Pride ​and Prejudice (Oxford Bookworms) 60 csillagozás

Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms) Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms) Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The moment I first met you, I noticed your pride, your sense of superiority, and your selfish disdain for the feelings of others. You are the last man in the world whom I could ever be persuaded to marry,’ said Elizabeth Bennet.
And so Elizabeth rejects the proud Mr Darcy. Can nothing overcome her prejudice against him? And what of the other Bennet girls – their fortunes, and misfortunes, in the business of getting husbands? This famous novel by Jane Austen is full of wise and humorous observation of the people and manners of her times.

Retold by Clare West

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Oxford Bookworms Library angol

>!
Oxford University Press, Oxford, 2008
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780194792677
>!
Oxford University Press, Oxford, 2008
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780194792677
>!
Oxford University Press, Oxford, 2000
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 0194230937

Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Pandalány P>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Angolul, magyarul, teljesen mindegy. Ez a történet örök és megismételhetetlen.
Az Oxford Bookworms könyveket nagyon hasznosnak tartom, hiszen minden nehézségi szinten sokféle történetük van, mindenki megtalálja a neki tetszőt. Mikor megláttam a polcon, egyből tudtam, hogy a várható nehézsége ellenére nekem a hatos szintből ezt a könyvet kell elolvasnom.

introverted_astygmia P>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Magyarul vagy angolul,rövidítve vagy teljes hosszában számomra mindig is kedvenc marad :D.

Destinee>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Magyarul olvasva is imádtam a Büszkeség és balítéletet, ezért természetesen angol rövidített olvasmányként sem szerettem kevésbé.
Elizabeth és Darcy szerelme az egyik legszebb romantikus történet, hiszen két annyira különböző személyiség, akik igazi nehézségek árán találják meg az egymás szívéhez vezető utat.
Különösen szerettem a Bingley-Darcy és a Jane-Elizabeth kapcsolatokat is, a karakterek között mindig nagyon tartalmas és érdekes beszélgetések zajlottak.
A Bennett család továbbra is hihetetlenül szórakoztató, a kisebb lánykák még annyira éretlenek, Mr. Bennett humorizálás a feleségével pedig igazi üde színfoltja a történetnek. Bár az asszony sokszor az idegeimen táncolt, azért nem nevezném negatív karakternek, csupán buta és felszínes.
A regény tökéletesen jeleníti meg az egymással szembeni előítélet fontosságát, és hogy simán képesek vagyunk mások véleménye alapján megítélni embereket.

Lucky>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Imádom a történetet, és örülök, hogy végre el is olvashattam.

Hajnalka_Anonymous>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Valójában csak nyelvtanulás céljából illetve szavak és kifejezések ismeretének bővítése miatt vettem meg a könyvet, mert a történetet már ismertem és szeretem is, olvastam magyarul, megnéztem számtalan film feldolgozást. Ami azt illeti meglepődtem, hogy ennyi mindent értettem belőle, azt hittem maga a nyelvezet is olyan bonyolult lesz, hogy nem értek majd mindent belőle, főleg, hogy ez egy klasszikus átdolgozása. Jó igaz, volt, hogy kétszer kellett egy mondatot elolvasnom mire biztosan megértettem, de azért szerintem ehhez képest szinte mindent értettem, ugye az ismeretlen miatt szavak voltak a legtöbb esetben ilyen kétszer-olvasósan-megérthetőek a mondatok. Alapvetően remek lerövídítése a műnek és rendkívül figyelemre méltó ahogy megtudták tartani mindeközben a régies jellegét a műnek, azt a stílust, amit képviselt. A végén lévő feladatok pedig nagyon kreatívak és elgondolkodtatóak. Most már csak azt szeretném tudni hogy ha ez volt a hatodik és elvileg egyben utolsó stage akkor efölött mi van. Habár úgy hiszem, hogy többet fejlődhet a tudásunk ha rendesen egy teljes könyvet elolvasunk az adott nyelven, miután ezekkel a kisebb rövídített verziókkal már valaki totál végzett. Mondjuk úgy tudom elég sok ilyen van, de én a könyvesboltban, amikor vettem az én példányomat a könyvből csak ezt az egyet láttam ezen a hatos szinten, más story nem is volt.

>!
Oxford University Press, Oxford, 2008
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780194792677
postmodjane>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Jane Austen is the one and only for me.
And she always will be.
I like the characters, the style, the time, her humour, irony and the layers of the text.
I just can not be bored with it.
A must read for a girl, a woman, a boy and a man, so and yes, for everybody.

As time passes I like is better and better.

TheEvii>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

A film az egyik nagy kedvencem, de a könyvet még egyszer sem olvastam el. Ezek után nagyon úgy tűnik, hogy muszáj lesz! :)

pevike>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Az örök kedvenc. Mivel a BBC-s sorozatot minden évben újranézem, már szinte kívülről tudom az egész történetet, így jobban tudtam figyelni, hogy jé, itt milyen szerkezetet használ az angol, stb. Ez már egy kicsit magasabb szint, mint ami nekem van, így azt hiszem, tanultam is belőle. A legnehezebb rész szerintem Darcy levele.

Dóra_Nagy_6>!
Jane Austen: Pride and Prejudice (Oxford Bookworms)

Tudtam, hogy tetszeni fog, magyarul is imádtam. Eddig ez a legnehezebb szint, ami a könnyített olvasmányok közül a kezembe került. Egyértelműen segített fejleszteni a szókincsemet.


Népszerű idézetek

Anne_Wolf>!

You now have an unhappy choice to make, Elizabeth. From this day on, you must be a stranger to one of your parents. Your mother will never see you again if you do not marry Mr Collins, and I will never see you again if you do.

page 40

NySara95>!

„Mr Bennet, how can you speak so unkindly of your own children? Oh, dear how ill I feel! Have you no pity for me? Don't you realize how I suffer?”
„Indeed, my dear, I've suffered with you for the last twenty-three years…”

2-3. oldal

redikin>!

'I cannot play this piano as well as some other women,' said Elizabeth, 'but I've always assumed it is my own fault – because I don't take the trouble to practise. I know that I am capable of playing as well as anyone.'

Cristine>!

'Unfeeling, selfish girl! So you are determined to have him?'
'I have not said that. I am only determined to do what in my opinion will bring me happiness, without reference to you.'

page 98.

NySara95>!

'Miss Bennet would play quite well, if she had a London teacher. Of course, Anne would have been a delightful performer, if her health had allowed her to learn.'

page 55.

NySara95>!

After listening to their praise of the officers one morning, Mr Bennet said cooley, 'From what I can see, you must be two of the silliest girls in the country. I've suspected it for some time, but now I'm convinced.'

pevike>!

The moment I first met you, I noticed your pride, your sense of superiority, and your selfish disdain for the feelings of others. Later events strengthened my dislike for you. You are the last man in the world whom I could ever be persuaded to marry.

page 63.


Hasonló könyvek címkék alapján

William Makepeace Thackeray: Vanity Fair
Ken Follett: The Pillars of the Earth
John Galsworthy: A Modern Comedy
Stendhal: The Charterhouse of Parma
Theodor Fontane: Effi Briest (angol)
Alessandro Manzoni: The Betrothed
Louisa May Alcott: Good Wives
Daphne du Maurier: Rebecca
W. Somerset Maugham: Of Human Bondage 2.
Mór Jókai: The Man with the Golden Touch