Esőhozó 14 csillagozás

Jan van den Boomen: Esőhozó

A ​sebesen sikló Folyóanya fejlett civilizációt nevelt fel, olyan népet, mely hallgatott az istenek szavára, és tiszteletben tartotta azok törvényeit. Az emberek egyensúlyban éltek az őserdőket benépesítő állatokkal és a mindenhol jelenlévő holt lelkekkel, a szellemvilággal. Az ember azonban hibázik, és büntetését nem kerülheti el. Egy bátor harcos, egy tisztavérű papnő és egy ártatlan gyermek sorsa összefonódik a gyülekező viharfellegek alatt, hogy végül beteljesítsék a számukra kijelölt végzetüket. Útjaikat árulás, fájdalom, veszteség kíséri, és a fenyegető árnyék, mely az egész életerős civilizációt kiirthatja. Jan van den Boomen egy misztikummal átszőtt, titkoktól terhes, élettől és haláltól lüktető világba enged betekinteni, mely alapjaiban tér el keresztény, európai kultúránk megszokott sablonjaitól. A sötétség és a pusztulás víziója fokozatosan szivárog be a történetbe, hogy megteremtse a dark fantasy hangulatot, melynek az egzotikus környezet eddig ismeretlen, fűszeres ízt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Tuan, Budapest, 2005
318 oldal · ISBN: 9638691336

Most olvassa 1

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

ftamas>!
Jan van den Boomen: Esőhozó

Ez nekem dögunalmas volt. Iszonyatosan száraz, túlírt, viszont, hiába túlírt, mégsem tudom, mi hol van, mert teljesen elveszek benne, így unom.
Ha kell valakinek ingyen viheti, egyébként könyvszekrény.

Allanon>!
Jan van den Boomen: Esőhozó

Érdekes, újszerű világot rakott össze nekünk az író. Részletekbe menően. Viszont a történet szálai nem nagyon ragadtak meg, a karaktereket nem kedveltem meg. A regény végigfolyt az agyamon és távozott is, mint Folyóanya ebben a fantasztikus világban. És bőven találtam benne elírásokat és helyesírási hibákat.

Noro >!
Jan van den Boomen: Esőhozó

Szép, szép, hogy totálisan idegen kultúra, totálisan idegen értékrenddel, de azért lehetett volna egy kicsivel, hogyismondjam csak… szerethetőbbé tenni a karaktereket. Inkább ajánlom Greg Keyes könyveit, hasonló egzotikus világ, de sokkal átélhetőbb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Raoul Renier: A kívülálló
Wayne Chapman: Karnevál
Bán Mór: Gadur kapui
Bán Mór: A szigetkirály kincse / A Romok Úrnője
Sepsi László: Holt istenek kora
Eric Muldoom: Éjféli erdő
Gabriel Wolf: Álomharcos
Ed Fisher: Profundis