Istenítélet 6 csillagozás

Jan van den Boomen: Istenítélet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy tutort holtan találnak belülről bezárt könyvtárszobájában. Ilyen rejtély megoldása komoly kihívás még Lar-dor egyetemvárosában is.

Pamar Olon, az egyetem egykori hallgatója, a Bárka nevű úszó kifőzde tulajdonosa véletlenül keveredik bele az ügybe, ám az összekuszálódott szálak kibogozása egyre komolyabb veszedelmekbe sodorja. A Dúlás sokkjából lassan ocsúdó Syenasban pedig már semmi sem a régi: a titkosszolgálati páholyok, rejtőző boszorkányok, sötét orgyilkosok, bosszút kereső paplovagok harcai éppúgy átformálták, mint a felkapott úri szalonok, a helyi alvilág, vagy egy szörnyszínház.

Jan van den Boomen különleges játékra hívja tisztelt olvasóit. Hétköznapi nézőpontú, klasszikus krimi elemekkel teli, hamisítatlan crossover regénye nem csupán a régi kalandozóknak szól – kitűnő belépő lehet azok számára is, akik most ismerkednek Ynev sokszínű, varázslatos világával.

>!
Delta Vision, Budapest, 2020
632 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953556

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Greol>!
Jan van den Boomen: Istenítélet

A Ynevet bemutató regények között egészen új irányt vesz fel,méghozzá egy egészen nagyszerű irányvonalat. Ebben a könyvben van nyomozás és izgalom, de a mű legalapvetőbb céljának sokkal inkább egy terület életmódjának és mentalitásának bemutatása tekinthetó. Ezt kiválóan,szépirodalmi szinten teszi meg,amiért minden dicséretet megérdemel.

Az egyetlen dolog ami zavart,hogy a cselekmény helyenként számomra nem volt eléggé könnyen követhető,illetve hogy a cselekmény egyik főszála kicsit gyengén volt beágyazva. Mindezt azonban tökéletesen ellensúlyozza a kiváló hangulat,a magával ragadóan egyedi atmoszféra.

Több ilyet,a Kalandok Kontinensének szüksége van rá!

Alasoh>!
Jan van den Boomen: Istenítélet

Ez a mű, minden mondatában, minden értelmezésében, újszerű és mégis klasszikus eszenciájában, lebilincselő és tökéletes!
Sajnálom, hogy befejeztem!
Napokig olvasnám még, és tapasztalnám meg Ynev hétköznapi valóságát!
Ehj…

peterboy>!
Jan van den Boomen: Istenítélet

Könnyen olvasható, nincsen tele ismeretlen szavakkal és nyakatekert mondatokkal, cserébe viszont unalmas. Volt hogy oldalakat átlapoztam, mert nem történt semmi. Akció szinte nulla, cserébe van nyomozás. Egyáltalán nem olyan mint egy megszokott M.A.G.U.S. regény. Szerintem 150-200 oldalt nyugodtan el lehetett volna hagyni. Sajnos nekem nem igazán jött be. Remélem 2021 több M.A.G.U.S. regényt hoz majd, mert 2020 nagyon gyenge év volt ezen a téren!

PelinPF>!
Jan van den Boomen: Istenítélet

Végig nagyon szerettem ezt a könyvet. Nem vagyok a MAGUS világának ismerője, de örülök, h ezzel a regénnyel sikerült kicsit bepillantást nyernem ebbe a világba. Olyan volt, mint egy élő és lélegző csendélet, amely felett néha elúszik pár fekete felleg. Nagyon szeretek elidőzni az ilyen és ehhez hasonló képzeletbeli világok hétköznapjaiban, hangulataiban, szeretem átélni az ezekből sugárzó érzéseket, és erre kiválóan alkalmas volt ez a regény. A krimi szál csak hab volt a tortán. Külön kiemelném a járványhelyzet belecsemépszését a regénybe. Ez a reflexió csak mélyítette a könyv tartalmát. Egy olyan pluszt adott hozzá, ami méginkább átélhetővé tette számomra a Syenasban élő emberek életét és hétköznapjait, gondjait és bajait, mindazt amivel meg kell küzdeniük egy új és épülő, még eléggé instabil társadalmi környezetben vagy világrendben, és ebben a Dúlás okozta végletekig traumatizált állapotban, aminek a hatása nagyon is tapintható az itt élők tetteiben és gondolkodásában.
És külön köszönet a KFT Balatoni nyár című dalának egyik soráért, akkor is, ha az nem volt tudatos húzás, bár meglepődnék rajta, ha nem így lenne. Egyszóval szuper élmény volt, örülök, h elolvashattam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nigel D. Findley: A nap háza
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér
Edo van Belkom: Őrjítő éhség
Helena Silence: Ezüsthíd
Csóti Lili: Hetedvérig
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Németh Gábor – Szilasi László: Kész regény
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: A körző titka
J. Goldenlane: Farkastestvér
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő