Csak ​egy pillanat 30 csillagozás

Jane Corry: Csak egy pillanat

Igen, ​hibáztál.
De miért vádolnak gyilkossággal?

Minden reggel Ellie vigyáz kisunokájára. Josh a szeme fénye, egyszerűen imádja a kiskölyköt. Ellie boldogsága azonban nem felhőtlen: a férjének viszonya van valakivel.

A férfi megesküszik arra, hogy véget vetett a dolognak, majd egyik reggel a férjét megint az a nő keresi telefonon… Ellie egy pillanatra szem elől téveszti kisunokáját. Ami ezután történik, örökre megváltoztatja az életét…

„Lebilincselő, érzelemgazdag történet, a végén a csavart nem lehet előre kitalálni.” – Claire Douglas

„Érzékeny és gondolatébresztő.” – Adele Parks

„Intelligens thriller, összetett karakterekkel és hiteles érzelmekkel.” – Luana Lewis

„Bámulatos portré a családról, amely meg is nyomoríthatja az embert. Letehetetlen könyv.” – Gilly MacMillan, a Kilenc nap szerzője

„Érzelmi magasfeszültséget árasztó, lenyűgöző, csavaros történet – csak Jane Corry képes ilyen briliáns rétegzettségű szöveget… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155955624 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
416 oldal · ISBN: 9786155955631 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 69


Kiemelt értékelések

>!
Euthümia_K P
Jane Corry: Csak egy pillanat

Annyira izgalmas, pörgős volt a történet, hogy alig bírtam letenni a könyvet. Több szálon fut a cselekmény két női főszereplővel. Mindkét nőnek rettenetes, szomorú és szívbemarkoló az életútja. El nem tudtam képzelni, hogy hogy fog egybeforrni a két történet, de valahol éreztem, hogy kell lennie egy közös pontnak. Arra azonban nem számítottam, hogy a végére ilyen fordulatos csavart rejteget az írónő a tarsolyában. Határozottan tetszett a könyv.

>!
Suba_Csaba P
Jane Corry: Csak egy pillanat

Négy nap alatt kiolvastam és a végén konkrétan leesett az állam… A könyv felépítése nagyszerű, de minden mozaik csak a könyv utolsó harmadára áll igazán össze. Így ha az ember elveszti az érdeklődését a többszálon futó történet bármelyikével kapcsolatban is, könnyen a sarokba vághatja. Túl sokáig nem érdemes olvasni a könyvet (3-4 napnál semmiképpen se tovább), mert az ember elveszhet a történetek sűrűjében. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a családi drámákat, a nehéz sorsokat bemutató történeteket. Biztosan fogok még az írónőtől olvasni, mert látszik, hogy rengeteg kutatómunka előzte meg könyve megírását.

>!
Marta_Kotai_Szabone
Jane Corry: Csak egy pillanat

Nem tudtam letenni a könyvet. Nagyon jól meg van írva. Nekem tetszett, bár nem az a tipikus krimi.

1 hozzászólás
>!
Benedek_Eszti
Jane Corry: Csak egy pillanat

Jane Corry legújabb kötete ezúttal is teljesen magával ragadott. A feszültség fentartása már-már profi szinten megy neki és habár a hangúly egyértelműen a szereplők lelkivilágán van, mégis folyamatosan pörögnek az események, amitől egy pillanatig se tud lankadni az olvasó figyelme. Egyik pillanatban még egy kegyetlen mostohán szörnyülködünk, a másikban pedig már egy rendőr elől menekülő nőnek szurkolunk.
Azt már megszokhattuk, hogy a szerzőnő szeret érdekes karakterekkel dolgozni és nem volt ez másként Ebben az esetben sem. Ellie elképesztően erős jellemábrázolást kapott összetett személyiségével. Corry tulajdonképpen a könyv elejétől a végéig építette őt és nagyon tetszett az összkép, amit megalkotott. Általa egy olyan személyiségzavart, problémát ismeretet meg az emberekkel, ami bizonyos külső hatásoktól bárkivel előfordulhat.
Habár nagyon figyelemre méltó volt Ellie a történetszála, engem mégis jobban lekötött a hajléktalan nő vonala. Személy szerint én még nem olvastam olyan regényt, melynek középpontjában hajléktalan állt volna, ezért meglepett, hogy itt találkoztam egy ilyennel. És azaz igazság, hogy tetszett! Érdekes volt látni, hogy milyen praktikák vannak arra, hogy az ember melegen tartsa magát, milyen kalandokba keverednek, kinek milyen története van, hogyan került az utcára, na meg hogyan szereznek élelmet. Egyszerre volt szomorú és megindító a sorsa.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/jane-corry-csak-egy-pillanat/

>!
Barbár
Jane Corry: Csak egy pillanat

Nem akarom elhinni! Vagy létezik ilyen, vagy Jane Corry jól lóvá tett. Ellie és Jo külön-külön drámájának tűnt az egész, de aztán jött a nagy csavar. A történet lényegét képező problémát már a regényen belül taglalják, de a szerző egy jegyzetben és egy rövid interjúban még visszatér rá.
Nem krimi, de van benne feszültség. A hajléktalan lét mindennapjait és a poszttraumás stressz szindróma betegség tüneteit jól ábrázolja.

>!
konyvkritika
Jane Corry: Csak egy pillanat

A szerzővel még csak most ismerkedem és annyira örülök, hogy a kezembe került a könyve, mert nagyon élvezetes volt olvasása, végig lekötötte a figyelmemet és megadta azt a jól eső olvasási élményt, ami szükséges egy igazán jól megírt könyvnél.

Jane Corry szerintem egy szuper könyvet alkotott meg, nehezen tudom eldönteni, hogy ez egy krimi vagy egy thriller, az biztos, hogy nagyon jó választás lehet ez a könyv, ha valaki egy szórakoztató olvasmányt keres.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/jane-corry-csak-egy-pillanat/

>!
pipacs181
Jane Corry: Csak egy pillanat

Ha nem utazás közben olvastam volna, valószínűleg leteszem kb 50 oldal után. De elolvastam. Nem volt rossz, de nem hagyott mély nyomot bennem. Egynek jó volt.

>!
Judit_Czigány
Jane Corry: Csak egy pillanat

Nagyon tetszett, ahogy két történet szálai összefonódtak, valamint nagyon tetszett a végén az írónő Jane jegyzetei, hogy milyen személyes tapasztalások ihlették a könyvét.

>!
Mr_Szörnyi_Börnyi
Jane Corry: Csak egy pillanat

Meglepően jó könyv. Nem krimi, nem thriller – jelentsen ez utóbbi egyébként bármit – és egyáltalán nem olyan felszínes, mint amilyennek a borítója alapján tűnhet. Az emberi elmében való kutakodás elég közhelyes manapság, de ez mindenféleképpen a jobb próbálkozások közül való. Talán egy kicsit szirupos a befejezés, de az odáig vezető út mindvégig érdekes és feszültséggel teli.

>!
E
Jane Corry: Csak egy pillanat

Az írónőtől ez a második könyv amit olvastam (az elő a Vértestvérek volt, ami nagyon tetszett), de négyszer is félbejagytam és az utoló 20 oldal mentette meg számomra ezt a törzénetet…


Népszerű idézetek

>!
pribrgre P

Az ember sosem lehet elég idős ahhoz, hogy ne hiányozzon neki az anyja.

17. oldal

>!
pribrgre P

Az én nyári farmeromnál sokkalta divatosabb, karcsúsított ruhájában olyan darázsdereka van, mint egy olyan valakinek, aki soha nem eszik. Én csak ránézek egy szelet csokira, és máris két kilót hízom.

13. oldal

>!
pribrgre P

– Kisebb, mint ami a lányom pocakjában van – szuszogta Greenway nagyi, ahogy a csomagokat tapogatva megpróbáltuk kitalálni, mit rejthetnek. – Azt mondják, néhány héten belül meglesz a baba.
– Hogy fogják kicsomagolni? – kérdeztem.
Éles pillantást vetett rám.
– Én a helyedben ezt nem firtatnám. Frászt kapnál a választól. – Látványosan megborzongott. – Ha előre megmondták volna nekem, hogy milyen lesz, szerintem sose engedek férfit a közelembe.

77. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Frederick Forsyth: Közvetítő
Frederick Forsyth: Ikon
Frederick Forsyth: A közvetítő
Frederick Forsyth: Átverés
Lisa Jewell: A férfi titka
Graham Greene: Titkos megbízatás
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Dolores Redondo: A csontok öröksége
Jo Nesbø: Hóember