Az ​ég a földig ér 348 csillagozás

Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Kár, hogy a szerelemhez nem jár időzítő szerkezet, mint a bombákhoz. Legalábbis Lennie szerint. A tizenhét éves lány nemrég vesztette el imádott nővérét, és semmire sem vágyik kevésbé, mint hogy egyszerre két fiú is feldúlja addigi békés, eseménytelen (mondjuk ki: unalmas) életét. Mégis ez történik. Lennie-t a közös veszteség egyre közelebb sodorja Bailey vőlegényéhez, de közben felbukkan Joe, ez a fantasztikus, szenvedélyes srác, akinek a gitárjátéka virtuóz, az életöröme ragadós, és akinek minden egyes csókjától mintha felrobbanna a világ…
Az egyik fiú emlékezni segít, a másik felejteni. De szabad-e egyáltalán boldognak, szerelmesnek lennie, amikor épp gyászol?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2015
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634151296 · Fordította: Todero Anna
>!
Móra, Budapest, 2015
352 oldal · ISBN: 9789631198799 · Fordította: Todero Anna
>!
Móra, Budapest, 2014
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631195842 · Fordította: Todero Anna

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

240 tag · 54 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 1., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Joe Fontaine · Lennon Walker (Lennie)


Kedvencelte 24

Most olvassa 32

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Végre átküzdöttem magam rajta.
LOL-os könyv még nem bosszantott fel ennyire, mint ez. Egyetértek mindenkivel, aki azt írja, hogy nem is ide kellene sorolni ezt a könyvet.
Sokszor le kellett tennem, hogy megemésszem, amit éppen olvasok. Hajtépő sztori.
Borzalmas, amit Lennie-nek át kellett élnie, de ez akkor sem magyarázat arra, hogy a spoiler Ilyen nincs! Ez annyira beteges!
A titkok amik előbukkannak, szerintem borzalmasak. Főleg, mikor spoiler Kiverte nálam a biztosítékot. Őszintén nálam már az elején elásta magát Lennie és Toby is, ezzel a viselkedésével. Bárhogy is változott meg bármelyikük a végére, engem ez nem érdekel. spoiler Komolyan normálisak ezek? Folyamatosan csalódok ebben a két karakterben. Pont megérdemelték volna egymást.
Szegény Joe-t csak sajnálni és szeretni tudom. Hogy került csóri ide? Egyébként őt is csak a könyv második felére kezdtem kedvelni. De legalább van egy jó karaktere a történetnek.

13 hozzászólás
Orsi999>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Nem is tudom, hogy mit írjak erről a könyvről, annyira lesokkolt. Ha csak egy szóval kellene jellemezni az első részt akkor az a beteges szó lenne. Kevés olyan könyv van, amiben nem kedvelem a főszereplőt, de ennek a könyvnek sikerült elérnie még ezt is. Lennie-t próbáltam megérteni, de nem ment. Sokszor meggondolatlan volt, ami idegesített, és olyan hülyeségeket csinált, amitől majdnem elhajítottam a könyvet. A második rész már elviselhetőbb volt.

29 hozzászólás
Kikiriki>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Nekem ez most nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Nem volt magával a könyvvel sok baj, de hmm..a főszereplővel nem békéltem meg. Oké, persze, megértem én mit élhetett át, de akkor is..mégiscsak a nővére vőlegényéről volt szó. Azért annyi tiszteletet adhatott volna neki, hogy nem kavar a pasijával meg minden. Na mindegy, végülis annyira nem volt rossz, csak talán ez nem az én stílusomhoz tartozik..

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

„…az ég a földig ér, ott kezdődik a lábadnál.”

A Neked adom a napot után újabb kedvenc könyvet avattam Jandy Nelsontól.
Annyira csodaszépen, olyan mély érzéssel tud írni ez az írónő, hogy nem találok szavakat. *-*
Szeretnék még nagyon sok könyvet olvasni tőle magyarul.

8 hozzászólás
deen>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Szomorú volt ez a történet. Lennie elvesztette a nővérét, és nem tud megbirkózni a veszteséggel. A gyász hatása alatt olyan dolgokat tesz, ami soha még csak eszébe se jutna. Mindenről Bailey jut eszébe, ezért folyamatosan verseket ír róla és az együtt töltött időről, amiket aztán eldob. Lennie a nagymamájával és nagybátyjával él, mivel anyja egy éves korában elhagyta őket. Bailey halálával azonban sok minden felszínre kerül és kiderül, hogy Baileynek és a nagyinak is vannak titkai. Ebbe a csonka családba érkezik a Fontaine család, annak is legkisebb fia Joe, aki a zenén keresztül próbál Lennie pajzsa alá jutni. Ha nem lenne a történet a testvér halála köré építve, azt mondanám, hogy ez egy kicsit fura tini szerelem története. De mivel ott van ez a szomorú dolog, így Lennie viselkedése sokkal inkább érthető. Azonban ez nem jelenti azt, hogy tetszett is a megvalósítás. Szépen ír az írónő, de Lennie karaktere nem igazán került közel hozzám. Nem csak azért, mert butaságokat csinált, hanem azért, amit végül nagyi is a szemére hány. A könyv vége viszont aranyos volt, Joe igazi kincs.

MVivien>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Nagyon örültem mikor megláttam, ezt a könyvet a könyvtárban, mert eddig minden LOL-os könyvet amit olvastam imádtam, az elejétől a végéig. Ennél a könyvnél ez kicsit másképp volt. Nagyon sokáig úgy gondoltam, hogy ez a könyv nem LOL-os. Az eleje nagyon nem tetszett sokszor nem is akartam folytatni a történetet, mert Lennie viselkedése kiakasztott. Én értem hogy mindenki másképp dolgozza fel a gyászt, de szerintem ez akkor sem volt helyes, sem Lennie sem Tobby részéről.
Amikor Lennie Joe-val volt akkor kezdtem megkedvelni a történetet, mert Joe-t nem lehet nem szeretni. A Nagyi-t is megkedveltem, nagyon tetszett, az összes furcsaságával együtt. Dagi is nagy kedvenc lett. Tetszett, hogy végén a Nagyi elárulta Lennie-nek mi történt azon az estén mikor az spoiler.
Összességében nem tudom mi a véleményem a könyvről, mert az eleje nagyon nem tetszett, a végét azonban nagyon megszerettem. Nem bántam meg hogy elolvastam, újraolvasni mostanában nem fogom, de később lehet megpróbálkozom még vele.

Csakegyolvasólány P>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Senkinek sem kívánom azt, amit Lennie átélt, még magamnak sem. Nekem is van egy nővérem, akivel szoros a kapcsolatunk, ha elveszteném, talán úgy élnék, úgy viselkednék, mint Lennie. Bár, nem kavarnák a nővérem barátjával/vőlegényével, az túl bizarr lenne a számomra is. De ezt Lennie megtette, vagyis kavart nővére Bailey barátjával spoiler, a lány halála után. Ezeknél a részeknél legszívesebben letettem volna a könyvet, de mégsem. Érdekelt, hogy mi fog kisülni. Talán Lennie összejön Toby-val, akivel a gyász összeköti? Vagy mást választ? Mi lesz? Valamint érdekeltek azok az apró szösszenetek, amiket Lennie írt, nem értettem, hogy kitalálta meg őket, és miért vannak ott zárójelbe ezeknek az emlékeknek a lelőhelyei. És, nem utolsó sorban érdekelt Joe is. :) Hiszen mindent megtett azért, hogy Lennie közelébe legyen. Ő volt a lány támasza a gyász ideje alatt.
A könyv fantasztikus volt. Az írónő olyan átéléssel írta le az érzelmeket, hogy néha, amikor Lennie Bailey-t hiányolta, az én szemeimbe is könnyek gyűltek.
Azt hiszem, hogy ez a LOL könyv a kedvenceim közé került.

Amaryll87 P>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Könnyed, mint az összes eddigi LOL könyv. Szeretem őket.

ggizi P>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Sokkal komolyabb téma volt, mint amire számítottam. Szerencsére még csak hasonló helyzetben sem voltam eddig (kopp kopp kopp), de annyira tisztán átjöttek az érzelmek és olyan könnyen át tudtam érezni Lennie gyászát és a fiúkkal és a családjával való kapcsolatát, ami megszorongatta a szívem. Joe személye engem annyira nem fogott meg, de Lennie-re gyakorolt hatása szinte létszükség volt a lánynak a túléléshez és a továbblépéshez. Csakúgy, mint Toby is, bár teljesen más okból, és akivel a közös veszteség olyan szoros kapcsot hozott létre, amit senki mással nem tudott volna megélni. Szinte én is éreztem azt a hihetetlen megnyugvást és a Bailey-hez való szoros közelséget, amit egymás karjaiban tudtak előidézni. spoiler Ráadásul Toby vesztesége sokkal erősebben hatott rám, mint Lennie-é, nagyon fájt érte a szívem.

Remélem, még sokat olvashatok az írónőtől, mert mindkét (eddig olvasott) regényével teljesen levett a lábamról.

shadowhunter1975 P>!
Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Nem csalódtam az írónőben, ugyanolyan varázslat volt számomra ez a könyve is, mint nagy kedvencem a Neked adom a napot. A téma ugyanaz (a gyász, a veszteség feldolgozása) csak a szituáció más. Nagyon tetszik, ahogy Jandy Nelson ír, remélem még sok könyvet olvashatok tőle. Számomra mágia ez is, a szavaké, az érzéseké :)
@oldmoviegirl01 Köszönet érte!
spoiler

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

psych P>!

Úgy mondod el a történetedet, ahogy csak a kedved tartja.
Ez a te szólód.

237. oldal

3 hozzászólás
Tündér_Lala>!

Valahányszor meghal valaki, egy egész könyvtár ég el.

192. oldal

psych P>!

És ekkor értem meg.
A nővérem újra meg újra meghal, amíg csak élek. A gyász örökké tart. Nem hagy el soha. A részünkké válik, ott van minden lépésünkben, lélegzetünkben.

324. oldal

psych P>!

A fájdalom és a szeretet összetartozik, az egyiket nem kaphatjuk meg a másik nélkül.

324. oldal

Sylvie23 P>!

Bárcsak felkelne a földről az árnyékom, és mellettem sétálna.

53. oldal

zuna19>!

Joe rám vigyorog.
– Te még nálam is lököttebb vagy.
Egy hosszú pillanatig csak nézzük egymást, de úgy érzem, ebben a pillanatban szenvedélyesebben csókolózunk, mint bármikor, pedig egymáshoz sem érünk.
Aztán kinyújtom a kezem, és végigsimítok Joe karján.
– Nem tehetek róla. Szerelmes vagyok.
– Én is – feleli. – Életemben először.

NinaAva>!

„Ez a mi történetünk, nekünk kell elmesélnünk.”- mondja a szokásos tízparancsolat-hanghordozásával, és úgy is hat rám: mélyen.

237. oldal

zuna19>!

Te jó ég!
Egy pillanatra eltekintek attól a ténytől, hogy igazi ringyó-szajhacafka-lotyó-rosszlány riherongy-kurtizán-céda lett belőlem, mert valami hihetetlen dologra jöttem rá. „Hát ez az – ezért van körülötte az a nagy felhajtás, erről szól az Üvöltő szelek, az egész hajcihőnek ez az érzés a lényege, ami átszáguld rajtam, miközben Joe-val összetapad az ajkunk.”
Ki gondolta volna, hogy egész végig egyetlen csókra voltam attól, hogy én legyek egy személyben Cathy, Júlia, Elizabeth Bennet meg Lady Chatterley?
Évekkel ezelőtt egyszer végignyúltam a füvön a nagyi kertjében, és Dagi megkérdezte tőlem, mit csinálok. Azt feleltem neki, hogy felnézek az égre. Mire ő közölte velem:
– Ez tévedés, Lennie, az ég a földig ér, ott kezdődik a lábadnál.
Most, hogy megcsókoltam Joe-t, életemben először elhiszem. Mámoros vagyok, Joe-mámorban úszom, és amikor egy pillanatra elhúzódom tőle, és kinyitom a szemem, azt látom, hogy a Joe Fontainekapcsolót visszacsavarták, és őt is elkapta a mámor.
– Hát ez… – dadogom.
– Hihetetlen volt – vág a szavamba. – Totál incroyable.
Döbbenten bámulunk egymásra.
– Szívesen – mondom, mert hirtelen eszembe jutott, hogy meghívott hozzájuk estére.
– Szívesen micsoda? – Úgy néz rám, mintha kínaiul beszélnék, aztán elmosolyodik, és átölel. – Készen állsz? – kérdezi, majd felkap és megforgat, és én hirtelen a világ legidétlenebb filmjében találom magam, hangosan nevetek, és olyan végtelen boldogság tölt el, amilyet nem is volna szabad éreznem egy olyan világban, ahol a nővérem nincs többé.
– Szívesen átmegyek hozzátok ma este – mondom, amikor már nem forog velem a világ, és újra két lábbal a földön állok.

zuna19>!

– Ugye nem teszel többé ilyet velem? – kérdezi.
– Soha! – tör ki belőlem. – Örökké veled akarok lenni.

Tündér_Lala>!

– Mégis mi lesz a hülye kísérő pónival, ha elpusztul a versenyló?!

134. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Dessen: Tökéletes
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Erin Watt: Papír hercegnő
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Leiner Laura: Ég veled
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület