Veszedelmes ​sorscsapás (Gyönyörű sorscsapás 2.) 1229 csillagozás

Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

Végre itt van a New York Times sikerlistás Gyönyörű sorscsapás nagy izgalommal várt folytatása! Lehet-e túlságosan szeretni? Travis Maddox két dolgot őrzött meg az anyja halálos ágyán mondott szavaiból: Nagyon szeress! És még keményebben küzdj! A Veszedelmes sorscsapásban Travis életét könnyűvérű lányok, illegális fogadások és az erőszak teszik ki. De éppen akkor, amikor legyőzhetetlennek érzi magát, Abby Abernathy térdre kényszeríti. Minden éremnek két oldala van: a Gyönyörű sorscsapásban Abby mondta el, hogy látja a szerelmüket. Most elérkezett az idő, hogy Travis szemén át lássuk kettejük kapcsolatát, és újabb részletekre is fény derüljön.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632613109 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2013
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613116 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2013
484 oldal · ISBN: 9789632613123 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Travis Maddox · Abby Abernathy · Trenton Maddox · America Mason (Mare) · Shepley Maddox · Camille 'Cami' Camlin · Jim Maddox · Parker Hayes · Kara


Kedvencelte 382

Most olvassa 95

Várólistára tette 249

Kívánságlistára tette 307

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

Csak önmagamat ismételném, ha újra elmesélném, mennyire tetszett a történet, az írónő stílusa, a karakterek. Jamie McGuire megteremtette a valaha létezett legbelevalóbb rosszfiú karaktert, Travis Maddox neve minden külső és belső tulajdonságával együtt beleégette magát sokunk szívébe.
Adódik a kérdés az olvasók részéről, vajon mi értelme van ugyanazt a történetet kétszer megírni? Mit adhat az amúgy is remek sztorihoz egy másik szemszög? Nos, a Travis rajongók azonnal rávágják a választ: semmi sem lehet érdekesebb, mint belemászni a rajongott karakter gondolataiba, az ő fejével látni az eseményeket, átélni az érzéseit. A könyv az első sortól az utolsóig tudott újat nyújtani, hisz olyan helyszíneken járhatunk, ahol eddig nem, és a két főhős egymástól távol töltött időszakáról is bővebb képet kapunk. Minden történetnek két oldala van, de természetesen nem minden könyvnél működne ez a módszer, a sikerhez Travis Maddox szükségeltetik. A történet gyakorlatilag ugyanaz, de sok-sok olyan jelenet került bele, amikor ugye Abby nincs jelen. Nagy szükség van ezekre Travis „működésének” megértése szempontjából. Betekintést nyerhetünk a többi Maddox családtaggal való kapcsolatába, nagyszerű megismerkedni közelebbről édesapjával és a testvéreivel, mind remek, imádnivaló karakterek.
Travis pontosan tudja, hogy milyen lány lenne az igazi számára, és régóta kíváncsi rá, mikor fog ez a lány besétálni az életébe. Abby-t megismerve azonnal érzi , hogy most valami különleges történik vele. Az első pillanattól tudja, hogy Abby nem egy egyszerű szép lány, szinte a veséjébe látva érzi, hogy titkol valamit a múltjából. És rettenetesen nehezen viseli, hogy a lány csak barátságot hajlandó elfogadni vele kapcsolatban. Kihívásnak tekinti, és teljes gőzzel próbálja bevetni a szokásos csajozós elemeket, amik Abby esetében sorra kudarcot vallanak. Travis szembesül egy egész sor új érzelemmel, amit egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen tud kezelni. Ott van például a féltékenység, a bűntudat, a kiszolgáltatottság. Ilyeneket eddig nem kellett elviselnie, nem érzett fájdalmat vagy kétségbeesést egy lány szerelme miatt, és ezeknek az új érzéseknek a tudomásul vétele, elfogadása időnként forrófejűséggel párosul. Ha ez még önmagában nem lenne elég, Travis folyamatosan küzd a belső démonaival is.
De mégis mi az, ami számomra kedvencé tette?

Végig tudtam mi lesz a következő lépés, mégis agyonizgultam magam.
Előfordult veled, hogy már a könyv prológusa megríkatott?
Szeretem Travis kiszámíthatatlanságát.
Zseniálisan oldotta meg a szerző a fiúk nyelvén való írást.
Egyéjszakás kalandok, férfi szemmel. LOL
Dögkeselyűk: Imádtam, ahogy Travis bekategorizálta a nőket!
Egyszerűen szeretem, ha szenvednek a pasi karakterek!
Legszexisebb karakter amit valaha megírtak: Travis.
Mint a zászlólengetés az amcsi filmekben, olyan lett az epilógus.
Egyértelmű, hogy Trent történetét várom a legjobban.
Shep és Travis között vég nélkül folyt egymás heccelése, imádtam.

Szenvedélyesen szerelmes veszélyes pasi.
Olyannak adta vissza az írónő Travist, amilyennek az első könyv után gondoltam.
Reakciói, a gondolatai értelmet nyertek, így, hogy olvashattam benne.
Soha nem adta fel a küzdelmet Abby-ért, pedig volt amikor nagyon közel állt hozzá.
Csodálatosan megírt szerelmi jeleneteket kapunk, amiket nem lehet megunni.
Sebezhető, sérülékeny oldalát is megmutatja Travis.
Abby iránti törődése megható, szívmelengető.
Pontosan tudja, hogy a gödröcskék az arcán milyen hatást váltanak ki a nőkből.
Áradnak az érzelmek fel és le, mint a hullámvasút.
Szeretnék egy saját Travist.

Összességében jobbnak találtam a könyvet, mint Abby szemszögéből íródottat, nincs mese, imádom Travis szókimondó stílusát. Az írónő maximális teljesítményt nyújtott, büszke lehet magára, ahogy Travisre is büszke lenne az anyukája.

4 hozzászólás
MFKata>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

A kezdeti félelmem az volt, hogy másodjára nem lesz képes ugyanazt hozni az írónő. Hisz ugyanaz a történet, csak más szemszögből. Tévedtem. De mekkorát! Még pluszt is kaptam, hisz sok olyan részlet lett érthető, ami az előzőben nem. Az első könyv rajongóinak kötelező!!!
http://mfkata-about.blogspot.hu/2013/10/blogturne-jamie…

4 hozzászólás
MVivien>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

A borítója gyönyörű ennek a könyvnek. Sokkal jobban tetszett ez a könyv mint az előző. Nagyon érdekes volt Travis szemén keresztül látni a történetet. Tetszett az is hogy jobban megismerhettük Shepley-t és Travis családját. Nagyon tetszett az könyv eleje nagyon megható volt. Amit még nagyon szerettem az a könyv vége volt,nagyon érdekes volt látni hogy pár évvel később mi történik Abby-vel és Travis-szel.

Bitten>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

Veszteség és fájdalom karöltve….
Menekülés – meddig és mitől ?!

Más értelmet nyert ez a történet, annyi kötet után, amely ezt az eseményszált követte ;-)

Fancsee P>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

A Gyönyörű sorscsapásba első pillanatban beleszerettem, így nem volt kérdés az sem, hogy Travis szemszögéből is el fogom e olvasni. Nem csalódtam.:)
Az első plusz fejezet Travisről kihagyhatatlan, magyarázatot kapunk Trav viselkedésére, és a Galamb becenévre is(:)).. az igazság az, hogy már itt meghatódtam.Tetszett, hogy nem minden rész volt benne, az írónő tökéletesen választotta ki azokat a jeleneteket, amelyek Travis szemszögéből újdonságot jelentettek a számunkra.
Örültem, hogy a történet nem ott ért véget, ahol a Gyönyörű sorscsapásnál, hanem pár évvel tovább szőtte a történetet az írónő.:)
Aki már olvasta Abby szemszögét, annak kötelező jellegű a Veszedelmes sorscsapás is, aki pedig még nem olvasta egyik könyvet sem, az gyorsan lásson hozzá.:)

K_A_Hikari>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

„Az ésszerű gondolkodást lebírta a vágy, hogy Abby Abernathy közelében legyek. Mindig is így volt, és ha a sejtelmem nem csalt, így is lesz.”

Tipikus fiúszemszöges könyv, tehát ha az előző kötetet olvastad, ez nem sok újat ad.
Mégis…nem lehet nem szeretni, és falni a sorokat.
Egy jó tanács: ne közvetlen az előző kötet után kerüljön sorra, mert megeshet, hogy akkor unalmas lesz.
Viszont ha a két kötet közül kéne választani Travis szemszögét sokkal szívesebben olvasom.
Hisz egy Maddox fiú nagyon szeret. És a végsőkig küzd.
Igazi szívrabló vagy Travis.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2015/11/jamie-mcguire…

2 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

Nem értetem miért szeretik sokan ezt a sorozatott. De most valahogy kezdtem rájönni. Az írónő igazán élvezetes regényeket tud írni, ami képes az ember szívéhez is eljutni. Travis Maddox szemszőgéből ismerhetem meg hogy ismerte meg Abbyt.
Egy igazi férfi szemszögéből lehetett megismerni azt hogy mikképp tud beleszeretni egy fiatal lányba. Az ö gondolatai melyek néha gorombák olykor viccesek és mély érzelmei amelyek a felszín alatt lapultak.
Az írónő ügyelt arra hogy két könyv kapcsolódjon egymáshoz, de ettől sikerült egy jó romantikus regény írnia. Nagyon tetszett az hogy itt is izgatott voltam mikor a kezembe került. Az első könyv nagy meglepetés volt, de ezt kifejezeten vártam hogy elolvassam.
http://ujkv.blogspot.hu/2018/04/jamie-mcguire-veszedelm…

Orsi999>!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

Kevésbé tetszett, mint az első rész, mert a cselekmény szinte ugyanaz volt, és ami a legjobban zavart, hogy még a párbeszédek is. Néhol már unalmas volt. Pedig eddig tetszettek az ilyen könyvek, amik a másik szereplő szemszögéből lett megírva. Bár kaptunk pár újabb részt, így jobban megismerhettük Travis-t.

Pepe0810 >!
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

Hát nagyon féltem attól, hogy egymás után kétszer ugyanazt a történetet olvassam, de szerencsére pozitívan csalódtam benne!Még így is kaptam sok újdonságot! :) Nagyon megtetszett az elején a plusz fejezet, amelyben magyarázatot kapunk a Galamb becenévre is! :) Szerettem mindkét szereplő szemszögéből a történetet! Jól esett olvasni róluk a végén levő plusz fejezetbe, mikor kicsit beleláthattunk az életükbe jó pár év házasság után! :) Szívesen olvasnék még róluk :) Kedvencem lett a sorozat! :)


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

Régen elhatároztam, hogy addig falom fel a dögkeselyűket, amíg meg nem jelenik egy gerle. Egy galamb. Olyan lélek, aki nem kolonc az ember nyakán, aki a maga dolgával törődik, és aki megpróbál úgy boldogulni az életben, hogy nem húz le mindenki mást az önző kis igényeivel és szokásaival. Egy bátor kis nő. Aki intelligens, gyönyörű, halk szavú. Aki egy életre választ párt magának. Aki elérhetetlen, amíg okot nem talál arra, hogy bizalmat szavazzon.

15. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Travis Maddox
MFKata>!

– Amikor a jövőmet látom magam előtt, téged látlak.

Kapcsolódó szócikkek: Travis Maddox
MFKata>!

– Van egy lány, apa.
Halványan elmosolyodott. – Egy lány.
– Utál, én meg…
– Szereted?
– Nem tudom. Nem hiszem. Vagyis… honnan lehet azt tudni?

1 hozzászólás
Vivi_>!

– Nem bűn, ha belezúgsz valakiba Trav, Jézus.
Körülnéztem.
– Összezavarodtam. Te most hozzám, vagy Jézushoz beszélsz?

Kapcsolódó szócikkek: Camille 'Cami' Camlin · Travis Maddox
1 hozzászólás
Vivuska>!

Minden házassági évforduló győzelem volt, egy feltartott középső ujj a világnak, mindazoknak, akik úgy gondolták, nem lesz tartós a kapcsolatunk. Abby megszelídített, a házasság megkomolyított, és amikor aztán apa lettem, az egész világnézetem megváltozott.

474. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság · Travis Maddox
kellyolvas P>!

Bár a poklok poklát jártuk meg egymás miatt, együtt a mennyországra találtunk. Lehet, hogy ez több volt, mint amit két bűnös megérdemel, de én nem panaszkodtam.

479. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pokol · Travis Maddox
MFKata>!

– Szeretsz?
– Csak a tetoválás miatt – mondta nyeglén, vállvonogatva

Kapcsolódó szócikkek: Abby Abernathy · tetoválás · Travis Maddox
1 hozzászólás
tamii>!

Egy darabig figyelt, aztán mély levegőt vett. – Valami baj van, fiam?
– Van egy lány, apa.
Halványan elmosolyodott. – Egy lány.
– Utál, én meg …
– Szereted?
– Nem tudom. Nem hiszem. Vagyis… honnan lehet azt tudni?

2 hozzászólás
Dia21>!

– Szóval, hogy fogsz játszani? – kérdezte Trenton.
– Oszd meg és uralkodj.
– Mit osztasz meg?
– A fejét a teste többi részétől.
– Jó terv – bólintott gyorsan Trenton.

Kapcsolódó szócikkek: Travis Maddox · Trenton Maddox
perpetua P>!

Hirtelen elkomolyodott. – Egy másik életben szeretni tudnálak.
Egy pillanatig igazán nem volt abban semmi rossz, hogy úgy tettem, mintha tényleg így gondolná.
– Én esetleg ebben az életben is szeretnélek.

13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Abby Abernathy · Travis Maddox

A sorozat következő kötete

Gyönyörű sorscsapás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Kim Holden: Bright Side
L. J. Shen: Vagány
Vi Keeland: A beosztott
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Egomániás