ezekkel a …. városa könyvekkel (amiknek csak a magyar címe hasonló ugye, az eredetik tök mások, de az író akkor is összeköti őket), hogy elolvasom őket, aztán két nap múlva el is felejtem. Tipikus női regények, de ez nem feltétlenül leszólás, csak tényközlés. Abból legalább igényes. Ez a regény most legalábbis kifejezetten tetszett. A karakterek emberiek, végül is többnyire szerethetőek is, de legalábbis igazolható a motivációjuk, még ha néha kedve lenne ráüvölteni egyikre-másikra az olvasónak a naivitása miatt, meg amikor „nem látja a fától az erdőt”. De a gondolom a harmincas, kisgyerekes anyukák azonosulni is tudnak velük. Bár értem a regény üzenetét (annyira azért nem bonyolult), meg kell valljam, nem jött meg tőle a kedvem a gyerekvállaláshoz, sőt. Mindenesetre tényleg jó volt olvasni valami olyat, ami nem habos-babos rózsaszín álomként festi le az újdonsült anyukák, kismamák és gyermekre vágyók életét. Ha bejön ez a műfaj és nő vagy, szerintem megér egy olvasást. De egyet és nem többet.

>!
adrika
Jane Green: Nők városa

Nagyon tetszett ez a könyv is. Sok romantikus írás ott végződik, ahol ez a regény elkezdődik. A főhős/ök megtalálja/ják életük párját. Szerelem, házasság, gyerek és lezárul a történet. Arról már nem írnak, hogy mi történik, akkor, ha felszállt a rózsaszín köd és a rutin elkezdi kifakítani az újdonság varázsát. Jönnek a gyerekvállalással kapcsolatos gondok, rájövünk, hogy a gyereknevelés nem mindig diadalmenet, ne adj isten becsúszik egy nem várt gyerek, és átalakítja az életünket. De azért ez is egy pozitív hangvételű üzenettel zárul: Gyereket, szerelmet és önmagunkat mindig kell és érdemes felvállalni.

>!
gvanda95
Jane Green: Nők városa

Imádtam ezt a könyvet, egyszerűen nem tudtam letenni!
Idáig mindig mondtam, mennyire várom már azt a korszakot, ami majd az én életemben is elérkezik egyszer, mikor majd gyereket vállalok. Mennyire szeretni fogom, stb., pedig még csak alig 18 éves vagyok, de már most várom az anyaságot, pedig még eléggé messze van tőlem a családalapítás.
Ez a könyv segített még jobban átlátni a dolgokat, úgy, ahogy eddig én nem tudtam volna, pedig sok olyan ember él az ismeretségi körömben, akiknek nemrég született gyerekük.
Volt egy időszak, mikor a nővérem kisfiát szinte én gondoztam (11 éves voltam), felkeltem hozzá éjjel, megetettem, tisztába raktam, átöltöztettem, megfürdettem, altattam, stb. Azóta csak még jobban értek a csöppségekhez, de ez mégsem olyan, mint anyának lenni. Ez inkább olyan, mint nagynéninek lenni. :) – Persze tudjuk, nem egy a kettő.

Na szóval rájöttem, gyereket vállalni mégsem csak úgy működik – bár ezt eddig is sejtettem –, hogy találok egy férfit, akit szeretek, megvan a lakás és a pénz hozzá, és akkor puff, legyen gyerekünk. Ez nem így működik. Nagyon erős kapcsolat kell hozzá, hogy egy pár együtt tudjon maradni és túlélje a nehéz időszakot.
Most már még inkább biztos vagyok benne, hogy én 4-5 év múlva még nem akarok anya lenni, mert hiába csodálatos dolog, és hiába imádom a gyerekeket, ez egy egész életre való elkötelezettséget jelent, amire én 4-5 év múlva még nem fogok készen állni. – Ez a könyv nagyon segített átlátni ezeket a dolgokat, amiért hálás vagyok. Szuper volt! Imádtam!! Csillagos ötös! ;)

>!
J_Ildi
Jane Green: Nők városa

Nem rossz, a könyv hozza, ami a műfajtól elvárható.
Rossz fordítás – pl. az egyik szereplő elkezd a munkahelyén rosszul teljesíteni, erre a főnöke valami ilyesmit mond: „ki kell ráznod magadból a szart..”- ki beszél így? (sok hasonló kifejezés).

1 hozzászólás
>!
Anita_Juhász
Jane Green: Nők városa

Szeretem a Jane Green könyveket, ez is hozta a színvonalat. Igazi csajos történet.

>!
kri52ti
Jane Green: Nők városa

Standra,szabadidő hasznos eltöltésére ajánlott csajos könyv. Nem olyan nagyon rossz, bár olvastam ettől már jobbat is ;)

>!
Nickykee
Jane Green: Nők városa

Én imádtam ezt a könyvet! Nagyon szórakoztató, könnyed, hol vicces, hol megható, de tényleg ez a való világ. Nagyon szimpatikus volt a két apuka karaktere, viszont ami levett belőle fél csillagot, hogy ugrált a jelen és múlt idő között, sokszor egy mondaton belül. Ez számomra idegesítő volt. De mindenképpen tudom ajánlani olvasásra, főleg azoknak, akik babát terveznek!


Hasonló könyvek címkék alapján

Milly Johnson: Teaház a sarkon
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam
Joanna Trollope: Sógornők
Milly Johnson: Nyári flört
Milly Johnson: Fehér esküvő
Anthony Capella: A szerelem étke
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár