Nagy ​burgerkönyv 9 csillagozás

Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv

Ez a könyv neked szól, ha imádod a jó burgereket, és mindent tudni akarsz róluk. Végigvesszük a nagy klasszikusokat, belekóstolunk a nemzetek burgereibe, mutatok nektek különleges húsokat és olyan ételeket, amelyekről álmotokban sem gondoltátok volna, hogy burgeresíteni lehet – és mégis! Természetesen az autentikus bucik, izgalmas köretek és a speckó szószok sem maradhattak ki, zárásként pedig bemutatom kedvenc, a témához illő desszertjeimet is.

>!
Street Kitchen, Budapest, 2023
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158161183
>!
Lunchbox, 2020
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789786150031
>!
Lunchbox, 2018
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150032863

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

_Leelan_>!
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv

Laikusként nem tudom teljesen megítélni, hogy egy-egy hambi milyen lehet, de az tény, hogy soknál összefutott a nyál a számban.
Párom ebből a szakácskönyvből szokott hambikat csinálni ♥.
A bucikat szinte mind kipróbáltuk már, talán a császárzsemle maradt ki csak,amit savaltam is, hisz az egyik kedvencem. nem hambinak A házi ketchup, majonéz isteni, sokkal finomabb, mint a bolti, az is innen való recept volt :)
Tetszik, hogy a könyv szépen épül fel.
Először a bucik, itt több fajta is le van írva. Mindekk talál magának valót. A burgonyások szerintem legjobbak *-*
Utána a különböző húsok kerülnek sorra, szószok, saláták stb. A végén még néhány egyszerű desszert recept is van, de kizárt, hogy ilyen hambik után én még tudnék enni desszertet >.<
Ezekkel a receptekkel kettő hatalmas problémám van:
1. Miért nem lehet hízás, cholesterin és glükóz szint emelkedés nélkül enni ezeket?
2. Miért nem lehet ingyen hozzájutni ezekhez az összetevőkhöz? XD
Amúgy nagyon nyammi a könyv :D

Baráth_Zsuzsanna P>!
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv

A Street Kitchen frontembere egyértelműen Fördős Zé, de azért Jancsa Jani is ott van a szeren (ahogyan Szabi is, és a lányok is jönnek fel, lassan, de biztosan). Emberünk amúgy pénzügyes, és tisztességesen lehúzott 10 évet a multivilágban, de aztán győzött a burgerek iránti végtelen szenvedélye, és ma már ebből él. Nemcsak a tévében és a neten alkotja nekünk a kreatívabbnál kreatívabb hambikat (a töltött káposztás változattól letettem a hajamat, pedig engem nem olyan könnyű lenyűgözni gasztrotéren), hanem létrehozta a Bamba Marha Burger Bárt, amely szépen terjeszkedik, és remélem, idén már én is eljutok hozzájuk, mert nagyon sok jó hallottam az ottani finomságokról. Rólam tudni kell, hogy teljesen hidegen hagy az amerikai kaja, a hamburger meg aztán pláne, hosszú évek óta kizárólag a vega változatot vagyok hajlandó megenni, házi buciban elkészítve (húsevő vagyok, de azok a zsíros, fűrészpor ízű kalóriabombák, amelyeket a gyorséttermi láncok kínálnak, számomra ehetetlenek). Szóval Janinak igencsak össze kellett kapnia magát, hogy megkedveljem azt a műfajt, amit ő képvisel, de ez a fiú addig-addig tolta az arcomba a maga laza stílusában a jobbnál jobb recepteket, és beszélt teljes odaadással a hambikról, hogy nagy nehezen csak elhittem, hogy ez egy nagyon érdekes műfaj, amelyből meglepően sok mindent ki lehet hozni ízben és ötletben. Úgyhogy nem hezitáltam sokat, késedelem nélkül beszereztem a könyvét, amelyben lenyűgöző hamburgerreceptek sorjáznak egymás után, remek fotókkal, teljesen Janis lett a végeredmény, a szövegen is istenien szórakoztam, miközben dobtam el az agyam pl. a francia hagymaleves burgeren. Nagyon szerethető szakácskönyv, öröm olvasni, még nagyobb öröm lesz kipróbálni ezeket a finomságokat.
A teljes kritika itt olvasható:
https://jusandcalzone.blog.hu/2019/02/01/konyvajanlo_ja…

CarmenV>!
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv

Kölcsön járt nálam a könyv és egyébként zseniális, sajnos a telefonom dobott egy hátast és a szerviz kicsit elcseszte a dolgot, szóval a kijegyzeteléseim elbuktak, de lehet egyszer majd pótolom :)
A könyv nagyon jó és guszta is :D sajnos imádom a hamburgereket xD


Népszerű idézetek

janetonic>!

Ha egy sötét sikátorban egy ballonkabátos alak fegyvert fogna rám és megkérdezné, hogy melyik a kedvenc pékárum, akkor rövid habozás után kinyögném, hogy a perec.

27. oldal

6 hozzászólás
janetonic>!

A hamburgerkedvelő ember szíve számára a legkedvesebb zöldség tagadhatatlanul a burgonya, vagy kevésbé modoros égtájakon a krumpli. Most viszont nem az olajban sült verzióról fogunk dumálni, hanem egyik új felfedezésemről, a burgonyás hamburgerbuciról, aminek a receptjét legutóbbi makaói utazásom során egy részeg kamionsofőrtől szereztem meg.

29. oldal, Burgonyás hamburgerbuci

36 hozzászólás
janetonic>!

Lehet bármilyen szép is egy festmény, ha nincs kerete, nem számít egésznek. Így van ez a burgereknél is, […].

16. oldal

6 hozzászólás
janetonic>!

Legyen szó reggeliről, vacsiról, nagy street food öregről vagy éppen tradicionális ételről, én mindenből képes vagyok kihozni a maximumot, ha burgeresítésről van szó.

174. oldal

9 hozzászólás
janetonic>!

Ha van olyan téma, amely képes megosztani egy baráti társaságot, az a hamburgerzsömle kérdése.

13. oldal

7 hozzászólás
janetonic>!

Ennek a könyvnek a megírását már évek óta tervezgettem. Azt hiszem, az itthoni piacon (de talán a nemzetközin is) egyedülálló minőséget sikerült összehozni vele.

7. oldal

3 hozzászólás
janetonic>!

Ez a recept is bizonyítja: csak a képzeletünk szab határt a kreativitásnak, néha pedig az sem!

162. oldal, Pizza burger

14 hozzászólás
janetonic>!

Ez idő tájt sikerült otthagyni a multis karrieremet is (ja, ha még nem mondtam volna, lehúztam 10 évet pénzügyön különböző nemzetközi cégeknél is), hogy főállásban tudjam a fentebb említett dolgokat művelni, 30 évesen ezt összehozni, azt gondolom, nem is olyan rossz.

7. oldal

7 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye
Nagy Mária (szerk.): Gyümölcsös sütik
Arnold Zabert – Végh Júlia (szerk.): A sütés iskolája
Lexáné Regéczi Márta: Régi magyar édességek
Sütemények csökkentett kalóriával
Vincze Sára: Csábító házi sütemények 6.
Rózsa Klára: Bögrés sütemények
Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények – Torták, piték, leveles tészták
Justh Szilvia (szerk.): A legfinomabb muffinok
Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények – Krémesek, piskóták, kelt tészták