Jamie ​főzőiskolája 19 csillagozás

Tanulj meg főzni 24 óra alatt
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Isten ​hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni – téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek… (tovább)

>!
Park, Budapest, 2010
360 oldal · ISBN: 9789635309047 · Fordította: Dobos Anna · Illusztrálta: David Loftus, Chris Terry

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Juci P>!
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája Tanulj meg főzni 24 óra alatt

Valóban sok benne a curry meg a stir fry, ami nálunk nem is annyira ismert, de a nagyobb baj, hogy nem olyan egyszerű beszerezni minden alapanyagot (pl. Jamie azt javasolja, hogy használd a készen kapható currypasztákat, igen ám, csak nálunk nem kapható készen [kieg.: akármelyik boltban]). De amit kipróbáltam, mind fincsi volt és viszonylag gyors. Kár, hogy sajnálok öt-hatezer forintot egy szakácskönyvre, ez meg nem az enyém volt, a tesóm visszakérte, mondjuk ő tényleg szokott főzni is, legalábbis gyakrabban, mint én :) Nagyon szimpatikus még benne ez a mozgalom, amit Jamie megpróbál elindítani, hogy tanulj meg egyszerű, egészséges recepteket, és tanítsd meg másnak is. Jó lenne néha barátokkal összejönni, és főzőcskézni közösen, nekem lenne mit tanulnom…

18 hozzászólás
lamucat>!
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája Tanulj meg főzni 24 óra alatt

Jamie könyvét nem olvastam, csak belenéztem a könyvtárban, a Spektrumon néztem néhány filmjét. Nekem tetszik, ahogy főz, főként az a hozzáállás, hogy nem kell görcsölni, lazán majd sikerül!
Van, aki itt a könyv kapcsán azt tette panaszosan szóvá, hogy egyes hozzávalókat Magyarországon nem lehet beszerezni ezekhez a receptekhez. Biztosan vannak olyan dolgok, amelyeket tényleg nem, de a többségüket igen! Egészen különleges dolgokat is meg lehet venni, igaz én csak budapesti forrásokat ismerek főként:
A Nagycsarnok alagsorában remek és hatalmas kínálatú Ázsia bolt van (2011. október 6-áig, mert akkortól átköltöznek egy környékbeli üzlethelyiségbe). Két hete jártam ott, és hihetetlen dolgokat láttam, a boltvezető és az eladók pedig fantasztikusan hozzáértően tudnak segíteni! Nemcsak az ázsiai konyhához árulnak hozzávalókat, mert pl. széles választék van angol mustárokból, de én vettem bolgár fűszert is. Ha pedig valaki drágább különlegességekre vágyik, a Culinaris boltokat tudom ajánlani, szenzációs kínálattal: culinaris.hu. Annyiban is mások, mint a már említett Ázsia bolt, hogy több európai élelmiszert, italokat, csokoládékat árulnak, és van csemegepultjuk, ahol pl. olasz szalámit, francia sajtokat lehet venni akár szeletenként is.
De időnként még a diszkont áruház Lidl-ben is érdemes szétnézni, mert gyakran rendeznek pl. thai napokat, és akkor vannak különlegességek, amelyekből későbbre is marad, lehet találni náluk pl. wok-olajokat mostanában.
Szóval: ne add fel, főzz!

katacita I>!
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája Tanulj meg főzni 24 óra alatt

egy picit túl brit nekem, túl sok tradicionális angol kajával. azért vannak benne használható receptek, de nem hinném például, hogy valaha arra vetemednék, hogy Yorkshire-pudingot készítsek.
2011.11.16:
vagy talán mégis??:)

meseanyu P>!
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája Tanulj meg főzni 24 óra alatt

Jamie könyvei nekem mindig olyanok, hogy van bennük egy-két recept, ami nagyon-nagyon bejön, de a többsége nem az én ízlésem. Ez is ilyen volt. Mindenesetre főzni egy könyvből sem lehet megtanulni 24 óra alatt, ebből sem.

Aemitta>!
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája Tanulj meg főzni 24 óra alatt

Nagyon-nagyon alapreceptek,Nekem nagyon sok volt a könyvben a curry-s kaja, a salátás recepteket pedig teljesen feleslegesnek éreztem. Egy-két recept felkeltette az érdeklődésemet, talán egyszer kipróbálom azokat.

LeDi P>!
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája Tanulj meg főzni 24 óra alatt

A hamburger receptjét próbáltam ki, bevált.


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Stevens: Kenyér
Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd
Peter Levene: Szerelmi serkentők – Természetes anyagokból
Martha Burley: Super Hot!
Jane Clark: Mit adj enni a babának?
Gordon Ramsay: Baráti lakomák
Ella Mills: Deliciously Ella vegán szakácskönyve
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!