Jandzsó Irén és Julianna vegetáriánus receptkönyve egy hosszú út elejét, közbülső állomását jelenti azok számára, akik egészségük visszanyerése és megtartása érdekében ésszerűbben kívánnak táplálkozni, le akarnak mondani a magyar konyha gyönyöreiről annak tudatában, hogy \"minden szaladónak van kapaszkodója\" és \"egy-két napi dínomdánom – hóttig tartó számon-bánom\". (Főleg akkor nagy a számom-bánom, hogyha nem egy-két napos az egészségünket aláásó, hizlaló húsos-zsíros, fűszeres étrend \"édes élet\"-tel, cukorral megtetézve, hanem évek, évtizedek óta tart.) Tehát le akarnak mondani az érelmeszesedésről, az epe- és vesekőről, a cukorbajról, a vérkeringési zavarokról, a gutatütésről, a máj- és hasnyálmirigy-bajokról, a reumáról, egyszóval táplálkozási betegségekről.
Aki lemond, annak nem kell aszkétává lennie, hiszen a vegetáriánus konyha új ízeivel ismerkedhet meg, és egyre jobban képes lesz érzékelni, ízlelni és élvezni az élelmiszerek, a gyümölcsök, a nyers növényi ételek… (tovább)
Hús nélkül 2 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szakácskönyv Mezőgazdasági
Kívánságlistára tette 4
Hasonló könyvek címkék alapján
- Z. Tábori Piroska (szerk.): Húst pótló ételek hústalan napokra ·
Összehasonlítás - Hugh Fearnley-Whittingstall: Zöldséget minden napra! ·
Összehasonlítás - Frank Júlia: A legfinomabb vegetáriánus ételek ·
Összehasonlítás - Gabonaételek ·
Összehasonlítás - Carla Bardi: Klasszikus vegetáriánus konyha ·
Összehasonlítás - Isa Fuchs: Vegetáriánus konyha ·
Összehasonlítás - Dankóné R. Magdolna – Nagy Zsuzsa (szerk.): A nyár ízei ·
Összehasonlítás - Gyulai Gábor: Govinda szakácskönyve ·
Összehasonlítás - Kedvenc receptjeim – Hús nélkül ·
Összehasonlítás - Zöldségételek ·
Összehasonlítás