Red ​Hill (angol) (Red Hill 1.) 3 csillagozás

Jamie McGuire: Red Hill (angol)

Scarlet’s daughters were an hour away with their father the day the world ended.

Nate, a newly-single father, is trying to find a safe place for him and his daughter to ride out the horror around them.

Miranda, a young woman in college, struggles through the congested highway with her sister and their boyfriends to reach her father’s secluded ranch.

Red Hill is an intense New Adult drama, told from each characters’ POV as they fight to survive and ultimately find their way to each other.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster, New York, 2013

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Caladril>!
Jamie McGuire: Red Hill (angol)

Jamie McGuire könyveiről általánosságban elmondható, hogy jók, szeretem őket, de… Vele kapcsolatban mindig van egy de.
A történet három karakter nézőpontjából épül fel. Először Scarletet ismerhetjük meg, aki egy elvált, kétgyermekes röntgen szakember (vagy valami ilyesmi, igazság szerint olyan hosszan és unalmasan taglalja, teletömve a sorokat egészségügyi szakszavakkal, hogy nem igazán figyeltem..). Akkor is éppen dolgozik, mikor bekövetkezik az „apokalipszis”.
A másik nézőpont Mirandáé, aki Scarlet főnökének a lánya. A sorsdöntő napon testvérével, Ashley-vel és párjaikkal, Cooperrel és Bryce-szal kocsikáznak Red Hill felé.
Harmadikként pedig itt van Nathan, aki egy rossz házasságban ragadva dolgozik a semmiért, és a boldogságot csak a kislánya, Zoe jelenti számára. És akit épp a már említett jelentőségteljes napon hagy el a felesége.
És akkor Red Hill. Ez egy magánbirtok a semmi közepén Kansasben, túlzó mértékben felszerelve fegyverekkel, ételekkel és mindennel, ami egy világvége során jól jöhet. És ami egyébként Mirandáék apjának tulajdonában van. A könyv kétharmadában azért küzdenek a szereplők, hogy eljussanak ide.
A történet lehetne igazi, hamisítatlan zombis apokalipszis is, mert bizony vannak itt előrenyújtott kezekkel tántorgó holttestek, akik egy vírusnak estek áldozatul, és harapnak.. Ennek következtében a megjelenésük is hagy némi kívánni valót maga után, konkrétan hiányzik néhány darab belőlük itt-ott. Az írónő pedig nem fukarkodik ezek leírásával, mégsem hiszem, hogy kimerítenénk a horror fogalmát. Én abszolút egy könnyen ijedős, horror filmektől távol tartandó személy vagyok, túlságosan is élénk fantáziával. Ennek ellenére ebben a történetben az egyetlen igazán rémisztő jelenség Kevin volt, a pedofil állat, és egyetlen egyszer szorult össze a félelemtől a gyomrom, mikor Zoe került veszélybe.
Hab a tortán, hogy ahhoz képest, hogy nyakunkon az apokalipszis, egymást zabálják az emberek, a főhőseinknek igen sok idejük és energiájuk marad a szerelmi életükkel foglalkozni… Mindeközben hullottak a szereplők, természetesen a jobbik fele.
Aztán volt jónéhány érdekes dolog, amik hatalmas kérdőjelek formájában köröztek a gondolataimban: a) úgy puffogtatják a fegyvereket, mintha bizony egyenesen Hollywoodból jönne az utánpótlás; b) kilenc ember, 4-5 hónap, és az étel-/italkészlet még mindig kitart; c) honnan volt sütnivaló csirkéjük a legforróbb nyár kellős közepén, ha már hetek óta nincs áram; d) Scarlet kedves, barátságos, ősanya természete vs. ahogy könnyedén lövi fejbe az ismerőseit.
Szóval a lényeg, hogy több sebből vérzik a történet micsoda szóvicc :D. A leghihetetlenebb mégis a vége volt, pláne az epilógus. Te jó ég! A rózsaszín lelkűek biztos örülni fognak neki, bár nem tudom, ők mikor nyúlnak egy zombis-véres könyvhöz… Nekem viszont hihetetlen, hiteltelen, logikátlan és megsemmisítő volt. Felért egy óriási méretű cukorszirupból készült atombombával. Plusz egyáltalán nem tudok napirendre térni afelett, hogy míg az egyik szereplő megüti a jackpotot, addig a másik mindent elveszít.
Összegezve: annyi, de annyi hiba van ebben a könyvben, mint égen a csillag, és mégis, Jamie úgy ír, hogy képtelenség nem szeretni a történeteit. Most is képes volt berántani a szereplői közé, szinte éreztem a késztetést, hogy fussak. :)
Akikkel szívesen rohangáltam volna: Miranda, Nate és Joey.
Akivel inkább nem is találkoznék: Scarlet.


Népszerű idézetek

Caladril>!

„It's clear.”
„You have blood on you,” Cooper said. „I mean, more than before.” (…)
„Well… it's clear now.”
„I didn't hear your gun,” Bryce said.
„I used a fork.”

vasilisaaa>!

Either way, I was crawling in bed with the man who loved me, wishing he was the man I loved.

vasilisaaa>!

We all pretended it would get better, but the unspoken truth is always louder than the stories we tell.

vasilisaaa>!

I wasn't sure how long we could survive, but I knew I wasn't dying on day one of a fucking zombie apocalypse.


A sorozat következő kötete

Red Hill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall
Ilsa J. Bick: Ashes
Amy Tintera: Reboot
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Dan Wells: Ruins
Kresley Cole: Dead of Winter
Isaac Marion: Warm Bodies
Darren Shan: Zom-B Underground
Karen Marie Moning: Iced
David Levithan: Another Day