Ez a könyv a gyermekek színes képes enciklopédiája, hasznos információkat, érdekes tényeket és magyarázatokat tartalmaz. A hétköznapi dolgokat és fontosabb fogalmakat egyszerű és világos magyarázatokkal, egy-egy témakör köré csoportosítva mutatja be.
A kötet végén név- és tárgymutató található.
Ez az enciklopédia Colin King szellemes illusztrációival nemcsak számos gyermekkérdésre adja meg a választ, hanem kellemes szórakozást is nyújt olvasóinak.
Enciklopédia gyermekeknek 86 csillagozás
Eredeti cím: The Usborne Children's Encyclopedia
Eredeti megjelenés éve: 1986
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Park-Usborne kisenciklopédiák Park

Most sajnos nincs energiám végigolvasni ezt a könyvet, pedig elég szuper. Gyermekeknek íródott, de azt hiszem, a felnőttek kb. 90%-ának elég sok újdonság van benne. Úgy gondolom, ha mindenki birtokában lenne a könyvben megtalálható információknak, sokkal értelmesebb megnyilatkozásokat hallhatnánk egyes témakörökben.

(Nahát, ehhez én még nem írtam)
Mai fejemmel nem tudom értékelni, mert régen olvastam – akkor viszont kb. egyfolytában. Érdekes, jók benne a képek, kicsit szerintem túlmutat azon, amit egy gyereknek mindenképp bele akarnak verni a fejébe, DE érthető, és épp ebben áll az érdeme, szóval én, mint az ovis csoportom egyik Okoskatörpje, imádtam.