Az ​öreg szélmalom titka (Morris, a titkos ügynök 1.) 9 csillagozás

Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka

Morrisnak, a kutyavilág 007-es ügynökének lélegzetelállítóan izgalmas kalandjai! Morris már volt vadászkutya, szánhúzó kutya, mentőkutya, mielőtt világhírű rendőrkutya lett belőle. Karrierjét azonban feladta, amikor egyetlen méltó ellenfele, a Fantom néven is ismert Mestertolvaj, aki zseniális feltaláló is volt egyszemélyben, egyszóval maga Mumpic professzor a dél-amerikai Tangó-folyó vízesésénél szó szerint kicsúszott a mancsai közül. Morris egy nagy tó kis szigetére költözött tehát, hogy egy elhagyatott szélmalomban élvezhesse nyugdíjas napjait, de áhított nyugalmát megzavarta egy rejtélyes bűneset, nem beszélve Macipoci felügyelőről. Egy kacagtató humorral megírt Krimi-képeskönyv telis-tele megoldásra váró rejtélyekkel! Szívből ajánljuk az ötéves kor feletti gyerekeknek, és szüleiknek, akik a közös olvasáskalandok örömére vágynak!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2011
40 oldal · ISBN: 9789636433192 · Fordította: Tótfalusi István

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

gab001 P>!
Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka

Morris meséli el a kalandjait, nagyon olvasmányos stílusban. Tetszett, hogy időnként közvetlenül megszólított, s úgy magyarázott el részleteket. Maga a történet elég izgalmas, kellően rejtélyes is. A rajzok pedig nagyon aranyosak és részletesek. Szeretem, amikor egy rajzon fel lehet fedezni kis részleteket, ami bár nem kapcsolódik a történethez, mégis megmosolyogtat. Ez a könyv tele volt ilyenekkel. Imádtam a vicces kis madárkákat. Igazán színvonalas mesekönyv.

>!
General Press, Budapest, 2011
40 oldal · ISBN: 9789636433192 · Fordította: Tótfalusi István
Gabye>!
Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka

Maga a történet nem túl extra, egy nyugdíjas titkosügynök eb meséje. Viszont az illusztráció zseniális. Már csak azért megérte elolvasni, hogy közben ezt csodálhassam. Akinek bejött Pettson és Findusz képi világa, annak ez is igencsak kedvére való lesz, a maga kis apró részletgazdagságával.

Uzsonna>!
Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka

Krimi-képeskönyv. Ez a műfaji megjelölés (és alcím), de hiába írtam be, nem látszik valamiért. Műfajteremtő próbálkozás ez, és nem is akármilyen. A célzott korosztálynak (5-9 év) garantált az izgalom és szórakozás, de leköti a nagyobbakat is szellemességével (dícséret a fordítónak is!).
És a képek! Jan Birck illusztrált több gyerekkönyvet is (Thomas Brezina egyes könyveit, vagy a „Vad foci banda”-t), ez az első magyarul megjelent önálló könyve. Remélem nem az utolsó, engem rabul ejtett! Feltettem a linkekhez Jan Birck honlapjának a címét, nézegessétek az illusztrációit, ezt a könyvet pedig olvassátok (f)el!

RandomSky>!
Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka

A 4 éves fiamnak olvastam fel, kicsit ő még kicsi volt hozzá, de összességében jól szórakoztunk mindketten. Nagyon jók a rajzok, és összességében a sztori is megteszi, meg a szöveg is jó. De ennyiből nem tudom eldönteni, tényleg jó-e, vagy csak jópofa. Majd a második kötetnél kiderül.


Népszerű idézetek

Varpu_Petäjä>!

…alaposan megmostam a fogam ósdi fogkefémmel, amely úgy nézett ki, mint egy szőrehullott kismacska, amelyik halálra rémült a fogaimtól."

Varpu_Petäjä>!

Másnap reggel Macipoci újra az ajtóm előtt állt.
– Morris, letartoztatom! – dörrent rám. – Hol volt múlt kedden este, amikor a csónakomat ellopták?
– Tehmészetesen itthon, felügyelő úh, vacsohásztam. Nekem nincs szükségem a maga csónakjáha, van egy kétéltű motohom! – feleltem fogkefével a számban.
– Aha! – óriási medveorrlyukait kitágította mérgében, és medveorra, ha jól láttam feketéből sötétvörösre változott. Aj- aj, vörös riadó!


A sorozat következő kötete

Morris, a titkos ügynök sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó
Fabian Lenk: Kém a Napkirály udvarában
Alexandra Fischer-Hunold: Kincsvadász kísértet
Corinna Harder – Jens Schumacher: Berkley professzor és a londoni köd
Renée Holler: Veszély a Santa Marián
Ulla Mothes: Egy kiállítás titkai
Nógrádi Gábor: Kengu elrablása
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Holden Rose: Hófehér kelepce
Jørn Lier Horst: Nárcisz akció