A ​halott ex 91 csillagozás

Jane Corry: A halott ex

Megcsalt.
Hazudott.
Meghalt.

Vicki férje, Daniel egykor azt ígérte, hogy jóban-rosszban, egészségben és betegségben is szeretni fogja a feleségét. De miután egy brutális támadás miatt Vicki epilepsziás lett, otthagyta őt, és lelépett a barátnőjével.
Amikor Vicki egy nap megtudja, hogy a férje eltűnt, először örül, hogy végre megszabadult tőle. A rendőrség azonban később bizonyítékot talál rá, hogy Daniel meghalt, és azt gondolják, Vickinek is köze van ehhez.
Mi történt azon az éjszakán, amikor Daniel eltűnt?
És hogyan bizonyíthatja Vicki az ártatlanságát, ha ő maga sem biztos benne?
Sunday Times bestseller
Jane Corry korábban egy magazin tudósítója volt, és három évig élt egy rendkívül szigorúan őrzött férfibörtönben, hogy tanulmányozza az ottani életet. Addig még sosem volt fegyházban, és a gyakran hajmeresztő élményei hatására írta meg nagysikerű regényeit, a Vértestvéreket és A férjem feleségét, melyek a Sunday Times bestseller listájára is felkerültek.

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915000 · Fordította: Tóth Attila
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
400 oldal · ISBN: 9786155915017 · Fordította: Tóth Attila

Enciklopédia 2


Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Jane Corry: A halott ex

Ez a könyv meglehetősen figyelemre méltó írás. Egyrészt, mert tetszett, letehetetlen volt, és mint ahogy egy thriller, pszichothriller esetében lenni szokott nálam, pörgött az agyam rendesen, hogy mi is fog kisülni ebből az egész történetből.
Másrészt voltak olyan fontos dolgok, amelyeket nem egészen értettem. Ilyen volt pl. Vicki epilepsziája. Hihetetlennek tűnik, hogy egy epilepszia, egy epilepsziás roham, ez a betegség ennyire kirekesztetté tesz a mai világban egy embert. Valóban szégyellnivaló, ha valaki epilepsziás, mert bármikor rájöhet a roham, és tényleg megoldás-e ebben az esetben az állandó továbbköltözés?
Kérdések voltak bőven. Fordulatok, izgalmak és meglepetések is. Járunk börtönben, beköltözünk Scarlet társaságában a befogadó családokhoz, és az eltűnt ex, azaz David életébe is betekinthetünk valamennyire. Kíváncsian vártam a végkifejletet, amely úgy összességében meglepett, de nem tett teljesen elégedetté. A Mátyás király féle okos lány mese jutott eszembe, aki vitt is ajándékot, meg nem is. Kaptam is, meg nem is, de mindenképpen örülök, hogy elolvastam.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2018/11/jane-corry-halott…

4 hozzászólás
mate55 P>!
Jane Corry: A halott ex

„Nincs édesebb, mint a bosszú”. Vicki Goudman végre békét talált életében, a tengerpart közelében aroma-terapeuként dolgozik. De amikor volt férje, David eltűnik, elveszíthet mindent, ideértve a szabadságát is. Egyszerűen nem hajlandó elfogadni, hogy az exe valószínűleg eltűnt, legrosszabb esetben gyilkosság áldozata lett. Mindenhol a jeleket keresi, amik azt súgják neki, hogy a férfi még életben van, és nyomozni kezd utána. A fejezetek Vicki és Scarlet Darling, az elszegényedett drogfüggő és kereskedő fiatal lánya története között váltakozik. A könyv cselekménye azonban korántsem csak ez, hanem a kacifántosan megtervezett, erősen megalapozott gonosz tervekkel teli bosszú, mely meglepő módon sokkal több személyt illet meg, mint gondolnánk, oka pedig olyan, hogy képtelenek vagyunk eldönteni, valóban jogos-e. Mert úgy gondolom a megtorlás igen nehezen meghatározható reakció, amit tulajdonképpen nincs értelme meghatározni, így aztán nem árt, ha szembesülünk mindazzal, ami valahol a legmélyebben elrejtve, de ott van mindannyiunkban.

Niki_>!
Jane Corry: A halott ex

Nagyon kíváncsi voltam Corry újabb regényére A férjem felesége és a Vértestvérek után. Épp ezért elég szomorúan jegyzem meg: szerintem a 3 könyv közül ez volt a leggyengébb.
Nem mondanám, hogy egy agyafúrt pszicho-thriller lenne a könyv, ennek ellenére olvasmányos volt és gyorsan haladtam vele, 3 nap alatt elolvastam. De mély nyomot nem hagyott bennem. Egyszer elolvastam, nem volt rossz, közepes élményt nyújtott és ennyi.
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2019/09/jane-corry-halott-ex.html

Csokiskeksz>!
Jane Corry: A halott ex

Ígéretesen indult de aztán nagyon hamar klisék halmaza lett. Számomra sok momentum köszönt vissza a A lány a vonaton c.könyvből. Szerencsétlen, magányos nő, valamilyen betegség/függőség miatt megbízhatatlan személyiséggel megáldva. Minden megmozdulása zavaros és gyanakvásra ad okot.
A főszereplő olyan dolgokat is titkolt, meg tipródott amiknek semmi jelentősége sincs. Hülyeségeken pörgött és a többi.
Kicsit sok volt már a gonosz szereplőkből is.
A hapsi helyében ha ennyi nőt kellett volna kergetnem mint neki, levegőt sem tudtam volna venni :O
Egyértelmű csalódás.

mozso87>!
Jane Corry: A halott ex

Jane Corry eddig könyveit olvastam és tetszettek, egyedi stílusa és ötletei vannak. Kíváncsian vártam, hogy kezembe kerüljön a 3. könyve is, de az értékelések kicsit elriasztottak így mindig halasztottam az olvasását. Hát hogy ez mekkora hiba volt, hihetetlen jó könyv. Két szereplő, két idősík aztán kicsit bonyolódik a cselekmény, némi gondolkodást igényel, hogy az ember összerakja a szálakat, de a végkifejlet meglepő. Egy nagyon érdekes, pörgős történetet kap az ember ezzel a könyvvel.

Zanit>!
Jane Corry: A halott ex

Nagy csalódás.:(
Az első két könyv után jobbra számítottam. Kusza és összeszedetlen hatást kelt, nem is annyira a történet, inkább a tálalás.
Komoly betegség az epilepszia, de ilyen aprólékosan kivesézni a tüneteket és a megelőzést felesleges volt, mert nagyon lelassította az eseményeket. A karakterek kidolgozatlanok és ellenszenvesek.
A borító gyönyörű, de más pozitívumot nem nagyon tudok írni.

agi452>!
Jane Corry: A halott ex

Nekem bejött ez a könyv! Nem olvastam még az írónőtől, de ha – az eddigi hsz-ek alapján – tényleg ez a leggyengébb könyve, akkor ide nekem az előzőeket! :) Többszemszöges történet, érdekes karakterekkel. Cseppet sem untam a sztorit és olvasás közben végig azon járt az agyam, vajon hol, kinél fognak összefutni a szálak, és mi közük lehet egymáshoz a fejezeteket narráló karaktereknek. Fokozatosan derülnek ki a múlt titkai, ahogy minden egyre tisztább, úgy kapunk képet arról, hogy mi mozgathatja a szereplők cselekvéseit, érzéseit. Csavar is van benne bőven, főleg a könyv vége felé. Szóval jó kis könyv volt ez, ajánlom!

Flora_The_Sweaterist>!
Jane Corry: A halott ex

A bűnügyi szál röviden összefoglalva ennyi lenne: David eltűnt. Ki a gyanús? Természetesen a volt feleség. Kinek volt indítéka eltenni Davidet láb alól? Őszintén, kinek nem volt?

Engem maga a nyomozás meg a cselekményben lévő csavarok kevésbé fogtak meg, sőt be kell valljam, hogy a végén már kicsit soknak éreztem a váratlan fordulatokat. Ezek nem feltétlenül tűntek logikusnak, és voltak olyan elemek, amik a raktári készletből elővett szabvány-alkatrésznek tűntek. Persze, minden műfajnak megvannak azok a jellegzetes cselekménypontjai, szereplőtípusai, amiket az írók szinte kötelezőszerűen használnak, de ezek épp a gyakori használat következtében egyre inkább veszítenek a varázsukból, és kiemelkedő írói tehetséggel kell bírni ahhoz, vagy legalábbis egész merész fantáziával, hogy ezekből építkezve az ember valami újat, valami érdekeset hozzon létre.

De Jane Corry regénye szerencsére több, mint egy egyszerű bűnügyi sztori. Ami engem megfogott benne, az a női szereplők hátterének, az őket ért traumáknak a bemutatása volt. A borítón lévő lemetszett virágú rózsaszál az ő kettétört életüknek a fájdalmasan kifejező szimbóluma. Ilyen egyszerűen, egy metszőolló kattanása nyomán, félbeszakadhat egy alig létrejött élet, eltűnhet a bizalom, a szeretet, a biztonság érzete. Egyetlen gyors mozdulat, és a gyermekből felnőtt, a felnőttből pedig megkeseredett ember lehet. A problémáknak a kendőzetlen megjelenítése az, ami olyan értéket képez a regényben, amire az olvasó még akkor is emlékezni fog, amikor magát a cselekményt már régen elfelejtette. Ha az ember számba veszi, hogy mennyi gond és szenvedés kerül leírásra a könyv oldalain, talán az lehet az első gondolata, hogy “nana, Jane, túllősz a célon ha ennyi mindennel akarod sújtani a szereplőidet.” De végső soron honnan tudhatnánk, hogy mennyire valóságos a fájdalom mértéke és a szerző által kirótt balsors mennyisége? Hiszen hány olyan emberrel találkozunk nap mint nap, akinek a mosolya alatt visszafojtott zokogás rejtőzik.

Bővebben: https://florathesweaterist.wordpress.com/2018/10/28/kon…

genevieve P>!
Jane Corry: A halott ex

Teljes bejegyzés itt olvasható: https://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2018/10/ertekel…

A történetet váltott szemszögben és idősíkon olvashatjuk. Műfajában elsősorban thriller, amely rendelkezik krimi- és romantikus szállal. A cselekmény szépen fokozatosan lett felépítve. Rengeteg leíró rész, csavar és pszichológiai utalás tarkítja történetünket. Ezek hol érdekesek, hol pedig rém unalmasak voltak. A karakterek viszont nagyon tetszettek.
Alapvetően két főszereplőt ismerünk meg. Vicki az ex feleség és Scarlet, akiről a történet végéig azt sem tudtam miért kapott szerepet.
Vicki aromaterápiás kezeléseket tart egy kisvárosban. – zárójelben megjegyezném, nem igazán értem miért kapjuk az aromaterápiás kezelésekről azt a rengeteg információt mikor gyakorlatilag nincs különösebb szerepe a könyvben, csupán megnyugtatja Vickit – Egy váratlan baleset során epilepsziás lesz, állandó gyógyszeres kezelés alatt áll mely kihat memóriájára is. Őszintén egy másodpercig nem gondoltam volna hogy ez a nő önvédelmi vagy rendfenntartói képzést kapott. Olyan félénk, szétszórt, magának valónak látszik. Egy napon a rendőrség kopogtat ajtaján, volt férje eltűnésének ügyében nyomoznak. Na és szerintetek ki az első számú gyanúsított? Igen, egyértelmű hogy Vicki. Ez az egyetlen egy kiszámítható részt találjuk a könyvben. A nő sajnos nem tud és nem is akarja segíteni a rendőrség munkáját, ezzel válik egyre gyanúsabbá. A kész röhej az egészben az, hogyha már az elején elmondja az igazat -ezzel megkímélve magát az egész hercehurcával- simán tisztázhatná magát. De akkor nekünk mi maradna? Így ő inkább titkolózik és ellenállást tanúsít, még saját ügyvédjével szemben is. Agyatlan. Múltjáról a cselekmény előrehaladtával kapunk bővebb információt.

zeany>!
Jane Corry: A halott ex

Ez a könyv nem csak végtelenül ostoba, de egyben felháborító is! Úgy beszél az epilepsziáról, mintha valami szégyenteljes dolog lenne, amiről ő maga tehet és folyamatosan szégyellni kell. Ez a fajta megközelítés nem hiszem, hogy segít, akár a betegnek, akár annak, aki egyáltalán nem ismeri ezt a betegséget, nincs vele tapasztalata. Ha én epilepsziás lennék, felpofoznám az írónőt az biztos. Az is furcsa volt, hogy Vickit úgy mutatta be, mint egy erős, független, igazi amazon típusú nőt, aki aztán összeomlik és egy akarat nélküli zombi lesz, mert a férje után sír. Teljesen hihetetlen volt ez az átalakulás. spoiler A Vértestvérek se volt egy életszerű könyv, de azt még azért élveztem, megmagyaráztam magamnak, hogy oké, ez megtörténhet, na de itt már sok volt, egyszerűen béna volt a történet, ez egy nagyon nem jó krimi. Egyedül a börtönélet leírását élveztem és éreztem valóságosnak. spoiler


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Külsőleg talán úgy nézek ki, mint egy meglehetősen átlagos, negyvenes nő. Belülről azonban két lábon járó időzített bomba vagyok.

13. oldal

mate55 P>!

Holttestet találtak Észak-Cornwall partjainál.

(első mondat)

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Zsálya, virginiai boróka, ruta és vörös kakukkfű. Az ember ugye azt gondolja, hogy az aromaterápiás olajok biztonságosak. Ám ezek a remek készítmények, erősen mérgezőek is lehetnek, ha rosszul használják őket.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zsálya
Flora_The_Sweaterist>!

Gondolt már rá valaha, hogy a házasság olyan, mint valami harci játék?

297.

1 hozzászólás
Kasztór_Polüdeukész >!

Szeretném azt gondolni, hogy
a szavaim nyugtatták meg, de a szer bűvös hatása teszi. A leven-
dula az én bőrömbe is bejut. Ez a jó az olajokban. Mindig egy-
formák. Nem változnak.
Nem úgy, mint a szeretet.

17. oldal

Kasztór_Polüdeukész >!

Az egyedüllét egyik előnye, hogy pont azt
tehetjük, amit akarunk.

18. oldal

MKDóri>!

Hogyan is élhettem annyi ideig távol a tengertől? Már maguk a színek is káprázatosak. A víz időnként türkizkék. Vagy halványkék. Vagy szürke.

Kapcsolódó szócikkek: tenger
MKDóri>!

Keress valamit, ami együttérzést vált ki másokban. Ez az első rés a falon. Ott már megkezdheted a behatolást.

MKDóri>!

A hallgatás hatékony fegyver, és ezt már jól megtanultam. Azt is tudom, hogy a megfelelő szavak kulcsfontosságúak, ha védekezni kell.


Hasonló könyvek címkék alapján

Paula Hawkins: A víz mélyén
Ruth Ware: A nő a tízes kabinból
Robert Galbraith: A selyemhernyó
Jo Nesbø: Hóember
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Dan Brown: Inferno
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Lee Child: Esti iskola
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Alex Michaelides: Néma tanú