Változások 19 csillagozás

Jane Ayres: Változások

„Most,hogy a kapunak támaszkodva nézem, amint kedves lovam az almafa alatt legel, és szellő simogatja az arcomat, úgy tűnik, mintha minden rendben lenne és nem történt volna semmi… Pedig minden megváltozott. Örökre.”
Amikor egy évvel a történtek után Elisabeth naplóját olvastam, úgy éreztem, mintha csak álom lett volna az egész. Egy rossz álom. Néha azon merengek, mit gondolhat minderről a lova (hiszen ő továbbra is Elisabeth lova, az marad örökre). A lovak különösen érzékeny lények, gondolatokkal, mély, az ember számára megfejthetetlen lelkivilággal. És képesek szeretni.

Eredeti cím: Transitions

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
PonyClub, Németország, 2006
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638706880 · Illusztrálta: Jennifer Bell

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Mellon_nín P>!
Jane Ayres: Változások

Nagyon kedves szívhez szóló történet. Ami engem illet nem szoktam könyv fölött sírni. De ez a könyv még nekem is könnyeket csalt a szemembe. Elisabeth és Annie is nagyon szimpatikusak voltak. spoiler A lovaglás szerelmeseinek szívből ajánlom! :-)

Cetti94 P>!
Jane Ayres: Változások

Még általános iskolás koromban kaptam meg ezt a könyvet, amikor én is PonyClub-os voltam, de akkor még nem voltam nagy olvasós. Későbbiekben egyre csak halogattam a klubtagságom ideje alatt megszerzett könyvek olvasását, de úgy tűnik, hogy hiba volt. A Változások nagyon megfogott (mondjuk a borítója már régebben is felkeltette az érdkelődésemet). Valóban egy különös barátság volt a középpontban, egyáltalán nem hétköznapi módon fonódott össze Elisabeth és Annie sorsa, amit Rakétának köszönhetnek. Nem egyszer elszorult a torkom, és hiába tudtam, hogy Elisabethnek el kell mennie, reménykedtem, hogy felépül.
A könyv megszerkesztése kicsit úgy tűnt, mintha fél vállról vették volna ( itt gondolok a párbeszédekre, azon belül is arra, hogy nem mindig volt egyértelmű a jelölés), de ez a tartalmon semmit sem változtat. Nekem nagyon tetszett, a szomorú szál ellenére, és én is úgy érzem, hogy itt a reinkarnációra tényleg sor került. :)

Nóci>!
Jane Ayres: Változások

A történet érzelmekkel teli és mélyenszántó.
Ahogy a rákos kislányt bemutatja, végsőkig kitartóan, az fantasztikus. Igazi művészet.
Én még sosem sírtam könyvön, de miközben ezt olvastam, háromszor is elérzékenyültem…
Aki lóbarát, vagy aki egyszerűen csak szereti az érzelmekkel teli könyveket, azoknak mindenképpen ajánlom!

Nerarosa>!
Jane Ayres: Változások

El sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy megvan ez a könyv. Többször is elolvastam, és még sokadjára is ugyanúgy képes vagyok rajta sírni. Szinte hihetetlen, hogy ennyire pici ez a könyv, mégis minden benne van, aminek csak benne kell. Izgalmas, akciódús, ugyanakkor érzelmekkel teli és megindító. Két lány különös barátsága (na meg egy makacs lóé!). Nehézségek, kitartás, elfogadás. Egy szomorú keretbe foglalt, kerek, egész történet.
Nem tudok több pontot adni?!

rita_66>!
Jane Ayres: Változások

Szép történet a barátságról, de tele volt fordítási hibákkal, amik nem tűntek volna fel ha tíz évesen olvasom, de így igen.


Népszerű idézetek

Cetti94 P>!

Most, hogy a kapunak támaszkodva nézem, amint kedves lovam az almafa alatt legel, és szellő simogatja az arcomat, úgy tűnik, mintha minden rendben lenne és nem történt volna semmi. Pedig minden megváltozott. Örökre.

(első mondat)

Cetti94 P>!

A napokban új jövevény érkezett, egy sárgás-szőke palomino. Egy fiatal, élénk kanca. Amint megpillantottam a vásáron, éreztem, hogy van benne valami egészen különös, és azonnal könyörögni kezdtem apának, vegyük meg. Rakéta is valami hasonlót érezhetett iránta, mert azóta elválaszthatatlanok. Figyelem, ahogy az almafa alatt legelésznek, időnként orrukkal bökdösik egymást, és ilyenkor elmosolyodom. Eszembe jut, amit Elisabeth a reinkarnációról mondott. Meg volt róla győződve, hogy a lelke egy lóba költözik. Néha eljátszom a gondolattal, talán…

126-127. oldal, 12. fejezet (PonyClub, 2006)

Aurelia>!

– Tudom, hogy most nehéz, de meglátod, előbb-utóbb enyhülni fog a bánatod – próbált meg a mama vigasztalni. – Az idő minden sebet begyógyít.
Bármennyire is igaza volt, szavai cseppet sem nyugtattak meg.

124. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Brezina: Életre szóló ló
Anna Sewell: Fekete Szépség
Emma Raven: Az alkony titka
Andrea Wandel: Doktor Haflingi
Henri Galeron: A ló
Eleanor Jones: A tenger szelleme
Kathleen Duey: Lódobogás – Lara és a néma hely
Joanna Campbell: Ashleigh álma
Andrea Wandel: Tolvaj a Napsugár tanyán
Thomas Brezina: Csikóváró tavasz