Szabadulj ​meg a pasitól! 106 csillagozás

Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

A ​harmincas éveiben járó Helen extra cikis helyzetbe kerül: Matthew, aki négy éve a titkos szeretője, váratlanul kiteríti otthon a lapokat, és Helenhez költözik. Éppen akkor, amikor a lány elhatározza, hogy szakít vele.

Mit tehet Helen?

A-TERV: Sminkeletlenül járkál otthon a legócskább tréningruhájában. Nem gyantáztat többé. Megjegyzéseket tesz a hapsi unalomig ismert poénjaira. Néha a szájszagára is. Nem hajlandó összebújni vele.
B-TERV: Megismerkedik Matthew feleségével. Természetesen álnéven, és kitalál hozzá egy kamu háttér-sztorit magának. Miután összebarátkoztak a nővel, mindent megtesz, hogy az kibéküljön a férjével, és visszafogadja.

„Őszinte, eredeti és nagyon vicces. Ilyen sztorit még senki sem mert írni.” Sun
„Intelligens, poénos és pörgős.” Guardian
„Briliáns történet!” Glamour
„Csillogóan okos.” Elle

Jane Fallon angol szerzőnő regényei eddig 12 országban lettek bestsellerek. Egyszerre fergeteges humorú és… (tovább)

>!
Lettero, Budapest, 2018
406 oldal · ISBN: 9786155733314 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Lettero, Budapest, 2018
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733307 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Helen Williamson

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/jane-fallon-szaba…

"Szabadulj meg a pasitól! Induljon az agyafúrt futam! Rúgd fel az eddigi szabályaidat, s lépj túl a határaidon! Legalábbis Helen így tartja. S ez vajon hová vezet? Vajon sikerül-e megtalálnia a boldogságot? S ez melyik férfi mellett lehetséges? S milyen következményekkel jár a választott út?
Minden kérdésre választ kaptok, ha elolvassátok Jane Fallon könyvét. Ne féljetek leemelni a polcról, mert egy igencsak nagyszerű szórakozásnak néztek elébe. Könnyed, humoros, s mellette mégiscsak egy mára már nem általános, mégis tabunak számító témát boncolgató olvasmány. Úgy mondva egy társadalmi probléma, komikus köntösbe bújtatva, olyan szempontból, amiből még sosem láthattuk. Teljes mértékben el tudom róla képzelni, hogy egyszer fogják, s készítenek belőle egy sorozatot. Én már látom is a szemeim előtt a különböző epizódokat!
Bátran merem szinte bárkinek ajánlani. Minimális nyitottság, s egy kicsi érettség szükségeltetik csak hozzá. A tökéletes nyári olvasmány!"

Bitten>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Matthew fia, Leo Helennel forma idős?!!!!

Egy könyv, melynek tartalma kiverte a biztosítékom.

Ha ettől elvonatkoztatok, tetszett ahogy ír, és hogy több szemszöget használt. Szórakoztató és könnyen olvasható volt.

A csillagozás az Írónőnek szól 4*
A Helenékkel történtek pedig 0.5* – nem bizots hogy akarnék még ilyenről olvasni…..

Anarchia_Könyvblog>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Őszintén megmondom egy vicces, pörgős, könnyed regényre számítottam, de ez a történet sokkal mélyebb volt annál. Egy sztori ami görbe tükröt tart elénk, és megmutatja a valódi énünket, iróniával és cinizmussal megtöltve. Bevezet minket a családi drámákba, a munkahelyi konfliktusokba, és pletykákba, és a szereplők lelkivilágába.
Igazából ez tényleg az a történet, amely teljesen valóságos, minden ami a könyvben elhangzik, bármilyen banális is, bárkivel megeshet. Olvasása alatt, kicsit úgy éreztem, hogy ez amolyan tisztítótűz jellegű, mintha magával az írónővel történt volna meg, és így akar vezekelni, de természetesen ez csak az én fejembe fordult meg
Ajánló folytatása a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/12/jane…

szilvamag P>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Óriási meglepetés volt számomra ez a regény, de csakis a szó jó értelmében. Egy rendkívül szórakoztató és érdekes olvasmány, melynek stílusa és ironikus humora engem totál levett a lábamról. Úgyhogy aki a műfajon belül nem egy rózsaszínre festett édi-bédi párkeresős történetre vágyik, hanem ennél kicsit komolyabb és összetettebb, ám mégis könnyen emészthető sztorira, annak bátran ajánlom.
Bővebben: http://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2018/04/jane-fal…

5 hozzászólás
Ella19>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Mikor megláttam ezt a könyvet, arra gondoltam, hogy majd vicces és könnyed olvasmány lesz, pont az amire vágytam volna. Hát nagyot tévedtem, ez a könyv sokkal mélyebb volt annál. De egyáltalán nem volt rossz. Bevezet minket a munkahelyi konfliktusokba, a pletykákba, a családi drámákba. Ez mind valóságos, hiszen bárkivel megeshet. Megjelenik benne még a megcsalás is és vannak benne olyan jelenetek ahol jókat lehet nevetni.

Hencsulátor>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Nagyon jól indult a történet, gördülékeny volt és humoros, de nekem a könyv felénél kicsit elfogyott, mert minden esetben lehetett tudni, hogy mi lesz a folytatás. Minden sablonos dolog megtörtént, így unatkoztam olvasás közben.
Helen nem volt egy kifejezetten szerethető szereplő, de azért az útja keresésével tudtam azonosulni. Számomra egyértelműen Leo vitte a pálmát, csak ő meg nem sokszor bukkan fel.
A befejezés viszont tetszett, mert spoiler

BubbleTea>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Őszintén szólva én sokkal viccesebb és dinamikusabb olvasmányra számítottam. Ez a történet túl valóságos volt és egy tükör, ami megmutatja, milyenek is vagyunk. Igazából tetszett, mert izgalmas volt és humoros, csak én tényleg egy laza kis olvasmányra gondoltam, nem pedig ennyire mélyre.

Amire az olvasás közben lehet számítani, az egy fura nő, aki elrontott egy hibát és próbálja kijavítani. Tökéletesen megismerhetjük egy megcsalás esetén mindkét felet, hogy hogyan érzik magukat. Vannak nagyon vicces szituációk, jókat lehet nevetni.

Lovebooks>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Huh, hát nem is tudom mit mondjak erről a könyvről. Kedvenc nem lesz az biztos. Logika számomra kevés volt benne. Érdekelt, hogyan alakul Helen, Sophie és Matthew kapcsolata. Ám számomra már elég kusza lett Helen szála, hogy kettős életet élt, egyet Helenként, egyet Eleanorként. Matthew már az elején sem volt szimpatikus, de ahogy haladtak előre az események egyre jobban leszerepelt előttem.. Helent úgy ahogy megkedveltem a végére, bár sok tettét megkérdőjelezem, nem értem.
Összességében tűrhető olvasmány volt, de nem igazán ajánlom. Számomra túl lett bonyolítva.

Bővebb értékelés:
https://konyvmoly95.blogspot.com/2020/02/jane-fallon-sz…

Gabcsi77>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Maga a történet jól megírt, könnyed kis sztori… bepillantás a maga szemszögéből a feleség,a férj és a szerető életébe…ok okozati viszonyban..
A vége kicsit furára sikeredett..:-)

ap358 P>!
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

A fülszöveg alapján nem erre számítottam, de kellemesen csalódtam.
Csajos, hétvégi kikapcsolódást nyújt a könyv, de nem egy humorral teli olvasmány, ami nem is baj.
Itt nem csak a szerető és a férj szemszögét ismerhetjük meg, hanem teljes betekintést nyerhetünk a családtagok és kollegák életébe is, és hogy ők miként hatnak a kapcsolatokra.
Matthewt nem tudtam megszeretni, a folyton félrelépő férfiak minden rossz tulajdonságát magával cipelte, és az összeköltözés pillanatától kezdve elengedte magát. Néha szánalmasnak tűnt, főleg akkor, amikor nem akarta észrevenni, hogy nem működnek a dolgok közte és Helen között.
Helennel is bajban voltam, valamikor szerettem, valamikor kevésbé spoiler de teljesen együtt tudtam érezni vele. Azt hiszem, valójában is ilyeneket érezhet és gondolhat egy nő az ő helyzetében. A rossz döntések sorát, ami mind azért következett be, mert félt őszinte lenni már az első kétely után, nagyon is valósághűnek találtam. A korabeli szingli nők – sikeres munka ide vagy oda – a magánéletükben sokszor tényleg eléggé bizonytalanok, és ezt a karaktert tökéletesen hozta Helen.
Sophiet imádtam. Sikeres családanya, dolgozik, gondoskodik mindenkiről, mégsem kapja meg a férjétől az odaadást, de ő boldog akar lenni a csendes kis medrében. A szakítás után érthető volt, hogy nem tudta azonnal megutálni Matthewt, mégis csak évekig voltak házasok, és ő szerette a férjét, az érzelmei nem szűnhettek meg azonnal.
A gyerekek viselkedése volt a legérdekesebb, mennyire tisztán érezték, ki szereti őket és ki nem, illetve Helen igyekezete milyen módon csapódott le náluk.
Sajnálom, hogy nincs folytatása, azt hiszem elég bonyodalmat rejt az a vég, amit sejtet az írónő. Addig is várom Jane Fallon következő regényét.


Népszerű idézetek

Silvia_Taylor P>!

– Milyen romantikus, hogy van melletted egy férfi, aki azért akarja élete további részét veled tölteni, mert úgy gondolja, nem fogadná vissza a felesége, ha te kidobnád.

76. oldal

Kovács_Cintia_2>!

Aztán kimondta az emberiség történetének legszomorúbb mondatát:
– Már nem szeretsz?

Silvia_Taylor P>!

– A lányaim és én nagyon aggódunk, hogy ez milyen hatással lesz a kislányokra.
– Az a lánya, aki karácsonyeste kikezdett a sógorával? Vagy az, aki egy alkoholistához ment feleségül?

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Williamson
ap358 P>!

A valóság rettenetesen mutatna a tévében, mert igazából semmi nem oldódik meg.

7. oldal

ap358 P>!

Az igazat megvallva Matthew – ahogy a legtöbb férfi – nem is nagyon tudott egyszerre két dologra figyelni, ezért hajlamos volt csak azzal foglalkozni, aki éppen előtte volt. Amikor Sophie volt ott, rá gondolt; amikor Helen volt ott, rá gondolt; és ha egy tojásos szendvics volt előtte… Nos, talán ebből már érthető.

22. oldal

dédé1988>!

Az iroda csendes volt. A „Helen a könyvelésről” kontra boszorkánysereg háború véget ért, vagy legalábbis szünetelt.

242. oldal

Panka1>!

Kapd be!, gondolta Helen, de csak annyit szólt:
– Megmutathatom a kijáratot?

102. oldal

Panka1>!

A „Matthew elhagyása mellett szóló érvek” három és fél oldalra sikerült. A „Matthew megtartása mellett szóló érvek” azonban szánalmasan kurta lett, mindössze három tételből állt:

Azt mondja szeret
Néha vicces
Különben kivel járnék?

54. oldal

Kovács_Cintia_2>!

Minden nő ismeri ezt az érzést – a titkos szemlét, a késztetést, hogy alaposan szemügyre vegyük az egykori vagy éppen új keletű riválist.

ap358 P>!

Megkérdőjelezhetetlen igazság, hogy ha egyetlen nő sem állna le egy másik nő férjével, akkor egyetlen nőnek sem kellene átélnie azt a csalódást, amikor rájön, hogy az egész élete hazugság. Amíg akár egy nő képes ezt megtenni, addig az összes többi veszélyben van.

20. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Guillaume Musso: Holnap
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett
Leiner Laura: Mindig karácsony
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció
Josie Silver: Egy decemberi nap