Morgena ​könnyei (Morgena ciklus 1.) 46 csillagozás

Jan van den Boomen: Morgena könnyei Jan van den Boomen: Morgena könnyei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Toron zűrzavaros császárvárosába nyílik Kapu e regény lapjai. Három hőse: a shuluri Nemes Házak egyik testőre, egy idős khótorr-pap és egy, még szinte gyermek tolvajlány számára minden baljós előjel nélkül felborul a világ rendje. Ugyan valamennyien különböző társadalmi kasztok tagjai, most mégis úgy tűnik, sokkal több közük van egymáshoz, mint azt a merev Birodalom hagyományai megengednék.

Lázasan keresik az események mozgatórugóit, a háttérben meghúzódó erőket, de mire átcsapnak a fejük felett a hullámok, csupán annyit sikerül kideríteniük, hogy talán egy régebbi Zászlóháború történései kötik össze sorsukat…

Minden erejükre, ügyességükre és hitükre szükségük van, ha végig akarják járni a számukra jelölt utat. Az utat, mely a Hatalmasok, a hekkák, a vér és a szörnyisten, Tharr kaotikus birodalmán vezet keresztül.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
ISBN: 9786155314162 · Illusztrálta: Elena Bespalova
>!
Delta Vision, Budapest, 2009
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639890466
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1998
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638593202

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Noro>!
Jan van den Boomen: Morgena könnyei

Boomen ezzel a regénnyel talált rá a saját hangjára a magus világában, és rögtön neki is állt az egyik nagy „sötét birodalom”, Toron kidolgozásának. Bár itt még felfedezhetőek bizonyos kalandozós elemek, a könyv alapvetően már társadalom-központú fantasy, sok és hangulatos háttérleírással.
A magussal ismerkedők számára – főleg ha érdekli őket a világ sötét oldala – ez az egyik kihagyhatatlan klasszikus.

lilijan>!
Jan van den Boomen: Morgena könnyei

elsőre 3 csillagot adtam neki, de ezt menten javítottam, amint elkezdtem átrágni magam egyéb m.a.g.u.s. regényeken. színvonala társaihoz képest kevésbé hullámzó, de a játékrendszer szülte karakterek itt is, máshol is gyorsan beköltöztek a fejembe – azaz csak tudtak valamit. a rengeteg kiadvány között az egyik kötelező klasszikus!

MailMan>!
Jan van den Boomen: Morgena könnyei

Közepes volt. A stílus néhol megbicsaklott, a három főszereplőt külön-külön bemutató fejezeteket elég fárasztónak találtam, a túlvilágon bolyongós fejezet 90%-át nyugodtan ki lehetett volna vágni. A szerző elég olcsó eszközökkel próbálta elérni, hogy kétszer kelljen elolvasni a könyvet, de aki tudja, ki az a Morgena, annak nem lesz erre szüksége…


Népszerű idézetek

Grace_Martin>!

A Káosz teremt és a Káosz pusztít, az Ő akarata szerint. Mert a Káosz hivatott kirostálni az ocsút a búza körül. Mert a Káosz hozza az egyensúlyt, és eltörli a felesleget. Azokat, akik méltatlanok a rangjukra. Büntet és öl, ha nem veszed ezt figyelembe. De akkor te soha nem lehetsz búzaszem. Felemelkedés? Igen. A felemelkedést is elhozhatja az arra méltónak.


A sorozat következő kötete

Morgena ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Wayne Chapman: Karnevál
John Caldwell: A Káosz Szava
Wayne Chapman: Garmacor címere
Ray O'Sullivan: Sötét zarándok
Malcolm J. Hunt: Kígyószív
Raoul Renier: Pokol
Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon