Toroni ​krónikák (Kyr-ciklus 2.) 19 csillagozás

Jan van den Boomen: Toroni krónikák

A kötet Kyria bukása, és az autonóm császársággá váló Toroni tartomány életképeit mutatja be tematikus novellás kötet formájában, a szerző régebbi és új írásainak segítségével. Sok háttér információt árul el a Hatalmasok által kormányzott, Ynev történelmét nagy súllyal befolyásoló ország történetéből.
Ez a kötet, a szerző vallomása szerint keretet ad a tervezett Sogron lángjai II. című írásához.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tartalomjegyzék

>!
Tuan, Budapest, 2007
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638727183

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Noro >!
Jan van den Boomen: Toroni krónikák

A kötet egyetlen új kisregényt tartalmaz, kb 150 oldal terjedelemben, a többit a szerző régebbi írásai (na jó, abból egy nyúlfarknyi novella csak a Rúna magazinban volt olvasható), illetve a Toron világleírás előzetesei teszik ki. Ami nekem valahol még idegesítőbbé tette: a szóban forgó új történet jó. Megérdemelte volna, hogy az új novellák mellé kerüljön a Kyr Históriákba (a 'S éjre vált a nap' helyére), pláne, hogy azoknak tulajdonképpen folytatása. Csak a végét sikerült elszúrni – egy E/1-es novellát így lezárni nagyon durva stílustörés.
off

Banshee>!
Jan van den Boomen: Toroni krónikák

Az első MAGUS regényem és megállapítottam hogy minden novella szomorú benne. A MAGUS nem egy vidám világ. Eleinte elég sokat kellett hátralapozgatnom a fogalmakhoz, de a végére egészen belejöttem. Viszont a novellák elég felejthetőek.

ezusterem>!
Jan van den Boomen: Toroni krónikák

Nagyon vegyes érzéseim vannak a könyv elolvasása után. A toroni birodalom soha nem tartozott a kedvenceim közé. Zavar és nagyon távol áll tőlem a kyr felsőbbrendűség,gőgösség. A novellák viszont jól bemutatják ezt a dekadens világot.
Aktív szerepjátékosoknak mindenképpen ajánlom az elolvasást,mert ezek nélkül az információk nélkül egy toroni játék nem lehet teljes.
Legjobban a Hősi kard című írás tetszett. Ynevi Spartacus sztori.A függeléket nyugodtan kihagyhatták volna. Én sokáig szerep játékoztam,de inkább olvastam volna még egy novellát helyette.

lyra>!
Jan van den Boomen: Toroni krónikák

Évek óta nem olvastam MAGUS-t,már el is felejtettem miért szerettem annyira. Már az első mondatok beszippantottak a világba,szinte éreztem a szagokat,tapintottam a tárgyakat.Nagyon élveztem.A novellák egy részét már olvastam,de mivel szeretem újraolvasni a könyveket és szeretem Jan van den Booment,ez nem zavart.Izgalmas, csavaros,intrikálós novellák,néha meghökkentő befejezések.
Ynev,visszatértem!


Hasonló könyvek címkék alapján

Kornya Zsolt (szerk.): Kráni krónikák
Wayne Chapman: Garmacor címere
Gáspár András (szerk.): A Kos és a Kobra éve
Wayne Chapman: A bárd és a démonok
Kornya Zsolt (szerk.): Ármányok és álcák
Erdélyi István (szerk.): Merész álmok, sötét titkok I.
Pálinkás Imre (szerk.): Lobogók hajnala
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Wayne Chapman: Megkövült napvilág
Körtvélyes Ákos: Sziréndal